Diskuse - Deprese
Soňa , 22.07.2008 21:53:55, IP: ***.***.115.22, #58277Ahojky. Taky si myslím, že když něco zmizí z monitoru, tak je nejlepší šipka zpět. Je do leva a já mám třeba červenou. Zelenou mám do předu. :-) tj, do prava. To jen proto, aby bylo i mě jasné, co je v pravo a vlevo. Pravidelně to ukazuju špatně, říkám v levo a ukazuju v pravo. To jen na vysvětlenou.
Odpoledne jsme byli u kamarádky a její manžel mi udělal opravdu radost. Už přes měsíc jezdím s prasklým výfukem. Když mě kamarádky manžel slyšel nastartovat, tak přišel s metrem, vlezl pod auto, všechno změřil, řekl, že to koupí a že mám jen přijet a že to zavaří. Milí zlatí, já koukala jak puk, protože tohle se mi dlouho nestalo. Ale potěšilo to.
Tak snad už začne být víc teplo. Zase tu sedím, píšu a mrznu. Ráno jsem topila kamnama, ale teď už půjdu raději spát.
Mějte se moc moc hezky. Dobrou noc.
Malířka, 23.07.2008 10:22:27, IP: ***.***.60.43, #58295Příjemné dopoledne! Jak jste se vyspali? Almičko, tobě se asi moc dobře neleží, viď :-( Přeju ti, aby se ti všechno hodně rychle zahojilo!
Chci jen napsat, že jsme včera byli na filmu "U mě dobrý" a kdo má rád syrový humor o našich českých povahách v době krátce po revoluci, dobře se pobaví. Já jsem se teda smála tolik, až jsem z toho chytla náběh na astmatický záchvat. Mě už to snad není ani líto, že se nemůžu ani od srdce zasmát.(Cosi mi při tom polechtá průdušky a začnu neutišitelně kašlat. Zatím to trochu ovládám vůlí a na dušnost je nejlepší psí dech, krátký, mělký, rychlý.) Opravdu, dobrý film, oddechovka, chechtačka.
Marcela 1, 23.07.2008 11:02:52, IP: ***.***.31.18, #58297Ahoj, zdravím všechny, včetně Haliny. Koukám jak si tu celkem hezky píšete. Dlouho jsem tu nebyla. Nastoupila jsem do práce, dojíždím opět 60 km denně, tak toho času už tolik nemám. Musím ale uznat, že nástup zpět do práce mi usnadnil uzdravování. První týden byl naprosto katastrofální, ale řekla jsem si, že to musím zkousnout, teď už je to omnoho lepší. Dokonce mi můj hodný šéf dal po lůl roce marození dovolenou, tak odjíždím v pátek s rodinou do Tater. Jsem už celkem spokojená. Jenom nám bohužel zemřela jedna vypiplaná ovečka, druhá má na mále, ale takový je život. Snažím se brát věci tak jak jsou, netrápím se tolik, deprese je ošklivá, ale mě ukázala jinou a myslím, že lepší cestu. Přeji VŠEM pevné nervy, hodně trpělivosti. Zvládnete to, já Vám věřím.
Malířka, 23.07.2008 16:45:40, IP: ***.***.60.43, #58314Marcelko, jak píšeš o tom, že ti D ukázala jinou a lepší cestu, jsem moc ráda a taky doufám, že mi ta moje D ukáže lepší cestu :-))
Péťo, podávám hlášení, dnes jsem (právě před chvílí) dokázala provést další úřední zařizování!!! Sice s doprovodem toho mého, trpělivého, laskavého a dobrého mužského, ale přesto mám radost a hlavně mi spadl další balvan z krku! Už mi zbývá "jen" dojít do zaměstnání, což bude nejhorší, ale mám připravenou okamžitou V ze zdravotních důvodů, tak se snad s doprovodem dokopu na mzdovku a na podatelnu. Mám ještě trochu času, abych se na to patřične vyzbrojila...
Evíku, tebe teda obdivuju! Co všechno dokážeš stihnout! Kde na to bereš sílu? A jsem moc ráda, že jsi mezi nás přišla a vnesla sem veselého a dobrého ducha :-))) Dokonce Jana píše, že se směje, až jí tečou slzy :-)) Já jsem se tady poprvé zasmála, když jsem četla "věci" od Romanky :-)) A taky jsem si tady poprvé po letech pobrečela nad některými životními příběhy. Opravdu.
Soňo, já dělám přesně to samé, co ty, že myslím vlevo a rukou ukážu do prava! A ten můj to dělá taky. Někdy je to skoro o ústa, nejen při jízdě autem, ale dokonce i při plavbě na lodi :-))
Právě se rozhoduju, co mám jít dělat, buď jít bruslit, projet se trošku na kole, anebo šít na stroji závěsy a upéct buchtu. Venku se začínají rojit čerti, vítr duje, mračna se valí, tak to spíš vypadá na buchtu a tím pádem na další přírůstek na hmotnosti. Achjo. Už začínám být podobná březí samici rypouše sloního!
evak, 23.07.2008 17:31:23, IP: ***.***.26.161, #58317fakt jsou,ráno jsem byla v lese a natvala jsem plný cca 8 litrový kbýblík, měla jsems sebou své dvě nezvedené dcery, natrhala toho trochu méně ale přece jen se činily... teď jsem dodělala kompoty a protože jsme narazily na houby a přitáhly toho nůši,bude smaženice... kdo jí nerad dostane zapečené palačinky s tvarohem a zbytkem borůvek... ten můj chlap tady maltuje něco ve vedlejší místnosti - právě jsem vytřela,tak to je pro něho znamení,že mi může udělat bordel v baráku... - jdu na něho dřív,nežli budu spát v posteli s nějakejma cihlama....
Soňa , 23.07.2008 21:04:27, IP: ***.***.115.22, #58337Ahojky lidičky. U nás bylo na štěstí celý den hezky. Morava byla asi pod mrakem, dle večerní předpovědi. Dnes jsem byla pro nový bazén, ten starý, ale jednou použitý jsem zapoměla nenapustěný ztatížit a odnesl mi ho vítr na plot. Nebyl to žádný drobek, ale živel je živel. Tak ať už pořádně vyleze mozol a pořádně nás zahřeje.
Mějte se moc moc hezky, snad budu mít zítra víc času písnout. Teď jsem dorazila z nákupu, hladová a unavená.
Sluníčko do bolavých dušiček. Třeba Toni, ta dlouho nedala vědět. Toni, myslíme na tebe a až to bude jen trochu možné, tak napiš aspoň řádeček. :-)
Malířka, 23.07.2008 22:43:47, IP: ***.***.60.43, #58359Koukám Evíku, tvoje rodina je celá taková akční, manžel pořád něco vylepšuje v domě a ty se staráš o teplo v žaludku a o to ostatní, zkrátka fungujete úžasně!
My jsme nakonec skočili na kola a jeli se projet, i když to vypadalo na pořádnou průtrž. Naštěstí vítr rozehnal mraky a doposavad nespadla ani kapka. Přítel mi povolil zastávku, abych se mohla napást borůvek a já jemu zase na oplátku dovolila dát si dvě orosené dvanáctky. Domů jsme přijeli v devět. Za chvíli budu mít dopečenou buchtu. Dala jsem do ní kromě borůvek ještě rybíz (dle inspirace tady na diskuzi), ovoce až moc, takže nevím, jestli mi vůbec vyskočí... Už se těším, jak si na noc nacpu bříško :-))) A ráno se budu nenávidět, až se uvidím z boku v zrcadle.
Všechny vás pozdravuju a přeju Vám pevné zdraví, pohodu a klid v duši, příjemné pocity, hluboký, nerušený spánek a všechno, co si přejete, ať se Vám postupně splní :-))
Nebuďte vůbec smutní, vždyť: "Život je jen kosmický žert..." (řekl snad už před 5000 lety čínský filozof Lao Ć). Já mu to teda jako věřím :-))) Ahojte a dobrou * * * Zítra na napsanou!
evak, 24.07.2008 9:07:09, IP: ***.***.24.12, #58370všem kdož čtou tyto stránky...venku je hezky,tak ani v dušo nemáte žádné šmouhy... dneska mám nabitý den a vůbec netuším,kde začít.... už mám uvařeno,tak utíkám poklidit kuchyň,vytřít terasu a dneska máme oslavenkyni Kristinku tak musíme té čůze také popřát... až se princezna probudí...manžel včera zadělat díry po zrušeném topení tak jsem uklízela ještě večer.. teď chci jít na zahrádku,potřebuji zasázet druhou sadbu hrášku,vykopat brambory,úřesadit maliny a dotrhat zbytek bobulovitého ovoce na džem.. dneska ze mne tedy bude zahradnice-sadařka a milované kytičky si nechám na zítřek.... jo a taky musím uklidit ty včerejší zavařeniny.... dělala jsem borůvkové kompoty a rybíz jako brusinky je vynikající ke svíčkové a ke zvěřině....odpoledne pojedeme koupit polyst.kazety na obklad stropu a to se docela těším až budu lepíkovat kazety na strop... takové práce dělám fakt moc ráda.... polezu po štaflích jako zběsilá a doufat,že si u toho nerozbiju hubinku,ale výsledky jsou fakt dobrý... dávám je na koso a jako cihly a střídám u toho vzorek...šílená práce ale krásný výsledek... tak ale teď letím na tu zahradu... mějte všichni hezký den
evak, 24.07.2008 9:07:11, IP: ***.***.24.12, #58371všem kdož čtou tyto stránky...venku je hezky,tak ani v dušo nemáte žádné šmouhy... dneska mám nabitý den a vůbec netuším,kde začít.... už mám uvařeno,tak utíkám poklidit kuchyň,vytřít terasu a dneska máme oslavenkyni Kristinku tak musíme té čůze také popřát... až se princezna probudí...manžel včera zadělat díry po zrušeném topení tak jsem uklízela ještě večer.. teď chci jít na zahrádku,potřebuji zasázet druhou sadbu hrášku,vykopat brambory,úřesadit maliny a dotrhat zbytek bobulovitého ovoce na džem.. dneska ze mne tedy bude zahradnice-sadařka a milované kytičky si nechám na zítřek.... jo a taky musím uklidit ty včerejší zavařeniny.... dělala jsem borůvkové kompoty a rybíz jako brusinky je vynikající ke svíčkové a ke zvěřině....odpoledne pojedeme koupit polyst.kazety na obklad stropu a to se docela těším až budu lepíkovat kazety na strop... takové práce dělám fakt moc ráda.... polezu po štaflích jako zběsilá a doufat,že si u toho nerozbiju hubinku,ale výsledky jsou fakt dobrý... dávám je na koso a jako cihly a střídám u toho vzorek...šílená práce ale krásný výsledek... tak ale teď letím na tu zahradu... mějte všichni hezký den
Malířka, 24.07.2008 14:48:47, IP: ***.***.60.43, #58417Moji milí, koukám, že dnes moc nepíšete, asi máte něco lepšího na práci :-))
Já jsem se byla dopoledne dát ostříhat a nemůžu si na svůj obrz v zrcadle tak nějak zvyknout a účes mi nesedí. Ale mám už zkušenost, že stačí, když si vlasy umyju a pak upravím podle svého a ono se to potom už nějak samo srovná.
Evíku, kdbys měla chviličku čas, napsala bys mi recept na ten ten kompot na svíčkovou? Rybízu máme dost a většinou z něho děláme jen šťávu k okamžité spotřebě, anebo ho necháme na keřích uschnout. Taky máme joštu a ostružiny (z nich taky děláme to pitíčko, knedlíky a jinak nás nic nenapadá).
To se nám rozpršelo a já zrovna musím ven. Tak Vám aspoň popřeju sluníčko uvnitř, když nám nesvítí venku :-)))
evak, 24.07.2008 15:31:45, IP: ***.***.43.214, #58424jo mě to taky vyhnalo ze zahrádky...
RYBÍZ JAKO BRUSINKY
1 kg červeného rybízu spařím horkou octovou vodou / půl litru vody,půl litru octa/ a nechám vše cca 5 minut ustát a přecedím VODU NEVYLÉVÁM
rybíz dám do hrnce,podleji trochou octové vody,přidám 10 hřebíčků,kousek skořice,200g cukru a vše povařím,- podle potřeby přidávám octovou vodu- cca 10 minut- rybíz musí být měkký,ale nesmí se rozpadat - jinak si děláš marmeládku - .. na toto množství přidám 1/4 želírovacího cukru Dr.Oetker /3:1/,nechám přejít varem a plním do sklenic... ty již nesteriluji,jen je otočím s hourkou náplní víčkem dolů,aby se "zatáhly"
při vaření s rybízem míchej jen občas, ať jsou bobulky celé
uchovávám před svými všežravci v suchém a chladném sklepě, po otevření v lednici,pokud mi sklínku hned neslupnou...
josta a ostružiny jsou vynikající na marmeládu,pokud ti vadí zrníčka,tak jí před plněním do sklenic přepasíruj... já vše vařím v hlubokém pekáči a proti zrníčkům používám ponorný mixér, ovoce jím rozdrtím, přidám cukr a Dr. Oetkera / nedám na něj dopustit 3:1 je fakt vynikající/ a postupuji podle návodu
loni jsem dělala dvoubarevnou marmeládu, na dno sklenice ostružinovou a když zchladla,dala jsem na ni marmeládu z kiwi do které jsem přidala ořechy... kousky kiwi jsem si odložila a přidala je tam úplně nakonec,takže ve sklenici to vypadalo doccela luxusně... skoro všechno jsem to rozdala po příbuzných a teď se začínají ozývat hlasy,jestli bude letos ta dobrá dvoubarevná... bude miláčkové bude,ale z černého rybízu,nebo z arónie, obé mají hodně vitamínu C a ten potřebujete...
mám takyvychytávku... napíši na marmeládku označení" borůvková" a přitom je z černého rybízu... v zimě na chlebu nebo v buchtách se to nepozná a cpu do těch ratolestí vitamínky aniž by to věděly... dát označení černý rybíz,bude se na ní prášit ještě za 10 let....
vynikající jsou ostružiny zmažené a v zimě na koláč.... nebo dělám to že je celé bez nálevu nacpu do sklenice a jednotlivé vrstvy prosypávám již zmíněným DR.O.... steriluji bez vody... samy si pustí šťávu,která pomocí cukru rosolovatí... takto pak zdobím dorty,pudinky a když mi na sklenice přijdou děti, žerou samotné ovoce bez ničeho... zkus to a uvidíš,až tě v zimě u telky bude honit mlsná,tak mlsej ovoce...
jinak podle toho jak dozrávájí jednotlivé druhy ovoce od prvního plodu, dávám vše do rumu a v zimě návštěvy mlsají opilé jahůdky,borůvky aj.
jo a rybíz taky mrazím... vždycky večer hodím plech s kuličkama do mrazáku a ráno ho přesypu do sáčků, je krásně sypký a na koláč si pak odeberu jen potřebné množství... tak to by stačilo,venku přestává pršet,jdu se mrknout na zahradu,ale asi bude moc mokro,tak vytáhnu pletení na terasu... za chvíli bude zima a já memám ještě ponožky pro děti, mají rády od tetičky teplé, pletené,ale vždycky je přes zimu rozdrbou,nebo z nich vyrostou... jo a vnukovi mám v hlavě vzorek na svetr,tak doufám,že to stihnu,než ho zapomenu... loni jsem pletla manželovi a ječela jsem u toho,že oplétám mamuta... má 120 kg živé váhy a 190 cm na výšku... dělat na něj záda je nekonečná doba.... tak zatím...
Silva, 24.07.2008 16:40:53, IP: ***.***.113.254, #58428Eviku, čumím, jak ty jsi šikovná ženská. Co ty všechno umíš a s jakou chutí to děláš.S tebou musí mít mužský pěkný život. Zato ten můj si se mnou moc neužije, já na vaření moc nejsem. Když jsem mu to říkala, řekl, že mu to nevadí, že aspoň nestloustne.Prosím tě, máš ty vůbec nějakou diagnózu, když jsi tak veselá?
A odkud jsi, že je u vás hezky? U nás leje a leje a leje.
Pozdrav Malířce a všem ostatním.
evak, 24.07.2008 17:45:11, IP: ***.***.140.254, #58430c**ije a c**ije jak by řekl klasik ze známého filmu na samotě u lesa... asi jsem to zakřikla a už se nedá sedět ani na dnes uklizené terase...
žádné obdivuhodné věci neprovádím, jen moje babička mi vždycky říkávala, že máme ruce na práci a já se tím snažím celý život řídit... fakt je,že mám dny,kdyfakt nemůžu a moje tělo říká stop... to si potom dám pár dní pohov a od paní doktorky dostanu nějaké rehabilitace a napomenutí,že se nic nemá přehánět a já si mám občas přijít pro neschopenku.... já si ale řeknu,že si odpočinu až budu v rakvi a jak je mi trochu lépe už zase někde lozím a vylepšuju... rodinka je ze mě občas na prášky,ale já z nich občas také...
jak jsem zde již dříve psala,vaření je moje láska a dědí se z generace na generaci... jen ty moje holky k tomu nějak netíhnou zatím, ale vynahrazuji si to u neteřinky,je jí 11 a dokáže již sama upéci koláče...
diagnoza by asi zněla zkrachovalé manželství po 22 letech vztahu,ale já jen doufám,že to všechno je již za mnou, dneska jsem již znovu vdaná, ale mohu říci ,že s otcem svých dětí jsem prožila krušných 5 let,které jsem završila odchodem ze vztahu,protože s alkoholem se opravdu žít ve společné domácnosti nedá... tolik minulost,kam se moc nedívám... můj druhý cho´t je čloěk činnorodý a velmi šikovný a moje mladší sestra říká,že jsme se hledali až se našli... fakt je ,že si navzájem vycházíme maximálně vstříct ve všem a oba víme,kde jsme udělali v předchozích vztazích chyby a co se nám nelíbilo a tohoto se snažíme vyvarovat... to víš,že máme občas své dny a navzájem si nesednem,naštěstí oba máme tolik rozumu,že si jdeme z cesty a zaobíráme se svými koníčky... já zahradu,kuchyň a ruční práce a ten můj dědek letadla a auta...
tvůj všetečný dotaz na moje bydliště obydu tím,že ti prozradím,že máme dům v krásném koutě českosaského švýcarska.....
tak koukám, že jsem se zase rozkecala....jdu něco dělat
Silva, 24.07.2008 18:25:51, IP: ***.***.113.254, #58431Malířko, několikrát za svůj život jsem strkala hlavu pod vodu,přišedvši od kadeřnice. Ale teď už mám delší dobu takovou/né hlavu ale kadeřnici/, že mi vždy kápne do noty.Ale zase jsem měla období, kdy mě u ni chytaly panické ataky .Tedy chytaly, chytly dvakrát. Pak už jsem se vždy vyzbrojila Neurolem.
Evo, s alkoholikem jsem měla ve svém životě taky čest a takové soužití zanechá na člověku památku.
Jinak nechci být všetečka, ptala jsem se jen proto, že mě zajímalo, kde neprší, když po celé republice hlásili déšť. Úplně mi stačí, že jsi z české republiky a né někde z teplých krajin. I když kolegyně se vrátila ze Španělska, byla tam čtrnáct dní a moc se neohřála. A tak cestovali ještě níž a i v Madridu poměrně chladno. Neteř si vzala angličana a mají hospůdku na Gibraltaru a taky nic moc počasí. Tohle léto je nějaké divné.
Jdu vařit na víkend, protože jedeme na chatu a zítra nebudu mít čas, jdeme hlídat vnoučátko.
Tak se všichni mějte!!!
Jó a já jsem z Brna.
Luboš, 24.07.2008 18:28:26, IP: ***.***.106.66, #58432Ahoj,tak koukám holky.že jste pilný jako včeličky.To se to potom v zimě mlsá.U nás je to letos trošku slabší,jsou borůvky v mrazáku,letos jsem se nezúčastnil sbírání,protože jsem se depce podal,tak jsem jen v pátek zavařil20kg okurek,předtím asi 10kg třešní,zkusil jsem dát dva pytlíky do mrazáku,tak jsem na to zvědavej,loni jsem zavařil přes 80 sklenic meruněk,letos nic,protože tady pod 40kč nešly,ani džem nebude,ale máme slíbený broskve 30kg,tak budu mít zábavu,jestli mi nebude ještě hůř,ale neloupu je,nám tak chutnají.Tohle všechno mne baví rovnat do sklenic,udělat nálev,nejlepší jsou šroubovací víčka,ale poraďte mi,jak zavírat klasický víčka,pořád se mi protáčí.Mám nový hlavy,ale musím pod ně dávat ručník,aby víčko drželo a to víčka dáváme většinou nový,i když máme takovej otvírák,kterým se víčko nepoškodí.Máme zavírák,nasadí se na víčko a má to držadla jako kleště a zmáčke se to,ale když zmáčknu víc,sklenka praskne.Loni jsem si koupil takovou kuličkovou hlavu,říkal jsem si,ty kuličky to zmáčknou a bude to super.Tak jsem jí nasadil,natlačil a ona nešla dolů,velkou silou jsem ji musel strhávat.tak jsem letos vzal do obchodu sklenici s víčkem a tu hlavu,jestli v tom není nějaký fígl,říkám si,udělám ze sebe vola,namáčkl jsem víčko na sklenku a hlavu prodavačka nesundala,Nevěděla,jak se s ní pracuje.Bylo mi jí chudinky líto,vždyť jsem jí vlastně udělal trapas.Tak kdyby jste věděli nějakou radu,ještě mě čekají ty broskve.No a kdyby byli houby,ale ty dáváme do skleniček od přesnídávky.To není chlubení,že to dělám já,jsem prostě v PID tak chci manželce trochu pomoct,protože má plno kytiček doma,v zahrádce a na dvoře a když přijde z práce,tak si chce taky odpočinout a vnoučata jsou tady skoro pořád,tak ani nestíhá,ale jsme rádi,že tady jsou,aspoň se nezaobírám moc sebou.No a s kytiček jsem si vzal na starost truhlíky na oknech,ale ty moc práce nedají,jsou samozavlažovací,tak tam naleju přes den vodu a ustříhávám usychající květy.
trošku máme smutek dneska,prve jsem pochoval pod kapradinama na dvoře králíčka angoráka.Nesl jsem mu mrkvičku a byl mrtvej.No už mu bylo 7nebo8 roků.Syn si ho donesl jako zakrslýho,měl ho v pokojíku a on vyrostl ve velkýho kralíka.Tak žil venku v králíkárně,kupoval jsem mu ve zverimexu papáníčko,je zajímavý,že oves nechával a že takový různě barevný kolečka papal.Když jsem doma,tak jsem se o něj staral,když jsem byl v léčebně tak manželka,syn už ani neví,že nějakýho králíka máme,ale líto mu to bude,až mu to řeknu.Vnoučata si ho taky rádi hladily.Teď je tady zrovna Výstava drobného zvířectva o víkendu,ale jinýho si kupovat asi nebudeme,to by nás musely děti a vnoučata ukecat.
Mějte se moc krásně a ať se vám moc daří.Ahoj.Luboš