Archiv zpráv

Je nutné nějak výrazně měnit skladbu jídelníčku jen proto, že je venku zima? Nemyslím, vždyť v zimním období už většině z vás nehrozí umrznutí – téměř všichni (přesněji většina dětí) má teplé oblečení (před pár desítkami let něco, co nebylo úplně běžné) a většina z nás doma rozhodně nemrzne, spíše naopak.

V prašném prostředí se špatně dýchá každému. Organismus alergiků na mikroskopické částečky v ovzduší reaguje o to bouřlivěji. Prach jako takový ani tolik nevadí, ovšem na něj se nabalují všudypřítomné výměšky roztočů, spory plísní, případně pyl rostlin a v tom je podstata problému.

Navzdory tomu, že vyšlo mnoho odborných článků o možných onemocněních prostaty, a to nejen u mužů v seniorském věku, a i přesto, že každý z těchto článků vybízí k většímu zájmu o svoje zdraví a k pravidelným prohlídkám u urologa, existují mezi námi muži, kteří se stydí problém s prostatou přiznat a návštěvu u odborníka odkládají.

To záleží na tom, jak velkou má nadváhu – objektivně vzato. Nejprve by stačilo spočítat si BMI…ale o tom už myslím byla řeč. Poté odhadnout typ nadváhy – hruška nebo jablko.

Mnohé studie realizované nejlepšími experty na diety, výživu a zdraví odhalily skutečnost, že obyvatelé zemí Středomoří jsou v kvalitě života a dlouhověkosti na nejvyšší světové úrovni.

Po čtyři zářijové dny, od 16. do 19. září 2010, se stanou pasáže brněnského nákupního a zábavního centra Olympia místem, které kohokoli navede na lepší, zdravější životní styl.

Kdo se obává infarktu nebo má potíže s vysokým tlakem, měl by konzumovat hodně zeleniny. Ta pomáhá chránit před mnoha nemocemi. Pokud byla vypěstována na domácích polích, obsahuje některých prospěšných látek víc.

Rajče – malý kulatý zázrak.

Vybudování dobré imunity není záležitostí dnů nebo týdnů. Změny rozhodně nelze očekávat okamžitě, ale stojí za to si na ně počkat.

Jedinečný kurz, na který Vás zve abecedazdravi.cz: Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence dr.Petra Fořta,CSc., autora publikací o zdravé výživě a člena týmu TV pořadu Pod pokličkou. Jedinečný kurz vaření v novém kulinářském studiu!