Diskuse - Deprese
Dobrá Duše, 19.07.2008 12:17:05, IP: ***.***.9.57, #57985Jaký důsledky ty komiku, hihi....už zas vyhrožuje a adminovi já se picnu..Myslím, že tady to má pod palcem on a ne ty, ty legrácko:)
Halina, 19.07.2008 12:21:43, IP: ***.***.9.57, #57986Vidíš čtenářko.......sami tě tu musí okřikovat,aby ses chovala slušně .......hihi.....:-):-)Neumíš se chovat ....
:D, 19.07.2008 13:34:11, IP: ***.***.9.57, #57998Tak proč jí pořád provokujete ??Jste chudáci.
vážení PŘÁTELÉ ano, 19.07.2008 13:53:05, IP: ***.***.173.78, #57999Ahojky děvčata a Petře a Luboši,
zdravím Vás z deštivého popolední s nacpaným bříškem od oběda. Ráno to vypadalo, že bude krásně, ale zase sprška. Dnes vařil manžel rybí filety v sýrové omáčce a odjel s mladším synem na golf. Čeká mně žehlení, příprava pohoštění, malý výlet na Kunětičkou horu, návštěva. Budu jim podávat grilovaný Hermelín, grilované papriky, do kterých dávám do kornoutku stočený plátek šunkového salámu, uzeného sýru a anglické slaniny a posypu je sladkou paprikou, chuťovky -pomazánky už mám připravené v lednici a udělám zmrzlinové poháry se šlehačkou, jahodami, navrch moje oblíbené pistácie a mandlové lupínky. Chladím taky pivo a šampíčko, slivovici tihle nepijí .... pustím jim asi Goyovy přízrady na DVD, my jsme u nich předevčírem taky čumákovali na film, protože bylo chladno na to sedět večer venku ...
Jsem myšlenkami dost na chalupě, co tam asi ta banda vyvádí ... syn s přáteli, už jsem o tom psala - prý jich je šest párů, nevím, jak se poskládají na osm lůžek, asi blbě, prý budou někteří spát ve stanech, hlavně ať nic nevyvedou ...
Včera přišel syn a říkal, abych jmenovala, co má mít s sebou, prý se sbalil, jen jestli něco nezapomněl - říkala jsem - prachy - on - mám, řidičák, techničák, zelenou kartu, jojo, mám, teplé mikiny - mám, ponožky - mám, atd, až mi ujelo - pánskou ochranu ... myslela jsem to dobře ... nemůžu být ještě babička, tedy můžu, ale on nemůže být otcem že ano .. ., že mi to jde s miminky jsem se přesvědčila před třemi týdny na chalupě, známá přišla se svým čtvrtým dítětem - holčička se narodila o šest týdnů dřív, tedy byla dlouho v inkubátoru, ale už dobrý. Já jsem ten 2,5 kg vážící raneček krmila z lahvičky odstříkaným mateřským mlékem, dávala Moničku odříhnout, koupala ji, šlo mi to normálně, dost dobře na matku syna, který se roky holí, je o dvě hlavy vyšší a má nohu desítku. Mimi ve mně vzbuzovalo mateřské pudy, znovu jsem mohla obdivovat miniaturnost drouboučkých prstíčků, zaťatých pěstiček, drobulinkých řas ... už mně to nepotká, jojo, uteklo to.
Vzpomněla jsem si na mládí, na začátky vztahu s manželem, jak jsme za totality ještě neměli povědomí až tolik o antikoncepci, bylo to tak trochu tabu, asi se mnou moje vrstevnice budete souhlasit. Manžel mi vždycky říkával, když jsem měla obavy, aby se něco nestalo dřív, než dostudujeme vejšku - neboj, já jsem tak nadrženej na tebe, že se moje spermie okamžitě pozabíjí o děložní stěnu ... prosím vás děvčata - kdyby vám tohle kdykoli řekl jakýkoli muž - nevěřte mu - kecá - takový jev neexistuje, spermie jsou dost tupé, hahaha - pardon, omlouvám se, dneska blbnu, leze mi asi léto na mozek.
Jinak jsem se děvčata potěšila návštěvou manikérky - mám na nehtech hotové umělecké dílo, v práci to nepřekáží. Ještě radši chodím k pedikérce, to je vždycky pohoda, hlavně závěrečná masáž pat krémem. No, a masáže zad jsou nejlepší ze všeho, to znáte. Manžel mně masíruje, já jeho taky, vždycky večer, záda nás bolí, ale profíci nejsme, není to ono, to je jasný.
MALÍŘKO - moc mně zaujalo, co jsi psala .. . je neuvěřitelné, kam se lidstvo dokázalo díky objevům geniálních hlav posunout - auta, PC, mobily, faxy, rakety, lety na Měsíc, operace mozku, transplantace, mohla bych jmenovat do večera ... zatímco ve středověku bylo přežití po porodu 50 na 50, díky absenci antibiotik a následným sepsím rodiček, dnes se už v podstatě po porodu neumírá ... jen mi blesklo hlavou pod vlivem zhlédnutí notoricky známého filmu Modrá laguna dnes dopoledne... - jistě znáte - jak primitivní a přitom nádherný život ta mladá dvojice na ostrově žila ... jídlo a pití jim ostrov poskytl, lásky měli dost a dost, zplodili dítě a žili v nádherné přírodě, plavali s delfíny, vozili miminko na krunýři obří želvy, obdivovali orchideje a obrovské papoušky, neřešili výši výplaty, fronty v obchodech, vybité baterky v mobilu, došlý benzín v autě, buzeraci nadřízených, špatné známky potomka, odfláknutou práci řemeslníků, stokrát nic, které by umořilo osla - jen tak prostě byli, existovali, milovali se, dýchali... mohli tak žít, protože ztroskotali jako malé děti a nic jiného neznali, potřebné se naučili. My už jsme poznali jiný svět, my už bychom tam nepřežili, ani s jídlem a pitím - my bychom tam nepřežili psychicky ... já tedy ne, ani s vlastním manželem - a když jo - pak jedině s antikoncepcí - protože já otěhotním na ten šup a při mé smůle bych na ostrově zemřela po porodu na infekci, což by se mi nechtělo, protože manžel by si mohl najít nějakou mořskou pannu ...
krásnou sobotu všem - zítra už balím na dovču, ale ještě mi prosím napište zatíčka moje - LUBI, TONI - ozvěte se nám - pac a pusu EVAK, MALÍŘCE, SILVINCE, SONI, MARCELKÁM a všem, všem, všem - s láskou Romana.
:D, 19.07.2008 14:00:59, IP: ***.***.9.57, #58000Proč nepíšeš k tématu chlubivá Romano ?
Klidně se Halino podepiš, 19.07.2008 14:17:57, IP: ***.***.173.78, #58001Protože na diskuzi o depresi lze psát i o jiných, normálních a běžných věcech, mně např. vedle rodiny, léků a vlastní snahy moc pomohlo číst zde příspěvky Malířky, Petra, Lindy, Niny a jiných, dnes zase čtu ráda všechny včetně EVAK, SILVI, SONI a dalších a jestli sis dobře všimla, píšeme nejen o depresi, ale i o rodinách, přátelích, dětech, jídle, pečení - protože si tak vzájemně pomáháme depresi překonávat a je to lepší způsob než hádání se ... je to dokonce velmi dobrý způsob při boji s depresí moci si psát o normálních věcech, může to fungovat jako pomoc proti depresi, v mém případě ano - jsem vděčná proto Malířce za mnoho krásného, co tu napsala a i jiným lidem, třeba Petrovi, který miluje přírodu a dýchá to z jeho příspěvků o cestování, z psaní EVAK dýchá rodinná pohoda, teplo domova, z psaní Malířky láska k lidem, z psaní Soni bystrý rozum a inteligence, z Lubošova psaní lidskost a cit, každý tady je jiný a jedinečný svým způsobem, každý tady má svůj rukopis a z jeho psaní něco milého dýchá a jsme si blízcí problémem, který nás spojuje a sice nám ničí chvílemi životy, ale my s tím dovedeme bojovat a píšeme si s láskou a nikdo nám to nezkazí, když budeme chtít, budeme si psát - a nejen o projevech deprese, ale jako prevence a způsob boje proti ní i o svých životech, radostech a strastech, víš Halino ? My tady totiž jen nefňukáme, my si píšeme i jinak, všimni si EVAK - bezvadné ženské, postřehů Malířky, toho, co Malířka čte, jaké hodnoty tu lidí vyznávají, co pro ně znamenají pojmy - přátelství, příroda, rodina, láska, čest ... není to krásné, jací lidé se tady sešli Halino .... tebe neoslovili ? Mně ano ... Romana.
:-D, 19.07.2008 14:23:02, IP: ***.***.9.57, #58002Proč mi píšeš Halino ?
VAROVÁNÍ !!!!, 19.07.2008 14:26:42, IP: ***.***.173.78, #58003Dobrý den,
dejte prosím pozor - paní Halina si již nemůže vzhledem k daným okolnostem dovolit psát sprostě a urážlivě na adresy mnohých z Vás. Jelikož známe její metody a taktiky delší dobu upozorňujeme - začne brzy psát opět hrubě a vulgárně a urážet, ovšem nebude příspěvky podepisovat, případně bude psát pod smyšlenými jmény nebo jmény některých z Vás - nenechte se zmást !!!
Hodně štěstí Vám všem ! Čtenářky.
smutné, ale pravdivé, 19.07.2008 14:35:52, IP: ***.***.173.78, #58005Důvodem je skutečnost, že cílem některých typů lidí je rozvracet a ničit diskuze, bohužel, je tomu tak.
Soňa , 19.07.2008 15:01:33, IP: ***.***.115.22, #58013Ahojky. Tak jsem byla na nákupu. Měli tam akcičku na plastový nábytek na zahrady. Tak jsem neodolala, koupila si na balkon, který je vymalovaný světle meruňkově modré židle, oranžové koskaté podušky i s opěradlem a oranžový stoleček. Bude to úžasně ladit a staré, bílé odvezu na zahradu, tam je stejně všechno bílé. Akcičky, ty jsou moje.
A ještě jedno štěstí mě dneska potkalo, starší dcerunka si vzala malýho brášku do ZOO, tak se uklízím, už to bylo za ty prázdniny za potřebí.
A těch pár hodin klidu je k nezaplacení.
Jdu něco dělat, jen jsem nakoukla. Mějte se moc všichni fajn.
Sluníčko do bolavých dušiček a zaplať pánbůh je i na obloze. Alespoň chvílema.
......................, 19.07.2008 15:26:33, IP: ***.***.217.5, #58017Halinu nemohli lidé oslovit, ona je zahleděná jen do sebe a když nemůže urážet, tak se žere a nemůže spát.Opravdu pozor,Halina, která propagovala, že píše jen pod svým jménem, tak lže, nebot tu už mnohokrát psala pod jiným nickem.Tak si dávejte pozor.Zatím se krotit bude, co pak uvidíte.
......................, 19.07.2008 15:28:24, IP: ***.***.217.5, #58018Halinu nemohli lidé oslovit, ona je zahleděná jen do sebe a když nemůže urážet, tak se žere a nemůže spát.Opravdu pozor,Halina, která propagovala, že píše jen pod svým jménem, tak lže, nebot tu už mnohokrát psala pod jiným nickem.Tak si dávejte pozor.Zatím se krotit bude, co pak uvidíte.
Halina, 19.07.2008 15:53:33, IP: ***.***.9.57, #58022A pročpak jsi tedy Romano psala jako Kopretina sprosté příspěvky na mou adresu, když máš tak ráda lidi........zvláštní.......:-):-):-)
:-D, 19.07.2008 16:09:05, IP: ***.***.9.57, #58028Děvčata vaše kamarádka čtenářka se přesunula na rakovinu slinivky a ničí tam diskuzi , fuj :
Re: neee čtenářka, 19.7.2008 16:02No děvče ale ty jsi opravdu KRÁVA, JINAK BY JSI SE TAKTO NECHOVALA.
Jasná odpověď, 19.07.2008 16:55:21, IP: ***.***.173.78, #58032Mám ráda hodné lidi, zlé nikoli. S Kopretinou proto sympatizuji. Romana.