Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

Malířka, 28.07.2008 20:56:28, IP: ***.***.60.43, #58667
Ahojte, všichni moji milí přátelé, kteří jste dnes na mě mysleli a drželi mi pěstičky pro štěstí a já Vám za to moc děkuju! Vzpomínala jsem na Vás, když šlo do tuhého!
Bohužel se verdikt dozvím až zítra, opět v 8.30 a v 17.00 mám odjet na dovolenou. Taky se zítra teoreticky musím sbalit a nasmažit kupu řízků.
Dnes mi personalista spolu se šéfy opět předložili výpověď dohodou, kterou jsem jim odmítla podepsat. Ihned vytáhli další papír, na který jim měl náš závodní lékař sdělit své stanovisko, zda jsem schopná vykonávat práci, a to zcela, částečně, anebo vůbec. Šla jsem za ním, on mě vyslechl a potrvrdil, že jsem práce neschopná, nejen práce na svém oddělení, ale kdekoli u nás v práci. Hned jsem jim to vyjádření donesla a oni si mě opět pozvali na zítřek. To jim nestačí vyjádření psychiatra, obvodního lékaře, posudkového lékaře a udělení ČIDu? Závodní doktor přece nepůjde proti psychiatrovi, obvodnímu a posudkovému lékaři, když nezná můj případ! Dovolenou mi prý dají jen v případě, že přistoupím na dohodu, bez nároku na odstupné. Takže se budu zítra opět nervovat. Taky bych měla zítra nastoupit do práce, protože od zítřka jsem uschopněná, ale pokud mám glejt, že jsem práce neschopná, tak nevím, co mám dělat, jsem zmatená, jako Goro před Tokiem. Našim zákonům nevěřím, jsou stavěné nejednoznačně a kolikrát právník dokáže najít kličku, že laik zírá a odborník se diví. Romanko, promiň, to není myšleno na tebe :)) a možná se mýlím. Chci tím jen říct, že ačkoliv zákon, který se mého případu týká, hovoří jasně, nemůžu si být jistá, že právní oddělení nenajde nějakou skulinku. Největší obavu mám z toho, aby mi nepřišili neomluvnou absenci a na jejím základě mě s ostudou nevypoklonkovali, pokud si zítra neodpíchnu příchod do zaměstnání!!! Co myslíte, nemáte o tom někdo ponětí? Už mě to opravdu vyčerpává, cpu se lexaurinem, abych se před nimi nesložila a nedělá mě to vůbec dobře :-((( Jsem po něm zpomalená a pořád bych spala, což přítel moc radostně nehodnotí.

Georgi, jsem moc ráda, že ses ozval, že se cítíš skvěle, že jsi našel lásku, že tě čeká filmování! Huráááá!!!!

Kristalko, doufám, že ti toho tvého Pana Božského seslal osud a budeš s ním šťastná a on s tebou! Já ti to strašidelně moc přeju, kočeno :-)))

Zlata moje, jdu něco dělat, připravit si věci pro případ, že bych na dovču přece jen mohla zítra odjet. Krásný letní večer. To je ale romantika! Ten můj se právě honí na kurtu a pak půjde zahnat žízeň a já jdu umýt nádobí, vytahat oblečení ze skříní a přemýšlet, co s sebou do Alp, sebrat prádlo a pak se s radostí podívám na "Mrtvé, jako já" na ČT2. Pak se k Vám ještě vrátím, protože je mi s Vámi dobře a cítím Vaši podporu intenzívně, za což Vám moc moc moc děkuju a přeju Vám, aby se Vám splnily Vaše sny, abyste se cítili zdraví, veselí atd.... :-)))
Malířce - od Romče alias §, 28.07.2008 21:48:09, IP: ***.***.173.78, #58672
Víš Malířko, nárok na odstupné máš v případě, že dostaneš výpověď z pracovního poměru od zaměstanavatele z důvodů uvedených v § 52 Zákoníku práce - stručně - ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část, přemísťuje-li se zaměstnavatl nebo jeho část, stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele v důsledku organizačních změn - zde v těchto případech je odstupné ve výši minimálně trojnásobku průměrného měsíčního výdělku a výpovědní doba je dva měsíce a počíná běžet prvním dnem následujícím po měsíci, kdy byla výpověď v písemné formě a s uvedením důvodu doručena zaměstnanci.
Dále náleží odstupné - a to až ve výší dvanáctinásobku průměrné měsíční mzdy v případě téhož § písm. d) tj. nesmí-li zaměstnanec podle lékařského posudku dále konat dosavadní práci pro pracovní úraz, onemocnění z povolání nebo pro ohrožení touto nemocí anebo dosáhl-li na pracovišti určeném rozhodnutím příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví nejvyšší přípustné expozice. V případě výpovědi podle § 52, písm. e, f, g nenáleží zaměstnanci odstupné a nenáleží mu ani tehdy, pokud dá sám zaměstnanec výpověď, a to v žádném případě,
Zaměstnanec musí podávat výpověď z PP rovněž písemnou formou, ale nemusí uvádět důvod.
Ty splňuješ podmínky pro výpověď ze strany zaměstnavatele podle ustanovení § 52 písm. e) - pozbyl zaměstnanec vzhledem k svému zdravotnímu stavu podle lékařského posudku vydaného zařízením pracovnělékařské péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, dlouhodobě způsobilost konat dále dosavadní práci, což pro Tebe není výhodné, protože je bez nároku na odstupné. Pokud by bylo možné prokázat, že Tvůj zdravotní stav zapřičinil např stres nebo špatné pracovní podmínky nebo šikana apod, dalo by se věc napasovat na písm, d),, který jsem rozepsala shora, ale je to problematické.Výpověď v době, kdy jsi práce neschopna Ti zaměstnavatel dle Zákoníku práce nemůže dát.
Je důležité, aby Ti zítra potvrdili čerpání řádné dovolené ve výměře, jaká Ti náleží a Ty v klidu odjela na dovolenou.Pracovní poměr Ti pak dále běží. Oni zřejmě bádají, z jakého důvodu Ti pak dají výpověď, každopádně nepodepisuj dohodu o ukončení pracovního poměru k danému datu - dali by kratší než je běh výpovědní doby a Ty bys přišla o peníze. Každopádně Ti přeji ze srdce, aby vše dobře dopadlo a zítra jsi v pohodě s přítelem, nasmaženými řízečky a dobrou náladou vyrazila směr Švýcary se sluncem nad hlavou, větrem ve vlasech a pohodu a mírem v duši !!!!! S láskou Romana ..
Halina, 28.07.2008 21:49:50, IP: ***.***.9.57, #58673
To je zajímavý .........na to, abys dokončila práci Malířko, tak jak po tobě chtějí jsi moc depresivní a nezvládneš ani pár dní........ale na dovču a smažení hory řízků energii máš ???......To mi přijde opravdu zvláštní, ostatní depresáci , když mají depku, tak nemůžou nic , jak tu čteme celý dny , nemají na to energii..............ty máš depku jen když máš pracovat, pokud tomu rozumím dobře.:-)........ když jedeš na kole 50 km(což já neujedu a depku nemám žádnou ), tak to najednou depka mizí a v práci se nejvíc bojíš ,abys nepřišla o peníze -odstupné...............tak já těm depkám už asi fakt nerozumím .......:-):-)
Malířka, 28.07.2008 22:55:24, IP: ***.***.60.43, #58678
díky ti za obsáhlou radu!!! Já mám tohle ofocené ze ZP, ale stejně tomu asi dost dobře nerozumím. Na odstupné mám nárok pouze v případě, že bych prokázala, že mi onemocnění způsobila práce? Ale tak tomu skutečně je! Před tím jsem se s D neléčila, až teprve, když mě "to skolilo" v práci! A mám si zítra odpíchnout příchod do zaměstnání, když jsem od zítřka uschopněná? Co když mi dovču nedají? Šoupnou mě kamkoli, abych třeba jen jako něco dělala, když jsem dle závodního doktora "nezpůsobilá vykonávat práci jak na svém oddělení, tak v rámci dalších pozic, které se vyskytují u zaměstnavatele??
Romísku, každopádně si tvůj výklad hned vytisknu a budu ho číst pořád dokola, dokud ho nepochopím správně. Víš, já vůbec s žádným odstupným nepočítala, to otčím na mě naléhá, ať to nenechám na dohodu, když mě šéfové dostali do takového zdr. stavu, v jakém opravdu jsem, t.j. ČID z důvodu D, rezistentní vůči AD, dle vyjádření psychiatra.
Halina, 29.07.2008 7:26:30, IP: ***.***.9.57, #58691
Mě prostě tvoje příspěvky depresivní nepřijdou , celé dny tu píšeš nadšeně o svém životě , což depresáci moc nedělají a jak máš něco řešit v práci , tak najednou máš depku a jsi na lécích ......tvoje depka se možná jmenuje...........štítím se práce a chci se válet doma a brát peníze od státu ......
To je právě úskalí fora.........sem přijde řada lidí kteří v reálu negungují a život jim to dává najevo, tady najdou podporu, získají iluzi , že se chovají dobře a v reálu dál škodí .........Malířka má problémy s lidmi v reálu ,ale tady je velice oblíbená ........Romana je zase osamělá a nikdo neobdivuje její potahy, tak si ten obdiv vymůže tady..........je tady nějaký skutečný depresák ??Luboš a Toni určitě, ale jinak nevím??Sońa se nudí doma s dětma a potřebuje si povídat, Evak má zase energie na rozdávání,ale depku určo nemá...........ale aspon nezištně pomáhá a nepotřebuje k tomu potahy a kafemlýnek :-):-)
čtenář, 29.07.2008 7:45:32, IP: ***.***.158.236, #58693
Že by měla Halina jednou pravdu? Něco na tom určitě je.
Soňa , 29.07.2008 7:51:23, IP: ***.***.115.22, #58694
Ahojky lidičky. Tak jak Halina psala, se teda nenudím. Nevím, co dřív. Včera celé odpoledne u známých, bylo moc hezky. S příjemnými lidmi to vždycky rychle uteče. Dneska koupaliště, plánuju příjezd na 16 hodinu, aspoň vyprat musím. Teď dovařím rozvařenou omáčku z večera, děti už chtěli normální jídlo. K večeři byla objednaná pizza, nestíhám.
Měje se moc hezky, chtěla jsem vás pozdravit a popřát všem hezký den. :-)
Martas, 29.07.2008 9:51:06, IP: ***.***.1.78, #58704
Chtěla jsem Vás jen pozdravit a čtenářce vzkázat - netroufla bych si tohle napsat , sama jsem na vlastní kůži prožila Depresi......Malířko a ostatní přeju vám krásné dny , užívejte si to tak , jak vám vyhovuje:-) myslím stále na Vás!
přání zdraví a názor, 29.07.2008 10:12:22, IP: ***.***.173.78, #58707
Myslíme si, že sem paní Halina absolutně nezapadá. Prostě tady je diskuze o depresi a poté, co byly podniknuty kroky k tomu, aby se na jednotlivých forech nepsaly sprostoty, ale slušnou formou, Halina na to doplácí. Některé diskuze jsou uzamčeny, na jiných se píše normálně, což není Haliny styl, potřebuje napadat. Proto tady hodnotí chování druhých, ačkoli k tomu není vůbec povolaná. Selektuje, kdo na této diskuzi má depresi a kdo nemá depresi, kdo je líný a kdo je pracovitý, kdo je sám a kdo smí napsat, že si koupil nový zahradní nábytek a kdo nesmí napsat, že bude měnit potahy a malovat obývák, kdo papíry na hlavu má a kdo ne. Cenzuruje púříspěvky všech, i když depresí netrpí a netrpěla a nedá se říci, že by sem chodila s úmyslem lidem pomáhat nebo se je snažit rozptýlit.
Vynáší soudy jako by byla soudcem oprávněným hovořit zasvěceně o vás všech. Myslíme si, že její soudy na tuto diskuzi nepatří a že pokud chce vyjádřit svůj názor, kdo zde problémy má a kdo ne, kdo je jaký, ať to udělá jednou a odejde. Její názory na jednotlivce už tady asi každý zná a není třeba opakovat stále dokola. Stejně tak posoudit zda někdo skutečně trpí depresí či nikoliv by měl odborník a na paní Halina z Prahy, která sama je 15 let v ID s chorobou, jejíž konkrétní označení se nikdy nikdo nedozví.
Přejeme všem tady pevné zdraví. Čtenáři.
Monika, 29.07.2008 10:57:31, IP: ***.***.4.97, #58710
Ahoj všichni mohla by jsem se vás zeptat jestli je dneska někomu taky tak na h...o jako mě?Musela jsem si vzít neurol a ted dodělávám oběd jako zfetovaná a nemám ani sílu.Nejstarší syn je nemocnej a zítra jedu na kontrolu k psychyatrovi tak jsem nervozní asi z toho a nebo přijde buřina no nevím.mějte se všichni moc moc krásně a at´je vám fajn.
Kikina, 29.07.2008 11:02:08, IP: ***.***.72.18, #58711
Ahoj Moniko, mně je už 2 dny blbě a mám takový tlak na prsou až skoro nemůžu dýchat. Ale v pátek má proběhnout zatmění slunce, nebo úplňky měsíce, a to taky na mě vždy působí. Dneska hlásili bio zátěž 3. Musíme vydržet a ať je nám všem lépe ahoj.
Pozdrav, 29.07.2008 13:30:28, IP: ***.***.173.78, #58718
Ahoj všem,
dnes věřím, že je vysoká bio zátěž, parno je pořádné a citlivějším lidem už takovéto vedro vůbec nemusí dělat dobře. Jsem ráda, že mladšímu synovi vyšlo počasí na tábor, lituju manžela a staršího syna, že se saunují, jeden v práci a druhý na brigádě, já se v kanceláři nesaunuju a dobírám starou dovču.
Malířka nám odjela na dovolenou, přála jsem jí dopolko esemeskou, aby si ji užila, Švýcarsko je moc hezká zemička, věřím, že si to užijí na plné pecky, zaslouží si to. Bude tady chybět její psaní, ale těším se, že písne Evak a hodí nás do pozitivna.
Je to celkem pohoda, mám čas si udělat potřebné věci v baráku, na zahradě, na víkendy jsme na chalupě, mám čas i na věci, které při trávení času v práci cca od osmi ráno do šesti večer normálně nestíhám - kafe a pokec s kamarádkou, příští týden navštívím jednu v Praze a chtěla bych si zajet taky do rodného města navštívit spolužačku - do Brna. Ale to asi až v druhé polovině srpna.
Už se začínám těšit i do nové práce od druhé půlky září, na nový kolektiv, lidi, prostředí, práci a nevadí mi, že budu 12 km dojíždět, z paneláku jsem roky před koupí baráku dojížděla při malých dětech 28 km denně.
Tak snad mi energie vydží a zapracuju se rychle.
Kollerko, škoda, že nepíšeš, myslím na Tebe, jak se máš ? Co děti a co Bonynka ? Roxy už měla první hárání, včera byla na stříhání drápků a srsti, má letní sestřih a protože má dlouhý krček vypadá jako žirafka - Pučálkovic Amina. Zase jsou jí konečně vidět ty její očka -kouzelné korálky. Pořád jsem váhala, jestli ji mám příští rok dát k pejskovi, ale myslím, že jednou by štěňátka mít mohla. Hlavně musím za jiným veterinářem. Ten současný pořád mele, že by rodila jedině císařem, ale známá takto u tohoto veterináře právě přišla o fenku i se štěňátky a to nechci dopustit - i to možné riziko mně děsí. Paní, která Roxy stříhá říká, že není důvod, mohla by prý rodit přirozeně, je to prý statná a dobře stavěná fenka. A ta paní psům rozumí, mají ch**nou stanici.
TONI, jak to jde ? PETŘE, LUBI jak se máte kluci ?
KIKINĚ A MONČE přeju, aby se jim brzy ulevilo, pozdravuju Soňu, Silvu, Katkuvosu, Almičku, Lindu, Páju, Milu,Ninušku, pokud nás ještě čtou, taky Georgína s přáním všeho krásného, Luciana a Honzu taky, pokud sem někdy zajdou číst, Annu, Anetku, Jáju, Myšuli, Janu, Kristalku a všechny dobré duše tady.
Jdu hupnout ještě jednou do bazénu pro osvěžení a poté razím do města. Mějte se pěkně - Romana.
Monika, 29.07.2008 14:03:44, IP: ***.***.4.97, #58720
Děkuju a jsem "ráda" ,že v tom nejsem sama .Velaxin už beru od 6 června a zdálo se ,že už se to pomalinku zlepšuje a ono mě to zase čaplo.Domluvila jsem se s manželem,že by jsem jela v září aspon´na týden do lázní do Třeboně to od nás není až tak daleko tak se na to moc těším.Doufám,že to vyjde ,protože ,když si něco plánuju tak to potom nevyjde.Tady u nás se to už pomalu začíná zatahovat tak snad něco přijde nebo mě trefí šlak .Děkuju a at´je nám všem už konečně dobře.
evak, 29.07.2008 14:22:25, IP: ***.***.140.254, #58721
včera jsem odpočívala po předchozím vyčerpávajícím pracovním úsilím u stropu a jak si tak lelkuji...vidím mravenčí stezku... i vydala jsem se za těmi vetřelci... asi tušili,že je špehuju a cestičku si rozdělili na několik dalších... na rozcestí jsem zaváhala.... mám po čtyřech prošmejdit chodbu,neb zašprajcnout p**el pod stolem,dokonce snad abych si odírala boky někde v rozích místnosti... rozhodla jsem se pro chemický boj,doufajíc,že budu vítez.... ano byla jsem ve sladkém vědomí vítězství až do dnešního rána,kdy jsem zjistila,že ta černá havěť smývá postřik v mém umyvadle v mojí koupelně.... jsem zoufalá... mám se s nimi skamarádit.... ukázat jim zásoby jídla a sladkého cukru?.... co když si přivedou příbuzné a známé.... no nic,věnuji jim ještě dneska několik dávek vydatného sprejového osvěžení a uvidím....
teď běžím přepočítat člověčí havěť do bazénu,abych věděla,kdo se utopil a kdo bude ještě vyžadovat večerní krmení....
dneska byla k obědu polévka s rýžovými nudlemi,obrácené karbanátky a citronová zelenina...zítra chystám kuře ščachochbili a večeři loveckou... u nás je šílené hporko... kde ale není že... tak se opatrujte a já sem večer nakouknu...
Luboš, 29.07.2008 20:21:10, IP: ***.***.106.66, #58734
Ahoj.Moniko,taky se v tom moc plácám,ráno k psychologovi,Věřím mu a modlím se,aby mě z toho vytáhl,prášky jsem musel ubrat,psychiatr mi říkal,že je to hraniční dávka na amb. léčení,cítil jsem nekoordinované pohyby,pravá nevěděla co dělá levá,mozek nefunguje ještě úplně,musí mi zítra psycholog pomoci se rozmluvit,já mám jen v hlavě,že mi není dobře a že zkolabuju.Jen tohle psaní mi dalo neskutečný úsilý.Konec.
Ale přeci jen se snažím být šťastnej,že to Malířce dopadlo,tak Malířko ahóóóóóóóój,neztrať se nám tam a ať se všechno zdaří,moc ti to přeju.Veselou jízdu,posílám ti to na dálku,určitě to slyšíš.
Moc vás zdravím,rád vás čtu,Evík je veselá kopa.Ahoj.Luboš.
        Předchozí   1 .. 255256257258259260261 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.