Diskuse - Deprese
ALMA, 21.07.2008 14:27:13, IP: ***.***.75.30, #58182Všem co si tady vyléváme sva srdce,zdravím a soucítím,znám to dobře,Malířko ty moje sluníčko,netrap se ,já mám teď taky ČID,TAKY BYCH CHTĚLA NĚCO DĚLAT,ALE MÁM TOLIK OM EZENÍ(od lékařů),že na pracáku se diví,Ale zase bude líp,já doufám,že takhle to není napořád,Tak nezoufej,nejsi jediná,Já tady teď u počítače klečím....stala se mi věc,....alespoň pro zpestření:řekla jsem si-nebudeš jenom lítostnit nad tím,že jsi přibrala a do ničeho se nevejdeš.10 kg navíc.Tak začneš něcé dělat-máš rotoped,pravidelně jsem na něm jezdila,to bylo před tí,m.Na kole jezdit nemůžu-padám,tak jsem si ho tahala-ten rotoped,z ložnice do pokojíku.Sama,když muž nebyl doma.Nevím,co jsem si chtěla zase dokázat.No a co čert nechtěl,jako blbka jsem s nim spadla a narazila se na něj,blbec jeden.No nic,na něj jsem už nešla,bolest veliká.Nikomu ani muk v rodině,až to na mněpoznali a já dál ,že to je od zad.Jenže v noci hrozné bolesti břich a jak to napsat-místo stolice krev,tak to mě nakoplo a druhý den do nemocnice,ač nerada,Ovšem verdikt -totálně zlomené žebro(ještě proč jste nepřišla ihned....atd,hrozilo vám propíchnutí plíce)měla jsem natlučené ledviny,se shodli.Jenom pointa-já nikdy nic zlomeného neměla a tohle me dost odrovnalo,jsem slaboch ,já vím,Chteli si me nechat zase v nem,ale já podepsala revers,Ani me nemohli zafixovat,prý kvůli plicím,slíbila jse,že se doma ani nehnu,Tak teď píšu vkleče,můj není doma,Ale myslím na vás a teď asi ,no už to bolí jako kráva,Pardon******
evak, 21.07.2008 14:52:31, IP: ***.***.140.254, #58184jak můžeš o sobě napsat že jsi malá,tlustá a stará... já jsem o 3cm větší,mámo 10 kilo víc a o rok méně,ale tvrdím, že mám prostorově zvýrazněnou postavu a již po dvacátésedmé oslavím své osmnáctivny... zkrátka jsem ve věku,kdy mládí je v pr... a do důchodu daleko...
Holky nefňukejte, nebo se k vám taky přidám,když se podívám co všechno bych podle lékařského doporučení bych neměla dělat, tak by mi rodina chodila utírat nos...ale jsme bojovnice že... a hned tak se nějaké nemoci nebo bolístkám nepodáme...
ráno jsem byla na borůvkách a natrhala jsem jich docela dost... ta drobotina tady chce upéct koláče,tak jsem si zaděla těsto a nakukuju sem,nežli mi to vykyne... dneska se s nimi nebudu moc prdět,udělám jen ze dvou kil mouky.... zítra mi přijde na opravu pračky servisák,tak doufám že mi tu bestii oživí.... mám tdy hadrů za těch pár hodin co je mimo provoz až hanba... asi bych začala uvažovat nad vyhlášením bojové hry z doby pravěku a rodinu převlékla do kůží z čehosi, tam lidé neměli problém s převlékáním,zato já jsem už musela vyhodit koš se špinavým prádlem na balkon,protože v koupelně začínal převládat odér špinavých ponožek....
HOLKY rostou houby... našla jsem dva krásné malé hříbečky, což je pro mne znamením,že rostou... naplánuji si na středu výlet se zaměřením na sběr lesních plodů... kdo si co najde,to si večer sní... no ale pro jistotu udělám španělské ptáčky....
o kytkách bych tady mohla psát taky litanie... jo ta vistárka je také jedovatá,nějak mi to nedocvaklo... ale nechám si to na jindy,jdu na ty koláče... od borůvek upatlaná evak
petr, 21.07.2008 16:22:32, IP: ***.***.211.194, #58189Pěkný den vám všem,
myslím, že to vaše "HOLKY rostou" je právě ten moment, kdy musím za nás KLUKY napsat alespoň pár vět. :-)) Je to výborná zpráva, protože les a s tím spojené sbírání hub miluju! Shodou okolností měl v so. a ne.houbovou omáčku, kterou zbožnuji....ale byla ještě z namražených hub. Ta loňská sezóna se co se hub týče celkem vyvedla. Mám asi štěstí, protože u nás je vojenský prostor, který je veřejnosti nepřístupný (jen na povolenku, kterou mám...teda pokud mě ji neseberou jako loni, protože byl tam, kde se nesmí anii s ní... :-)) ) No ale dkybych dodržoval všechny ty jejich předpisy, tak bych neviděl a neprošel skoro nic a neměl doma sbírku vojenských artefaktů. Jinak jezdím i do Jeseníků, tam byly taky celkem houbové hody. No bratru, loni cca 3500 praváků...to už byl mražus celkem slušně zaplněný....Už se těším jak vyrazím!
Jo, zlomené žebro, to je paráda! :-((( Je to 4 roky, co spadl v garáži, potmě zavíral okno, netrefil rám, ruka prolétla sklem, pořezaný jak na zabíjačce, v úleku ruku vytrhl, takže pořezal znova a následný pád na bok, přímo na kovovou tyčku. Naštěstí nevykrvácel :-)), ale 11 dní uléhal stylem...sednout na postel soustředěně dýchat a pak, když se rozhodl, taxebou praštil na pravý bok, samo , že se zatajeným dechem...to bylo skoro maximum, co se dalo vydržet...Až po těch asi 11ti dnech šel k doktorovi, rentgen a několik zlomených žeber...bylo asi štěstí, že byly zlomené celkem "pěkně", žádný posun, nic probodnutého....prý , proč nepřišel hned? Já na to....no a co by mi to pomohlo? No co...nic, mám doma fotku zlomených žeber, trápil se s bolestí ještě několik dní,...oni s tím stejně nic nedělají....
Almo a ostatní "prostorovější"...nemám sice moc potřebu shazovat moc kil, ale vím, že když je příjem energie nižší jak výdej, taxe nemusí člověk trápit na rotopedech a podobných (pardon) nesmyslech...já rotoped kdysi zkoušel a je to pakárna a nic mi to nepřináší...to je ale můj pohled. Není lepší procházet přírodou , sbírat třebas ty houby, nebo se jen tak kochat? Když nic, tak je to alespoň ten skoro základní lék proti D.Nedávno byl na pravidelné kontrole u "závodní" a ta mi říká....mám pro vás dobrou zprávu! Máte o kilo míň jak minule! (po 5ti letech :-)) )No....úžasné! Jenže já koupil váhu a řekl si, že budu mít za měsíc o 5 kilo míň...jen tak (jo, měl 177/78...takže za měsí 73...) a co....měl a žádné makání, běhání ...nic...normální chození po přírodě jako pořád...ale ....hlídání stravy. Samo, že ne žádná drastická dieta, ale tak jak si vyzkoušel....jen tak!...jaxe žije bez alkoholu, myšleno i bez piva....taxkusil omezit i potravu.Všechno jde...když je člověk zdravý. Tohle vím po tom, co jsem překona těžkou D potřetí....Jo, holky, neberte tohle jako poučování či nabádání! :-))) Již to psal:....sportoval, makal, tenis, jiu-jitsu...atd...a D! Teď! Procházky na kole minimum, les, hory...a! ...pohoda a bez D. Není to ( D ) o tom být mezi lidmi, sportovat, žít zdravě.....teda částečně určitě ano, ale někteří znají endogenní D a ta jaxedne za krk, tak je zle.....AD a hotovka....
No, to jsem myslím jen upozornil :-))) trošku nechtěně na to, kdyby někdo s D hledal stránky, tak , že tohle není Receptář, ani žádný Dámský klub, ale fakt pokec o D :-)) Ale sdílím s vámi názor, že lepší je rozebírat takové příjemné záležitosti, jaxe hrabat v nemocech....však asi pamětníci vzpomenou, že já kdysi začal psát příspěvky jiné, než se stále objevovaly...paxme si z D dělali víceméně legraci (pokud a komu to samože šlo...)
Malířko, s tím ČIDem vůbec !!!nevěš hlavu! Důležité je zdraví (to je novinka! :-)) )...já taky nechtěl zpět do práce, že budu raději doma něco zhotovovat....No a teď....v práci spokojený jak nikdy...a doma zhotovuji po večerech....Neměj obavu...jen tohle nějak v klidu dořeš, ale opatrně, taky to znám, když po člověku "jedou".Je to děs, ale musíš! to zvládnout! Vždyť přece nejsi žádný "ťampala" se kterým by mohli vláčet!!!
Luboši, vím, že nás čteš, takže se chlapče opatruj, uzdravuj a jak budeš moci, tak mi , prosím s tou "holčičí přesilou" pomož!!
Jo, Malířko, spousta lidí nepíše, to je fakt....Lili, ta je asi ještě na dov., Linda se ani na sms neozývá...možná je taky pryč, ale nevím...George, Honza...to jsou "sváteční pisálci", kteří se ozývali sporadicky, Kollerka nám tu ale jaxi chybí, že?! A taky Marcela 1, i teda M.2, Toni, a jiní....Miluna jela asi na svatební cestu kolem světa....no, ještě, že ten "úbytek! nahrazuje "nová krev"....
No, prozatím se mějte všichni pokud možno fajn a ještě jednou vám všem pěkné odpoledne. petr
Halina, 21.07.2008 16:35:10, IP: ***.***.9.57, #58190Taky musím něco napsat, kdyby mě zas někdo postrádal .......hihi............Tak dámy na mě nemáte .......já mám 105 kg a invalidní důchod už 15 let .....a ani jedno mi nikdo nevěří ..........:-):-)
Jsem totiž vyšší a tak se to trochu rozleze ty kila a celou dobu různě pracuju, sem tam a v práci nikdo netuší, o co jde .......
Mám plný důchod a energie na rozdávání a nálady také ......:-):-)
Soňa , 21.07.2008 17:04:56, IP: ***.***.115.22, #58191Tak lidičky, ještě tu začnem hubnout. To je super. Pokouším se zhubnout 15 kg, ale nedaří se. No, budem se tu podporovat a půjde to samo. :-) Jdu si vyšlápnout 1 km dlouhý kopec a pak zas písnu. Mám toho hodně na jazyku. :-)
A hlavně si z váhy nic nedělejte. Kdyby se měl člověk kvůli všemu trápit, tak by byl samá depka. ( Myslím to pozitivně. )
evak, 21.07.2008 18:13:41, IP: ***.***.140.254, #58194to fakt není špatný nápad shodit pár cen´táků v pase, stejně se mi uže špatně zavazují tkaničky u bot a v obchodech si vybírám boty na sucháče a pod....máme ideální počasí a podmínky pro to začít se sebou něco dělat... na netu je e-kalkulačka a úžasně nám spočítá,co jsme za den prožrali... tak kdo toho půjde... vymyslíne nekalorická dobrá jídla... než se přihlásíte utíkám sežrat jeden borůvkový koláč.... bude to můj poslední,ale musím se rychle posílit,abych tu přípqadnou dietku tady s vámi přežila...
Silva, 21.07.2008 18:22:14, IP: ***.***.113.254, #58195Tak se taky zapojím do diskuse o hubnutí. Vy máte problémy s tlouštkou a já zase pořád hubnu. Za tento týden mám zase kilo dole. Všechno je mi velké. Měřím asi 170 cm a vážila jsem i přes 70 kg a nikdo mi to nehádal.Teď mám 64 kg, což není nijak málo ale já vypadám hubeně a vše je mi velké. Raději bych měla trochu navíc, jak před tím a cítila se líp. Mám pocit, jestli nejsem nějak nemocná, protože jsem děsně unavená, bolí mě břicho a s psychikou jsem se zase svezla dolů.
Malířko, drží mě teď tři dny přesně ten pocit, co popisuješ. Nechuť a lhostejnost ke všemu, neschopnost se nadchnout a těšit se na něco.Jestli to tak máš pořád, tak to musí být smutné.Já bych ale nemohla zůstat doma z práce, to by mě zabilo. Takže pokud polezu, aspoň po čtyřech, tak žádný důchod bych nechtěla.Mě to doma vůbec nesedí. Ale nevím, co mě ještě potká, třeba ani nebudu schopna do práce dolézt./tfuj,tfuj/
Mandy, tak to tě lituji, zlomené žebro je velmi bolestivé. A řekli ti, proč ta krev z konečníku?
Jinak mi taky rotoped nesedí jak Petrovi a preferuji projížďky přírodou. Dokonce bych řekla, že jezdím na kole proto, abych se mohla "kochat" a hodně toho obsáhla.Nechápu ty, kteří jen prosviští jak blázni.
Tak vás VŠECHNY moc zdravím a Romči snad trochu vyjde na dovolené počasí.Vypadá to líp, než původně hlásili.A já jsem zrušila dovolenou a šla do práce.
evak, 21.07.2008 19:49:29, IP: ***.***.140.254, #58197mi začala dneska.... tohle počasí je pro mne ideální,žádná velká horka se nekonají a já může žít jako normální člověk,nikoliv jako hora zapáchajícího sádlíčka....koláče se povedly a jsou téměř sežrané... dokonce přišla návštěva,tak jsem pár kousků přihodila ke kávičce,byly ještě teplé,takže jsem sklidila i pochvalu...jak říkám,sežraly se skoro dřív nežli jsem stačila poumývat kuchyň po té spoušti, co jsm tam vyrobila...
zítra má svátek Magdaléna, což v naší rodině čítá 4 oslavenkyně... je to krásné jméno a u nás má velmi dloouhou tradici... jestli máte někdo doma nějakou Manču,tak zítra nezapomeňte na hubana po ránu a na kytku...
dneska jsem na zahradě prostříhala plantáž s malinama, odstranila jsem všechno co již letos plodilo a vyčistila jsem porost od plevenů,,, šlápla jsem při této činnosti do kočičince a že bych voněla jako kočka se tedy fakt říci nedá... boty jsem si umyla,ponožky sundala,ruce vymáchala v savu a stejně ten smrádek pořád cítím.... já mám kočky moc ráda,ale to co ze sebe produkují přímo nesnáším... proto ty naše miciny bydlí v kůlně... no co, to co nemají vluxusním bydlení mají ve stravě... babička jim nosí ráno snídani,následuje dopolední svačinka,oběd,odpolední svačinka a večeře... když byla na dovolené, vysvětlila jsem jim,že svačiny jsou nezdravé a oběd škodí srsti... dostaly jen snídani a véču a když se babča vrátila zpět do rodného hnízda,mohly se zbláznit radostí že ji vidí... no a pak se mám divit,že nám po dvorku běhají myšky drzounky a kočky dělají,že je nevidí.... hlad jim chybí a já abych chytala myši sama....
Jana, 21.07.2008 20:16:28, IP: ***.***.217.5, #58202Ahoj všichni,tak jsem se zase dokopala k počítači a je mi tu s vámi moc fajn.Opsala jsem si všechny recepty,protože jako naschvál mi začala stávkovat tiskárna.Ona však asi holka ví jak mě odvracet od myšlenek,které nejsou zrovna pozitivní.Ted jsem si četla co jsi psala Malířko o své náladě a musím říct,že to bohužel moc dobře znám.Fuj,vlastně s tím jsem mazala k doktorce,říkala jsem tomu,že mám pocit,jako když mi někdo sáhne do hlavy a sebere mi všechnu radost.Je pravda,že mě přesvědčovala,že se to srovná a dala mi Cipralex,ale já tu depku protivku mám říznutou panikou,tak si myslím,že jsem na tom lépe.Deprese jen zahrozila a šla do háje.Tak snad se Ti to Malířko také povede překonat.Myslím,že nikdo nevěří,že se to zlepší a ono to pomalinku jde.I ted mám dny,kdy si nadávám,že jsem líná,ale prostě se nepřinutím nic udělat co není nutné.Nějak se s tím popereme a určitě vyhrajeme.Mám vás tu všechny jako vzor,k překonávání těch dnů co nestojí za řeč.Tak se nesmíme dát.Hodně mi pomáhají i ty recepty,těším se až vyzkouším ten čokoládový sen,který jsi mi napsala.Budu za nejhodnější tchýni:o)))))Ono i to masíčko na zázvoru bude mnamka.Musím to všechno stihnout rychle a pak se přidám do klubu hubnoucích:o))))Ještě,že já čokoládu ráda nemám,jen bych se kutálela,už takhle je má váha na pováženou:o)))Tak načerpala jsem tu u vás spoustu síly a snad dojde ještě i na nějakou práci.Dnes jsem toho moc neudělala.Halino,myslím,že také dobře pečeš podle toho co jsi psala,nemáš nějaký fajn recept?Ještě jsem chtěla holčiny,nenakládáte někdo zelí?Dělala ho teta a bylo tůůůze dobré,bohužel teta už není a tak nevím zda se do toho pustit.Všechny vás moc zdravím Jana
Malířka, 21.07.2008 20:38:44, IP: ***.***.60.43, #58205Milá Almičko, co se ti to, proboha, stalo? Jak to čtu podruhé, začínám skoro bulet :-(( Víš, něco podobného se stalo našemu Lubošovi, psal o svých problémech s D a najednou spadl z kola a měl taky úraz. Já nemohla a nemůžu pochopit, proč někomu tam nahoře (vím, že nikdo takový není) nestačí bolest psychická a ještě musíme trpět i fyzicky! Almi, drž se :-))) Dali ti něco na bolesti? Je mi to tolik líto!!! Budu na tebe myslet, kočinko :-))) Krev ze sedínky ti už, doufám, neteče! Na to ti vyšetření nedělali? A tvých ledvin je mi taky líto. Žebra srostou, tělíčko si poradí samo. Říká se, že víc než zlomená bolí, když jsou naražená... Nevím, co ti mám ještě napsat. Je mi to opravdu moc, moc líto...
Silvi, já hodně zhubnu, když na mě padne D, ze začátku a později přiberu, asi po AD. V životě jsem nevážila tolik, jako teď. Cvičím v posilovně, jezdím na bruslích, na kole, nijak zvlášť se necpu, myslím si, že jsem v jídle disciplinovaná, a přesto mi kila přibyla. Ale vím, co prožíváš, když je ti všechno velké a nemáš co na sebe! Mám to za sebou. Cítila jsem se trapně, když jsem se dostavila k obvodní MUDr. na kontrolu a kalhoty i halenka na mě visely a ona řekla, jste nějaká pohublá. A teď jsem jí naopak řekla, že jsem nabrala a začínám i z toho mít D :-))) A nemám co na sebe, hlavně kalhoty...
Na chvíli odběhnu do kuchyně, ale ještě se k vám vrátím :-)))
Luboš, 21.07.2008 21:03:00, IP: ***.***.106.66, #58207Krásný večer všem vám hodným lidičkám.Můj stav není dobrý,proto si s vámi nepíši každý den,jako dřív.Jsem rád,že jste z diskuze neutekly a že přibyli hodný nový lidičky.Teď jsem tady tři dny nebyl,protože jsem rád,že zvládám asponˇzákladní úkoly.Ani ty prťata mě neberou,když ráno přijedou,ale vrhnou se na mě a musím s nima řádit,deprese-nedeprese.ještě si přečtu jednu stránku příspěvků,abych byl trochu v obraze,čtu teď ze 17.7. a půjdu spát,tak dobrou noc.Ahoj.Luboš.
Malířka, 21.07.2008 21:26:40, IP: ***.***.60.43, #58208Ahoj Luboši, to je skvělé, že jsi napsal!!! Dnes se zase po tobě ptala Nina, prý, jak se ti daří. (Napíšu ti mail.)
Anničko, dělala jsem v administrativě. Pokud jsem doma, nenudím se, protože mám to svoje milované malování. Ty jsi dělala keramiku? To mě taky láká, snad už od školky, kdy jsme maminkám k MDŽ plácali a malovali srdíčka z hlíny a od té doby bych to moc ráda zase zkusila. Proč už to neděláš? Musí to být záživnější, než ozdoby ze slámy... Nebo ti to vyhovuje víc? Já taky snídám prášky :-))
Malířka, 21.07.2008 21:28:36, IP: ***.***.60.43, #58209Všechny Vás moc pozdravuje Romanka!!!
Jani, já už taky nevěřím...
Soňa , 21.07.2008 21:48:52, IP: ***.***.115.22, #58211Ahojky lidičky. Já hrozně mrznu. Nás už zasáhla super studená fronta a venku máme už od osmi večer asi 13st. Děsný. Těším se na příštích 14 dní. Má být konečně HEZKY. Manžel má dovolenou. Kdo vybral tento termín? JÁ. Mám radu, když se bude rozmýšlet kdy dovolenou, tak poslední týden v červenci a první v srpnu. Skoro vždy to vychází. Hlavně ten první týden v srpnu. Mám to ověřené. Tak snad jim předpovědi vyjdou a bude to tak. Potřebuju se ohřát a doladit barvičku.
S tím hubnutím nevím. Na mě nějak nic nefunguje. Když má člověk nějakou dietku danou, co má a co nesmí, tak já umírám chutí na něco úplně jiného. To už jsem dávno vzdala. A trvale chroupat jen salát a mrkev se mi taky nechce. Už jsem vyřadila sladké limonády, nikdy jsem je nějak zvlášť nemusela, nesladím kafe, výjimečně hranolky, brambůrky, bílé pečivo taky nejím, občas zhřeším něčím sladkým ke kafíčku. To je moje největší úchylka. Za zimu jsem přibrala 8kg. Úžasný. Jestli to takhle půjde dál, tak se budu za nedlouho koulet. Tak jsem došla k závěru, že sáhnu po nějakých prášečkách. Vyhrála Lindaxa, diskuzi o ní máte tady na webu, ale nesmí se údajně s AD. Všichni hubnou jako blázni a já skoro nic. Za 3 měsíce 4,5kg. Ostatní to mají za měsíc. I víc. Jím hodně málo, chutě občas a stejně dolů nejdu. Je to se mnou nějaký divný. Asi jsem divná já. Nevím, za jakým doktorem zajít. Můj praktický mi řekl, že mám jíst zeleninové polívky a tak a neřešil to. To jsem měla při 162cm 90kg. Šílený. Teď mám 83kg, ale stejně je to strašný. Lindaxu mi předepsal gynekolog. Sám ji bral taky. Já už jí brala po druhé. Jinak už bych měla asi přes stovku. Jinak ty prášky fungují, ale bohužel ne na mě.
Tak jestli máte nějaký hubnoucí nápady, tak sem s nima. Jak vidím, zoufalec nejsem jen já. Hlavně ne rady - jezte každé 2 hodiny. Já se probudím ráno, pak je pro mě poledne a pak pro mě platí večer, když se to trochu uklidní. 2 hodiny mi utečou hrozně rychle, ani nevzdechnu. Jak 30 minut. Ale jednu jednoduchou zkušenost mám. Je to tedy už nějaký čas, ale vždycky před jídlem jsem pila hrníček nízkotučného mléka. Docela jsem zhubla. Už nevím kolik. Je to dýl. Možná to zase zkusím. Doporučuje se voda. Ale to se mi dělá blivno, jen si na to vzpomenu, že bych toho děsu měla vypít celou skleničku. Bych měla pak v břiše žáby. Někdo mléko nemůže, ale mě nevadí.
Z toho zlomeného žebra jsem měla husí kůži a pak Petr taky psal o úraze. No hrozný. Já nemůžu po mém úžasném císařském řezu při vědomí, vidět ani bílý lékařský plášť, takže se mi dělalo blivno. Stejně je zajímavé, jak nějaký hrozný zážitek nastartuje úplnou fóbii a strach. Já mám úplně panický strach. Z doktorů se nebojím snad jen veterináře. Pavouka vezmu do ruky, ale doktora potkat, tak mě křísí.
Je mi zima i doma, jdu si hajnout pod deku. Pustím si v ložnici televizi a jdu se zahřívat. Snad bude zítra líp. Mějte se moc moc hezky.
depresacka, 21.07.2008 22:10:30, IP: ***.***.197.235, #58216Halinko a co ti nakonec pomohlo pri depresi?Kdyz jsi vyzkousela tolik veci a zadna slava.Psychoterapie ti taky nezabrala?Ani sport,joga,zdrava strava co tedy?Me uz taky nic moc nezabira,uz ani praskum neverim,chodit do spolecnosti me taky nepomaha,byt s prateli taky, verim jeste jedne veci, ale to si necham pro sebe a je to pro me tezko dostupny,,,,