Diskuse - Deprese
Silva, 20.05.2008 18:17:37, IP: ***.***.113.254, #50356Milá Romanko, Martas, Malířko a ostatní, co jste mě přímo a nepřímo oslovili, děkuji vám. Všichni asi víte, když je člověku zle, jak pomůže každé dobré slovo. A Romanko, ty jsi mi to napsala moc pěkně.
Napíši vám něco o sobě a své depresi. Můj den probíhá takto-ráno se probudím a dokud jsem v polospánku, jde to. Ale jak se probudím do plného vědomí a v ten moment mě zaplaví hrozná úzkost, beznaděj, nechuť do nového dne, nechuť vstát. Chodím spát v deset a kolem čtvrté se probouzím a pak spím, nespím a trápím se. V šest hodin se vyhrabu z postele a chodím po bytě, jak ožralá a chce se mi brečet. Pak se vysprchuji a trochu se proberu. V práci přetrpím čas do půl desáté a pak si povolím necelou půlku Neurolu 1 mg a pak funguji do večera docela normálně. Jsem sice bez chuti do života ale jsem schopna jezdit na kole, dělat na zahradě, nakupovat atd. Večer ulehám a říkám si to přeci není možné aby mi bylo ráno zase blbě, už to bude určitě dobré, vždyť jsem v pohodě.A ráno se to opakuje. Mám strach, že jednou nevstanu a to bude konec. Na neschopenku nechci, protože vím, že být doma by mě dorazilo. Vím, že proti vám , kteří nemohli ani ráno vstát je to směšné ale já vše dělám jen díky obrovské vůli.
AD beru měsíc ale zatím jen hůř než před tím. Ještě je tedy možná brzy na zlepšení, jak píše Romča.
Romi, kolik jsi toho Neurolu brala, že jsi si musela odvykat?Já mám hrozný strach se závislosti. A jak se ta závislost projevovala?
Všechny vás moc zdravím, přeji ať je vám dobře a až si stihnu přečíst vaše příspěvky, budu reagovat i já na vás.
Ještě jednou díky všem za pěkné přivítání!!!! Silva
Silva, 20.05.2008 18:20:52, IP: ***.***.113.254, #50359Moc se omlouvám, že jsem vám to tady tak zamořila ale pořád mi to nešlo a najednou koukám, že je to tady třikrát.
Halina, 20.05.2008 19:01:38, IP: ***.***.9.57, #50364No jo Petře........ale tys depku měl opravdu a Romana ji jen předstírá, aby mohla být někde upíchnutá na nějakým foru a posílat fotky z Krkonoš a vytahovat se....nikdy svou depku nepopisovala jako jiní tady , nikdy nechyběla v práci ......jinak pořád dokola vede povšechné fráze, které nikomu nic neřeknou a které ste tu vy psali už stokrát ........
Aneto já s depkou nemám zkušenosti...s tak vážnou, jako má manžel, ale není mi jasný, proč se tím tak trápíš, když víš, že je to nemoc....prostě jakoby měl rakovinu a nefungoval nějaký čas.........já vím že se chová divně, ale je to jen tou nemocí......já bych to asi brala jako, že spíš potřebuje on pomoct a potřebuje zvláštní přístup, citlivý , on přeci neví co dělá , proč kvůli tomu brečet celé dny, on to jistě nedělá naschvál .:-):-)
TONI, 20.05.2008 19:16:32, IP: ***.***.64.186, #50366Martulko ne to jsem tak nemyslela-že to bylo od tebe drsný-jen to že si to člověk uvědomí-ikdyž to v skrytu duše ví-je drsný a nerad si to přizná-ty se nemáš za co omlouvat.Ty promin.TONI
Halina, 20.05.2008 19:45:59, IP: ***.***.9.57, #50371Víš Toni, ono se někdy stává, že člověku tou nemocí osud říká, že má něco změnit a zastavit se ........možná opravdu něco zanedbáváš a přepínáš se a to tělo tě zastaví....připomínáš mi mojí sestru, která má dva syny v pubertě a ti si odjakživa dělají, co chtějí ....ona je jen prosí , aby byli hodní, já na to vždycky udiveně koukala...(protože já už bych dávno řvala ) a ona mi říkala, já už jsem taková........ a ted zas říká, v pubertě už je nebudu předělávat , to už nejde........a výsledek je, že ten starší chodí za školu a možná z ní odejde ........když člověk nějaký problémy neřeší a přehlíží, tak ho ty problémy doběhnou a zmáčknou ...!
Martas, 20.05.2008 20:16:11, IP: ***.***.1.78, #50373Milá TONI, nic se neděje , člověk něco napíše a ten druhej to blbě pochopí , jako já..-) zase se někdy ozvu , zatím.
Malířka, 20.05.2008 21:00:36, IP: ***.***.60.43, #50378Silvi, já mám skoro přesně to, co ty jen s tím rozdílem, že jsem sova a mohu chodit do pelíšku klidně po půlnoci. Možná je to i tím, že se mi teprve tak v devět večer udělá líp, tak si to chci užít. Jak popisuješ procitání, přesně jsi vystihla všechno, co cítím i já, jako bys byla moje dvojče! Sevření žaludku, úzkost, beznaděj. Já navíc mám alergii a astma, takže začnu pokašlávat, pak se mi kašel rozjede tak, že se nedá zastavit vůlí a když si chci vyčistit zuby, musím počkat, až mě přejde, protože kartáček v puse by dokončil dílo skázy. Pak se začnu litovat, ale nepobrečím si, protože mi to nejde (jen občas, když si čtu příspěvky tady na diskuzi).
Následuje panika, zase je to tady! To nemá konce! Co budu dělat? Dneska jsem dostala spásný nápad, uklízet! Kmitala jsem po bytě a depku jsem na chvíli zahnala. Ale většinou to jdu "rozmalovat", i když se mi nechce a nemám žádnou energii, ale nějak se pokaždé donutím. Odpoutám se při tom na několik hodin od reality. Víš, jak píšeš, že jednou nevstaneš, tak nebude konec, prostě jen nevstaneš hned, ale později :-))) Přeju ti, Silvi, hodně síly a dobré naděje na zlepšení a vyléčení!
Romí, ty o mně píšeš, že jsem adrenalinka, což mi teda hóóódně děláš dobře, díky! Někdo třeba usoudí, že chodíš k lidem "zadní bradou" (Jára Cimrman), ale to jsou asi bytosti, které neměly to štěstí, že se jim dostalo upřímného, dobrého, vlídného slova a povzbuzení. Je mi jich líto. To, co člověk dává, také dostane...!
Marcelko, na tebe jsem si vzpomněla, když se s námi převrhnul raft a já se s ostatními chlapisky octla v ledové vodě dravého Labe a očekávala jsem, že se začnu bát, že budu histerčit, volat pomóc a ono nic, pořád ten samý tupý neutrální pocit, jako že se nic neděje, asi jako při sezení doma na gauči u televize. Tak si říkám, co víc by se mnou mělo ještě zamávat, abych něco cítila? Vlastě, později jsem vnímala něco, jako adrenalin a radost z divoké vody (miluju totiž vodu v jakékoliv podobě), ale byly to jen letmé náznaky. Začínám mít pochopení pro lidi, kteří při nebezpečných sportech, jako horolezectví, bandží jumping, seskoky padákem ze skal do propastí, paraglaiding, lyžování po lavinových polích atd., riskují své životy, protože se v nich něco pohne, ždímají ze svých organismů ty správné hormony a třeba potřebují čím dál větší dávky adrenalinu, aby cítili, že jsou na živu. Možná tenhle můj postřeh, nebo myšlenka s našimi problémy nesouvisí, to nechám na vás, přátelé.
Luboši, zase tě navštívila nemoc, horečka. Asi jsi nastydnul, jak se náhle ochladilo, to je hned. Snad to nebude nic vážného a brzy to vyležíš :-))) Moc ti to přeju! Hlavně se drž v teple, nezapomínej víc pít a odpočívat...
Peťane, pomněnky už se ti umoudřily?
Jé, zase slohovka. Promiňte. Jdu se podívat na mailíky :-)))
Miluna, 20.05.2008 22:29:55, IP: ***.***.193.100, #50390Po dlouhé době co nejsrdečněji zdravím všechny dobré dušičky zde!Vítám i nové lidičky!!
Je to hrůza,ale vůbec jsem nestíhala,abych aspoň na chvíli sedla k PC a napsala pár řádek.O víkendu jsem byla v jednom letu a hlavně jsem byla u přitele a ten bohužel počítač odvezl ke mně,takže není šance.Od včera makám jako šroub na práci co si beru domů.Mám už toho plný kecky a nějak se mi to nedaří dodělat.V neděli jsem u toho seděla do pěti do rána a i tak mám dva dny skluz.Teď jsem doma na paragrafu,malá opět marodí,ale nějak mi to neva.Ani nemám čas se nudit.
Romanko,přípravy na svatbu jsou tak nějak vyřešené.Akorát mi ještě chybí oznámení.Za týden se jdu domluvit ke kadeřníkovi na zkoušku nějakých účesů a jinak je to tak nějak vcelku OK.Chtěla jsem se zeptat,jestli bych taky třeba na tebe nemohla dostat e-maillovou adresu.Když jsem pročítala příspěvky,tak jsem právě zjistila,že je vás takových víc,co je mezi sebou máte.Mám na Malířku a na Peťu.Tak když by ti to nevadilo,tak budu moc ráda!
Jdu ještě chvíli pracovat a pak zalehnout.Musím dohnat spánkový deficit.
Přeji všem pohodové spaní.
Halina, 20.05.2008 22:41:54, IP: ***.***.9.57, #50392A na to jsi přišla jak Malířko, že se mi nedostalo vlídného slova a porozumění...........nestřílej, co nevíš ........já ho právě mám v reálu, mám moc fajn dcerušky, dnes jsem s nimi strávila krásný den a taky mám bezva přítele o 20 let mladšího, v pátek vyrážíme na romantický víkend na Mácháč , jako každý rok v květnu .......nechápu, proč bych se měla tady vtírat zadním otvorem neznámým lidem a chválit je jako Romana, když je pořádně neznám.....prostě z nějakého důvodu je potřebuje a to já nechápu, těžkou depku, jako Toni a jiní rozhodně nemá......u takových chápu že potřebují oporu a radu .......:-)
................, 21.05.2008 0:20:10, IP: ***.***.217.5, #50393Halina je stará prostitutka, která hledá zoufale chlapa na seznamkách v podprdě. Kdyby za něco stála, seznámí se i jinak a s normálními chlapy, ne s úchyláky - copak to holky nechápete ? Nesahá vám po kotníky !!!!!
Leze po diskuzích, protože nemá v reálném životě nic a žije na ženatém, panikářkách, depresích, píše urážky, naváží se do slušných lidí, lítá z diskuze na diskuzi, aby jí nic neuteklo, občas si zahraje na empatickou odbornici přes vztahy a duševní nemoci a to je všechno. Kdy by stíhala reálný život ? Když tady na netu bydlí ? Ve skutečnosti chodí obden uklízet záchody, ty spousty mužů o kterých píše, že poznala, byli její zákazníci, chlap se s ní rozvedl, protože si našel jinou a ona od té doby nesnáší milenky ženatých mužů, protože tu křivdu, že jí mladší sebrala chlapa, nikdy neunesla, doma má postižené děcko a zoufale hledá někoho do postele ubohým způsobem. To je celé, prostě taková duševní chudina holky, co píše, že její sousedka bere za akci patnáct stovek, z takové spodiny se rekrutuje tahle baba Halina sama taky. Proto je ubohá a myslí si, jak je vtipný a rozkošný a mladistvý diblík, když v padesáti místo aby hlídala vnoučata píše hlínááááááá, pčááááá, prdéééél, putintu mijačtu putintu, místo aby se věnovala postižené dceři - té je mi opravdu líto, doufejme, že nevnímá jak trapnou a ubohou má matku ... svobodný milenec.
................, 21.05.2008 0:24:29, IP: ***.***.217.5, #50395Halina je stará prostitutka, která hledá zoufale chlapa na seznamkách v podprdě. Kdyby za něco stála, seznámí se i jinak a s normálními chlapy, ne s úchyláky - copak to holky nechápete ? Nesahá vám po kotníky !!!!!
Leze po diskuzích, protože nemá v reálném životě nic a žije na ženatém, panikářkách, depresích, píše urážky, naváží se do slušných lidí, lítá z diskuze na diskuzi, aby jí nic neuteklo, občas si zahraje na empatickou odbornici přes vztahy a duševní nemoci a to je všechno. Kdy by stíhala reálný život ? Když tady na netu bydlí ? Ve skutečnosti chodí obden uklízet záchody, ty spousty mužů o kterých píše, že poznala, byli její zákazníci, chlap se s ní rozvedl, protože si našel jinou a ona od té doby nesnáší milenky ženatých mužů, protože tu křivdu, že jí mladší sebrala chlapa, nikdy neunesla, doma má postižené děcko a zoufale hledá někoho do postele ubohým způsobem. To je celé, prostě taková duševní chudina holky, co píše, že její sousedka bere za akci patnáct stovek, z takové spodiny se rekrutuje tahle baba Halina sama taky. Proto je ubohá a myslí si, jak je vtipný a rozkošný a mladistvý diblík, když v padesáti místo aby hlídala vnoučata píše hlínááááááá, pčááááá, prdéééél, putintu mijačtu putintu, místo aby se věnovala postižené dceři - té je mi opravdu líto, doufejme, že nevnímá jak trapnou a ubohou má matku ... svobodný milenec.
Silva, 21.05.2008 7:17:59, IP: ***.***.158.236, #50397Ahoj Malířko, asi jsme fakt jak dvojčata,protože mě taky ještě k tomu chytají panické ataky. Astma zatím snad nemám ale potíže s dýcháním mám také a jsem stále zahleněná.Ale jsi lepší, protože já se k nějakému většímu uklízení nedonutím. A to jsem dřív tak ráda gruntovala.Příjdu z práce a jsem schopna udělat jen to nejnutnější,úplně mě domácnost přestala bavit.Spát chodím brzy proto že se stejně probudím kolem té čtvrté ať jdu spát brzy nebo pozdě. A to bych pak z té postele vůbec nevylezla
Chtěla jsem se zeptat-bereš nějaké prášky? A jak na tebe účinkují?
Píši ti krátce z práce a je mi opravdu děsně. čekám na půl desátou, už abych si vzala ten Neurol a trochu se mi ulevilo. A to beru Zoloft už 5 týden. Bude už mít tenhle hrozný život někdy konec? Nikdy jsem deprese neměla a nemám k ním žádný důvod.Mám už podezření jestli to nemám od boreliózy, kterou jsem prodělala.
Malířko, měj se co nejlíp a přeji ti pěkný den. Chodíš do práce?
Silva, 21.05.2008 7:23:23, IP: ***.***.158.236, #50398A ještě jsem ti chtěla napsat, že brečet se mi chce ale vůbec na to nemám sílu. Taky brečím jen někdy nad příspěvky. Ale jen mi sami tečou slzy,žádná mimika. Strašný život!!
Promiňte, že vám sem vnáším pesimismus ale je mi hrozně.
Malířka, 21.05.2008 8:00:15, IP: ***.***.60.43, #50400Ahoj Silvi,
do práce nechodím, beru léky 7 měsíců (serotonin a noradrenalin s postupným uvolňováním), ale zlepšila jsem se jen málo. Nedivím se ti, že tě nebaví domácnost, když přijdeš utahaná z práce. Třeba u mě D provází "chronická" únava, nevím jak u tebe a ostatních přátel... A uklízím proto, abych zažehnala nepříjemné stavy (ale ne pořád, včera už to teda dost chtělo).
Když mi D začala, taky jsem se budila mezi třetí a čtvrtou a bylo jedno, v kolik jsem šla spát, ale postupně se probouzení prodlužovalo. Čím déle jdu spát, tím déle se budím.
Silvi, dnes v šest, když se mužskému zapnul radiobudík, jsem si na tebe vzpomněla, jestli právě vstáváš, protože já bych nemohla, umřela bych ve stoje :-))) Ale lehnout jsem si šla kolem půl jedné (koukala jsem na Muže bez stínu), takže jsem spala málo hodin.
Silvi, proč si bereš neurol až kolem desáté?
Taky ti musím napsat o možnosti, že tě trápí borelióza. Před lety jsem chodila k doktorce-homeopatičce, která ale praktikovala školskou medicínu (homeopatie je náročná na čas a ona měla stále narvanou čekárnu). Jednou za rok jsem potřebovala neschopenku kvůli alergii, při níž jsem unavená, jak se někdy říká, k smrti. Ona vyloučila všechny možné příčiny únavy, pak mi dala dělat testy na boreliózu, vyšly negativně. Nakonec mi sdělila, že mám podle ní depresi a dala mi telefon na psychologa. To bylo něco na mě, psycholog! Samozřejmě, že jsem k němu nešla.
Silvi, nevím, kde pracuješ, dokážeš to dělat normálně, soustředit se, stíhat a tak?
Co ti poradit, čím tě utěšit? Zoloft neznám, ale holky nebo pánové ti možná napíší svoje zkušenosti.Možná zabírá za delší dobu. Vydržela bych s ním ještě týden a pak bych všechno o něm i o neurolu řekla doktorovi, ať vymyslí, jestli máš pokračovat v léčbě stejně, nebo ti napíší něco jiného. Silvi, musíme se snažit o trpělivost a nezbývá nám nic jiného, než nepříjemné stavy snášet. Ale píše sem pár lidí, kterým je po léčbě dobře, takže se postavíme do fronty uzdravujících se a trpělivě počkáme, až na nás dojde řada, ju? Co taky jiného :-))) Drž se Silvi a vydržať...
Krásný den s uplakaným nebem a sibiřským chladnem přeju všem mým kamarádkám a přátelům :-))) Petr tvrdí, že špatné počasí je jen nesprávně volený oděv, takže vzůru do příjemně teplého dopoledne!
Prosím vás, napište mi sem ještě jednou, kdo chce na koho poslat mail, protože se špatně soustředím a zapomínám, "kdo si o koho psal". Pokud úkol neprovedu hned, zapomenu a je to v háji. Tímto se vám taky omlouvám, ale není to mou nedbalostí, ale sklerózou.... Ahojte, sluníčka :-)))
Halina, 21.05.2008 8:27:18, IP: ***.***.9.57, #50404No jo milenky ženáčů zase žárlí, že jedu s miláčkem na líbánky na Mácháč tak přispěchaly s pomluvama.......jak nám dokázeš ty debílku svoje tvrzení, že jsem stará prostitutka a jiné ?Dokaž to nebo jsi LHÁŘ .......Nikde jsem nic nepsala , to ste vy vymysleli ze závisti, že mám mladé chlapce a vy máte jen ženáče, kteří nikdy nemají čas !!:-)