Diskuse - Deprese
gaba, 21.05.2008 20:09:07, IP: ***.***.82.230, #50523beru semtam lexaurin a myslím, že nic moc. ale opravdu semtam.
Aneta, 21.05.2008 20:56:42, IP: ***.***.157.101, #50527Ahoj přátelé,
Kristalko, je mi líto, žes takhle dopadla při první návštěvě, ale nevzdávej to, určitě se Ti podaří najít někoho jiného. Já jsem na tom byla stejně a na podruhé se mi podařilo najít dobrou doktorku, jsem u ní vždy asi hodinu, už se těším na příští návštěvu, mám pocit, že mi to dodá zase sílu, že něco pro sebe dělám.
Moc na Vás všechny myslím, jste tady moje útočiště. Už ani nekoukám na televizi a chodím radši za Vámi. Jste moje společnost po večerech. Manžel přijde pozdě večer a bavit se určitě zase nebude, už nám to ani vlastně moc nejde, taky není o čem a nebo pak z něj vypadne něco, co mně akorát mrzí. Zítra už snad bude lepší počasí, tak bude i veselejší nálada. Chystám se, že si vezmu na pátek dovolenou, tak vyrazíme už zítra na chalupu. Máme ji blízko u hranic s Německem a tam prodávají dobrý nealko víno, takže máme, pro co vyrazit. Samozřejmě skoukneme i hadry, boty, kdyby bylo náhodou něco neodolatelně krásnýho.
Přeju Vám hezký večer!
Martas, 21.05.2008 21:22:19, IP: ***.***.1.78, #50531To mě moc mrzí, že vám není dobře , myslím , jak píše Malířka, že k tomu přispívá i to počasí aj...ted nevím , kdo berete ten zoloft , já bych zkusila jiné AD , co se týče těch neurolů, rivotrilů atd....tak na to pozor jen tak 2 měsíce než začnou zabírat AD nebo jen menší dávky, mě to nikdo neřekl a pak jsem musela vysazovat po několika letech a nebylo to jednoduchý...také nevím , jak vám poradit , jak vás utěšit .Myslím si , že i když by jsme bydleli poblíž , pomáhali si , že by to bylo fajn!Ale stejně...musíme si to sami prožít.Moc bych vám přála , aby to bylo lepší ,abyste zase začli žít , netrápit se.To , že člověk někdy nemůže plakat to můžou dělat ze záčátku i AD , mě se to stalo i mým známým s D.Romano , naopak znovu děkuju za příspěvek! Držte se!
Martas, 21.05.2008 21:25:45, IP: ***.***.1.78, #50532To mě moc mrzí, že vám není dobře , myslím , jak píše Malířka, že k tomu přispívá i to počasí aj...ted nevím , kdo berete ten zoloft , já bych zkusila jiné AD , co se týče těch neurolů, rivotrilů atd....tak na to pozor jen tak 2 měsíce než začnou zabírat AD nebo jen menší dávky, mě to nikdo neřekl a pak jsem musela vysazovat po několika letech a nebylo to jednoduchý...také nevím , jak vám poradit , jak vás utěšit .Myslím si , že i když by jsme bydleli poblíž , pomáhali si , že by to bylo fajn!Ale stejně...musíme si to sami prožít.Moc bych vám přála , aby to bylo lepší ,abyste zase začli žít , netrápit se.To , že člověk někdy nemůže plakat to můžou dělat ze záčátku i AD , mě se to stalo i mým známým s D.Romano , naopak znovu děkuju za příspěvek! Držte se!
Malířka, 21.05.2008 21:51:27, IP: ***.***.60.43, #50536Dobrý večer, moji milí,
od zítřka do neděle nebudu psát, ale budu na vás na všechny myslet a přát vám, abyste měli hodně síly psychické i fyzické, abyste se cítili co nejlépe a všechno zvládali a nezapomněli se opatrovat (hlavně Toni) a odpočívat.
Klidnou a dobrou noc. Mám vás ráda :-)))
petr, 21.05.2008 22:37:37, IP: ***.***.20.52, #50539Pokud možno pohodový večer mým milým děvčátkám, všem přátelům, kterým není dneska zrovna moc do zpěvu... Chvilku vás tady nechám samotné a tolik smutku...škoda, že tohle nemůžu říct jako vtip, naopak je mi vás moc a moc líto...Určitě i Romanka by řekla to samé co já...jak moc vás chápeme, ještě víc bychom vám chtěli pomoci...ale kdybychom byli alespoň "kamarádi z jedné čtvrti" a ne z celé republiky...
Víte, mít D anebo nemít třebas nohu...Když jsem měl tu nejtěžší D, radši bych neměl tu nohu...týden měsíc, dva měsíce...pak pomaloučku, moc pomaloučku....zlepšování. Vím jak vám je...obdivuji každého z vás i když napíše..dneska nemůžu ani psát...ta věta je strašně důležitá...možná to ani nevíte...já to vím.Sztejně tak pro mě bylo důležité doštrachat se v nemocnici každý večer do předpotopního sprchového koutu, provést v asi 5ti stupních nezbytnou hygienu a štrachat se zase zpět. Pak nabírat síly k psaní smsek, abych byl alespoň takto se svými nejbližšími...jediná možná útěcha, ale podle mě ta nesmírně důležitá je, že když vydržíte, a to vy přece musíte vydržet!!, všechno se navrátí zase tam , kde jste byli (i kluci) dřív. Nebudu vám to teď vnucovat, já tomu nevěřil, když na Vánoce uviděl vyzdobený byt, málem mě museli odvézt zpátky(bylo to takto domluvené, psal jsem to již, ale byl jsem na tom tehdy přece tak, že po třech týdnech nechtěli ani s rodinou na dva dny pustit!!!) A každou neděli večer návraty do nemocnice...myslel jsem vždycky, že se buď z té hrůzy musím vzbudit, nebo to snad ani nepřežít...
Jsem nesmírně rád, že tyhle stránky existují!! Myslím, že je to snad to nejlepší, co může , kromě vyzdravení, člověka při té hrůze potkat. Moci si s někým , kdo vám rozumí o tom povykládat, přečíst si, že tu bolest neprožíváte sami...ale, a to hlavně...nohu by vám nikdo nepřišil...D překonáte...vycucne vás, nenechá vás ani na chvilku vydechnout, nemůžete si ani poplakat... ale díky těm, kteří ji "přežili" a to možná doslova, víte, že AD a čas vás z toho Pekla dostanou...Strašně rád bych napsal každému z vás sáhodlouhý dopis...myslím ale, že důležité je to, proč jsem na stránky kdysi přišel....sdělit všem, kteří vidí jen beznaděj a nekoáží si představit sebe sama v "normálu", že D je nemoc...vy ji vyléčíte a pak třebas někde společně zavzpomínáme na tu strašnou životní zkoušku. Všem vám, moji milí bojovníci držím palce , zvládnete to, teď se jen soustřeďte na sebe, odhoďte pokud to jde, vše co vás zatěžuje,ať seberete mnohdy poslední síly...vy jich máte dost, jen jste tou D tak umordovaní, že o nich již ani nevíte...
Kristalko, "konečně" jeden človíček, který dostal stejá AD jako já! Wellbutrin SR. Je součástí mého "jídelníčku" již sedmý rok!...a musím ho jen a jen vychválit! Tehdy to byla naprostá novinka a já v našem městě asi 1. konzument...Určitě Ti pomůže! I když, Tebe moc trápí nejenom D, to vím...jenže teď se prostě musíš dát "dokupy" a pak zvládneš i to ostatní. Já se při D málem ani nedobelhal do sprchy...a za rok! Celkem v pohodě jsme ukočírovali rozchod s bývalkou a doteď jsme dobří kamarádi.I když ji vidívám s miminkem :-)) Pomohla mi a to se nezapomíná...
Malířko, co mi to děláš? Jak úplněk, jak špatné počasí! Já vám nafotím mé "slavné" výtvory a vám je tak nic moc...no jo, ale bohužel, takto to asi zatím být musí...ale vy si to všichni jednou setsakramentsky vynahradíte! Pak budete i v lijáku trhat skoro hodinu pomněnky:-)) a budete si říkat, jak je to parádní, že tohle můžete!
Lindo, sbaleno? Tak doufám, že to tam s Kyselákama zvládneš a že nám moc neopiješ! Nebo že bych se stavil pro Kollerku nebo i Luboše a přijeli Tě zkontrolovat!?Ne? Tak dobrá, ale chceme mít průběžné zprávy :-))
Anetko, já si na Tebe "nevzpomněl"! já na každého celkem dost myslím, víš.To jen asi nepíšu každý den každému...O tom vyhoření byl kurz celkem dost zajímavý..píšeš, že nezapínáš ani tv a čteš. Já mám zapnutou, zeslabenou a ani nevěděl, že padl gól...:-)) Víš, asi na sebe musíš být teď opatrná... jste teď všichni moc citliví, musíte na sebe být prostě hodní...nenakládat si moc úkolů, nejlío snad žádné...však budete mít dost času všechno dohnat...
Lexaurin není špatný, indikuje se spolu např s AD. Je to lék na snížení napětí a úzkosti. Pomáhá a nemusíte se bát, že byste se stali "závisláky".Mám to taky vyzkoušené... :-)
Kollerko, Marci, Luboši, Milunko, naše nevěstinko!, Honzo, Lily (kde mám gekonské fotky?!), Georgi Toni,, , Nino, Pájo, Marťas, Silvo a ostatní...moc na vás všechny myslím...mějte pokud možno pohodový večer, noc, ráno i den. Těším se na vaše příspěvky, ale i na to, až napíšu zase já vám.:-))
petr
petr, 22.05.2008 7:49:32, IP: ***.***.211.194, #50547Pěkné ráno a celý den mým milým přátelům.
Hlavně těm s bolavými dušičkami, ať je pro vás dnešní den pokud možno snesitelný a nezapomínejte na to, že se sice pomalu , ale zcela jistě blíží deny, kdy budete zase spokojení a šťastní!! Dneska se vám to jeví jinak, ale zlomená ruka taky jeho majitele dnes bolí a za pár týdnů tomu bude jinak.
Těm , kteří tady pár dní nebudou , tak ať si to moc užijí a čerpají, i když po troškách, nové síly.
Všem vám přeji pěkný den a těším se na vaše příspěvky :-)) petr
Halina, 22.05.2008 8:19:26, IP: ***.***.9.57, #50549Vidíš vidíš Kristalko já jsem ti to říkala, budeš obcházet neschopný psychology.....já jich zažila v Praze dost , příšerný zážitky a řada z nich je navíc placená .............mělas zavolat do Riapsu, tam mají úroveň a poradí ti dobrýho psychologa i psychiatra a ne si nechat kouřit pod nos.......to je vrchol drzosti, když dnes se všude přestává kouřit ........dnes fakt dělá psychologa každej , to je děs!!
Jinak já mám skvělou náladu , včera jsem vytáhla do divadla svoji neštastnou sestru, kterou opustil manžel, líbilo se ......udělala jsem dobrý skutek , tak je dobře i mně ...
Všem smutným depresákům posílám velkou porci energie ..........:-):-)
JO, 22.05.2008 8:25:25, IP: ***.***.1.78, #50552Halino, to je dobře , že děláš dobré skutky...:-), přeber si to podle svýho.A to je jasný , že člověk si musí psychology vybírat a to si taky přeber ty to umíš , hezký den:)
Halina, 22.05.2008 8:41:26, IP: ***.***.9.57, #50555Tebe my neznáme, už se konečně podepiš chudáku.......nechápu proč se lidé stydí za svoje jméno.......hihi........trapáku zalez zpátky do díry .........:-)
JO, 22.05.2008 8:57:51, IP: ***.***.1.78, #50557Výborná zpráva v centru Riaps.....Halina....díky Halčo, přeju ti také krásný den a posílám ti také velkou porci energie!!!!!!!!!
Marcela, 22.05.2008 10:22:50, IP: ***.***.109.12, #50575Ahoj, zdravím moc všechny dušičky této diskuze. Musím se konečně dohrabat k tomu, abych Vám poslala ty fotky našich všech mazlů. Momentálně o moji přízeň nejvíc bojuje náš beran Kája, včera mě celkem úspěšně žvejkal bundu, pak ucho a následně se mu podařilo vyndat mojí náušnici a statečně se jí snažil spořádat, už jsem ho viděla na pekáči. Naštěstí mu moc nechutnala, tak ji hodil do trávy. Ale užasně jsem se pobavila.:-) Čubinka je taky skvělá, je to moc hodné štěně. Já mám teď trochu kritické dva dny, nesahám už teda tolik po neurolu, macx. jedna tableta za den 0,25. Zítra jdu na kntrolu k psychiatričce tak jsem zvědavá jak dopadnu. Jestli mě pošle do práce, tak to bude teda mazec. Vůbec se na to necítím. Ale vzhledem k tomu, že jsem měla propad minulý týden hodně dolů a volala jsem jí, tak si myslím, že mě ještě nepustí.
Malířko, nafotila jsem speciálně s myšlenkou na tebe, naše dvě ovečky, doufám, že to jsou ty co se ti líbí.
Jinak přeji všem krásný den, sluníčko se na nás zlobí, tak aspoň pohodu a díky za hezké příspěvky.
'Ajka, 22.05.2008 10:23:52, IP: ***.***.159.50, #50577Halino přestań, my nejsme zvědaví na reakce, nebo žadonění tvých bývalých i současných amantů tak to sem nekopči. Tady diskutují lidi, kteří jsou si navzájem oporou a pomáhají si. Tak běž opruzovat jinam, tady tě NECHCEME!!!!!
Halina, 22.05.2008 10:30:32, IP: ***.***.9.57, #50578No sem může psát každý Ajko.........a že za mnou lezou nějací blbci, to není moje věc........to si vyřiď laskvě s nimi.......díky:-)
Je to diskuze a na diskuzi se diskutuje, jen ti hloupější jako ty, to nechápou .....hihi
Romana, 22.05.2008 11:12:34, IP: ***.***.68.88, #50587Ahoj všechny milé duše !
Malířko, rozumím, vyčistím si poštu a zkusím odeslat Toni psaní znovu a mrknu na druhou variantu ... díky moc - jsi zlatá ! Měj se krásně a těším se na Tvůj návrat víc, než si myslíš.
Petře, opět mně zaujal Tvůj příspěvek. Já jsem totiž v D se modlila, abych měla raději fyzický neduh než psychický, protože bolest duše mi připdala milionkrát větší utrpení než migréna, bolest zubu při obnaženém nervu, bolest zad a všechny bolesti těla, které jsem kdy prožila včetně porodů ... je to svým způsobem rouhání, ale cítila jsem to tak. S tělesnou bolestí se vypořádávám mnohem líp, Ta mně celou neparalyzuje ... psychická JE utrpení. Takže chápu plně, když píšeš, že snad by bylo lepší přijít o nohu....v době D se zdá lepší a snesitelnější snad všechno ..
Myslela jsem si v mládí, že mám depresi v době studií a náročného zkouškového období a pak i v době pro mně moc bolestné, kdy jsem prvního syna potratila v šestém měsíci a doktoři mi řekli, že děti mít nemůžu, že když 10krát otěhotním tak 10krát potratím a psychicky se zničím, protože mám podvyvinutou dělohu. To byla hrozná doba. Chtěla jsem, aby se se mnou manžel rozvedl a našel si partnerku, která mu děti porodí, ale kategoricky odmítl, šli jsme do toho znovu, celé těhotenství jsem odležela, ale stálo to za to - když se pak narodil první krásný zdravý kluk - vymodlený .... ale to ještě nebyla v těch dobách skutečná zničující mysl i tělo ochromující deprese, tu jsem poznala poprvé až potom, to v mládí i po ztrátě dítěte byl bezedný smutek, pocit bezmoci, prázdnoty, zbytečnosti a melancholie. Tehdy po ztrátě dítěte mi šlo o život, protože lékaři neudělali potřebný zákrok dobře a já jsem dostala sepsi, celý špitál najednou kolem mně lítal, rvali do mně antibiotika v kapačkách, už neměli kam píchat do žil na rukách, tak do žil na krku a potácela jsem se mezi živoem a smrtí. Na udržení těhotenství mi tehdy dali nevyzkoušený dovezený preparát, mně to nedělala dobře na srdce, zrychluje to tep a mně bušilo tak, že tepy byly nepočitatelné, nešlo to celé hodiny zastavit a hrozila mi ruptura aorty. Ale dostali mně z toho a utekla jsem hrobníkovi z lopaty. Doktoři nečekali, že bych se po tom všem vrátila někdy zpět jako těhotná, doporučovali adopci. Ale za osm měsíců mně tam měli zpět. Bylo to těžké ležet z nedostatku lůžek těhotná s babičkami s rakovinou dělohy a vidět i umírání jedné z nich - moc zlé pro nastávající matku, ale bohužel to tak ve zdravotnictví chodilo, po tom spontánním potratu mně zas dali na pokoj matek s miminky - jak strašně mi to bylo líto, jak jsem trpěla ...že já je nemám - mimochodem, představ si, že ten preparát dávali i jedné spolupacientce na udržení těhotenství, udrželi jí je, ale dítě se narodilo postižené mentálně, je v ústavu - holčička - nikdy nezačala ani mluvit .. dovedeš si představit tu nádheru a štěstí k zalknutí, když se mi narodil první zdravý sny ? Ta pýcha, že jsem do toho šla znovu a zvládla ho donosit i za cenu mnohaměsíčního ležení, kdy mně nepustili jinam než na WC ? Prostě nádherná odměna za to strádání. Ovšem po těchto zážitcích se ze mně stal dost úzkostlivý člověk, čas od času jsem začala trpět úzkostnými stavy ...
Nikdy jsem od života neměla nic zadarmo, ale píšu to vše proto, že se opravdu vyplatí zariskovat, neposlechnout doktory a spolehnout se na přírodu, jít do toho a trpět jako zvíře - ale ono se to v dobré obrátí. Sice mi to vytoužené dítě, to sladké miminko k sežrání, které obdivovala celá porodnice, jak je krásný a jaké má háro, dává teď v osmnácti zabrat, ale díky za to, že ty děti mám. Krásnej je kluk pořád, ale rozmazlenec a lenoch - snad se jednou ve vlastním zájmu vzpamatuje ...
Díky, že po vzbuzuješ tady každého, kdo to potřebuje, jsi moc fajn chlap.
Kristalko, moc mně mrzí, že návštěva psychologa nebyla nijak přínosná. můžeš zkusit jiného, ale o Welbutrinu jsem slyšela z více stran, že je dobrý, znám lidi, kteří jej berou, píše o něm i Petr - moc držím palce, aby pomohl co nejdříve o Tobě.
Silvi, moc zdravím, piš nám, jak Ti je, myslím na Tebe a přeju Ti dny jen a jen lepší ...
Pozdrav Anetce, Martas, Georgovi, Lubošovi, Toni - ozvu se Ti, chci Ti napsat mimo diskuzi, dát ti na sebe telefon ... , zdravím Lili, Milu, Hraběnku, Lindu, Ninušku, Alku, Páju, Marcelku, Kollerko - díky za psaníčko - majlík, odepíšu ještě dnes - pozdrav i všem ostatním s přáním všeho dobrého a klidu a míru v duši - Romana