Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

loučení s Halinkou, 06.08.2008 10:07:56, IP: ***.***.173.78, #59534
Halinko, bude nám po tobě smutno náš maskote. Užij si to tady a vychutnej, do víkendu, než u svého gigola přijdeš na řadu a měj se tady móóóć hezky.
evak, 06.08.2008 11:29:52, IP: ***.***.209.214, #59539
pokud nejíš pečivo vůbec tak je ani ve strouhance neobaluj, mokrýma rukama vytvaruj a osmaž je jen tak, snad se taky dají obalit v cornflekách, ale tohle nemám ještě vyzkoušený, tak pokud se odvážíš dej vědět,jaký byl výsledek.... díky
Halina, 06.08.2008 12:06:10, IP: ***.***.9.57, #59541
Já ti do toho nechci kecat Evak........ale ty sojový granule jsou rakovinotvorné, už to nikdo nekupuje, holka , natož aby to jedl........

Já jsem to myslela v dobrým, já jsem taky samý faldíček a když lezu do lanovky nebo do neznámého výtahu a tak přemýšlím jestli to vyjde .......hihihi
Martas, 06.08.2008 13:00:20, IP: ***.***.1.78, #59544
Evak díky za tvoje příspěvky dnes mi nebylo moc do smíchu , ale ted si mě rozesmála - divizno..:-))))....a dávej pozor na tu soju, ty víš , že to nemyslím zle."Přemýšlím jestli to vyjde "...- Hal to nemá chybu...!!!!..-)))))
evak, 06.08.2008 13:21:12, IP: ***.***.209.214, #59545
možná bude lepší místo urážek doplniti si základní vzdělání tohle dneska už ví každý...
O sóji všeobecně
Sója luštinatá (Glycine max.) se řadí k luštěninám (čeleď bobovitých, Fabaceace) jako hrách nebo fazole. Jako kulturní plodina se pěstuje již nejméně 4.000 let a pochází z východní Asie. Staří Číňané ji velmi dobře znali. Námořníci rozšířili sóju z Číny do ostatních orientálních zemí, když ji s sebou brali na své mořeplavby.
Teprve ve dvacátých létech 19. století začali američtí farmáři pěstovat sóju ve velkém, nicméně pro krmné účely zvířat. V Evropě však zůstala prakticky neznámá až do 20. století. Teprve kolem druhé světové války, kdy byly jedlé oleje a tradiční proteinové zdroje omezené, se sója stala významnou složkou lidské potravy.
Dnes je sója jednou z nejdůležitějších světových plodin. Největší podíl na produkci sóji mají Spojené státy (51%), Brazílie (19%), Argentina (10%), Čína (9%) a ostatní (11%). Využití sóji je velmi široké. Sójové boby se mimo jiné zpracovávají na olej, omáčky, mouku, mléko a sójové maso. Kromě toho se také konzumují v syrovém stavu v podobě naklíčených sójových klíčků, které se hodí do zeleninových salátů nebo pomazánek.
Sója se také nazývá "proteinová bomba". Marně byste hledali mezi přirozenými potravinami takovou, která by byla bohatší na bílkoviny. Sójové boby jsou navíc zdrojem velmi kvalitních plnohodnotných rostlinných bílkovin. Jsou biologicky hodnotnější než bílkoviny luštěnin nebo obilovin, co se týče jejich AMK složení. Mohou tedy plně nahradit konzumaci masa a z ekonomického hlediska je sója mnohem výhodnější.
Složení sojového bobu:
• 38% bílkovin
sojový granulát
Neboli extrudovaná rostlinná bílkovina (TVP - textured vegetable protein) je potravina zvláštní kategorie. Vyrábí se tak, že se vyčištěné, odtučněné sójové vločky rozemelou na mouku, která se smíchá s vodou. Vzniklá hmota se při vysokých teplotách a pod vysokým tlakem vytlačuje tryskou, která se při styku s normálním atmosférickým tlakem nafoukne a zároveň se tvaruje do různých velikostí od 4 mm do 4 cm. Základní barva je béžová. Růžového nebo hnědého zbarvení se dociluje přidáním barviva z fermentované rýže nebo karamelizovaného cukru.

ještě zde chce někdo tvrdit, že je to zdrojem rakoviny?....
Halina , 06.08.2008 14:03:43, IP: ***.***.9.57, #59553
Mě to řekla prodavačka v obchodě, kde je sama prodávala.......pravděpodobně jsou ty granule nějak upravované, možná tam jsou éčka nebo nevím......

citát:

Kde se k fytoestrogenům dostat?
Můžete pravidelně pojídat sójové produkty, třeba tofu, nebo z ní také vařit. Jen si při nákupu uvědomte, že ne každý dodavatel umí sóju dobře usušit a uskladnit. Právě u sóji existuje vysoké riziko znečištění bobů plísní, která rozhodně nemusí být vidět. Ale právě produkty některých plísní, třeba Aspergillus flavus, jsou dosti nebezpečné. Řeč je o tzv. aflatoxinu, který může být v nekvalitní sóji obsažen. Ten dokáže při pravidelné konzumaci způsobit rakovinu jater. A to je jen jeden z příkladů.

Bílkoviny sóji byly v minulosti přeceněny, stejně jako sója jako taková, obecně se od ní ustupuje. Nejen proto, že už je takřka všechna geneticky manipulovaná...

Přes všechna pozitiva i negativa sóji radí odborníci umírněnou spotřebu. Kojence, těhotné ženy či páry usilující o početí je potřeba upozornit, aby se této plodině raději vyhýbali. K tomu je dnes potřeba číst na obalech složení i celkem běžných potravin, jakými jsou například cereálie k snídani....

Monika, 06.08.2008 14:20:05, IP: ***.***.5.84, #59558
Holki zlaty,že vás to baví se takhle dohadovat o tak malicherných věcech.Já vás tady tak ráda čtu ale dneska je to o ničem.Tím se nechci nikoho dotknout,nemyslím to ve zlim.Není mi dneska dobře a potřebuju ten váš normální pokec.Děkuju
Halina, 06.08.2008 14:34:14, IP: ***.***.9.57, #59560
To není úplně malicherné ......je dobré se někdy vzdělat...... co když poslechneš Evak a nacpeš rodinu sojou a šlehne to s tebou a tvůj muž nebude mít žádnou spermii, z té soji ........vidíš ......!!

A píše se ve zlým .........ty si ale !!
evak, 06.08.2008 14:55:37, IP: ***.***.140.254, #59561
to mě mrzí.... není každý den posvícení viď,ale určitě bude zase dobře třeba hned zítra...já jsem dneska taky pěkně ztahaná,dělala jsem skoro celou noc a večer před tím jsem tady pařila s v ámi taky pěkně dlouho... čeká mě ještě nákup pro neotesánky a pak už jen plavky a bazén.... no možná ten nákup vynechám a nechám je vyčistit lednici.... tak to bede rozumné,ušetřím nějakou kačku a ještě si docela dobře odpočinu u vody... tak zatím já si letím pro pletení a až budu mít dost vody pustím se do svetříku tentokrát pro sebe... to bude fuška než to svoje tělo obtočím nitkama...drž se a pokud se neutopím tak večer písnu nějaké moudro... hezké odpoledne všem
Lola, 06.08.2008 15:51:56, IP: ***.***.35.192, #59563
Evaku díky, karbanátky vyzkouším a písnu. V strouhance je neobaluji dávno. Tak si udělej hezké odpoledne, zdravím všechny a držte se
Martas , 06.08.2008 16:39:48, IP: ***.***.1.78, #59564
Moniko , ty máš asi panický stavy a i deprese?Je to krátká doba , než zaberou tak 4- 8 týdnů u každého je to jinak .Halčo nedala by sis tu soju??:-)))))
Halina, 06.08.2008 20:18:07, IP: ***.***.9.57, #59575
Hihihi ........díka Martas , nepozveš mě na něco lepšího ???
evak, 07.08.2008 7:23:20, IP: ***.***.209.214, #59591
tak jsem včera dopadla jak ti výče zmiňovaní hospodáři.... já huba mlsná jsem si včera dala topinku s česnekem... babička mi jí přinesla až k bazénu a kdo by odolal lákavé nabídce,když tak úúúúžasně voněla, že...sežrala jsem jí s velikým potěšením, vykoupala jsem se, zalila celou zahradu a... a pak jsem už jen celý večer bezmocně vyráběla produkt technickým službám házením bobků do keramiky.... tedy abych to upřesnila, bobky to byly z počátku pak už jen hnědá voda..... a tak jsem celý večer kakala a kakala div jsem se z toho nepokakala...když už jsem měla pocit,že produkce skončila, vyšla jsem si na zahradu.... no domů to mám sice jen pár kroků,ale včera to byla nekonečná štráce.... zopakovala jsem si i tělocvik ze školních let a běžela jako o známku na vysvědčení....tedy jako vítr.... abych neměla náhodou bláto v textilu....
no hezký to byl večer opravdu... z běhu mám pročištěnou hlavu z topinky vnitřnosti..... přeji vám všem krásný den a tuhou stolici... ta řídká je k nezastavení...a když vám někdo řekne , že se nemáte pos..t, věřte mu ,že to s vámi myslí dobře i když to špatně podává... řídký případ s hustým běháním není nic pro krásné letní dny jaké nás ještě čekají....
posel dobrých zpráv, 07.08.2008 7:57:28, IP: ***.***.18.54, #59593
Jsi prostě zlatíčko které rozesměje i tu nejsmutnější duši. Děkuji, že takový člověk existuje na takové diskusi, je to skutečně balzám!! Jedu rychle na nákup a pak do vody s dětma. Bude pařák a to je utrpení. Mějte všichni nádherný den plný pohody!!
Martas, 07.08.2008 9:34:51, IP: ***.***.1.78, #59599
Poslíčku máš ode mě mail, přeju Evak , aby už neběhala ....hezký den všem.
        Předchozí   1 .. 266267268269270271272 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.