Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

Alma, 25.07.2008 22:07:06, IP: ***.***.75.30, #58506
Milá Malířko,vidíš,že všechno není tak černé jak se zdá,já to dobře znám....ale všechny ostatní zdravím ,jste tady tak milí!!!Hele já teď vždy nám nervy,když musím na pracák a tam mi milá slečna dává otázky-proč jste si něco ještě nenašla?a tak jsem se jí ZEptala: a vy byj jste tady nemeli pro mě místo a ticho,jenom dodala-s tím vaším omezením by to byl risk,Tak si z toho nedělej hlavu,víš jak říkal klasik:CO NEZMĚNÍŠ,TO BEZ VÝČITEK NES.myslela jsem na tebe celý den,protože vím,co jsi prožívala,podle sebe.a já ,protože přes bolest těch žeber nemám čas myslet(au,au)a zaobírat se svojí bolavou duší,tak jsem zjistila ,že bolest fyz,je pro mě daleko víc snesitelná,než bolest duše,ale říkám si:co mě nezabije,to mě posílí.Mysli na to taky.Protože život není to,co chceme ani to,co máme.ale to,CO VYDRŽÍME,to posílám všem a co je proti tomu nějaké moje zlomené žebro,člověk vydrží tolik,tak vám hezký zbytek noci,ať máte hezké sny a dobře spíte bez nočních můr!!!!!Evíku ty hlavně piš,vždy mě to pobaví,a všichni co jste tady s námi,jste fajn a mně to moc pomohlo,že jsem se osmělila a začala jsem sem chodit,Alma*
Halina, 26.07.2008 13:49:25, IP: ***.***.8.125, #58519
To se mýlíš Almo život je to co chceme..,když se o něco moc snažíš, tak toho nakonec dosáhneš, pokud sedíš se založenýma rukama, nepřijde nic, přesně, jak říkal ten manžel v posledních Manželských etudách............Když se o něco hodně snažíš, život tě nasměruje správný směrem.:-)

Jestli chcete vidět úchyla, tak to jsem já......jsem na Mácháči a našla jsem tu internetovou kavárnu ..hihi.......
Všem ROMANA, 26.07.2008 22:21:23, IP: ***.***.173.78, #58530
Ahoj všem, moc zdravím a mám radost, že tady na diskuzi to dýchá pohodou a hezkou atmosférou ... díky Vám všem , co píšete.
Zdravím moc ALMU, TONI, MARCELKY s přáním hodně pohody a všeho jen a jen dobrého, taky KRISTALKU, SOŇU, JÁJU, EVAK, LUBOŠE, MALÍŘKU, PETRA, JANU i všechny čtoucí, SILVINKO, pozdravuj mi Brnéčko, mé rodné, porodnici u Milosrdných bratří, kde jsem se narodila, Staré Brno, kde mně mamka vypiplala, Pekařskou, koleje na Vinařské, na Míráku, Kraví horu a Lužánky, kde jsem randila, Zelňák, kde jsem studovala, Černá Pole i Žabiny, Královo Pole i Řečkovice, kde bydlely moje lásky, Kotlářskou, Botanku, kde jsem bydlela já, vinárnu u královny Elišky, kde jsme pařili s Bolkem Polívkou, vinárnu na České i Čáru, kde jsem se seznámila s manželem, kavárnu Nitra,která se určitě jmenuje už jinak na Náměstí svobody, pokud ještě existuje diskotéku Legie na Jarošce, vinárnu u Jakuba, Voroněž, Petrov, kde jsem měla svatbu, achjo, to je až k breku, mládí moje ztracené ...
MALÍŘKO - mně se film U mně dobrý taky moc líbil, je to skutečná oddychovka,co jsi říkala na výrok, bacha, Jeseter už jde ? Stejně tak je oddychovka film František je d**kař, příští týden jdu na Mamma mia s mou oblíbenou Meryl Streep, která mně dostala ve filmu Sophiina volba. Chodím do kina často, relaxuju tam jinak než třeba v přírodě nebo v hospůdce s přáteli .... snažila jsem se fotit na chalupě hezké věci, snad fotky vyjdou. Zachytila jsem na bodlácích zblízka motýly - vzácné druhy - Batolce duhového a Pestrokřídlece podražcového, dnes ráno v šest jsem na pergole fotila kapky rosy na pavučinách, včera před hospůdkou duhu nad vesnickým kostelíkem po přívalovém dešti, když vykouklo sluníčko. Přišli jsme o kulturní akci, v Žamberku je dnes skutečná skupina Boney M a spousta kulturních atrakcí, bohužel bez skupiny Chinaski, jejíž bubeník se zabil nedaleko od nás na motorce - zbytečně zmařený mladý lidský život. Je to strašně smutné.
Vezli jsme mladšího potomka na tábor, ve Vápenném Podole byl už loni a moc se mu tam líbilo, takže doufám, že prožije zase dva hezké týdny, počasí má být slunečné. My jedeme zítra na Karlštějn. Manžel hrát golf a já očumovat přírodu.
MALÍŘKO, i když prožíváš nějakou obavu, stejně z Tvých příspěvků sálá pozitivno. Prostě ten dar v sobě hluboko máš. Třeba já jsem asi hluboký pesimista s hluboko uloženým optimistickým jádrem - nejsi to taky ? Máš tendenci sdílet s lidmi hluboce nejen jejich radosti, ale i strasti, což jsem dělala i já, ale ne vždy se mi to vyplatilo. Vymstilo se mi to bohužel i v případě kamarádky, kolegyně v práci, nadřízeného - jako poslední nedávný případ, dříve tchyně, švagra. Jenže, co nás nezabije, to nás skutečně posílí a nejsou to jen slova. Buď pořád sama sebou a takovou jaká jsi a Tvoje karma zůstane čistá a dobrá, nejen tady a teď, ale snad i tam a potom. V životě po životě ... kdoví.
Říkala jsem si, že jsem v úplně jiné dimenzi, než můj muž. On žije ve svých vyjetých kolejích, tady a teď, pragmaticky, racionálně, s nohama na zemi, bez výkyvů, po svém. Já buď padám na dno, nebo lezu po kolenou a sbírám síly se zvednout nebo se vznáším v oblacích. Přitom vím pozitivně, že maniodepresivní syndrom není moje diagnoza, řekl mi to odborník. Přijdu o měsíce života pustým přežíváním, umírám zoufalstvím a pak, když se mi v duši vyjasní a vrátí se moje emoce, barvy života, přijde potřeba žít naplno, na plné pecky, na stopadesát procent. Nevím proč, jestli jde o potřebu něco dohonit, vynahradit si ... PETŘE, znáš to taky tak ?
Můžu hodiny relaxoovat pozorováním korun bříz, čučet do ohýnku, je mně dobře na lodičce, v hospodě i na zápraží chalupy, když zvednu údajně jakousi silnou tkaničku od bot a zjistím, že Roxana mi přinesla živého slepýše ... loni jsem sázela kytky a hrouda hlíny mi oživla v ruce a byla z toho ropucha - fuj. Tak nějak se nenudím, i když zdánlivě lelkuju, i když dřív bych se třeba nudila, mám toho tolik, nač myslet, o čem snít. Hledám ve všem pozitivní a starosti druhých o koupi nového auta nebo renovaci koupelny jsou mně nekonečně vzdálené. Což mně tak trochu ze společenství lidí kolem mně vyděluje, protože nestojím tak pevně nohama na zemi jako oni a materiálno jde mimo moje vnímání. Nevadí mně, že se cítím jinde. Okolnosti tomu teď nahrávají. Do konce srpna mi jde plat ze stávajícího zaměstnání, do nového nastupuju od druhé poloviny září, tu první polovinu ještě máme s mužem na cestování, dřív si dovču vzít nemůže, což mi nevadí. Takže mám víc volna na sebe, na přemýšlení, plánování. Dokonce si hlubší uvědomování toho, co jsem dělala špatně, co bych měla změnit.
EVAK, u Tebe neplatí zákony přírody. Jak to, že můj den má 24 hodin a Tvůj 48 ? Jak jinak bys mohla stíhat to, co stíháš ? Manžel má doma poklad, můžeš mu to vyřídit, ale on to ví .... Evak, za chalupou máme spoustu ostružin a malin, ale na borůvky jsem musela dojet na Sucháč a byly dobré knedlíky. Mám za chalupou celé plantáže mateřídoušky, nevíš, jestli je tato rostlinka na něco
léčivá ? Někdo tu psal o Lichořeřišnici, objednávala jsem si ji na svoje zdravotní problémy s močákem v lednu letos a mám s ní dobrou zkušenost. Houby v Orlických rostou. Praváky, křemeňáky. Na houbový guláš jsou pro mně nejlepší ryzce, ale ty jsem dlouho neviděla. Zato jsem si dala po dlouhé době pro mně nejlepší sladkovodní rybu - úhoře - jen na másle se solí a kmínem. Výtečný. Mám ráda pstruhy s mandlovou drtí. Já mám vlastně ráda každé jídlo s výjimkou držkové polívky. To jediné nejím. Děvčata, psala jste tu o váze - buďte v klidu. Přibrala jsem opět dvě kg. Bramborákové hody včera - bramboráky na 15 způsobů. Předevčírem grilovali na Pastvinách krůty a minulý víkend známý divoké prasátko - pak odolejte. K tomu moje kombinace antidepresiv a hormonální antikoncepce a dílo zkázy je hotovo. Každý gynekolog a psychiatr Vám povrdí, že po uvedeném se tloustne a zvyšuje chuť k jídlu. Ovšem moje zlatá kolegyňka v práci Marcelka říkává, že po čtyřicítce ( mně je 43 let ) buď postava nebo ksicht. Měla jsem na začátku roku 55 kg, 36 velikost a nosila rifle, které jsem roky nenasoukala přes stehna. Ovšem to bylo poté, co jsem v důsledku zdravotních problémů dala za jediný měsíc 6 kg dolů a po léčbě vesele ještě rychleji osm kg nabyla. Jak říká Marcelka - buď oplácanější a v ksichtě vyžehlená nebo štíhlá a strhaný a starší ksichtík a ono na tom něco bude, tak si těmi kily nelamme tolik hlavu. Hubnout ze zdravotních důvodů - není oč stát - a jinak mi to moc nejde.
Díky, že píšete tak hezky a o hezkých věcech, prostě tak, že je radost Vás číst. Jsem moc ráda, že se ozval Luboš, Petr potěšil psaním jako vždycky.
Milá ANIČKO, k Tvým jmeninám Ti ze srdce přeji hodně zdraví, lásky, pohody, energie, radosti, splněných přání, dobrých přátel ...

VŠEM přeju hezký sen pod víčka, radostné probuzení do krásného letního dne a posílám Vám upřímný vzkaz - mám Vás moc ráda. S láskou Romana.
evak, 27.07.2008 9:25:24, IP: ***.***.19.119, #58537
podle toho, co píše Romana jsem si odvodila,že jsem vlastně čarodějnice...ne ne můj den má opradu tolik hodin, co ten váš...jen to asi jinak rozděluji... tu práci samozřejmě... já byla od mala vychovávaná k tomu,že se to prostě musí stíhat... dům,hospodářství,zahrada,domácnost,zaměstnání no a nějak mi to zůstalo... jen to hospodářství jsem jaksi zanedbala... ne snad proto,že by mě t nebavilo mít zvířata, ale u mě by umřela na stráří nežli bych je dokázala zabít... já lituju i vánočního kapra a jsem schopná jej přechovávat v akváriu do jeho stáří... můj vnuk již od nějakých dvou let chodí s mým mužem kapra zabít... já ty jeho první kroky sledovala s obavou,že bude rybu litovat a později plakat... no a to dítě se s kaprem rozloučilo a jak jej děda klepnul,malej prohlásil... tak dědo a máme maso... já v kuchyni omdlévala a on to bral jako samozřejmost... a tak to u nás chodí skoro všechno... kde mám obavy co bude následovat,to projde naprosto hladce...
Romano, maliny a ostružiny už sypej do marmelád a kompotů... s mateřídouškou nevím, babička ji sušila a dávala do malých plátěných sáčků do polštářů na spaní a snad se taky dává do skříní proti molům, já spíš používám levanduli... roste mi na zahrádce v keříku a když kvete tak stonky ustříhnu,svážu do malých otýpek a věším na okna a dveře... jakmile se potom otýpka pohne v produ vzduchu,hezky mi provoní dům a pomáhá taky proti komárům a mouchám,tahle havěť nemá moc ráda její vůni a tak se k nám domů moc nehrne... k mé spokojenosti samozřejmě... ještě musím přijít na to co vadí pavoukům, ty bestie jsou všude... vědí,že nestíhám uklízet celý dům naráz a využívají toho... když uklidím a vyluxuji horní patro, sestěhují se do dolního, když uklízím dole utečou nahoru... je to zkrátka nekonečná honička.... jo a taky se mi pomstili mravenci,za to, že jsem jim nedávno vyplenila mraveniště v mojí skalce... ti uličníci hledají nový domov a procházejí mojí koupelnou a terasou, jsem z nich zoufalá... kdyby alespoń platili část inkasa...ale to nééé
dneska jsem osvobozena od vaření, k obědu budou řízky a dcera dostala za úkol oběd připravit... je mladá a jednou se bude chtít vdát, tak ať se učí... manželství si neudrží jen sexem jak je její vize.... no musím uznat,že již by se asi uživili,ale dneska asi obědvat nebudeme... na kamnech je utěrka a dcerunka se plácá v bazénu...
tak já jí půjdu naplácat pr-del a zahnat ke kuchyni na brambory... na balkon si vezmu pletení a budu dělat dohližitele nad vařením... v těhle vedrech jsem docela odkecaný člověk jakmile je nad 25°, jsem vyřízená, můj chlap říká,že to počasí má rozum a dokáže mě posadit na zadek...
včera jsem měla docela rozlítaný den, ráno velká nakupovačka v OBI... potřebovali jsme stropnice,lepidlo,zásuvky,vypinače a jiné zbytečnosti do renovovačky a já jsem si udělala nákup potravin / ta rodina neskutečně žere/ a udělala jsem si radost,koupila jsem si malou minirůžičku... už jich na zahrádce několik mám,ale tahle barva mi učarovala... z meruňkové přechází do červené no nádhera...chtěla jsem jí večer zasadit do skalky,ale dlouho jsem uklízela po malování a když jsem měla hotovo tak dorazila nečekaná návštěva a měla jsem po hlíně... dali jsme si vínko a pokecali... známí odjíždí za týden na dovolenou na jachtu a tak se přišli rozlouc
čit před plavbou...doporučila jsem jim vybavení nafukovacími rukávky a málem jsem dostala přes ústa s tím,že oni umí plavat... no jestli se nevytahovali to zjistím až po jejich návratu...ale teď už běžím za tím mým nezbedným dítětem a snad si při pletení nevypíchnu oko.... přeji vám krásný slunečný den
Jana, 27.07.2008 10:18:08, IP: ***.***.217.5, #58542
Evíku,tak jsem se tu zase plácala a nevěda,jestli mám umřít horkem a nebo tím,že mě nic nebaví.Samozřejmě jsem si sedla k počítači a vida,psala tu jedna paní (určitě umí čarovat:o)) )nabitá energií,hned mi je líp.Špatný pocit ustupuje a usmívám se tu:o))Jdu zadělat na koláč a doufám,že se ta energie,co se tu ted prohání hned nevytratí:o))Měla by jsi psát aspon 3x denně,funguješ na mě líp než antidepresiva:o))tak se mějte všichni moc krásně,venku je na padnutí a to mě čeká ještě večer grilování na které se mi nechtělo.Díky Evíkovi snad půjdu:o))Tak já jdu využít zlepšené nálady.Držím všem palečky,aby vám bylo fajn.Pááá Jana
Alma, 27.07.2008 10:22:04, IP: ***.***.75.30, #58543
...a hezky do růžova vyspano?Sluníčko svítí,co víc chtít.Evik mě zase po ránu uvedla do nalády,taky bych chtěla být tak aktivní,co pleteš?já už nepletla,ani vlastně nepamatuju.ještě tak nohama,to spíš.Rémčo,přeji Ti krásnou dovču,zatím to vychází,viď?Hezky si to užívej a já taky tak lítám nad zemí,ale to mi trvá už dlouho a můj se to už ani nesnaží chápat...řekl,že to je nad jeho síly a chápání,ale zvykl si,taky stojí totiž pevně na zemi.Nevím co je někdy lepší-ono to padání zpátky na zem ...vždyť to znáš.Teď právě řeší koupi auta a pořád mě do toho zatahuje a mně je to fakt docela šumafuk.Je to tak jak jsi psala.Ale ty bramboráky na 15 způsobů,to je něco(ať se vrátíme na zem k jídlu),já už je nedělala snad rok.Hoďte nějaké tipy!!Já dělám asi čtyři (jenom)varianty-se zelím,s abgl.slaninou,s houbami a kuřecí maso zabalené v bramboráku.jinak Meryl Streep taky mám moc ráda a dokonce prohlásila něco podobného ,jako tvoje kamarádka-o té tváři.Teď jsem si právě koupilaDVD Sofiina volba,četla jsem i knihu ,skvělá.ale právě kvůli Meryl jsem ten film chtěla mít doma.Malířko a co ty?a ostatní?zdravím vás všechny!!!!Alma*
ALMA, 27.07.2008 10:28:49, IP: ***.***.75.30, #58544
oprava!!!!!!!!mělo to být ROMČO****** P.S.KDYŽ TO PO SOBĚ NĚKDY ČTU TAK ZÍRÁM CO TAM NĚKDY UDĚLÁM ZA CHYBY.ALMA*
ALMA, 27.07.2008 10:38:45, IP: ***.***.75.30, #58545
..JEŠTĚ JSEM CHTĚLA,JÁ MAM DNESKA DEN,hlavně tu mateřídoušku:opisuji-je výborná na potíže s průduškami,při průjmech,tlumí i bolest hlavy a závratě,pomáhá při menstr.bolestech,jako čaj,A jako mast zabírá na namožené svaly a někdy mírní kožní plísně,POZOR snižuje účinek některých antibiotik a nevhodná v těhotenství,ahoj.Alma*
evak, 27.07.2008 13:01:42, IP: ***.***.7.99, #58550
tak já tady umírám horkem... uklidila jsem po malování dočista dosčista a to moje prase zase začalo rýpat do stropu a ořezávat sádrokarton... no musím přiznat,že jsem si dovolila podotknout,že strop je místy křivý a tudíž stropnice budou taky vzorek nevzorek... slyšela jsem na svojí adresu nějaké lichotky od mužíčka a pak jsem ho viděla jen jak ten strop řeže.... nou comment... k tomuto není síla komentáře.... holky /a kluci/ s tou mateřídouškou je to asi pravda,babička nějaké to mazáníčko taky měla....
JANA peče koláč, no to je úžasné a jaká to bude dobrota...mňan... u nás byly k obědu avizované řízky, dcerunka ale neoloupala brambory a uvařila je ve šlupce.... no naštěstí jsem je včera vykopala ze zahrady tak to šlo,ale jinak mám ráda šlupky z brambor pasírované přes vepříka...
koukej mazat na to grilování Jani a dej pozor,ať tě neupečou.... stačí,co udělá sluníčko... o tom ,že budeš sedět na prodloužených zádech můžeš uvažovat až v zimě,teď mazej do společnosti a pamatuj na slušný vychování.... tak Jany jsme se zbavili a kdo další trpící chce nakopnout k nějaké činnosti???... zvládáte to lidičky určitě sami a docela dobře podle toho,co tady píšete...
já teď relaxuji po obědě,který jsem si neuvařila,ale s chutí sežrala a nabírám síly k přemlouvání stropnic,aby mi nepadaly mrchy dolů,ale hezky držely na tom zkřiveném sádrokartonu.... je to stejně zajímavé... tu hrubou práci ten můj dědek zvládá,ale jak má jít o detaily,má moc jiné práce... pak ale komentuje moje úsilí ...nemáš to nějaké křivé děvenko???.... mm no a co... víte co to dá práce udržet moje hodně viditelné tělo u stropu s lepidlem a stropnicí... ba ne jde to docela dobře, jen se nebudu muset pár dní česat,protože lepilo držíto mi vytvořilo nový hybridní rozevlátý účes na dobu neurčitou...
když zrovna tedy dnes nevisím rukama na stropě a necpu písmenka do pc,pletu svetr vnukovi... chce jít se sousedem na ryby a já jsem mu slíbila něco aby mu nebyla večer u vody zima.... a tak tady motám z klubíček svetr v barvách zelenomodrých,aby to měl klučina stylové... a ten h**zlík jak mě vidí,že zrovna nemám pletení v ruce a jen tak nečinně sedím, už se ptá zda mám hotovo... je jako dědek... no to mám sešlost v baráku... jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet... tak konec idylky a jdu něco dělat...
joooo a bramborák dělám s uzeným masem nebo salámem - maso do těsta a usmažit, nebo do těsta balím syrové maso a smažím/kuřecí,vepřové/, nebo placky naplním zelím a uzeným, jindy ostrou masovou směsí jako na topinky, houbový bramborák je taky dost dobrej, ... malé bramboráčky dávám ke guláši nebo k číně... a docela dobrej je kynutý bramborák upečený v troupě jako buchta... zadělám klasicky těsto,přidám droždí nechám zkynout a upeču... baští se teplej i studenej... a pozor nechá se udělat i z cukety a taky je vynikající... ale te¨´d už jdu lepit strop,nebo vás všechny pozvu k nám na brigádu... já budu vařit a rozdávat recepty a vy budete zvelebovat moje sídlo....hezký zbytek neděle já se večer ozvu,protože od toho stropu se ráda snesu na pevnou zemi...
Malířka, 27.07.2008 13:29:39, IP: ***.***.60.43, #58551
Konečně jsem se dostala k počítači a jak si čtu Vaše psaníčka, slzy se mi koulejí po tvářích. V dobrém, zkrátka jsem dojatá, jak těhule :-)))

Almičko, děkuju Ti, že jsi na mě myslela! Já ti moc moc moc přeju, aby tě nic nebolelo, žebra ti srostla raketovou rychlostí, ledviny se "hodily" do pohody a v duši, aby tě hřálo sluníčko...!!!
Toničko, Tobě přeju, abys "přežila" antibiotika a přestal tě bolet žaludek a mohla jsi konečně prožívat dny v klidu a s příjemnými pocity!!!
Luboši, doufám, že je ti líp :-)))
RKollerko, ty zlobidlo, zase jsi nepísla ani řádku, doufám, že jsi v pořádku!
Romí, máš už po dovče? Zítra jdeš ještě do staré práce?

My s přítelem jsme včera vyrazili autem na cyklo výlet někam do Slatiňan. Po ujetí asi 20 km nám začal čudit kouř vpředu odněkud z motoru. Takže jsme zastavili a zjistili, že se vypařil olej. Takže, odtahovka, servis... a přitom v pátek mužský měl auto v tomtéž servisu a montér mu asi špatně nasadil klínový řetěz. Už přesně nevím, co se tím pádem poškodilo, že se přetrhnul, ale oprava bude stát přes 5000 a přitom to zvrtal ten páteční mechanik, vlastně svou práci odbyl a my jsme taky mohli vylítnout s autem do vzduchu... Říkám tomu svému, ať jim nic neplatí, že je to vlastně reklamace a navíc nás servisman ohrozil na životě. A mužský na to, že 5000 mu nestojí za to, aby se s někým handrkoval, na to, že nemá povahu.
Já, to je tvoje věc, ale pravda je na naší straně.
No, tak jsem doma ohřála šunkafleky, k nim vytvořila okurkový salár tarator, schrupli jsme si u TV a pak jsme začali odmrazovat lednici a ulízet, jako blázni. Mě se chtělo hýbat, tak jsem si vymručela, že k večeru, kdy už není takové vedro, se projedu na bruslích.Dlouhojsem nebruslila, protože nebylo počasí, anebo jsem se necítila dobře, nebo jsme měli jiný program. Konečně jsem opět stála na mých krásných nových bruslích, jenže jsem ujela sotva pár desítek metrů a musela zastavit a odpočívat. Mě tak strašně bolely v bruslích nárty! S dechem jsem problémy neměla, ale bolest nohou mi nedovolila užít si to. Kolem mě všichni jezdili, jak vítr, nikdo neodpočíval, užívali si, smáli se, ždímali ze sebe endorfiny, noradrenalin, dopamin, serotonin a kdoví, jaký další ...-in a já pořád někde posedávala, povolovala si upnutí bruslí a pak jsem se znova a znova rozjížděla s nadějí, že bolest zmizí, ale ona zůstavala :-((( Nakonec mi mužský řekl, kašli na to, jsi přetrénovaná z posilovny a z kola, ať si ještě neublížíš, jedem na pivo! Tak jsme jeli a seděli jsme do jedenácti venku, bylo příjemné teplo a doma jsme si ještě připravili překapávané kafíčko, bílý vinný střik a naservírovali i to všechno na balkón včetně svíček. Koukali jsme na Měsíc a na souhvězdí, krásně jsme si povídali a spát jsme šli ve čtvrt na tři. Děkuju za to, že ho mám! Toho svého samce :-))

Holky, prosím Vás, pište, i když je vám zle, uleví se Vám. I když Vás chápu, já taky radši nepíšu, když jsem na dně. Ale nakonec se přece přemůžu a něco napíšu a ono to člověku tak nějak srovná myšlenky, musí se soustředit a tím oblafne D, protože se mozek zabývá něčím jiným, anebo ho donutíme fungovat...? Nevím, ale pište, někdo se Vám vždycky ozve, nějaká dobrá duše a že jich tady je :-))) a utěší Vás, poradí, povzbudí, dodá sílu, odvahu, sebevědomí! Tak, jako jste pomohli v páte mě a já Vám znova posílám díky!!!

Už musím končit, chceme se jet vykoupat, ale snad se za Vámi ještě dnes dostanu! Zdravím všechny pisálky i čtenáře!!! Přeju Vám příjemné pocity, zdraví, klid, pohodu..., vlastně Vám přeju to, co potřebujete, co si přejete:-)))
Pošta pro Vás - od Romany, 27.07.2008 16:41:17, IP: ***.***.173.78, #58562
Ahojky všem milým přátelům.
Už jsem se vrátila z výletu - vstávala jsem v pět hodin, protože o půl šesté jsme vyjížděli - dala sprchu a nakoukla za Vámi.
Na Karlštějně bylo krásně, dnes je opravdu vedro a příští dny mají být obdobné - takže zase na chvilku zavládne léto v plné síle ...
Přivítání s Roxankou bylo bouřlivé, kvůli vedru jsem ji s sebou nebrala, teď jí to vynahradím. Maldší dítě vegetuje na táboře a večer mu musím zavolat, jak si užívá. Mám radost, že jim vychází počasí.
Starší dítě je nezvěstné, ale je nanejvýš pravděpodobné, že vegetuje u svojí přítelkyně, kde poslední dobou spíš bydlí, než chodí na návštěvu. rodiče a sestra přítelkyně jsou u moře - maminka se sestrou v Řecku a tatínek s přítelkyní kvůli které rodinu opustil v Turecku, takže ti dva mladí mají volné pole působnosti ...
Půjdu zamést terasy - hrozně mi padají popínavé muškáty a dělají nezřízený binec, uštípat suché květy, pohnojit a zalít, pověsit další pračku prádla - od včera to byla třetí - zítra budu žehlit jako vzteklá a pěkně se v tom vedru saunovat a pak vyplodím něco k večeři, zatím moc nevím co ....
MALÍŘKO, já opravdu ještě do konce srpna pracuju, ale ještě mám osm dní nevybrané dovči - poměrnou část, v návaznosti na počasí si ji dovyberu a nějak to doklepu. Manžel jde zítra do práce, já nee, budu mít dovču ještě týden a budu doma s různými výjezdy a zařizováním ... a doufám, že to mému chlapovi vyjde podle plánu - vzít si ještě dovolenou v první půli září a tak trochu pocestujeme - jsem na moře docela navnaděná, jen ty lety nemám ráda, ale doufám, že to nějak přežiju ... kdy máte cyklo dovču - srpen nebo září ?
EVAK - levandule je úžasná, babička ji dávala do skříní provonět prádlo ...
Doma zdatně budujete. Já chci ještě letos do vánoc stihnout nechat v obýváku položit místo koberce plovoucí podlahu, totéž v jídelně a kuchyni. V patře ji máme a je to mnohem praktičtějsí na údržbu než koberce a i hezčí. Mám obývák modrý, koberec, sedačku a vymalováno na světle karamelovou, nábytek je taky světlý. Až mi položí ty světlé podlahy, chci nechat vymalovat obývák na vínovo, místo béžových přehozů dát na sedačku vínové a jen malý oválný kooberec před konferenční stolek v kombinaci modrovínové pro teplejší dojem. Sice se říká modrá je dobrá a je to moje oblíbená barva, ale musím říct, že je docela studená. Mám kamarádku ( byť o jedenáct let mladší, je jí 32 let ) úplně nejlepší jakou jsem kdy měla a kamarádím s ní 15 let - přišla kdysi na moje první pracoviště coby kolegyně a i když se naše pracovní cesty rozdělily, stýkáme se- z časových důvodů zřídka, ale moc rády, právě dálkově při malém dítěti dostudovala magisterské studium, za což ji obdivuji ) má zařízené bydleníčko v tónech oranžové, béžové, okrové a citronové a je to u ní kouzelně útulné, zařízené s vkusem a teplé ... prostě ty její barvičky jsou skvělé a Klára má navíc vkus a i když stejně jako já bydlí v řadovce a má tím pádem zahradu malou, má ji opravdu kouzelnou.
Manžel je rozvrkočený ze skutečnosti, že ve flajtu, tedy v golfovém týmu o čtyřech členech šla před ním Jessika Kordová, dcera tenisty Kordy, což sice je malý golfový zázrak ve svých třinácti letech, ale jde to jaksi mimo mně. Spíš než golfové zázraky nestačím obdivovat letní přírodu.
Děvčata- ty bramboráky nebyly čistě bramboráky, byly to tak plněné jak plníte vy, ale podávané s různými druhy masa a to se potom 15 druhů dá nahonit lehce - když to dáte s plátkem takovým či onakým, masovou směsí takovou či onakou - je to hned.
Díky za informaci o mateřídoušce. Já z ní na chalupě taky vážu svazečky a věším je na dřevěné trámy, nevoní nijak výrazně, ale je to hezké. Věším tam nahoru taky svazečky cibule a česneku. V domě máme pokoj, ale na chalupě nám EVAK řádí nejen pavouci, ale i komáři - a fest. Pavouci tam mají ráj.
Mravence faraony jsem zažila v paneláku a povolala jsem na ně odbornou deratizační firmu, protože jsem z nich šílela - měla jsem je všude i v plínách, při prvním synovi hadrových, Pampers vynalezli až při mém druhém dítětti. Oni jsou dost nezničitelní, jsou to ti malí zrzaví - ovšem ta firma si poradila a dostali jsme je přípravkem zvaným Juvenoid, pamatuju si to, i když je to řada let. Ten žlutý prášek sypali do víček od limonád a stavěli jsme je na skříně, police -- až jsme je nakonec opravdu vyhubili.
Jdu něco dělat a přeji Vám všem píšícím i čtoucím moc a moc pohody a krásný nedělní večer. Romana.
evak, 27.07.2008 20:03:51, IP: ***.***.10.68, #58568
za sebou... právě jsem se vrátila z naší renovačky a kdyby mi někdo řekl,že na stropě visí 1000,- kč ať si pro ně vylezu,tak ho pošlu do prahy... naskákala jsem se po štaflích a stole jako divá,ale strop jsem zmákla polepit... teď si ještě vyčešu to šílené lepidlo z vlasů a umyji si pořádně nehtíky... mám na nich francouzskou manikůru ze špachtle... no nic běžím ještě zalít zahradu a potom proleju sebe... dám si dobré červené... původně jsem chtěla při svíčkách,ale jsem tak ztahaná,že bychom určitě vyhořeli až bych na ně zapoměla....ani nevím co ta banda měla k večeři... jestli tedy něco měli.... tak letím zalévat a posbírat jahody,plodí už druhou letošní várku a chutné plody budou až do října... hezky se vyspěte a zítra nanapsanou....
Halina, 27.07.2008 20:13:49, IP: ***.***.9.57, #58569
Tak se nám Romanka blejskla golfem v Karlu a Jessikou Kordovou ...hihi.....a novou plovoucí podlahou .......hihi........děvče ty nemít to forum, tak nikdo ani neocení tvoji novou podlahu a tvé béžové potahy.....no holt někteří lidé žijí věcma a některé zajímá život víc do hloubky .......a vzdělané kamarádky máme všechny......ale jen Romana to tu potřebuje prodávat.......prodá cokoliv a pak se tetelí obdivem , který si ovšem pouze vysní ......hihi
Malířka, 27.07.2008 22:52:29, IP: ***.***.60.43, #58584
... v ložnici máme 25 stupňů, to se to bude spát :-(
Dnes jsme se byli koupat, voda nebyla nejteplejší, ale osvěžila. Praštili jsme sebou do stínu vzrostlých dubů a usnuli jsme. Jo, před tím jsme si dali ve stánku jedno hodně vychlazené pivko, paráda! Večer pak poblíž domova vynikající smetanové ledové frapé a míchaný nápoj "High Society" z ginu, campari a grapového džsu se spoustou ledu - mňam!

Dušičky moje, zítra se dovím o svém dalším osudu. Jdu na 8.30 do práce na personální, kde mi dva šéfové spolu s naším "mačetou" sdělí, jak o mně rozhodli. Buď mi dovolí dočerpat starou dovču, anebo mi budou dělat schválnosti a naženou mě do práce. Ale kam? Na staré místo se vrátit nechci, ani nemůžu, mám na to papír. Hurá :-)
Problém je v tom, že mám v úterý odjet do Švýcarska. Takže se trochu klepu, protože opravdu nevím, co se zítra dovím. Ve skrytu duše jsem klidná (Romčo, uhodla jsi, vidíš do mě, jako do sklenice: je to tím, že jsem se našla v buddhistické filozofii), protože si myslím, že mě tu dovču vyčerpat nechají, aby získali čas na vymýšlení, co se mnou provedou. Pokud mě nebudou schopni umístit na pozici, kde nebude mé zdraví ohroženo stresem, dají mi výpověď a měli by i odstupné. Mě by to takto vyhovovalo nejlíp, protože bych pak měla čas a prostor najít si práci na kratší úvazek a taky bych měla čas na malování (už mi to chybí). Prosím Vás, držte mi palce, ať mě nechají dočerpat starou dovču :-))) Ráno si zase lupnu dva růžováky, popadnu tatíka, coby body guarda a pokud se nepoložím, napíšu, jestli ještě žiju. Pokud by mě chtěli rovnou někam šoupnout, aby mi udělali problémy, myslím, že bych s tím nemusela souhlasit (kvůli ohrožení zdravotního stavu), anebo bych prostě v úterý nastoupila a mužský by do Švýcarska odjel sám a moje dovča by propadla do nenávratna.

Kristalinko, to jsem ráda, že máš přítele!!! Napiš něco víc, kde jste se potkali atd. :-))) Těším se na novinky, obzvlášť když jsou pozitivní. A nepřemýšlej, jestli se to sem hodí, protože sem se hodí, kromě vulgarit, všechno, ať už je to pozitvní, anebo zoufalé volání o pomoc!

Almičko, co tvoje žebra??? Snad tě příliš nebolí... (Já se taky kolikrát stydím, když si po sobě přečtu ty překlepy a kopance a jen nad tím vrtím nevěřícně hlavou. To se mi před D nestávalo, ale teď jsem samá chyba, překlep, pomalu mám někdy pocit, že se stávám dislektikem. Ale tady se na to nehraje, sem chodíme úplně z jiných důvodů!)
Toni, jak se cítíš v těch vedrech??? Co tvoje bříško, žaludek, je to aspoň trošku lepší? Moc ti to přeju, dušičko dobrá :-)))
Evíku, naše milá čarodějko, dobrodějko, manžel má pravdu, že bys taky někdy mohla jen tak nic nedělat :-))) Víš, já jsem taky kdysi plánovala, že budu študovat žurnalistiku, později, že napíšu knihu, ale pak mě to všechno přešlo. Řekla jsem si, koho by moje výplody zajímaly?! Já nechci nikoho otravovat svými myšlenkami... A šla jsem na úplně jinou školu, kam mě vlastně šoupli naši a kam jsem vůbec nechtěla. Ale, co se má stát, to se stane. Nebýt toho, nepoznala bych spoustu zajímavých lidí včetně manžela (ex), atd.

Už se zase trošku bojím zítřka a nechci být optimistická, abych nebyla zklamaná. Vlastně se spíš bojím, že nebudu v noci spát. Aspoň zítra v práci uvidějí, kam mě dostali... Tvář, vichřice podoba, sotva se drží na nožičkách, klepou se jí ruce, koktá, má tiky, zkrátka, vypadá příšerně, že by jí člověk dal korunu :-)))

Bavíte se tu o Meryl S., tu taky miluju (víte, že měla v Sofiině volbě hrát hl. roli Magda Vašáryová?, ale komančové jí nedovolili překročit státní hranice, tak to dostala Meryl, fakt, Vašáryová se o tom zmínila v pořadu "Bar krásný ztráty", knížku jsem taky kdysi přečetla jedním dechem). A na "Františka, d**kaře" se chystám. O "Báthorym" zatím uvažuju, nemám zatím tu správnou psychickou pohodu, ale na střední jsem četla Čachtickou paní, anebo se knížka jmenovala Žena dvou mužů? Už nevím, jsem čím dál víc sklerotická. Holky, byly jste některá na Sexu ve městě? Já jsem sledovala seriál, když běžel před nedávnem na ČT1 a úplně jsem ho hltala. Nechtěla bych si pokazit dojem filmem. A taky s mužským bych radši na to nešla, protože si myslím, že je to spíš holčičí film (on mi usínal i na "U mě dobrý" - Romí, jeseter byl super a spousta dalších hlášek, jako třeba "kominíček přeje novomanželům štěstí...") Vidím, že konečně taky začínám trochu normálně žít po tolika měsících v roli zakleté princezny, nebo Šípkové Růženky, se probouzím k životu.

* * * Klidnou, dobrou, bezesnou noc Vám všem, moje drahé přítelkyně a kamarádi, Luboši, Péťo * * *
Soňa, 27.07.2008 23:10:56, IP: ***.***.115.22, #58586
Ahojky lidičky. Chci vás jen na rychlo pozdravit. Manželovi začala dovolená, tak ten čas hrozně rychle utíká. Včera i dneska grilování a ještě naše zahrada. Než jsem zalila, poklidila, naložila do auta, tak bylo po deváté a dorazila jsem v půl desáté. Zítra jsem chtěla jet na koupaliště, ale psala kamarádka, co má holčičku stejně starou jako náš malej, že máme přijet za nima na chalupu. Tak jsem ráda, lepší, než našlapané koupaliště. Pak chceme za známýma na Mácháč. Ale slyšela jsem, že voda nic moc, tak ještě uvídíme. Snad bude lepší voda u Chomutova, tam je také jezero, s nějakou zvláštní vodou. Nikdy jsem tam nebyla, tak se tam chystáme. V té vodě by se snad neměli tvořit sinice, tak by měla být lepší.
Romčo, s těma barvama máš pravdu. Jsem na barvy úchyl. Obývák teď máme světle modrá, tmavě modrá, světlý nábytek z břízy a smetanovou koženou sedačku. Není to ono, tak jsem se rozhodla vymalovat vínovou, doplňky oranžové a podobné odstíny a olivové. Sedačka a nábytek je hrozně světlý a k té modré je to studené. Dřív jsme měli hráškově zelenou, takovou zelenošedou, byla to zvláštní barva a to nebylo tak hrozné. Vždycky byla moje nejoblíbenější barva modrá, jakýkoli odstín, ale začínám se přiklánět právě k oranžové a podobným odstínům. Asi stárnu. :-)
Lidičky, mějte se moc hezky, užívejte si sluníčka, i když má být opravdu horko, tak se raději šetřete, když vám to nedělá dobře.

A ještě jsem chtěla říct, že mi mamča dělá pořád radost, protože opravdu nekouří. Drží se. :-)
        Předchozí   1 .. 253254255256257258259 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.