Diskuse - Deprese
Kikina, 01.08.2008 9:56:48, IP: ***.***.72.18, #58936Ahoj Eviku. Dobrá, tak já se tedy přinutím ho vytáhnout. Jsem totiž tlustá po AD a líná jak prase. Jinak jsem asi ještě starší než Ty (48).
pozdrav pro přátele, 01.08.2008 10:37:49, IP: ***.***.173.78, #58939Zlatíčka moje, na víkend odjíždím, tak jsem Vám přišla popřát pohodový víkend a pozdravit Vás všechny ... dnešek má být nejvíc horký den za letošek a noc tropická, kdy teplota neklesne pod dvacet st., to abychom se namočili do bazénů a ani nevylézali.
EVAK taky nevím, co pořád vymýšlet v těch vedrech k vaření, dělám rychlovky, ona není chuť k jídlu. Cpeme se večer zmrzlinou a ovocem, hlavně broskvemi. Předevčírem jsem grilovala Hermelín, který máme všichni rádi, kluci s pečivem, já samotný a včera jsem dělala takové plněné brambory - vařené ve slupce jsem je půlila a plnila směsí z na kousky nasekaného uzeného, anglické slaniny a strouhané cihly, na spojení přidané vejce, naskládala do varného skla a polila sýrovou omáčkou a zapekla. Zkraje týdne byla šunkafleky a ovocné knedlíky. Dnes je rizoto.Kuřecí. O víkendu bych chtěla grilovat pstruhy, takhle úhoře kdyby někdo chytil a předhodil, podle mně je úhoř nejlepší na chuť sladkovodní ryba, tedy aspoň pro mně. Když měl strejda na Vranovské přehradě ještě chatu, lovil candáty a cejny a udil je v udírně. To jsem byla ještě dítě, ale ráda na to vzpomínám. On byl vášnivý rybář.
Starší kluk skončil po měsíci brigádu, tak to zas bude prudit a vymýšlet blbosti. Možná odjede stanovat. Ten mladší je na táboře spokojený, volám mu a zítra po cestě z chalupy se za ním stavíme s něčím na zub. Je to zvláštní, že už jezdíme s mužem sami, jen s Roxankou, tak rychle to uteče a děti odrostou a nikam s námi nechtějí, dokonce ani ten třináctiletý s námi nechce letos k moři, ale věřím, že ho ukecám, když to je v září místo školy. Dokvačila taky puberta, ale zatím to celkem jde. Musí se to s nimi holt v tomto věku umět, jsou moc chytří, všude byli, všechno znají, všechno umí ....
Jestlipak už je EVAK klučina na světě ? Přeju mu na dálku hodně zdravíčka a šťastný život, rodičům mrněte taky !!
TONI, mám o Tebe starost, jak Ti je, napiš nám !!
PETŘE a LUBOŠI, jak se máte kluci ?
KIKINO, určitě je nutné se naložit v tomto počasí do bazénu. Já mám balit a žehlit další kupy prádla a vůbec se mi v tom vedru nechce. Kikino, máme stejný problém - já taky tloustnu po AD a štve mně to - zrovna v době plavek, v parném létě - všichni kolem mně hubnou, kamarádky propadly mánii diet a pohybu a byť jsou moje vrstevnice, tedy po čtyřicítce s dvěma porody za sebou, mají placatá bříška a nožky jako srnky. Ale zase dvě známé to docela přehání a vypadají jako s náběhem na anorexii - mít při 164 cm - to mám já i jedna známá 48 kg taky není žádná výhra a proto se loučím heslem - HLAVNĚ ZDRAVÍ a přeji všem píšícím a čtoucím hezký pátek, přežijte to vedro ve zdraví a hodně pijte a pohodový víkend Vám všem - s láskou Romana.
Alena, 01.08.2008 17:31:59, IP: ***.***.162.1, #58990Ahojky, také mám vyzkoušenou kombinaci SEROQELU a WELBUTRINU.Ale ten S. beru spíše na spaní. Rozhodně to nejde vysadit jen tak a depka je opravdu zlá nemoc. Taky mám někdy hodně špatné myšlenky, ale vždy se to snažím zahnat nějakou aktivitou.Já mám spíše problém s únavou a vůbec ráno vylézt z postele. Docela mi pomáhá kniha od Praška DEPRESE A JAK JI ZVLÁDAT. No a když je nejhůř tak bulím.Ráda bych se naučila pozitivně myslet, ale nějak to nejde.Jeden z mých bývalých psychiatrů prohlásil, že deprese jse odrazem našeho života, našeho konání....Tak páček lidi a mějte rádi hlavně sami sebe, protože ostatní si to někdy nezaslouží.
Monika, 01.08.2008 19:11:15, IP: ***.***.4.101, #58995Ahoj zlatíčka tak jsem vyfasovala nová AD (Setralin) a Rivotril mi doktor nechal.Ted´jsme meli dva dny návštěvu sestru s rodinou,kterou mám strašně moc ráda,ale dneska jsem byla moc ráda,že jeli domu.Je mi to moc líto,ale už jsem potřebovala mít aspon´trochu klid.Já jsem si koupila knížku od Praška taky a je to docela fajn.Ted´už u nás začíná poprchávat tak doufám, že mi bude líp.Pa pa a mějte se krásně.
Rena, 01.08.2008 21:00:52, IP: ***.***.69.26, #59005Chci vám jenom napsat, že vás tady občas čtu a moc hezky tady píšete.Některé vzkazy jsou pohlazení po duši a Evča mě dostává svým psaním nejvíc a naladuje mě na lepší vlny.Budte pořád stejní a mějte se krásně a nenechte se odradit .Psala bych častěj ale nějak mě nejdou odesílat odkazy tak snad se to povede.Přeju vá moc moc klídečku a jenom sluníčko na duši.Čauky.
evak, 01.08.2008 21:32:03, IP: ***.***.11.64, #59008
je na světě...narodil se v jednu po půlnoci...paradoxem je,že včera vzali maminku do nemocnice s tím,že porod bude nejdříve v sobotu... v klídku jsme si dávaly s nastávající babičkou vínečko a drbaly o životě a známých,zatímco její dcera se chystala k porodu... nidko nám nedal vědět a tak jsme byly celkem bezstarostné a překvapení bylo na světě coby dup...a to si ta nastávající babička zaplatila kursy a plánovaný porod,aby mohla být u toho až se ten mrňous podere na světlo boží...zcela zbytečně... hlavně že jsou zdraví...
tahle vedra mě teda dostávají do transu... dědek válčí s betonem,elektrikou,sádru má až za ušima a já si plavu v bazénu a jediná mojer starost je abych se neutopila..
všem kdož rádi čtou doporučuji od Jirotky knížku Saturnin, byla také zfilmována a docela úspěšně... já jí mám jako bibli a stačí mi abych se na ní jen podívala a už se řehtám smíchy... vřele doporučuji
moje mladší dcera si našla brigádu a zítra jde poprvé do služby... už si objednala dovoz oběda a dokonce si poručila uvařit rizoto... tak udělám asi kuřecí... dneska jsme měli k obědu padlé vojsko/nudle s mákem/... původně jsem chtěla dělat vepřové výpečky se špenátem a chlupatým knedlíkem,ale ukecali mě a já nakonec byla ráda,že jsem neprovařila dopoledne...
dneska jsem měla debatu s vnukem na téma generační posloupnosti...správně řekl že jsem maminka jeho maminky,kdo si koho porodil a nakonec plácl,že jsem jeho babizna...
odpoledne u nás pprobíhalo ve znamení úklidu a dcera vyhazovala papírovou krabici od piva... no to bylo něco pro mě... vyřezala jsem oči,nos a ústa, do uší zastrčila kornoutky papíru a robot byl na světě... vnuček v ní lítal celé odpoledne a zase jsem byla jeho hodná babička...je to moje zlatíčko...
bez těch harantíků,co jsem vrátila svým sestrám,je tady docela smutno,chybí mi ten jekot a neustálé courání pro něco a v neposlední řadě jejich žalování... teď je tdy relativní klid,pes nežaluje a kočky shání kocoury,aby zabezpečily potomstvo...
snad už bude zítra pršet,protože zalévat denně zahradu v rozsahu jakém mám já je docela vysoký sportovní výkon a voda mi už téměř dochází... nerada bych se dostala do stadia,kdy budeme chodit na kytičky čúrat...no nic půjdu ještě chvíli přehazovat očka na pletacích jehlicích a vám všem přeji krásnou dobrou noc....
TONI, 01.08.2008 22:55:58, IP: ***.***.64.186, #59011Ahoj ROMI,ANI SONI KIKINKO,EVIČKO,KTISTALKO,KOLERKO.................kluci a spol.Holky máte pravdu jsem v ...................Dobrala jsem antibiotika,mam tu už týden na dovči švagrovou se synem,ale to vše jde -dcera chodí na brigádu 12-13 hod.denně-někdy je mi jí je až líto jak je utahaná-ale aspon si váží každé koruny co si vydělá-mezi tím má doučko.Syn je ještě malej na brigádu tak má tv,dvd,pc nebo blbne s tatínkem na zahradě v bazénu.Mě je hrozně a nevím z čeho víc-nemůžu spát,přes den jsem unavená a o bolestech ani nemluvím.Máme pejska je mu 10let-neb asi 70 ?Ted s ním jezdíme 11den-denně k veterinářiA VYPADÁ TO BLBĚ.Má údajně šanci do pondělí-já bečím-je to poulič.směs-ale je s námi deset let a to není málo.Ted leží ne dvorku a ani se nehne a to bylo ze dne na den.Když jsem ho v poledne koupala -byl chudák celej počůranej-byl jak hadříček.První dny mu doktor nedokazal určit diagnozu-já nevím proč od začátku tušila co to může být-ale jsem prej divná a to co jsem měla já-lym.boleriozu-nemusí mít každý-a ted je to jisté ale antibiotika mu nezabírají.Už jsou z toho i děti špatný a já si nedovedu to tady bez něj představit-vím je to jen pejsek ale.......NÁŠ A MÁME HO RÁDI.Druhá věc co mě dostala je fakt,že poté co jsem před týdnem řekla manželovi,že už nemůžu a jak se to nejdůležitejší vyřeší a to do konce srpna nechám se hospitalizovat-UŽ NEMŮŽU !Na vše jsem se ptala můžu odejít kdy chci-říkala jsem si fakt si musím odpočnout a aspon uvidí co vše doma dělám.............ale reakce manžela ?takřka na mě nemluví a at si jdu ale takhle klesnout........atd.nikomu to samozřejmě nesmí říct-a jak se ke mě chová?????jak kdybych tu ani nebyla -cítím jak mnou opovrhuje jak jsem udajně klesla atd.Spí v přízemí-neříká kam jde............... -já miluji své děti a vím že musím něco udělat ale nevím jestli se budu mít kam vrátit!Mám moc ráda i jeho je hodný ale ted je jiný a tak jiný a jak někdo koho neznám.Nedivte se že nepíši ale někdy strosti co se tu píší................asi už nemůžu a připadám si moc sama.loučím se TONI
Soňa, 01.08.2008 23:05:44, IP: ***.***.115.22, #59012Ahojky Toni. Holka, seber se trošičku. Já vím, je to těžké. Možná hospitalizace bude dobrá. Moc tomu nerozumím, na tohle nejsem odborník, určitě ti tu někdo poradí líp. Je mi líto, když tohle čtu. Určitě se s někým poraď. Zdraví nemocnému nevěří, stejně jako sytý hladovému. To nechci tvého manžela nějak ospravedlňovat, ale byla jsem na tom stejně s mamkou. Přes to jsem se sem dostala. Možná by jste měli zajít k nějakému doktorovi spolu, ale chlapi tohle všechno berou jinak.
Přeju ti moc moc síly a určitě napiš, uvidíš, že na to nejsi sama.
Alma, 02.08.2008 0:44:09, IP: ***.***.75.30, #59017Toni,já jsem tu nová,ale souhlasim se Soňou,je to tak ,že chlapi neví so s námi,a tak radši dělají mrtvýho brouka,víš?Já s tím už bojuji druhý rok a loni mě potřebovala dcera mít u sebe(měla rizikové těhotenství)a bydlí v Německu,tak jsem tam odjela na tři měsíce,sice jsme prochazely nemocnicí,ale pak jí pustily domů,a já tam byla tak uklidněně a v poho,že na to dodneška vzpomínám.A porodila,sice s rizikem krásnou holčičku,to jen,že se toho neboj,určitě to asi potřebuješ .Ale jak říkám,chlapi neví,jak se k tomu postavit.Já když byla u dcery ,tak mi neustále volal,kdy se vrátím! Ale jinak mi taky není zrovna oporou,oni to neumějí dát najevo,ale protože jsou jak malé děti-utíkají od problému,ale protože se o nás bojí,víš?Tak přeju ti ať to vše zvládneš a neboj se toho,jestli ti to má pomoci,tak neváhej,život za to stojí,čauky Alma*
Halina, 02.08.2008 8:03:53, IP: ***.***.9.57, #59030No já bych spíš řekla , že ten tvůj manžel moc nefugnuje jako partner a opora........a ty máš tendenci ho stále omlouvat .........zásadně dělá věci proti tvým rozhodnutím a to není dobré...............určitě nedělá mrtvého brouka,ale vydírá tě tím, že tě přehlíží, protože dobře, ví že tam děláš spoustu práce a to by pak musel dělat on........je bezohledný, jako tehdy , když jsi kolabovala a on se rozčiloval, že doma není uklizeno......takovýho chlapa bych hnala ze schodů svinským krokem.
Ty jsi strašně měkká a okamžitě se ti to vrací na zdravotním vztahu ..........v první řadě už teď mysli na sebe, už to hoří ........a mám takové obavy, že místo abys jela sama na dovču, tak se tam staráš o švagrovou s manželem , co??To asi nebude dobrý řešení.........Jsi nenapravitelná, je to jako bys říkala, můžu si za všechno sama. Je to hrůza ten tvůj život.
Luboš, 02.08.2008 17:11:06, IP: ***.***.106.66, #59077Ahoj všem milým dušičkám.Toni,jsem rád,že se nám svěříš ale už u tebe tyto kritické stavy trvají hodně dlouho a chtělo by to opravdu řešit.Je moc špatný,že tě chlap nechápe,to si stebou nemůže ani sednout a aby jste si o tom v klidu popovídali?To čeká,až se úplně sesypeš?Pak strávíš v léčebně třeba několik měsíců,takhle by jsi tam mohla být třeba měsíc,je otevřený oddělení,žádný zamykání přes den a hlavně se řeší tvůj problém,dopoledne jsou různé aktivity,odpoledne si můžeš chodit venku,já jsem byl v léčebně mnohokrát,vždycky tam jsou lidi ve stejné situaci,navzájem se podporujou,alespoň takhle jsem to zažíval v léčebně,kam chodím já.S těma chlapama je to horší,byli chlapi,kteří moc nechodili za svými partnerkami,nebo se vyskytli i takový,kteří přišli opilý a dělali ostudu,ale moc jich nebylo,většina chlapů chodila,ale ženský umí víc bojovat za své protějšky,to mají holky pravdu,ale mělo by to být vzájemný.Ale to už začíná na začátku vztahu.nechci tady dělat moudrýho,tak se mějte krásně a užívejte si léta.Doufám,že to Malířce dobře šlape.Ahoj.Luboš.
Soňa, 02.08.2008 17:20:24, IP: ***.***.115.22, #59078Ahojky Toni. Někdo tu psal o dovolené. Jestli nemáš opravdu vážný důvod, tak si někde vyhlídni dovolenou, jen sama pro sebe. Odjeď na týden někam ven. Do lesa. Do přírody . Do ticha. Někde jsem četla, že ticho léčí a příroda uzdravuje. Tak to zkus. Já bych do toho šla. Nejezdi daleko, ale sama.
Halina, 02.08.2008 19:51:42, IP: ***.***.9.57, #59085Ale vy to furt nechápete , Toni nepojede na dovču........naopak si tam nastěhuje příbuzný a bude jim vařit,aby měla ještě víc práce ........je neschopná se bránit .... uplně by stačilo,kdyby jela na dovču a odpočinula si , ani nemusí být v nemocnici......někdy stačí i odjet jinam a člověk vidí svůj život jinýma očima a prohlídne, kde to dělá špatně a proč má problémy .......ale to se nikdy nestane, jediný místečko, kde s TONI lidi normálně a nesobecky komunikují, je totiž tady.........jinak z ní každý jen vysává ..........já jsem si celou dobu myslela že je jí 50 let podle stylu psaní ......a s udivem jsem zjistila, že je to 35 letá ženská , úplně zdeptaná .......
Martas , 02.08.2008 21:22:48, IP: ***.***.1.78, #59091Hezký večer , já jen něco k Toni a k její situaci.Nikdo nemůže vědět , jak to chodí , já si nedovolím napsat , jaká je Toni.....neznám ji.Ani podle příspěvku se nepoznáme....Toni když je člověk v depresi a má ještě krizi v manželství, problémy, jak doma s pejskem...aj... tak se nedivím, že ti není líp!!!Už jsem ti psala , že bys mohla zkusit tu léčebnu a jak píše Luboš nějaké otevřené oddělení.Ale až se vrátíš co potom???Toni já vím co asi prožíváš...-(((((( , myslím , že každý tady by ti rád pomohl, ale to , že si s námi budeš jen psát...to k ničemu nepovede.Nevím jestli navštěvuješ psychologa ?, nebo si najdi nějaké lidi s centra o duševním zdraví , nenech to dlouho !!!!Bude se to stupnovat , jak ty D tak problémy , život není jen růžový...to už víš.Nikdo kdo neprožil deprese to nepochopí co je to za stavy...a může to být jak manžel , tak manželka, když to nezažil....ale já nevím zase , jak se k tobě vůbec chová tvůj muž ...zkus přemýšlet..nedá se na něm najít něco pozitivního??Píšeš o synovi , že si s ním hraje, že jezdíte a to si myslela spolu k tomu veterináři??prosímtě nezlob se...jestli jsem napsala něco co se ti nebude líbit , nebo já nechápu....já bych ti moc ráda pomohla , třeba si z toho něco vemeš i od jiných příspěvků...ale taky hlavně ty bys měla se snažit něco se sebou dělat...ale chápu že to nejde, že je to těžký...!!!!Já vím , že tohle ted nechceš slyšet a já ti rozumím, ale jinak to nejde. TONI- něco jsi v životě dokázala , dokážeš se postarat i o domácnost , o děti o pejska ONI tě potřebují!!!Ale nedej se ponižovat , manipulovat , pokud to manipulace je..?? Toni zkus se jestli to jde soustředit na něco co tě bavilo , co máš ráda ....a když by to šlo a připojíš se k rodině , když např. blbnou v bazénku.....zkus něco z toho...
Halina, 02.08.2008 22:16:44, IP: ***.***.9.57, #59097Samozřejmě, že to víme, že na TONI doma všichni kašlou, proč by jinak v takovém hrozném stavu dál dělala všechny domácí práce a vsadím se, že sama...........a ještě jí tam naloží příbuzné ......to je šílený.........Martas by nepřežila , kdyby Halina měla pravdu .......ale tohle vidí i slepý....celé měsíce tu píše zoufalé příspěvky a vy chodíte kolem horké kaše ,abyste jí náhodu nenapsali pravdu do očí, pomalu se zastáváte jejího bezohledného manžela..........neumím si představit, že by můj muž , když by mi bylo zle, vyžadoval dál bezohledně uklid a vaření......když já jsem byla nemocná, tak jsem prostě odjela a byla jsem 6 krát na psychoterapii a můj manžel VŠ, který měl náročnou práci ve výzkumáku, lítal do jeslí a vařil a pekl.....prostě SE NEDALO NIC DĚLAT ......rodina musí držet pohromadě a pomáhat si i když se nedaří ....ale tam nic nefunguje, dovolená neexistuje, ohledy žádný......... hrůza........
Když tě bolí celý tělo a už nemůžeš dál, už ti nepomůže soustředit se na něco ,co máš ráda , to jsou nesmysly....a hledat něco pozitivního na člověku, který ji vydírá, tím že s ní přestane mluvit,aby nemohla odjet do léčebny....... je další nesmysl......to jsou teda rady .....bože !