Diskuse - Deprese
anna, 19.05.2008 10:50:19, IP: ***.***.117.184, #50128Píšeš o vytracení se citu.Právě mám fázi kdy sama cítím že jsem na někoho zlá a moc mě to štve.Mám pro to výčitky svědomí,ale nejde to jinak.Nejraději by jsem zakřičela ať mě všichni nechají na pokoji a nevšímají si mě!Ale na rozdíl od tvého muže mě to do večer přejde. Tvoje psaní mi pomáhá vidět se trochu i z druhé strany! Není to s námi jednoduché!
Ráda zde jen čtu a pozoruji vaše dny,jak je máte někteří naplněn a bohaté!A já?Teď pofňukávám,tak tak se držím nad hladinou a cítím se vycucaná.Procházím různá vyšetření(srdíčko,alergie,otoky,CT mozku a hlavně chlamydie).Ty mi komplikují život.Mluví se o nich jako o pohlavní nemoci,ale můj muž je nemá a sex neprovozuji několik let!I za to ho obdivuji že semnou je!Jeden lékař mi dokonce kdysi řekl že jsem mohla nakazit vnučku,která je postižená!!!Potom se omluvil,ale já nezapomenula a chtěla jsem odejít za světa!Dnes zase beru antibiotika.Mám nějakou formu této nemoci,která ničí plíce.
Jsem moc ráda že se zde můžu takto vypsat!Mám černo na duši a k p.doktorce jdu za týden.Tady naštěstí nemáme termín na obědnání a vy jste lidé kteří vyslechnou a většina i pochopí!MOC DĚKUJI.
Nina psala že máme asi podobný problém,tak doufám že zde vydrží a až bude líp,dáme řeč!
Všem přeji"SLUNCE V DUŠI"
Halina, 19.05.2008 11:31:14, IP: ***.***.159.50, #50138Blbost Halina, 17.5.2008 12:53No to je hlavně úplná blbost, protože každá ženská má sexu kolik chce, když budem chtít postel, tak klidně můžem vyzkoušet 100 chlapů........jen o postel jde právě chlapovi, ženská chce vždycky víc.....lásku, něhu, nebo pokec, nebo jeho čas, nebo zážitky, dovču, některá prachy....v posteli můžem mít 3 chlapy za den......jsou všude, mlsní, nadržení ....
petr, 19.05.2008 12:07:06, IP: ***.***.211.194, #50142Pěkný den všem.
Víceméně na maily, které nemají "úroveň" nereaguji, ale tento není vulgární, ale "pouze" mylný. Nevím, kam chodí někteří "znalci" (do nikoho se nenavážím, není to nic osobního!!) na takové informace , že chlapi jsou všude, mlsní, nadržení a potřebují jen ženskou do postele!! Nemůžu mluvit za 4 miliardy chlapů, ale vy, které to zajímá, vězte, že zdaleka všichni takoví nejsou. Mluvím-li za sebe, tak láska, něha, pokec, sympatie...bez toho by nic intimnějšího u mě nefungovalo. Možná tak přemýšlí "samotářský, neempatický histerik" , ale názor nikomu nevnucuji. Jen bych nerad patřil do výše uvedeného "sexuálního" pytle nadžených, všudypřítomných a mlsných chlápků... Mám možná zkušenosti, že takové dovedou být i ženské, zkušenosti ale jsou "pouze" odtud-potud :-)) Nevím, možná některé máte s takovými chlapíky zkušenost, možná je jich většina, nevím, s chlapama nemám zkušenost veskrze žádnou a vím přesně, že ani mít nebudu :-)) Jen jsem tím chtěl říci, že ne každý chlap je jen mlsný, číhající, ne moc myslící orgán :-))
Malířko, mail pro Tebe se opět 2x vrátil, doufám , že alespoň Lindě přišel.
Kristalko, tak Ty jsi z Moravy!! To je bezva, nápodobně. Psala jsi o weekendu, že jdeš do práce, dá se napsat co děláš? Kdyby mně někdo poslal na Kristalku mail, nebo můj jí, byl bych rád. Patrně pod dojmem některých příspěvků na stránky totiž někteří nepíší tak jako dřív...škoda...pro všechny. A nepotřebuji číst : To Romana, bla bla bla....tohle mě fakt nezajímá. Píšu slušně, chci číst to samé.
Díky a pěkný den všem .
Jdu ven, je tak "krásně", tohle mi nevadí. Prý neexistuje špatné počasí, pouze špatné oblečení...
petr
Kristalka, 19.05.2008 13:04:19, IP: ***.***.197.235, #50149Ahoj Petře, muj email je tady na stránce 213. Tam jsem je psala.Pokud mi budes chtit napsat tak radeji na ten atlas.Budu moc ráda,když mi napíšeš..a tam ti můžu i napsat kde pracuji...
Jinak Malířko....žádný mail od tebe prostě se neobjevil.Nevím jakto:-((
Malířka, 19.05.2008 13:11:27, IP: ***.***.60.43, #50150Kristi a Péťo, já to taky nechápu, asi mám nějakou poruchu. Zkuste mi napsat na Fialka8@atlas.cz, já to hned jdu zkusit taky :-)))
Kollerka, 19.05.2008 14:34:00, IP: ***.***.36.57, #50156Tak před chvilkou jsem poslala docela dlouhý příspěvek,který se mi neodeslal a celý se vymazal.Psala jsem tam mimo jiné také Krislalce,že jsem ji posílala mail na obě adresy a vždycky se mi vrátí zpět.
Všechny vás moc zdravím a těším se na vaše příspěvky.
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 19.05.2008 15:33:52, IP: ***.***.37.145, #50158Hele Toni, kam až chceš zajít. Jak jsi tu psala, tak na tebe celá rodina kašle, synek by možná něco chtěl pomoct, ale ty ho stejně odženeš. To by neutáh ani kůň. A ty to taky neutáhneš, proto ti je tak jak je. Prostě si udělej dobře a každému podle jeho zásluh. Nebo jsi služka a otrokyně že musíš? Až zjistíš, že nemusíš nic a můžeš všechno, třeba se radovat ze života, samo se ti uleví. Přeloženo, všem poze dáváš a nic nepřijímáš. A z čeho, že to dáváš, když už nic nemáš?
Kristalka, 19.05.2008 16:54:48, IP: ***.***.197.235, #50164Malíířkoo,slááva, už jsem dostala od Tebe mail na centrumu,potěšil mě moc,ještě dnes napíšu.
Petře,od tebe taky,na atlas.spojení funguje,díky,ozvu se ještě dnes.
Halina, 19.05.2008 17:17:32, IP: ***.***.9.57, #50171Petře to jsem psala jinam ne sem o tom sexu .......a nevím proč ti pitomci to sem dávají, no sama vidíš Malířko, že JO bude asi jedna u milenek ženáčů, které jsem šlápla na kuří oko ........nechce se představit a píše dost prmitivně....
A pokud jde o nedostatek sexu....tam totiž nekdo píše, že ženám jde jen o sex (na něvěře) tak ten opravdu žádná z¨nás nemá-nedostatek............kdyby nám šlo o sex, tak máme 3 muže denně, net je opravdu plný mužů při chuti a reál také, tím ovšem nechci říct, že nejsou ani muž,i co jim jde o vztah, nebo lásku.
Kristalko, já být tebou tak si zajdu na krizové centrum třeba Riaps-tel. 222 586 768 tam jsou fakt dobří, stačí zavolat a říct je mi moc blbě a podle mě tě vezme hned psycholog a jeho bych se zeptala na dobrého psychiatra ...........ten psycholog přesně pozná kam tě poslat a taky tě nepošle za nějakým pitomcem, v Riapsu jsou dobří ............a klidně breč , čím víc tím líp.....aby byl přesně v obraze, když to budeš potlačovat, pochopí tě jinak.
To bych udělala dnes já, protože jsem zažila řadu psychiatrů, kteří nestáli za nic, byli už třeba vyhořelí .....
Romana - pro Petra, Toni, Malířku a všechny milé , 19.05.2008 18:26:15, IP: ***.***.173.78, #50177Ahoj moji milí,
už jsem zpátky, měla jsem se fajn a jsem v dobrém rozpoložení, ale mnozí z vás mi je ještě zlepšili. Tady je nových příspěvků !! Činili jste se, to je dobře !!
Především - děkuji Lubošovi - za to, žes napsal, myslela jsem na Tebe, když jsi se odmlčel, za to, jak slušně a hezky píšeš a za to, že jsi tady s námi dále.
Děkuji Kristalce, že v těžké době neodešla a zůstala a píše. Kristalko, vydrž, léky Ti pomůžou s D a pak budeš mít sílu začít novou etapu života. Jsi mladá a sečtělá holka a máš mnoho krásného před sebou. Láska bolí, máš pravdu. Ale bolest posiluje. Mně posílila hodně. A hodně mi dala tato diskuze, opravdu moc. Kdybys chtěla na mně e.mail, máme věrnou a maximálně spolehlivou spojku Malířku. Měj se hezky holčičko a bojuj, zvládneš to !!
Kollerko, doufám, že Ti došla moje e-mailová odpověď a zítra jsem v práci, kouknu, jestli něco nedošlo.... Roxy byla fantastická, v sobotu, kdy bylo nádherně slunečno, ušla bez problému 17 km, vůbec jsem ji nemusela nést ... měla i nápadníka, sice jsem jeho páníčkovi řekla, že má krásného bišonka a on mi odpověděl, že je to mopsík, ale byl i tak úžasný - námluvy jsem včas překazila ...
Toničko - to víš, že mi Senorady a Lhánice říkají strašně moc. Vždyť je to kraj mého dětství a mládí - z těch vesnic jsem měla spolužáky na základce i gymplu, první dětské lásky, jezdila jsem tam na kole, na zábavy, projížděla tudy do Ivančic na gympl ...
Toni, moc mně mrzí, že je Ti tak nedobře. Martas Ti píše naprosto přesně o tom, co depresi provází - co se týče tělesných příznaků. Témeř vše co píše, znám. Při D jsem trpěla i úzkostí, kterou mi léčili Xanaxem, měla jsem chvílemi šílený pocit, že se zblázním - takové návaly z hrudníku jakoby do hlavy, neumím to popsat, ale myslím, že to byly panické stavy. Nejhorší to bylo v noci.
Toni, myslím na Tebe a držím pěsti - ať se to jen a jen lepší - svět je malý, pochopila jsem, že asi pocházíš z kraje, který je mi důvěrný .... co Dukovany, Mohelno, Nová ves ? Napiš mi !! Drž se !!!
Petře, se zájmem jsem si přečetla Tvoje inteligentní a hezké psaní. Luboš to tady odnesl, ale všichni ho známe, víme, jaký je a máme ho rádi, myslím, že to mohu napsat za všechny a těším se, že se ozve brzy, budu na to čekat. Jsem Péťo zpátky, váš hromosvod a prolhanec, co předstírá D - ano, v současné době ji nemám a říkám to na rovinu a klepu do dřevěné desky synova psacího stolu. Jsem šťastná, že toto můžeš říci i Ty a byla bych ještě více, kdyby se tady postupně uzdravoval jeden dobrý člověk za druhým a věřím, že to půjde, pomaleji, než bychom chtěli, ale půjde. Deprese je hnusná a bolestná životní zkušenost, kdy člověk sám sebe nepoznává, duševní trýzeň je asi horší než fyzická, ale je léčitelná. S tím je potřeba se postavit k věci na začátku a vydržet.
Malířko, moc jsem se těšila na řádky o Tvém raftování a nezklamala jsi mně, ovšem bylo to dramatičtější, než jsem čekala - a jsi dobrá, fakt jo - já jsem p**eroutka, která sice dělá háčka, ale sedí tam na svém posedu jako kvočna na vejci a v případě katastrofy čeká na záchranu z peřejí od manžela - to je zkušený vodák, jezdil divokou vodu na kanoi i kajaku a já mu věřím, že se s ním neudělám, tedy víš jak - vodácky - prostě nevymáchám ... pohybovala ses v podobných končinách jako já, já jsem byla na túře na Kolínské boudě a Pardubických boudách, v sauně, na masáži, na bowlingu, na rozhledně, na motokárách ve Velkém Dřevíči ... Roxy byla úžasná, ťapkala s námi všude, Tobě, Kollerce, Marcelce bych pak chtěla poslat obrázky Roxy a přírody, je tam krásná ... bydleli jsme v penzionu s výbornou kuchyní, takovou zvěřinu s šípkovou a švestkovou omáčkou, kachnu a poháry jsem nikde nejedla - snad jsem to vychodila. Měli tam dobré černé pivo. V sobotu bylo azuro, vedro, opalovali jsme se s výhledem na Sněžku, pozorovali hochy na paraglajdech, záviděli jsme jim tu svobodu letu jako ptákům ...
Zítra kouknu, jestli mi od Tebe přišly obrázky. Kluci a přátelé opravdu v sobotu navečer v Mladých Bukách hráli, hrají i teď v Poděbradech, šílenci, mně tady nechali vybalovat a prát ... Malířko, Tobě taky díky za krásné čtení, na Tebe se tady těšíme všichni, protože Ty jsi prostě POHLAZENÍ pro naše duše stejně jako Petr .....
já se s Tebou rozloučím vodáckým ahóóóój a myslím, že po tom výkonu se můžeš zařadit směle do řad zkušených vodaček, rozumněla by sis s mým mužem, ten by takovou vodačku šikovnou a nebojácnou bral všemi deseti - jak říkám, se mnou - kvočnou bojácnou to má náročné, já se musím před jízdou lodí, letem v letadle, návštěvou kolotoče jízdou na lyžích posilnit panáčkem a pak jsem geroj - začnu jakoby zkušeně pádlovat, hovořit s letuškami o turbulencích, na kolotoči klinkat nohama a tvářit se že je to bezvadný, smát se při pádech na muldách a laškovat německy s obstarožními zachránci, tahajícími mně ze sněhu, popř. někdy i vyzpěvovat milostné písně, i to se stalo - ahoj milá Malířko, měj se hezky, ozvu se Ti !
Marcelko, zdravím, jsem ráda, že už máš čubičku doma a ať je zdravá, Roxy ve štěněcím věku trpěla malinko průjmy, ale vyrostla z toho - měj hezký večer !
Ahoj Anetko, zdravím Tě a přeju Ti hodně sil a moc pak především, aby se vztah mezi Tebou a Tvým mužem zároveň s postupným uzdravením jeho bolavé duše dostal tam, kde jste ho žili dvě desítky krásných let - snad jsem to nespletla, ale opravdu jste tak dlouho spolu, že ? Myslím na Tebe holčičko, mám tě ráda.
Zdravím nevěstu Milunku, Martas, George, Honzu, Ninušku, Aničku, Luciana, Janu, Lindušku - mám radost, jak zvládáš Lindo, jsi moc statečná a milá holka - všichni jste svým způsobem vyjímeční lidé a hodně jste mi dali. Zdravím i ostatní, kteří jen čtou a mrzí mně, že nepíšou, pište, pokud můžete ...
Klidný večer a hezkou noc všem a ať se vám něco hezkého zdá, ještě jendou zdravím všechny a mám vás ráda pro vaši dobrotu a moudrost !!! Romana.
Halina, 19.05.2008 18:45:59, IP: ***.***.9.57, #50180No jo to se dalo čekat, že se bude Romana chlubit saunou a masáží a další..........to se ani nedalo stihnout, co nám tu píše.......ale co penzion???Boháči jako Romana jezdí do obyčejných penzionů??....styď se.....už ti nevěříme, jaks bohatá .....hihi.....po depce ani památky , nikde nic už dávno a předtím jen jeden den chyběla v práci........ale články o depce píše metr dlouhý a o tchýni také....že by se potřebovala realizovat bez ohledu na téma ??hihi
Galina, 19.05.2008 19:15:28, IP: ***.***.113.254, #50191A ještě ke vší té pitomosti je závistivá ta Haliprdka.
Aneta, 19.05.2008 19:18:10, IP: ***.***.157.101, #50192Moji milí, dneska mám zase "tradiční" volný večer a noc, tak budu mezi prací doma průběžně chodit za Vámi. Mluvila jsem se sestrou, ta mi říkala, když potkala mého manžela, že kromě toho, že ho nic nebaví má také výčitky, že se dost nevěnoval svým rodičům. To mě tedy opravdu dostalo. Řekl mi to totiž po vypuknutí deprese také, Chápu, že má možná výčitky, že za nimi nejezdí častěji, ale objektivně vzato, dělá od nevidím do nevidím, často i o víkenu, věčně je nastydlý, oni bydlí přes hodinu cesty od nás, tak to objektivně není možné zvládat každý týden. Jenže, jak to teď vidí manžel, ten, kdo za to může jsem já. Už jsem z toho unavená. No nicméně, pro tuhle chvíli to mělo alespoň ten účinek, že jsem přestala brečet. Přece jsem ho tu nedržela násilím, aby za nimi nejezdil.
Romanko, v červnu to bude dokonce 22 let, teď ale nebude důvod to slavit. Jsem už vyčerpaná. Zatím všem ahoj, ještě za Vámi přijdu.
Lili, 19.05.2008 19:23:03, IP: ***.***.27.254, #50194Ahoj moji milí přátelé!Já tu dlouho nebyla, nezlobte se, já celý pátek probrečela, s myšlenkama, že mě nikdo nemá rád, že se mi nic nedaří, vlastně jsem brečela celý čtvrtek a pátek a víkend jsem prospala a dnes jsem jela k doktorovi, mám novou naději, že tuto nemoc překonám.Jen tak mimochodem opět kašlu a bolí mě v krku, písemky se mi nedaří, a dva dny jsem si nečistila zuby, protože se bojím, že se otrávím zubním kartáčkem.V noci s epořád budím, jak mám špatné sny a dnes jsem se dvakrát probudila s křikem, jsem pořád věčně spocená no prostě už mi je ted líp jak sem to napsala sem, taková úleva...
MALÍŘKO
jakpak se Ti daří?Děkuju moc za Tvůj mejl, napíšu Ti, poslala bys mi prosím také Tvé obrázky, tak moc by mě to potěšilo.Jak se máš a jak Ti je?Myslím moc na Tebe a přeju krásný den
PEŤO promin, že jsem se tak dlouho neozvala, prostě když na mě sedne smutek, tak jen ležím a nikam nejdu..Dráček mi dělá takovou radost, o víkendu ho nafotím a pošlu Ti fotky, tak moc se těším na ty fotky od Tebe.Já tomu mýmu dráčkovi nemůžu sehnat nějakou pěknou větvičku, kterou bych mu dala.Jak se máš a co je u Tebe nového?Myslím moc na Tebe a přeju krásný den
GEORGI já sem byla ted nějak mimo, ale du Ti napsat ten mejl, tak se zatím měj hezky
VŠEM přeju, at se mají dobře, mají slunce v duši, dny plné štěstí a veselí
Pro Lili od Romany, 19.05.2008 19:38:45, IP: ***.***.173.78, #50198Ahoj Lili, Tys tady dlouho nebyla, je dobře, že ses ozvala.
Chtěla bych Ti jen napsat, že Ti přeju hezký večer a pokud možno klidnou noc a dobrý spánek, že na Tebe myslím a chtěla bych moc, aby Ti nebylo smutno a dařilo se Ti překonávat úzkost v dušičce. Hodně sil a vytrvalosti Ti přeje Romana.