Diskuse - Deprese
Pro moje přátele, 22.05.2008 20:00:29, IP: ***.***.27.254, #50641Ahoj moji přátelé, děkuju vám všem, kteří mi tak hezky odepsali, udělali jste mi radost.Vypadá to, že půjdu na léčení, vidím v tom mojí velikou naději.Po lécích mi příjde že se to nějak nelepší.Jak se všichni máte?přeju krásný večer
PÉŤO o víkendu Ti pošlu fota, udělám z koně a gekona modelky :) jakpak se Ti daří?
Lili, 22.05.2008 20:01:54, IP: ***.***.27.254, #50642Ahoj moji přátelé, děkuju vám všem, kteří mi tak hezky odepsali, udělali jste mi radost.Vypadá to, že půjdu na léčení, vidím v tom mojí velikou naději.Po lécích mi příjde že se to nějak nelepší.Jak se všichni máte?přeju krásný večer
PÉŤO o víkendu Ti pošlu fota, udělám z koně a gekona modelky :) jakpak se Ti daří?
Lili, 22.05.2008 20:18:59, IP: ***.***.27.254, #50644Ahoj moji přátelé, děkuju vám všem, kteří mi tak hezky odepsali, udělali jste mi radost.Vypadá to, že půjdu na léčení, vidím v tom mojí velikou naději.Po lécích mi příjde že se to nějak nelepší.Jak se všichni máte?přeju krásný večer
1111111111111111, 22.05.2008 21:32:08, IP: ***.***.217.5, #50649hihi Halina, 22.5.2008 16:17
Hihihi prčááá du spinkat.....a to jsem ještě tak drzá Lenko, že toho uslintaného autistu nechám celý víkend doma a budu si užívat na Mácháči s mladíčkem........prčááááááá......Lenka je blbááá..........(taky se trochu rýmuje )
Lili, 22.05.2008 22:08:23, IP: ***.***.27.254, #50655Ahoj moji přátelé, děkuju vám všem, kteří mi tak hezky odepsali, udělali jste mi radost.Vypadá to, že půjdu na léčení, vidím v tom mojí velikou naději.Po lécích mi příjde že se to nějak nelepší.Jak se všichni máte?přeju krásný večer
Kristalka, 22.05.2008 23:21:47, IP: ***.***.197.235, #50662Děkuji všem kdo mi napsali na to co jsem psala o psychologovi: Lubošovi, Petrovi, Romance, Anetce....a možná i Halině. Každé slovo od vás milých lidí hodně potěší.
A jak se všichni máte?Doufám, že dobře.
petr, 22.05.2008 23:32:35, IP: ***.***.20.52, #50665Pěkný pozdní večer všem milým přátelům.
Doufám, že máme tak málo psaní ne proto, že nemůžete psát, i když vpravdě vůbec bych se nedivil, ale protože si užíváte osvobozujícího a sílu dávajícího spánku.
Lili, čtu až teď, protože jsem vytvářel nějaká dílka z kamenů a pomněnek, něco se povedlo , ale rychle usychaly.Natrhám nové... Těším se na fotky Tvého zvěřince. Po práci byl ve spaaru, měli gekona nočního, agamu a moje dráčky-žebrovníky.Až budu mít adresu, tak Ti rád fotky pošlu!Těším se na ty Tvoje! Tak přemýšlím nad tím , co jsi psala. Asi se sama rozhodneš, protože Ty víš nejlíp, co pro Tebe bude nejlepší.Ty jsi totiž jiná "diagnóza", takže tady se neodvažuji radit. I když o téhle poruše jsem si díky Tobě něco přečetl.Božínku, to by člověk neřekl, čím vším může člověk trpět...je to děsně nespravedlivé...ale copak je sprcedlivé, když dostane mladý člověk rakovinu a ještě navíc zemře?! No, raději něco veselejšího.Právě se jeden dráček vyslékl a dává si kůži k večeři. To je vždycky sranda! :-)) Budu držet pěsti a kdyby ses rozhodla jít na léčení, tak buď v klidu, oni Ti tam budou chtít pomoci...ale to nám stejně ještě napíšeš,že?! Prozatím se měj fajn , no a samo, že pozdravuj Ještěráka!
Romčo, taky pěkný večer. Jsem rád, že Tě můj přísp. zaujal. Mě Tvoje také :-)) Hodně společného jsem vyčetl z Tvého příspěvku. Psal jsem už dřív, že taky nemám mamku, nepsal jsem asi ale, že jsem taky ležel na JIPce, asi 14 dní se potácel mezi životem a smrtí...až to bylo dobré, tak mi řekli, že se dá říct, že "tohle"" přežije tak jeden z 10 000!!!Poté co mi tohle řekli jsem věděl, že vlastně všechno, co ještě zažiji, je vlastně dá se říci navíc.A to se mi do života zaplantala ještě 2. a 3. D..!!A to v té asi nejtěžší formě...Ale co, život se dá brát různými způsoby...tak jako když jeden vidí láhev poloprázdnou a druhý poloplnou :-))) Anebo jsem slyšel, když se někoho ptali, jak to, že má pořád dobrou náladu. On na to, víte, ráno mám dvě možnosti...buď vstanu s dobrou , nebo špatnou náladou...no a já si raději vybírám tu první variantu! To není špatný návod, že? Měj se fajn a těším na Tvoje příspěvky!
Tak, někteří jsou ve sklípku, jiní jeli na "lepší", někdo psal smsky.
Těm ale, kterým není zrovna moc fajn přeji, ať se vám daří alespoň s co nejmenší bolestí kráčet k vytouženému, i když možná ještě vzdálenému cíli...máte k němu ale všichni moc dobře nakročeno!!
Přeji vám všem prozatím klidnou noc...a těším se na vás třebas zítra. petr
Martas, 23.05.2008 8:24:43, IP: ***.***.1.78, #50676Lili , přeju ti hodně sil a štěstí na lékaře, psychology a také sestřičky, kteří se ti budou věnovat s láskou a s pochopením, protože je jich málo, ale i kdyby se tam našel někdo kdo ti nebude sedět....-)..zkus se tím tak netrápit , každy jsme jiny taky oni to neprožili a neví jaky to je ....prošla jsem léčebnou, moc ti přeju aby se ti dařilo a ozvi se nám !!!!!
Romana, 23.05.2008 12:23:59, IP: ***.***.68.88, #50688Milá Lili, taky se přidávám a držím moc palce, holčičko ! Ať Ti léčení pomůže co nejdříve, ať je Ti dobře a ozvi se nám, jak jen to půjde!!
Taky zdravím tady všechny pisálky a čtenáře všem přeju pohodový víkend, aby jste se cítili pokud možno dobře a bylo slunečno ve vašich duších a pokud možno i na obloze !!
Jedu na víkend pryč a moc se těším v pondělí na Vaše příspěvky!
Petře, vidím podle Tvých řádků, že jsi skutečně taky prožil hodně !
Možná si někdy v duchu říkáš to co já nebo něco podobného - děkuji životu za to, co mi dal, ale děkuji mu i za mnohé z toho, co mi vzal, protože díky tomu jsem se naučila pokoře a lepšímu chápání základních morálních a lidských principů.
Kolik je Ti let, jestli tedy nejsem moc nediskrétní .. asi budeš mladší než já - mně 43 a fous.
Čtu se zájmem o Tvých zvířátkách, jak se svlíkají z kůže - to musí být zajímavý. Myslíš, že by jsi mi mohl poslat nějaký obrázek svých dráčků ? Přes Malířku - ona má můj e-mail a některá děvčata tady taky.
Hezky si užij víkend Petře, relaxuj a měj se moc pěkně a pohodově. Romana.
petr, 23.05.2008 13:31:35, IP: ***.***.211.194, #50703Pěkné odpoledne,
posílal jsem vám fotky těch mých dráčků a bohužel se mi spousta vrací nedoručitelných (Romča, Milunka, Malířka, Marcela...) Máte asi plné "boxy". Pokusím v pondělí.
Mějte se fajn petr
Luboš, 23.05.2008 14:34:21, IP: ***.***.106.66, #50714Krásný den,taky bych se chtěl připojit k těm,Lili,kdož ti přejí co nejsrdečnější uzdravení,neboj se,zažil jsem to mnohokrát,vždycky jsem se setkal s velkorysostí od lékařů,sestřiček i pomocného personálu.Je lepší jet dřív,pak je možno i dříve se vyléčit,né jako já,když nechám depresi rozjet,kdy je mi hrozně zle,nejím,nespím,nemluvím,pláču,mám silný třes,naprostá apatie,myslím jen na smrt,trvalo to vždycky díl,ale pomohly,když jsem odcházel,tak jsem paní primařce musel slíbit,že přijedu včas,jak budu cítit,že se něco děje,trvá to třeba do týdne bez zlepšení,i bez doporučení,i manželce to vysvětlovala,aby mě přivezly,né až když je to super deprese,ale to už bych tam zase musel být několikrát,naštěstí mám teď léky,které mi sednou a když se zhoršuju,tak si sám přidávám a dobrý,už jsem doma přes dva roky,takže bezva.Jinak jsem měl vždycky štěstí na bezvadnou partu,jeden druhýho podporoval,jinak obvyklá doba je do dvou měsíců.Ale někdo šel domů i po14dnech nebo měsíci.Tak ti přeju hodně štěstí a neboj.
Romano,taky jsem říkával,že bych radši měl nějakou nemoc,která by mě do roka smetla a měl jsem pokoj.To je hrozná tragédie,přijít o dítě v šesti měsících,to mě vždycky hrozně bolí,když to slyším,já to teda napíšu,i když mě asi odsoudíte,vím,že to byla sobeckost,tehdy ještě moje holka měla samovolný potrat ve druhém měsíci,když mi to její sestra oznámila,psychicky jsem to neunesl,ani jsem za ní nejel,dal jsem si ňáký pivo,přišel jsem domů,napsal jsem dopis na rozloučenou a spolykal jsem prášky,taťka jich tam měl dost,protože byl vážně nemocnej,to je člověk tak nějak mimo,říkal jsem si,když nemůže žít moje dítě,tak nebudu žít ani já.Mamka mě našla,držel jsem v ruce láhev,na které byly zbytky prášků,pak už si jemom pamatuju jak mi pumpovali žaludek a probudil jsem se na psychiatrii.Moje holka tam za mnou chodila,brávala si mě do parku a vysvětlovala mi,jak jí to taky bolelo nejen psychicky,ale i fyzicky.Za nedlouhý čas byla svatba a jsme spolu šťastný moc a moc roků.Ale každý těhotenství jsem prožíval s hrozným strachem.To bylo moje první setkání s psychiatrií,ale celý léta jsem nikam nechodil,až po více jak dvaceti letech jsem dostal depresi.Píšu dneska nějak smutně.
Včera jsme se byli podívat nedaleko od nás,kde přesně před200rokama spadly meteority,vypadají jak černý kámen,program byl moc hezký při odhalování památníku.Pak byl ještě večer ohňostroj,ale né takový klasický,víc hlučný,který měl připomínat pád meteoritů.I když to se můžeme jen domnívat,jak to bylo.Meteority jsou v muzeích po celém světě.Bylo jich přes dvěsta.Manželka se tam potkala s kamarádkama z dětství,bydlela tam do 15let a jí po spoustě let se poznaly,tak měla radost.
Mějte se všichni krásně.Ahoj.Luboš.
Lubošovi Romana, 23.05.2008 14:55:06, IP: ***.***.68.88, #50720Ahoj Luboši, moc zdravím.
Určitě Ti rozumím, ztráta i nenarozeného miminka je moc bolestná a vím o tom dost, pak u mně následně ten ortel primáře, že mám uvažovat o adopci, protože vlastní dítě nedonosím ...
Taky ses trápil pro ten nenarozený život - já hrozně moc, měla jsem už doma pro mimčo vše připravené ...
Tuto bolest zahojí jen čas a pak především donošení a narození zdravého dítetě. Jsem šťastná, že jsem tehdy neposlechla doktory, ale věřila přírodě a šla do toho znovu dvakrát a tou vytouženou mámou se stala.
A vám s Tvou paní to vyšlo taky - přišly děti, a myslím, že na základě této zkušenosti jsme oba teď o to šťastnější, že byť ne napoprvé, ale povedlo se ...
Přeji Ti pohodový víkend, hodně klidu, relaxace a vnitřní pohody. Romana.
Kollerka, 23.05.2008 18:08:06, IP: ***.***.36.57, #50747Zdravím všechny milé dušičky.
Mám vás moc ráda a ráda vás čtu.Často nemám čas čas psát a někdy nemám sílu.¨
Dneska mě lákají známí do společnosti,nechce se mi vůbec,ale děti mi říkaly ,ať jdu a pobavím se,jinak že budu vypadat jako že jsem divná že se straním kolektivu.I když je mi už líp poslední dobou,toto,že mám někam jít je pro mě úplně nemyslitené.Vyhledávám samotu a přžitom mě samota ubíjí.Nejsem normální.Poraďte mi někdo,mám jít ven nebo zůstat doma,neumím se rozhodnout.
P.S.Romi,nezavolala jsem z práce,nebyl čas tak promiň.
Andy, 23.05.2008 18:35:54, IP: ***.***.152.103, #50748Kollerko, netrpím sice depresí, ale před 1,5 rokem jsem prodělala ataku paniky. Úplně mě to rozhodilo,skončila jsem v prac. neschopnosti a přesně jako ty jsem se uzavřela do sebe a nevystrčila nos z baráku.Nechtělo se mi nic a nikam, bála jsem se, že mě to venku znovu postihne a zůstanu bez pomoci. Chvíli trvalo než mi došlo, že tudy cesta ke zlepšení nevede. Vrátila jsem se do práce, znovu se začala stýkat s přáteli a musím říct, že mi to všechno strašně moc pomohlo. Dnes žiju plnohodnotný, normální život se vším všudy. Radím ti, nevyhýbej se přátelům, nestraň se zábavě, i když se ti do tono nechce zkus se přemoct.
TONI, 23.05.2008 19:51:01, IP: ***.***.64.186, #50756Dětska-pardon-kde jste je mi pořád zle-dnas mam jen zavratě,bolesti hlavy nohou........a je mi SMUTNO.Chce se mi jen tak bečet a nemam ani proč.Ty bolesti jsou tak hnusné,že si i myslim-jestli to není něco i jiného.Od včerejska mam o třetinu zvedlou dávku AD ale je mi pořád snad čím dál huř.Romi nic mi nepřišlo -je to divné.zatim papa TONI