Diskuse - Deprese
Halina, 02.08.2008 22:27:21, IP: ***.***.9.57, #59099Podívej Evak, chtělo by to víc číst a mín radit, nemáš tušení oč jde ......Toni není nedoceněná,ale má važné i fyzické problémy po borelioze tuším a je celé dny úplně vyčerpaná, usíná a bolí ji celé tělo .....a nemůže spát......vůbec nevíš, co tu psala,ale radíš vedle .......její manžel zásadně ruší její rozhodnutí ohledně dětí a dělá si, co chce a pokud jde o její zdraví, tak je mu to uplně jedno .........to není vůbec v pořádku ......to je děsný .......tenhle stav trvá už řadu měsíců .......takže nechápu, proč to tu zlehčujete ........?Když nemůže spát a všechno ji bolí, celý dny a leze pomalu po čtyrech a píše ......já už nemůžu.......... na forum .... tak jí pomůže pleťová maska jo??Tak to je vtip dne !
evak, 02.08.2008 22:52:53, IP: ***.***.12.171, #59100s tebou bych chtěla mít kolotoč...bylo by prima nevědět co provedeš a čekat co bude dál...jsi fakticky kamarádka....není nad halinu...
ostatní mi prominou,že jsem reagovala, díky...
Halina, 02.08.2008 23:00:34, IP: ***.***.9.57, #59101No ty jsi prostě hloupá Evak.......vůbec netušíš, oč jde a píšeš a píšeš .......ráda se asi posloucháš, to je to celé .........takle teda Toni určitě pomůžete , když jí budete psát blbosti a ještě mi vynadej , že to uvádím na pravou míru.......
já si jdu udělat tu masku, celý den jsem se válela, dcera mi totiž pomohla s obědem a pověsila prádlo a udělala linecké těsto.......tak to má vypadat v normálních rodinách.
evak, 02.08.2008 23:30:16, IP: ***.***.12.171, #59104a dej si tu masku nějakou pořádnou vyživující,v tomhle vedru se pleť vysušuje - nejen pleť že....jaká že je to podle tebe normální rodina?? já se domnívám,že universální normálsnost neexistuje... všude je něco a kdo říká že ne.... lže.... a kdo lže,ten krade....a do pekla se hrabe a tam se bude smažit i s povaleči....HALINO ZAPNI SAKRA MOZEK, COPAK NEZNÁŠ TROCHU UTĚŠUJÍCÍCH SLOV PRO STRÁDAJÍCÍ DUŠE? COPAK VÁŽNĚ NEVÍŠ JAK LIDI POTĚŠIT A NE JE POŘÁD JEN SEKÝROVAT A KRITIZOVAT? je mi tě líto... upřímě...asi jsi hodně nešťastná žena... nebudu tě více již rozebírat.... nikdy...skončily jsme.... škoda....
Halina, 02.08.2008 23:39:59, IP: ***.***.9.57, #59105No to mě právě udivuje ......fakt si myslíš, že jí pomůžeš když jí budeš psát , že jsou všichni podráždění z vedra.....když manžel na ni kašlal už v zimě ??
Dobře tak budem všichni dělat, že se nic neděje, Toni má hodnýho manžela , kterej jí pomáhá se vším, jede s ní na dovču k moři a tam jí nosí na rukách......je to dobrý Evak ?
Ale pořád nějak nechápu, proč si tady stěžuje už od Vánoc, že je na umření ..........:-)
Kdybys nebyla slepá Evak tak by ti bylo jasný, že je mi TONi šíleně líto a vytáčí mě ty vaše rady, že si má dát masku a že má fajn muže, kterýmu je jen trošku horko .......je to úplná bezmoc ...Jestliže vy ste zvyklé doma dělat otroky a muži na vás kašlou, tak my na to zvyklé nejsme......není to žádná běžná norma ,ale spíš pěkná ostuda !
Jana, 02.08.2008 23:48:16, IP: ***.***.217.5, #59107Ahoj Evi,vidím,že i když já tu čerpám sílu ze Tvého psaní,tak se to každému nevede.Ono je to těžké,pokud se člověk trápí i třeba starostmi o zvířátko.Pokaždé si říkám,že to není ono a stačí malinko a jsem nakopnutá a přemýšlím úplně jinak:o)Je mi však mnohem lépe než na začátku a hlavně jsou určitě různé stupně deprese atd.Souhlasí s tím co tu píšeš a jsem ráda,že jsi utěšující slovíčka Toni napsala.Také na tebe Toni moc myslím a určitě nejsi sama.Zkus to co Ti radila Eva,sednout si s mužem a určitě Ti bude lépe.Oni jsou chlapi divná stvoření z jiné planety:o)))Pokud mi však bylo hodně zle,tak mi muž pomohl,byly však chvíle,kdy vyjel a nebo se zachoval tak,že ho to pak za chvilku mrzelo.Oni však většinou pocit viny neradi přiznávají.Tvůj muž určitě nebude špatný,neboj se,neví si se situací prostě rady.Jako ženské jsme v tomhle silnější.Myslím,že to psal i Luboš.Tak Ti moc držím palečky a zkus muži vysvětlit,že pobyt v léčebně by byl pro Tebe to nejlepší.Myslím na tebe a určitě bude lépe,neboj se.Pomalinku to jde stále k lepšímu.Musíme se prostě pořád zkoušet radovat i z maličkostí.Evi,nemáš náhodou nějaký recept na pletovou masku z ovoce?Hlavně to musí být na zralou plet,20 už mi není,30 také ne a za chvilku i ta 40 bude fuč:o))))Tak potřebuji něco,aby na mě ze zrcadla zase kouklo mladé děvčátko s poloviční váhou:o)))Mějte se všichni moc hezky a hlavně piš Evaku:o)))Nechám si Tvé dopísky předepsat od doktorky:o)))))) úžasně mi pomáháš.
Halina, 02.08.2008 23:57:33, IP: ***.***.9.57, #59109Já vím přesně jak to dopadne..........stejně s ní muž nebude nic řešit.....potřebuje služku k dětem a tak ji vydíráním dotlačí k tomu, že to potáhne dál , místo aby se už dávno vzbouřila a odjela se léčit ......takže bude skomírat dál za vaší laskavé asistence a moudrých rad , dokud opravdu neodpadne.........
ingrid, 03.08.2008 0:16:36, IP: ***.***.75.30, #59111Halino,jseš pragmatik,ale máš asi pravdu.Plané utěšování v případě TONI,JE ASI K NIČEMU,SICE NEVÍM CO JÍ MANŽEL VYVÁDĚL...JAK JSI PSALA,ŽE ZKOLABOVALA...ale je fakt,že plané utěšování je k ničemu.Ten člověk potřebuje si sám uvědomit,že je osobnost a nenechat se citově vydírat!Jinak se neuzdraví.A nějaké chlácholení a masky na tvář.....ble ble..na to je tak zvědavá,to jí asi pomůže zvládnout krizi v manželství!Toni,zkus být sama sebou,Uvědom si ,jsi člověk a máš se ráda!!!A nikdo nemá právo tě přizbůsobovat tě k obrazu někoho jiného.Uvědom si to! a běž na to léčení,než bude pozdě!Držím ti palce!!!!
Jana, 03.08.2008 0:29:24, IP: ***.***.217.5, #59112Ingrid,já to nevidím na krizi,ale spíš na to,že se muž Toni nedovede vyrovnat s její nemocí.Prostě mu zrovna tahle choroba přijde jako spoustě jiných lidí horší než jiné nemoci.Je to tak,nemá cenu před tím zavírat oči.Musí se s tím srovnat a pak bude fajn.Na krizi to nevidím,to opravdu ne.Není to jednoduché,ale nemá cenu ještě Toni nasazovat další starposti do hlavy.
Kristalka, 03.08.2008 0:47:13, IP: ***.***.197.235, #59115Tonicko, nebudu Ti radit, padlo tady uz dost slov o tve situaci. Jen Ti preji bud silna. Udelej s tim razny krok. Pomoz sama sobe.Nemysli chvilku na ostatni, ale sama na sebe. Jen tak se Ti muze ulevit. Napisu Ti mail,jak jsem psala. Bojuj prosim.
Halina, 03.08.2008 8:26:13, IP: ***.***.9.57, #59124Víš Jano já si nemyslím, že TONI má jen depku, myslím, že má i fyzické potíže díky té borelioze a to vůbec není legrace .......a on to všechno ignoruje, protože potřebuje, aby domácnost šlapala........ty bys nechala člověk kterýho máš ráda, takhle trpět ??...Často se stává, že když jsou problémy, tak se naplno projeví vztahy v rodině.......ne když je klid, ale když přijde krize se ukáže, že ta rodina nefunguje.
A zavírat před tím oči nemá cenu........jak už jsem tu říkala, když problém přehlížíš a děláš že není, tak naroste a doběhne tě sám a to se přesně děje TONI. už půl roku........to je prostě nepsaný zákon.
Soňa , 03.08.2008 8:52:03, IP: ***.***.115.22, #59125Ahoj Toni. Jak jsem koukala, tak se na tvou adresu sneslo spoustu dopísků. Nemám bohužel čas přečíst úplně všechno, příspěvky tu rostou jak houby po dešti, ty opravdu nejstarší si nechám asi na důchod. Dneska jsem zjistila, že jsme stejně staré. Všimla jsem si, že jsou tu lidé převážně k 50 létům. Mého manžela jsem to musela taky naučit, MYSLET HLAVNĚ SÁM NA SEBE, vždycky dojel na svou dobrotu a lidé ho vysávali. Je hrozně hodný a rozkrájel by se. Začni se taky tak učit, protože za chvíli to opravdu nezvládneš. Byla a jsi opravdu nemocná. S tímhle nejde si zahrávat. Borelioza není žádná sranda. Je ti docela málo let, aby ses takhle trápila. Možná že ne léčebna, ale lázně. Starosti nech doma, zavři za nima dveře. On se o všechno manžel postará, když to neudělá nikdo jiný. Oni chlapi, když vidí, že musí, tak se taky snaží. Každý chlap je jiný. A jestli ti v tomhle nepomůže, tak za to asi nestojí. Každý by měl mít oporu v partnerovi hlavně když není zrovna růžový období. Uvidíš, jak by se k tomu postavil, kdyby měl zůstat třeba měsíc sám a pak už si obrázek uděláš sama. Jsem realista a tomhle by každému otevřelo oči.
Musíš vypadnout z domova, věnovat se sama sobě a svému zdraví, jinak se úplně zničíš.
Je mi tolik, jako tobě, tak by jsme měli mít trochu stejný náhled na svět. Po porodu syna jsem byla taky dost nemocná a stálo mě hodně sil vstát každý den z postele po noci plné dětského pláče. A nebyl nikdo jiný, než můj muž, který vstával každý den v pět do práce, aby mi alespoň trochu pomohl. Dneska už je to v pohodě, ale občas toho mám taky ještě nad hlavu. Vykašlala jsem se na spoustu nepotřebných věcí, jako bylo žehlení prádla. Nejde dělat všechno najednou a sám. Prádlo se složilo hned ze sušáku, aby se nikde nemačkalo a bylo ušetřeno spoustu času. Pro pět lidí, z toho jedno mimino, jsem prala 2x denně. Jsou v životě jiné priority, než vyžehlené prádlo.
Zkus takhle zapřemýšlet. A udělat si něčím radost je pro život taky důležité. Určitě se najde věc, která ti zvedne náladu. :-)
Jana, 03.08.2008 12:25:23, IP: ***.***.217.5, #59132Halino,máš ve spoustě věcí pravdu,ale samozřejmě nikdo z nás nezná situaci.Jen dost uber,když Tě nadzvedne nějaký jiný názor.Okamžitě se vytočíš a reaguješ neadekvátně jako třeba s Evakem.Tam to vidím přímo na omluvu.Vždyt tu jsme všechny proto,že nám není dobře a nebo chceme pomoci.Dokonce i Ty si myslím,že chceš pomoct,jenže to děláš nepřijatelným způsobem a protože nám je opravdu už dost:o)))což je škoda:o)))Tak to přece můžeme udělat jinak než hned urážením:o)))Jinak přeji všem dušičkám spoustu pohody.U nás je krásně pod mrakem a tak je mi fajn.Jen mi tady chybí mé antidepresivum Evak:o)))Kde tě mám?Jak se mi nebude chtít doma nic dělat,tak to svedu na Tebe:o)))),že mi chybí nakopnutí:o)))zatím jsem v pohodě a tak vám pohodu také moc posílám.Jana
Halina, 03.08.2008 12:40:55, IP: ***.***.9.57, #59134Ale známe situaci........co by tě asi vedlo k tomu psát v 35 letech na forum, CELÉ MĚSÍCE ............už nemůžu, jsem KO a kapsem k tomu??Jen čisté zoufalství nic víc.......
A myslím, že Evak by se měla omluvit spíš TONI, za to jak jí radí masky a modní časopisy......hihi......to je snad výsměch ......já vím že to myslí dobře,ale nečetla všechno.a když jí to řeknu, otvírá si na mě pusu.........
A pokud jde o tebe, ty absolutně nechápeš lidi a vztahy a nic .......na ženatém ses kamarádila s tou nejhorší svoločí , např s lékařkou Ivou, která pomlouvala manželku svýho ženáče, že je psychicky nemocná a že on chudáček s ní trpí ........a litovala jeho a spala s ním.....nebo Vanessu, která měla dítě s ženáčem a její manžel ho živil, nic netuše a dítě neznalo svýho tátu........a ty ses s nimi přátelila.... jsi dezorientovaná, jak někdo napíše hezkou větu, tak je tvůj a to že škodí, tě vůbec nezajímá .......prober se........
Martas , 03.08.2008 13:45:02, IP: ***.***.1.78, #59139Neboj se Halino , já to přežila a dokonce v něčem máš pravdu , ale neumíš to napsat s citem , ale my všichni víme proč ....omlouvám se , že reaguji..-))))).Toni , to jsme se do tebe pustili , vid??Myslíme to dobře, ale je to jen na tobě , jak to udělat v tvém životě , je pravda , že to nevyřeší psychologové , ale mě třeba pomohli v začátku a pak i rady druhých , knížky , udělat něco pro sebe , pokud má člověk k tomu sílu...přeju ti právě HODNĚ sil , lásky a aby si neměla ty bolesti!!!!Já jsem to prožila na vlastní kůži vím o čem píšu Toni....přeju všem krásnou zbytek neděle a za to jak pomáhate Toni! Zatím pa