Archiv zpráv
![Jak na střevní potíže?]()
Jak poznáme, že naše tělo stávkuje?
Terapie pro vaše zažívání ZDARMA!

Do jídla se v malém množství přidávají chemikálie. Z důvodu bezpečnosti a aby zlepšily vzhled nebo prodloužily životnost konzervovaných potravin. V současnosti však vyvolávají úzkost. Sedmdesát pět až osmdesát procent našeho jídelníčku tvoří upravované potraviny. Např. ve Velké Británii obsahuje dnes jídlo desetkrát více přísad než před 30 lety.

Četli jste někdy nějakou psychologickou příručku s cílem přelstít šéfa, přestat se hádat se svým partnerem nebo pochopit pubertální dítě? A mělo to smysl? Běžně se setkáte se dvěma krajními přístupy. Na jedné straně jsou zarytí odpůrci příruček, kteří nikdy žádnou populárně naučnou knihu nečetli. Na straně druhé jsou vyznavači těchto rukovětí pro život.

Bolí vás často hlava, oběhali jste všechny lékaře a příčina je stále neznámá? Užívali jste nejnovější léky, prodělali vyšetření mozku, byli u léčitele i "opravdové" čarodějnice? Nic nepomohlo? Pak vyzkoušejte psychosomatický přístup. Podstatou je komplexní pohled na zdraví člověka. Na rozdíl od medicíny hlavního proudu se psychosomatika současně zabývá souvislostmi mezi stavy těla (soma), duše (psyché) i vlivy životního prostředí.

Nejsnazším lékem na běžné nemoci je rychle ulehnout do postele. Čím déle totiž vir nebo baktérie v těle zůstanou, tím více uškodí.
Každá choroba je pro člověka zátěží. Organismus s ní musí bojovat a vynakládá na to obrovské množství energie. Lékaři hovoří o stresu. Od toho psychického se liší jen tím, že postihuje tělo. Následky jsou ale podobné.

17. – 19.3. 2006 První mezinárodní veletrh zdravého života, ekologie a zdravého životního stylu s podtitulem: "Vše o zemi...Vše pro zemi" , s patronátem Pro-Bio svazu ekologických zemědělců. ESOTERIKA 2006 - ojedidělý veletrh, který nemá konkurenci v českém ani středoevropském měřítku

Máte sebevědomí na rozhazování? Všechno znáte, všechno umíte? Jste prostě nejlepší? Na každou výtku máte odpověď? Tak proč tolika lidem lezete na nervy? V rámci školení jsem měl během posledních let příležitost položit stovkám manažerů stejnou otázku. S jakým typem lidí se vám špatně spolupracuje? Získal jsem tak určitý "top ten" žebříček nevhodného chování na pracovišti.

Zdravé, syté a šikovně "zabalené" banány jsou jedním z ideálních pamlsků, které nám příroda připravila k svačině. Banány rostou ve většině oblastí tropického pásu. Sklízejí se zelené a začínají zrát teprve při transportu. Někdy je nedostaneme úplně zralé ani v obchodě - pak je zapotřebí nechat je při pokojové teplotě "dojít".

Problémy s ušima jsou často zaviněny jejich špatným čištěním. Chybný nebo příliš usilovný postup může kromě bolesti a hučení vést až k silné nevolnosti. Víte, jak si čistit uši? Zjednodušeně řečeno - nejméně toho zkazíte, když si je nebudete čistit vůbec.

Díky existenci osvětových pořadů a publikací se mi dejme tomu daří přesvědčit část lidí, kteří citlivěji reagují, ke koupi třeba biopotravin. Jenže moji klienti si pak stěžují, že je biopotravina stojí skoro dvakrát tolik. Já odpovídám, že jí přece nemusí sníst tolik.