Archiv zpráv
![Senná rýma není jen ze sena](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikona_d06f3ju9tw_standard.jpg)
Největší potíže začnou mít alergici v květnu. To rozkvetou trávy a jim se spustí takzvaná senná rýma. Mnozí ale mají problémy po celý rok a často ani netuší, že to souvisí s alergií. Nejnovější průzkumy ukazují, že téměř čtyřicet procent pacientů trpících takzvanou sennou rýmou má trvalé potíže. Tedy i mimo období, kde se ve vzduchu vyskytuje zvýšené množství látek, jež špatně snášejí.
![Chemikálie v potravinách 2/3](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikona_alg33c3j6m_standard.jpg)
Máte-li z potravinářských přísad obavy, ať už pro možná jednotlivá rizika nebo dlouhodobý kumulativní efekt, změňte své jídelní návyky tak, abyste se jim vyhnuli. Jezte více syrových po¬travin a snižte příjem upravovaných, abyste tak omezili nadměrný příjem přísad. Vždy pamatujte, že potraviny neobsahující konzervační látky jsou více náchylné k bakteriální kontaminaci.
![IMPOTENCE A VÝŽIVA](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikonka_in9pc81qha_standard.jpg)
Příčinou chronické impotence, tedy neschopnosti muže dosáhnout erekce nebo ji udržet, jsou tělesné, psychologické a citové obtíže. Někdy bývá impotence pouhým vedlejším příznakem široké řady nemocí, například aterosklerózy, cukrovky, nemocí štítné žlázy, nervového systému, močového ústrojí a genitálií, nebo důsledkem užívání předepsaných léků...
![Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikonka_51emgph954_standard.jpg)
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství. Možná někoho překvapí, že se většina minerálek může pít jen v omezeném množství a krátkodobě. Jinak zvyšují riziko nemocí srdce a cév nebo i třeba rakoviny. Nízký a navíc pro zdravý organismus výhodný obsah minerálů má v první řadě minerálka Korunní. Podobně je na tom podle testů Státního zdravotního ústavu Mattoni.
![Jarní úklid organismu: slunce, pohyb, vitamíny](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikona_uuv6167lb1_standard.jpg)
Cítíte se malátní, vyčerpaní a snadno se unavíte? Nemáte chuť se do čehokoliv pouštět? Trpíte poruchami spánku a kolísáním nálady? Pak zpozorněte. Váš organismus vysílá varovné signály, že se právě potýká s jarní únavou. Na jarní únavu můžete vyzrát včasnou prevencí. "Naši předkové se jarní únavě snažili předcházet zvláště úpravou stravování.
![Je vaše léčba astmatu správná?]()
25 bodů - Astma máte zcela pod kontrolou. Nepociťujete žádné příznaky, nemoc vás neomezuje. Pokud se tento stav změní, navštivte vašeho lékaře. 20 až 24 bodů - Vaše léčba astmatu je dobrá, ale ne dokonalá. Řekněte to vašemu lékaři, ať se pokusí ji zlepšit.
![Plísně v potravinách](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikonka_484y23j56d_standard.jpg)
Každé hospodyňce se už určitě někdy stalo, že našla ve spíži plesnivý kompot nebo zavařeninu. Co s tím? Opatrně sebrat plíseň a obsah zkonzumovat nebo rovnou celé vyhodit? Odpověď naleznete v tomto článku. Plísně jsou schopny produkovat toxické látky, tzv. mykotoxiny.
![Jak na střevní potíže?]()
Jak poznáme, že naše tělo stávkuje?
Terapie pro vaše zažívání ZDARMA!
![Chemikálie v potravinách 1/3](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/ikona_jhfl614j6r_standard.jpg)
Do jídla se v malém množství přidávají chemikálie. Z důvodu bezpečnosti a aby zlepšily vzhled nebo prodloužily životnost konzervovaných potravin. V současnosti však vyvolávají úzkost. Sedmdesát pět až osmdesát procent našeho jídelníčku tvoří upravované potraviny. Např. ve Velké Británii obsahuje dnes jídlo desetkrát více přísad než před 30 lety.
![Fungují "příručky pro život"?](http://www.abecedazdravi.cz/pictures/zpravodajstvi_indexpics/nov_-3_433k0att7g_standard.jpg)
Četli jste někdy nějakou psychologickou příručku s cílem přelstít šéfa, přestat se hádat se svým partnerem nebo pochopit pubertální dítě? A mělo to smysl? Běžně se setkáte se dvěma krajními přístupy. Na jedné straně jsou zarytí odpůrci příruček, kteří nikdy žádnou populárně naučnou knihu nečetli. Na straně druhé jsou vyznavači těchto rukovětí pro život.