Zdravá výživa
Půst je účinná a bezpečná metoda k detoxikaci organizmu.Nejlépe reagují na půst akutní onemocnění, jako jsou poruchy tračníku, alergie a respirační choroby. Půst však není prospěšný pouze v období zhoršeného zdravotního stavu...
Pod pojmem "detoxikace" si různé skupiny odborníků představují něco jiného. Podstatou detoxikace je pozvolný, bezpečný a efektivní program. Jedině tak můžeme důkladně pročistit naše tělo od všech toxinů a nežádoucích látek.
Zdravá výživa - Rýže se velmi dlouho používá k léčení zažívacích obtíží - od poruch trávení až po divertikulitidu. Pomáhá také upravovat mírné průjmy i zácpu. A navíc nyní výzkum doporučuje jíst rýžové otruby, které jsou k dostání v obchodech se zdravou výživou: je to vhodný prostředek ke snižování rizika rakoviny tlustého střeva.
Stárnutí je fenomén, s nímž se mnozí z nás obtížně vyrovnávají. Tento fakt je motivem nekončícího hledání elixíru mládí stejně jako trvajícího výzkumu, který by měl odhalit příčiny stárnutí – samozřejmě proto, abychom mohli zvolit účinnou obranu.
Hovězí maso je navíc cenným zdrojem základních minerálních látek, mimo jiné jodu, manganu, zinku, selenu, chromu, fluoru a křemíku. Jejich množství se ale může dost zásadně lišit v závislosti na typu půdy, na které se zvíře páslo, nebo na složení uměle připravovaného krmiva.
Tento článek vás upozorní na jeden ze základních problémů současné reálné výživy, kterým je pravidelná (nadměrná) konzumace produktů na bázi obilovin, především chleba a pečiva (slaného i sladkého), těstovin a sladkostí na bázi mouky a jednoduchých sacharidů, většinou kombinovaných s tuky.
Med - Pohádky a legendy přisuzují medu jedinečné výživné vlastnosti a léčivé účinky. Med byl odjakživa opěvován jako afrodiziakum a elixír mládí. Ve skutečnosti však pouze dodává energii ve formě jednoduchých sacharidů.
Ořešák královský (Juglans regia) se dožívá až stovky let. Dorůstá výšky asi 20 metrů. Plodem je nepravá peckovice s jádrem. Jádro, tzv. Vlašský ořech, je výtečná pochoutka s léčivými vlastnostmi.
RNDr. Petr Fořt, CSc. Podle britských kolegů je jedním z nejvýraznějších rysů současné výživy významné snížení konzumace ryb. Co se týče ČR, nemám přesné informace o současné spotřebě, ale co si pamatuji z nedávno zveřejněných pramenů, můžeme v tohle ohledu Britům stále jen tiše závidět.
Zelený čaj má jemnou chuť a neobvyklou barvu zejména pro vyznavače černého čaje. Jeho chuť jim může připadat trpčí a slabě svíravá. Vyznačuje se však silnějším povzbuzujícím účinkem než čaj černý. Za to má, ale mnohem méně kofeinu a taninů.