Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa

Zdravá výživa

Výživové doporučení pro krevní skupinu 0

Výživové doporučení pro krevní skupinu 0

01.06.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Krevní skupina 0 je prapůvodním základem všech krevních skupin. Obecně řečeno, rozdíl mezi krevními skupinami je v antigenu, který máme na červených krvinkách navázaný. Pro skupinu 0 je tento antigen reprezentován fukózou. Pokud jsme vlastníky krevní skupiny 0, vyplývá z toho i to, že jsme nosiči protilátek proti krevní skupině A i B.
Borůvky pro Vaše zdraví

Borůvky pro Vaše zdraví

31.05.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Borůvky jsou zvlášt bohaté na karoten, chránící imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují. Angličtí výzkumníci tvrdí, že jsou jemným prostředkem proti rakovině prostaty pro jejich diuretický účinek a pro obsah taninu, látky s protirakovinným účinkem.
Voda – co o ní víme?

Voda – co o ní víme?

10.05.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Voda je základní látkou vnitřního prostředí organismu. Je rozpouštědlem, transportním médiem, prostředím pro průběh mnoha biochemických pochodů. Štěpí-disociuje a chrání-hydratuje mnoho anorganických a organických látek, podílí se na stavbě a funkční stabilitě biogenních makromolekul, jako jsou bílkoviny a enzymy. Voda se nachází v každé jednotlivé buňce, mezibuněčném prostoru a je rovněž základní složkou krve, kde tvoří až 90% objemu krevní plazmy.
Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

22.04.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Na přípravu tohoto jídla se hodí orientální patrové bambusové pařáky - můžete je naplnit až po okraj a celé jídlo uvařit najednou. Pokud používáte rybí vývar z konzervy nebo v kostce, udělejte jej o polovinu slabší, protože marináda pokrmu dodá dostatečně výraznou chuť.
BRAMBORY

BRAMBORY

13.04.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Lidé si myslí, že po bramborách se tloustne, ale to není pravda. Pravým viníkem přibývání na váze je tuk, na kterém se brambory připravují nebo který se servíruje na stůl ve formě másla nebo smetany. Lidé, kteří se snaží zhubnout nebo zůstat štíhlí, by se měli vyhýbat smaženým bramborám a raději zvolit vařené nebo pečené brambory.
Nudle s tofu na japonský způsob

Nudle s tofu na japonský způsob

07.04.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Japonský styl, výrazné bylinky, zázvor a česnek - v tomto svěžím vývaru plné chuti vás k životu probudí pevné kostky totu a dlouhé pohankové nudle. Tento lahodný nízkotučný recept překypující bílkovinami z totu je vhodný i pro vegetariány. Z celého světa přicházejí důkazy o tom, že konzumace sójových bobů a nejrůznějších výrobků ze sóji může pomoci snížit nebezpečí určitých druhů rakoviny.
Chemikálie v potravinách 2/3

Chemikálie v potravinách 2/3

03.04.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Máte-li z potravinářských přísad obavy, ať už pro možná jednotlivá rizika nebo dlouhodobý kumulativní efekt, změňte své jídelní návyky tak, abyste se jim vyhnuli. Jezte více syrových po¬travin a snižte příjem upravovaných, abyste tak omezili nadměrný příjem přísad. Vždy pamatujte, že potraviny neobsahující konzervační látky jsou více náchylné k bakteriální kontaminaci.
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství

Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství

29.03.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství. Možná někoho překvapí, že se většina minerálek může pít jen v omezeném množství a krátkodobě. Jinak zvyšují riziko nemocí srdce a cév nebo i třeba rakoviny. Nízký a navíc pro zdravý organismus výhodný obsah minerálů má v první řadě minerálka Korunní. Podobně je na tom podle testů Státního zdravotního ústavu Mattoni.
Plísně v potravinách

Plísně v potravinách

27.03.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Každé hospodyňce se už určitě někdy stalo, že našla ve spíži plesnivý kompot nebo zavařeninu. Co s tím? Opatrně sebrat plíseň a obsah zkonzumovat nebo rovnou celé vyhodit? Odpověď naleznete v tomto článku. Plísně jsou schopny produkovat toxické látky, tzv. mykotoxiny.
Jak na střevní potíže?

Jak na střevní potíže?

26.03.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Jak poznáme, že naše tělo stávkuje?
Terapie pro vaše zažívání ZDARMA!
        Předchozí   1 .. 891011121314 .. 17      Následující
Aktuálně v diskusích
27.4.14:39
9 reakcí

Doplnky stravy cvičení

Na hubnutí se mi osvědčili doplňky stravy s obsahem kofeinu, ten nakopne metabolismus a dodá energii. Někdy stačí klasická káva. Podle mě se ale hodí... (zkráceno)

jiťa
3.4.21:09
9 reakcí

Umělé mléko

Je to určitě lepší, protože nevíš co bude tvému miminku vyhovovat. To Um s colostrem je od značky Colvia, tak se můžeš podívat :-)

Dita
3.4.14:53
3 reakcí

svačiny do školy

Děkuji za trochu inspirace, budu ráda, když tu přibude i od dalších uživatelů nějaké nápady pro svačinky. Vidíš jogurty bych také mohla dávat :-)

Jana
25.3.22:19
3 reakcí

Nejlepší smetanové krémy

Taky kupuju jen Bobíka - je výborný a hlavně má dobré složení bez éček.

Jarka
21.3.10:58
13 reakcí

Svačinka

Ahoj co dáváte svým dětem na svačinky i do školy prosím? Přijde mi, že dětem chystám pořád to stejné dokola :-(.

Hana
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.