Diskuse - Deprese
Marcela 1, 09.08.2008 9:03:32, IP: ***.***.109.12, #59784Ty kozo Halino, teď jsi mě teda nadzvedla. Co ty NÁNO víš o životě na venkově? To co popisuješ už je několik let minulost. Nemáš ani šajn, jak se žije na vesnici. Jsi nechutná slepice. Už to tu není takové jako dřív, lidi to zabalili, mneš si ruce, viď Halino. Věř, že na tebe taky dojde, na každou svini se voda vaří. Ať si mě admin smaže za urážky. Už to tu stejně nemá úroveň. Má to tu úroveň Haliny, a ta nesahá po kotníky normálním a slušným lidem, psychotik jeden.
Silva, 09.08.2008 10:27:04, IP: ***.***.113.254, #59788Ahoj holky, tak jsem nakoukla po nějaké době a pořád stejná písnička s Halinou. Nezabralo na ni ani vstřícné gesto dobráckého Evika.Já to pořád nemůžu pochopit, že reagujete a komunikujete s touto osobou. Kdo je to vlastně Halina? Je to člověk, který tráví celý den na netu, proto ty její znalosti kde se kdo vyskytuje a narazíte na ni všude. Já nevím jak vy ale já nemám čas pořád psát, protože žiji. Jsem buď v práci nebo někde. A to mě ještě hodně omezuje to, že nejsem pořád stopro. Ta horka mi nedělají dobře, mám jaksi"málo vzduchu" a to mě znervozňuje. Podle mě je Halina asi osoba postižená nejen duševně ale i tělesně a proto tráví čas u netu a proto ta strašná zloba.Jak ta umí člověka škaredě urazit a s jakou radostí, úplně si u toho chrochtá. Měla jsem jednou v životě podobnou kolegyně a byl to fujtajbl člověk.
Prosím vás , vemte rozum do hrsti a ať si píše co chce , nereagujte! Dokud budou ty nekonečné debaty s Halinou, já sem nebudu chodit. Mě to nebaví a myslím, že je nás víc.
Jinak vás všechny moc zdravím a Romanku pozdravuji z našeho rodného Brna. Romi, já jsem rodilá brňačka, nikde jinde jsem nežila, akorát že na třech adresách. Bydlím kousek od Kraví hory.Možná budu znát i tvého tatínka-doktora. Ale to mi když tak napiš na mail silvajaskova@centrum.cz a já ti pak napíši o sobě víc.
Tak se všichni mějte, Evikovi vřelý dík za její velké oživení této diskuse. Je to přesně člověk, kterého tady bylo zároveň s Romankou a Malířkou třeba..
Silva, 09.08.2008 10:38:23, IP: ***.***.113.254, #59790A mimochodem, nevím proč by si Evik i se svými kily nemohl ve svých čtyřiceti najít milence, když údajná Halina se svými 105 kg a padesáti lety si našla třicetiletého. Ten buď chudák musí vypadat hrozně anebo má nějakou úchylku. Buď patologický vzah ke starým ženám /nahrazuji mu matku, která nefungovala , jak má anebo ji předčasně ztratil/ anebo si libuje v tlustých ženskách nebo oboje.
Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá.
Toť můj poslední komentář k tvorovi jménem Halina. K tvorovi ale né tvorovi. S tím už vůbec nehodlám komunikovat.
kukykuk, 09.08.2008 14:36:17, IP: ***.***.173.78, #59802Ahoj děvčata - nahlídla jsem a chvíli se bavila. Fakt hustý. Jenže já jsem happy, že moje duše je ve stavu pohody a smíření se vším okolním světem, že je zdravá a neroní slzy ( Ťuk, ťuk na dřevo ) a hlouposti mám dávno na háku.
Všechno podstatné se momentálně děje mimo tuto diskuzi, a to i mezi námi pisateli - pro mně tedy ano.
Silvi, v úterý jedu na dva dny ke kámošce do Prahy a kdoví, pak možná brzy znovu k jiné ... uvidím, uvidíme, uvidíme - jak řekla zlatíčko Simonka Stašová ve filmu Román pro ženy.
Včera jsem psala Toni a Evak, ale ta druhá si užívá víkendu.
EVAK, Tvoje kuře bude, ale dnes jsem udělala špágy podle Tvého receptu - žůžo - slaninka lehce do křupava, česneku tak akorát ... upekla jsem štrůdl. Rozinky jsem máčela v rumu. Na zítra jsem si naložila čínu, protože nebudu moc doma a potřebuji rychlovku. Dávám do ní kromě obvyklých žloutků, worchestru, sojové omáčky, polévkového koření, trošky soli, cukru a sladké papriky taky pórek a buráky.
Jak ji děláš Ty ?
Nádobí u nás myje myčka, dorazilo to sem před lety, neznám nikoho, kdo ji nemá. A mám od minulého týdne paní na úklid - doporučila mi ji známá, které dělá hospodyni, to je něco jiného a obsahuje to kromě úklidu taky vaření, hlídání dětí a žehlení. Moje děti se hlídají holt už samy.
Paní mně šokla, chtěla jsem se s ní domluvit na stovce za hodinu čistá ruka a ona chce 60,- na hodinu, což se mi zdá málo. Známé uklízela po malířích, prala záclony, myla okna, dělal sklepy, dvojgaráž, posekala zahradu, všechno prostě, nevím kolik to vzalo hodin, ale za vycídění vily do stavu klícky dostala dva litry, to je málo, ne ? Já se musím postupně orientovat. Chci paní motivovat. Vařit nebude, to mně baví, žehlit si budu též sama. Tady je na maloměstech taková móda mít výpomoc. Nevím, jak u vás - napíšu jak jsem spokojená - paní je už starší, po padesátce, ale milá a zdá se výkonná a podržte se - prý ji uklízet baví. Šťastná to žena. Mně vařit a zahrada jo, úklid nee. Od půli září budu v práci, což bude od sedmi do sedmi jen to hvízdne - dojíždění a osm a půl hodiny v mém případě stačit nebude. Paní mi kontaktoval muž, který to rozhodl, ale já proti nejsem. Chci mít při své profesi volno - víkendy.
Jen té paní musím vysvětlit, že chce málo, tady je ta čistá stovka prostě norma a ženy to začínají na ŽL nebo načerno dělat raději než za 49,- Kč na hodinu blbárnu ve firmách na pásech - však taky firmy v našem regionu nemají dělnické profese.
Jdu žehlit. Pak musím s mužem jít popřát tchyni, cestou zpět se stavíme na kafe u známých, kamarádka mi povypráví, jak je ona spokojená v nové práci. Večer jedeme na Stadion Cup a zítra od sedmi máme lístky na filmový neodolatelná kýč Mamma mia. Na kolo dnes nejdu, až zítra. Hoši mají zítra handicapáč v Hrádku u Nechanic. Buu mít božíííí klid !! Na renovaci fasády - tedy ksichtu a tak - dlouhé ležení ve vaně s relaxačním olejem - mátovým, knížkou a mísou ovoce na dosah ... znáte to holky.
Silvi, rozhodla jsem se, že Ti písnu na uvedenou adresu a jdu napsat vzkaz Toni. Hodně věcí sem psát nebudeme.
Budeš mít můj kontakt kočko z Brna.
Ahoj zlatíčka a přeju Vám hezkou sobotu a neděli a pohodu a radost a klid v duších a pokud máte sílu, písněte, i když vím, že sem se moc nechce .... já jsem při chuti pořád, ale už mi hodně času teď zabere kolo a začínám s kamoškou chodit na spinning - myslím to s tím hubnutím vážně - chci se v nové práci cítit dobře a toto je taky předpoklad ....
Silvi páček na e-mailu a všem pozdrav - dlouhýýýýýýýý romáááááááááán posílá
s láskou osamělá Romanka
( bůůůůů, bůůů, je mi smutno, chci ještě jednoho manžela a kupu dalších dětí a druhou tchyni a dva tchány a kromě tří švagrů ještě šest dalších a regiment kamarádek, nejlépe tým pozemních hokejistek nebo zástup mažoretek, které mi budou v mé samotě foukat moje bebínka a ještě mužného maséra se svalnatými pažemi - bolí mně krční páteř, bůůů , bů .....
Halina, 09.08.2008 16:46:59, IP: ***.***.9.57, #59809 Jasně Silvuš .....hihi.....ty nemáš čas psát a přesto v době, kdy všichni ostatní výletují .....jako například já se svou krásnou rodinkou a skorozetěm v oblíbené pizzerce na venkově.........v té době ty sedíš na netu a píšeš a píše ........hihi.............já píšu JEN o tom co vidím............a píšu tolik proto, že prostě na to mám čas......mám důchod a pracuju jen dvakrát týdně pro kondici a doma mi dcera pomáhá a přítel také kmital , když tu byl.......snad si nemyslíte že chlapi budou sedět a já pobíhat okolo nich ........jako ne venkově ...
Vtipné je jak nás Romča honem přesvědčuje, že ji manžel má rád, přestože objíždí své koníčky a Romana tam tvrdne někde osamělá u kafe..........ve správném vztahu se věci podnikají spolu,ale slípky z venkova to mají jinak ..........dělají dobrovolně služky počínaje Romanou a TONI a pokračuje Marcelou a Evak.........jo a 160 kilová Evak určo najde milence......hihi.....když si našla akorát chlapa, kterej s ní nejede ani na dovču a s partou také musí jet sama......bože , to jsou osudy....hrůza hrůza.
Halina, 09.08.2008 16:50:03, IP: ***.***.9.57, #59811A ještě jednu věc Silvo.....mladých kluku jsem měla hromadu za ty roky, 10 let už mám jen mladé, těch starých se štítim, jsou vypočítaví, lakomí, zlí , prolhaní a koukaj jen na sebe......proto mám ráda mladé a to ani nemluvím o tom mladém tělíčku ..........a je jich moc, co chtějí starší, tak nezáviď ........
Malířka, 09.08.2008 18:18:42, IP: ***.***.60.43, #59814Ahojte a příjemné odpoledne!
Chtěla bych Vás všechny pozdravit a popřát Vám příjemné chvíle volna.
Těším se na setkání, které chystáme s přítelkyněmi :-)) Rády bychom mezi sebou viděly Luboše, ale nevíme, co s ním je...
Romanko, díky za fotky, taky ti pár pošlu z cyklodovči ve Švýcarsku. Četla jsem, že jsi taky začala byciklovat a 29 km je už pěkná štreka, tak ti fandím. Baví tě to?
Silvi, dala jsem si na kole do těla, pro inf. délka etap: 66, 86, 52, 37 km. Přítele to neuvěřitelně nabilo elánem, ale já jsem se vzpamatovávala 3 dny (namožené achillovky, kolena, sedínka), beru to tak, že za všechno krásné a příjemné musím v životě tvrdě zaplatit :-)
Viděla jsem Matterhorn (už vím, jak se to správně píše), pramen Rhony z ledovce (z dálky, je to chráněná oblast), vodopády, řinoucí se z nedozírných vrcholů skal, tyrkysová jezera, potoky a říčky s mléčně bílou vovou (překvapilo mě, že voda není čistě průzračná), nádhernou, širokou, svěže zelenou krajinu s révou posazenou v krkolomných svazích, s ovocnými sady se zrajícími meruňkami, jablky a hruškami podél této řeky v alpských údolích, spoustu spokojených hospodářských zvířat, bílých krav, tmavohnědých ovcí, bílohnědých dlouhosrstých koz s nebezpečně vyhlížejícími rohy i výstavní koně, pasoucí se na soukromých pozemcích (hnůj voněl v tom čistém velehorském vzduchu!), spoustu plemen psů i pár koček, dravce vznášející se ve vzdušných vírech málem až na úroveň alpských vrcholů. Zvláštní chatrče z tmavě hnědého dřeva (připomínaly mi chaloupku Baby Jagy z Mrazíka), zastřešené dřevěné i kamenné mosty, zříceniny starobylých hradů, tvrzí, rozkvetlé muškáty, hýřící všemi barvami na okenicích domů a především monumentální tří až čtyřtisícovky švýcarských Alp s jejich vrcholky pokrytými buď věčným sněhem a ledem, anebo holé, skalnaté... Ženevské jezero, ve kterém jsme se koupali, starobylé město Sion s jeho hradem ze 13. století (1.8.zrovna Švýcaři slavili svůj státní svátek), St. Maurice, Montreux (prý nejkrásnější městečko na břehu Ženevské ho jezera, kde jsme byli na jednu noc ubytovaní, na pobřežní promenádě má pomník Fredy Mercury, na němž se podíleli i naši umělci), Vevey (kde dožil svůj život Chaplin a kde je pamětní deska Jana Palacha) a konečně Lausanne, náš cíl. Všude byla cítit pohoda, klid a spokojenost obyvatel, kteří byli milí a dá se říci, že i přívětiví (jeden pán, který před svým domem z chodníku kropil zahradu nás za jízdy ochotně a s pobavením kropil vodou z hadice, bylo pořád slunčné počasí s teplotami okolo 30stupňů). Lidé hodně sportovali, potkávali jsme chodce s holemi, cyklisty (rodiny i s malými šputníky na vlastních kolečkách), bruslaře, kolečkové lyžaře, Švýcaři si pronajímali lety na větroních, potom v jednom středisku lezli po jakési opičí dráze, natažené ve výškách mezi stromy s překážkami (dost náročné). A v neposlední řadě taky lyžaře a skateboardisty, kteří lanovkou vyjeli na Kleine Mattehorn (+1 st.), kde v pásmu věčného sněhu lyžovali, dokonce se vydávali v pohorách a s mačkami na túru po ledovci (po návratu dolů do hotelu se mohli vykoupat v bazénu, protože bylo +32 st.). Skoro bych mohla říct, že si závidím to, co jsem viděla :-)) Vážně, Švýcarsko je nádherná země! Šedesát procent tvoří hory, orámované zelení a nejspíš díky dostatku vody a středomořskému podnebí se daří i zemědělství. Města jsou osázena středomořskými rostlinami, stromy (např cedry, píniemi), palmami, oleandry, kvetoucími keři, hýřícími všemi možnými barvami, nepopsatelnou paletou barev a bezpočtem druhů květin, nááááádhera pro ty, kteří milují květiny, kvetoucí keře a dokonce i stromy. Jediné, co Švýcarům nejde, je značení cyklostezek, oni je téměř neznačí, takže jsme několikrát mírně bloudili.
Chtěla jsem se zeptat Almy, jak se nám uzdravuje z úrazu a vůbec všech pisálků a čtenářů, jak se jim daří a co je u nich nového :-))), i když jsem si něco zpátky v čase přečetla.
Mějte se všichni krásně, uzdravujte se, opatrujte se, moc Vám to všem přeju!!!
Malířce, 09.08.2008 20:20:25, IP: ***.***.173.78, #59821Malířko, jsi nabitá dojmy a dovolená musela být super - přeju Ti to ze srdce ! Jednou jsme zastavovali v Ženevě a Monacu, když jsme jeli autobusem do Španělska. V Ženevském jezeře jsem se k pobavení manžela a ostatních spolucestujících vykoupala nedobrovolně - podjela mi brka na uklouzaných kamenech a sjela jsem tam. To jsme byli s mužem sami, měli jsme jen jedno dítě a to bylo u rodičů - staré čtyři a půl roku. Z té dovči jsem se vrátila už těhotná s druhým. Koupel v pohodě, měla jsem sandály, kraťasy a nátelník a bylo vedro.
Ve španělsku nás domorodci na jednom ze zájezdů zlískali sangrií, pár lidí vytuhlo jako fošny a já jsem šla čůrat za pomerančovníky s urvaným podpatkem od lodičky ( jen blázen mohl tohle absolvovat v lodičkách ) a bylo mi jedno kde jsem - byla jsem sice z jedné strany kryta stromy, ale z druhé byla dálnice, kterou jsem osvětlovala svým bílým pozadím - bylo mi chvíli i divné, proč svištící auta troubí jak strhaná ...
Na plánovaný sraz se těším jako Ty - odepisovala jsem v noci Tobě i Nině na e-mail - doufám, že to došlo. Snad to i vyjde. Na Luboše nemám kontakt. Kolo mi baví, chystám se na spinning. Fotky jsem posílala čtyři nebo pět, ale asi došly dvě, pak mi to psalo, že je plná schránka u vás.
Musím pádit, jedem na Stadion Cup, na hudbu, grilované sele, ohňostroj a podobné bejkárny. Vidělas zahájení olympijských her ? Bombastické a dokonce už máme zlato ... krásný sobotní večer a pohodu Tobě a všem přátelům - s láskou Romana.
Malířka, 09.08.2008 20:28:59, IP: ***.***.60.43, #59822Romísku, užij si večer! Zahájení OH jsem viděla, prostě úžasné! Dívala jsem se na úvodní program ještě jednou večer, protože čínská historie, umění, filozofie, bojová umění, energetická cvičení atd. mě moc zajímají. Škoda, že to pohnojili režimem :-(((
ALMA, 09.08.2008 23:18:02, IP: ***.***.75.30, #59825Tak jsem pochopila,že jdete do ilegality,a sem už ne.Vyčlenily jste se a b udete někde jinde,dobře.jak už zpíval M,Prokop-život už je takovej,dej si rohhlík makovej,nebo housku se solí ať to tolik nebolí!tak jen když jdete pryč ,bude mně chybět,ale zase -nedá se nic dělat,to je život,musíme se stím poprat i tak,Malířko,Romčo i Evak budete mi chybět ale to je život.budu na vas myslet!a malířko budeš mi chubět.Tak holky Aˇt vám to tam šlape.čauky ALMA*
ALMA, 09.08.2008 23:37:29, IP: ***.***.75.30, #59828Mám tam hrubky,omlouvám se,čauky a někdy zase ahoj,alma*
Halina, 10.08.2008 8:19:06, IP: ***.***.9.57, #59833Almo proč rovnou nenapíšeš, holky já chci s váma ........chodíš kolem horké kaše a upřímně nenapíšeš nic ......proč se lidé bojí být upřímní a říct si ,co potřebují a po čem touží a místo toho hrají divadlo ????
Tohle nikdy nechápu, já píšu věci na rovinu ........
....H.., 10.08.2008 8:25:43, IP: ***.***.113.254, #59834Protože taková upřímnost, jak řekl Švejk a teď Halina je na h**no....Někdy je lepší pro člověka milosrdná lež. Zvlášť na diskusi o depresi. Tvoje tak zvaná upřímnost je jen zloba a radost z toho ranit člověka.Věř, že nikomu nepomůže.
Marcela 1, 10.08.2008 8:27:56, IP: ***.***.109.12, #59835A nejupřímější je Halina. Hihihi. Jem co otevře hubu, už se jí od ní práší.
ALMA, 10.08.2008 8:56:51, IP: ***.***.75.30, #59836pro H. proč to nenapíšu?Asi proto,že nikam jinam odejít nechci a vlastně ani sem už chodit nebudu.Chápeš to, ty rovino? Jinak všechny ostatní moc zdravím Alma*****