Archiv zpráv

Tento strom je nejen nádherný na pohled a je neodmyslitelnou součástí přírody kolem nás, ale má také celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Bříza je posvátným a léčivým stromem už od nepaměti. Jestliže máte problémy s klouby, trpíte kožními nemocemi a vaše ledviny nejsou v nejlepší kondici, právě ona by se mohla stát jedním z vašich nejlepších přátel.

Asi každý znáte tmavě černé, většinou pevné olivy, které se prodávají v plechovkách nebo pytlíčcích a mají nevýraznou jakoby máslovou chuť. Chutnají Vám? Spousta lidí je má dokonce radši, protože nejsou tak slané a kyselé jako zelené olivy. To je pravda. Problém však spočívá v tom, že tyto krásné, temně černé olivy mdlé chuti jsou ve skutečnosti často jen nabarvené olivy zelené.

Fenyklový čaj určitě není třeba představovat, je výborným pomocníkem snad každé novopečené maminky a jistě nejen pro ni. Jaké jsou však jeho další, méně známé účinky na naše tělo?

S přicházejícím jarem na nás začínají ze všech koutů vykukovat všelijaké rostlinky, které v sobě nesou sílu nového ročního období. Jednou z nich, která je nám všem velmi dobře známá, je právě ta „neobyčejně obyčejná“ KOPŘIVA.

Správnou životosprávou můžete předejít celé řadě nemocí, a dokonce je i léčit. Kromě dostatečného pohybu svému zdraví prospějete i hodnotnou výživou, která je bohatá na ovoce a zeleninu. Jaké léčivé účinky v sobě ovoce a zeleniny skrývá, na to se společně podíváme.

Život nás dokáže někdy pěkně potrápit. Stres bývá na denním pořádku. Všichni víme, že to není dobré, ale málokdo z nás si s ním dokáže poradit. Pojďme si společně projít pár bodů, které nám pomohou vyhrát nad stresem.

Neštovice. Jak se na ně připravit? Můžeme udělat něco pro zmírnění obtíží, které jejich průběh provázejí? Na to vše si odpovíme v tomto článku. Včetně osvědčených tipů a rad jak je lépe zvládnout.

Blíží se nám čas Velikonoc a „Vejce“ tedy budou jením z hlavních témat. Pojďme se společně podívat na to, jak poznáme jejich čerstvost, co nám prozradí etiketa na obalu a na závěr pár receptů, které Vám jistě zachutnají.

Blíží se nám Velikonoce a to znamená, že nám naše domácnosti zaplaví přemíra vajec. Pojďme se společně podívat pod jejich skořápku, vejce bohužel získala v minulosti označení jako nezdravá potravina a mnozí lidé tomuto označení dodnes věří. Jak je to to s jejich konzumací ve skutečnosti? Jsou pro naše zdraví dobrá? Mají vliv na zdraví srdce? Zvyšují cholesterol? Máme se jejich konzumaci vyhýbat?

Podívejte se s námi pod slupku sladkých brambor. Díky karotenoidům mají batáty zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří vůbec k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.