Archiv zpráv
Studie prokázaly, že kokosový olej může zabíjet škodlivé bakterie díky 50 % obsahu kyseliny laurové, která se používá pro léčení virových infekcí. Také bylo prokázáno, že tato látka ničí bakterie stafylokoka, což je velmi nebezpečný patogen.
Papriky jsou pro naše tělo prospěšné bez ohledu na to, jakou mají barvu, i když ta svou roli hraje také. Všechny čerstvé plody obsahují vitamíny B a C a také dávku různých minerálů, jako vápník, draslík, železo a hořčík. Vlákniny, která je tak potřebná pro správné trávení, má přibližně dva gramy na sto. Obsah „céčka“ je výrazně vyšší než například u citrónu a navíc i při tepelném zpracování se ho tolik neztrácí, jako je to obvyklé u jiných plodů. Je to způsobeno mimo jiné tím, že zelenina velmi
Svět kolem nás se snaží dosáhnout rovnováhy. Přechýlení misky vah na jednu stranu vždy vyvolává nějakou reakci. Z tohoto přístupu vychází teorie překyselení organismu, podle které mnoho neduhů je způsobeno právě tímto problémem. Týká se to i nás? Zjistíme to velmi jednoduše, stačí prostě poznat hlavní příznaky překyselení.
Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživou hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.
Kešu ořechy jsou strážci vašeho cholesterolu, pomáhají při anémii a obsahují řadu důležitých vitaminů a minerálních látek.
Bližší popis této známé rostliny určitě není nutný. Od května do září sbíráme květy za slunečného dne. Nikoho nepřekvapím tvrzením, že heřmánek je „všelékem“, zvláště pro malé děti. V každé rodině by měl být dítěti podáván heřmánkový čaj především při křečích a bolestech v bříšku. Pomáhá při nadýmání, průjmu, vyrážkách, bolestech žaludku, při poruchách menstruace, vynechání měsíčků a různých jiných bolestech břicha, při nespavosti, horečce, bolesti ran a zubů, při zánětu nadvarlat.
Celozrnná mouka obsahuje více vlákniny, vitamínů a minerálních látek, než mouka vyrobená pouze z vnitřních částí obilky.
Díky vyššímu obsahu vlákniny a výživných látek je použití celozrnné mouky a výrobků z ní vhodné nejen při racionální stravě, ale i při redukčních dietách, zácpě, či jako prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku.
Každý z nás si chce na Vánoce dopřát nějaké ty sladkosti. Co je lepšího než vanilkové rohlíčky, linecké nebo včelí úly? Tyhle sladkosti se ale po svátcích značně projeví na naší váze, a navíc kila cukru také nejsou zrovna to pravé pro naše tělo. Pojďme se podívat na 3 zdravé recepty na cukroví, které jsou snadné, a nemusíte se vzdávat vánočního mlsání.
Proč je vlastně červená řepa tak zdravá? Asi nikoho nepřekvapí, že je to díky látkám, které obsahuje. Najít v ní můžeme nemalé množství vitamínu B a C, také je zde karoten. No a navíc obsahuje bílkoviny, cukry, vlákninu a důležitý antioxidant betanin. Z minerálů je určitě nutno zmínit vápník, hořčík, železo, sodík a draslík. Léčivé účinky mají jak kořeny tak listy.
Podzim patří mezi nejbarevnější roční období. Vnímání přírodních krás vám, ale může překazit nachlazení a rýma, které číhají na každém rohu. Jak se říká: Léčená rýma trvá týden, neléčená sedm dní. A s nosem neustále zabořeným do kapesníku si moc radosti neužijete.