Diskuse - Deprese
petr, 18.05.2008 21:52:06, IP: ***.***.20.52, #50081Pěkný večer všem.
Aneto, sice opožděně, ale nebyla jsi, takže vše nej.k Tvému svátku! Vlastně ono stačí popřát zdravíčko tobě a Tvým blízkým a to ostatní, méně podstatné pak přijde samo...Jo, AD jsou sice bezva , ale ten pozdní nástup je děsný. S tím může mít hlavně člověk bez informací potíž. Lidé na našich stránkách o tomhle vědí, spolu s ujištěním, že D je nemoc a je k vyléčení, tak právě s tímto jsem do diskuse kdysi přišel. Vím, že jsem nebyl průkopník, ale vědět, že např za několik týdnů či měsíců bude líp a hlavně, že pak se vše obrátí k normálu jako dřív, tohle mně připadalo hrozně důležité , aby tohle všichni dnes již mí přátelé věděli.Škoda, že na stránky nedostávají doporučení lidi od psychyatrů, myslím, že by jim dost pomohly.Kdybych já tehdy tohle věděl, myslím, že bych se netrápil tak, jako tomu bylo.Když pak přišla D podruhé, byl jsem již starý "mazák", v práci vymyslel jinou diagnózu a tradá na neschopenku. Bylo to sice taky děs a hrůza, ale nesrovnatelé oproti roku předtím...Moc se mi od Tebe líbila věta, že máš naše některé stránky vytištěné a když cítíš potřebu, čteš si je. Tohle je např. jeden z momentů, proč na stránky píšeme a i když nás někteří obtěžují a napadají, nesklápíme hlavy a neodcházíme do anonymního pohodlí. Vždyť takto bychom neznali např. Kristalku, která si nás doufám alespoň čte, snad si přebírá příspěvky co číst a co ne. V noci i s Lindou zmizely a nechaly mě tady samotného... :-))) Snad to alespoň nějakým psaním napravíte?!
Kristalko, doufám, že jsem Tě moc neranil tím pravdivým postřehem o působení AD. Víš, stránky jsou o zkušenostech, pomoci, radách...nikoliv o tom , abychom říkali to, co slyšet chceme, ale není to možné...AD jaxem psal jsou bezva, ale děsivě pomalé. Jo, kdyby někdo vynalezl, "rychlá AD", to by mohl snad kandidovat na "Nobelovku". A bylo by mu vděčných strašně moc lidí po celém světě.. Teď mě tak napadá, že vlastně my, i když až po mnoha týdnech dojdeme pomoci, což ale lidé tam, kde nemají ani co jíst, natož nějaké léky...to teda musí být asi peklo.
Lindo, zrelaxovaná? Časopisy přečtené? Čubina vyvenčená? Dneska počasí moc nepřálo. Jaxem psal, nachystal si věci, již měl sbaleno, ale přišel silný déšť, bouřka...a já si lehnul a stejně jako včera si pospal. Když si tak vzpomenu, jaxem kdysi nemohl spávat...brrr...teď usnu snad kdekoliv a kdykoliv. :-)))
Marci, ještě když jsem jezdil na weekendy kza mamkou do čech, tam měli také takové hospodářství. Měli hodně luk, na nich stále tak 20 ovcí, včetně malinkých jehňátek. To byla taková nádhera! Taková týdenní mláďata, to bylo fakt pěkné. Jenom na berana jsem si musel dávat bacha a neotáčet se k němu zády. :-))Stejně tak si dával pozor na psa, byl to takový starý neruda, jenže ho měli na dlouhém laně, s čímž jsem měl jednou trošku problém, když jsem přišel v noci z nějaké muziky, což pes ne moc dobře pochopil a já musel jít spát do sena ve stodole, protože jediná cesta do peřin vedla kolem toho nerudy... :-)) Sranda byla, že když jsem se pak dopoledne probudil, všichni mě již hledali všude možně :-)) Já přišel, úsměv na tváči, slámu ve vlasech...pohodička...
Malířko, "akce neopren netradičně" byla dost dobrá! Dost jsem se nasmál! Ale adrenalin to mohl být parádní! Ono vypadnout z raftu pro někoho, kdo jede poprvé, to musí být teda mazec! Co se raftů týče, tak z našeho města jezdí raft William+Delvin na MS a mají celkem pěkné úspěchy. Shodou okolností jeden člověk se kterým spolupracuji, tak jeho syn s nimi jezdí a je několikanásobným mistrem světa a on má v kanc. mapu s vyznačením, kde všude byli. Parádní! Takže k uměleckému ztvárňování na plátno přibude adrenalin?!
Romčo, jak bylo? Asi dobré, že?! Vzkaz jsem vyřídil, takže jsem měl splněno. Počasí sice asi moc nepřálo, ale i v takovém nečase se dá užívat,že?! Já mám takové počasí rád.Jednou v Tatrách, možná to již psal, se v místě, kde jsme byli (asi 2 200m) střetly 3! bouřky, to bylo naprosto neuveřitelné! V těch mracích , v dešti, zakrytý pláštěnkou, jen vykukovaly oči jako rytíři z brnění a kolem práskaly blesky jako u Verdunu. Ani jsem neměl strach, říkal jsem si, že kdyby "praštilo" do mě, tak bych se asi netrápil... :-))
Luboši a ostatní chlapci, doufám že nepíšete jen proto, že čučíte na bezva hokej i když bez našich. A Ty Luboši si přečti, co napsali lidi paníH., která jen "zlo oplácí zle" :-)) To ať říká někomu, kdo je tady na strákách 5 minut i s cestou!! Naprosto směšné!!! My, co čteme pozorně víme, že i dobře míněnou radu či prosbu odmění po svém. Sprostě, podpásovku a snží se ranit a to co nejvíc do nejcitlivějších míst! Ignoruj ji, nečti ji... Čteme Tě my, kteří Tě číst chceme, já se na Tvé příspěvky moc těším, protože takové maily dokážeš psát jen Ty!
Kollerko, jaxte prožili vy volné dny? Odpočinutá do náročného dvousměnného procesu? Příští týden se vám, od kterým má mailové adresy, pokusím poslat nějaké fotky. 14 dní jsem měl divoké, byl 5 dní na kurzu pc, takže snad vynahradím.Jo, už jsi zjistila, cože to poslouchají ti Tviji mladí? Nee? A zjistíš ještě letos? :-))))
Milunko, Ty máš teď asi jiné "starosti" , že? Příjemnější! Těším se , až uvidíme Tvoje fotky ze svatby! Určitě to bude kráááása!Já, kdž byl naposledy na svatbě, tak dal ženichovi jako svat. dar pro něj speciálně sehnaného "angličáka" , auto, které je jeho snem...nějaké roboty, příbory, peníze,...to bylo prdlajs...celou hostinu čučel a ukazoval všem své "nové auto". :-)))
Lilly, dráček Tě zaměstnává až tak, že kamarádi nemají co číst?! Safra, tak ať to nepožaluji tady těm svým! Třebas by se pro Tebe nechtěli nechat fotit! :-))
Ty jo, Rusáci Mistři světa...ale hokej to byl parádní...
No, těším se ve 22:05 dávají dok. o vojácích, kteří se chystají do Afghanistánu, jsou z našeho města, cvičí v tom voj. lese jak o něm píču a já u nich taky kdysi dávno sloužil....naštestí ale coby radista :-))
Zdravím tímto a přeji klidnou noc všem, Nino, Toni, doufám, že se vám daří lépe, moc vám to přeji!
Prozatím se mějte všichni fajn, dobře se vyspěte, ať je ten zítřek alespoň o tošku lepší než dnešek. To vám všem ze srdce přeje petr
JJ, 18.05.2008 21:54:43, IP: ***.***.1.78, #50082Halino až tě v té Praze najdu a to si piš , že JO... , stačí ta fotka mě JO..ale nejdřív ti objednám místo v léčebně a na odd. s poruchou osobnosti.To je prčá , vid??Já nereaguju já ti to oznamuju !
Kristalka, 18.05.2008 22:02:11, IP: ***.***.197.235, #50083Milý Peto, čtu tě a díky,že mi píšeš.Omlouvám se, že jsem se už včera neozvala, ale byla jsem už moc unavená a ubrečená.Vstávala jsem ráno do práce a potřebovala jsem se vyspat.Vůbec jsi mě neranil tím co píšeš. Jsem ráda za každý postřeh.Co se dá dělat, že AD nezabírají hned. Budu se s tím muset smířit. Snad to zvládnu. Dnes mi bylo celkem líp, i bez nich.No, nebylo mi tak moc do pláče. Nebylo mi nejhuř, ale špatné myšlenky se objevují pořád. Jsem tak ke všemu skeptická..:-( Ale moc mi pomáhá, že mi tu píšete. Tolik lidí mě tu oslovilo...moc pěkný pocit. Děkuju všem!!!!!!
Kristalka, 18.05.2008 22:14:41, IP: ***.***.197.235, #50085Milá Lindo, děkuji moc, že jsi mi včera ještě takhle pozdě napsala a za to co jsi vše psala.Pomáhá mi když píšete o tom jak jste na tom byli vy. Jak jsi taky brečela apod. I tobě se moc omlouvám, byla jsem už unavená a ubrečená a musela jsem jít spát, protože jsem vstávala do práce ráno...Dnes mi bylo líp, tolik jsem neměla nutkání brečet.Ale nejvíc ze všeho mě ted trápí ten rozchod. Možná, že ani nemám tu pravou depresi a léky nepotřebuju. Jsem možná zmatená. Myslím si, že kdyby se ten bývalý ke mně vrátil, že by se mi o 100% ulevilo a deprese by byla pryč. Jenže to se asi už nestane.Ignoruje mě.Nevím jak se s tím mám prostě srovnat. Chtěla bych k tomu napsat víc, ale sem se už neodvažuji. Pokud bys mi chtěla dát mail, byla bych ráda. Napsala bych ti to třeba do něj....hezký večer
Kristalka, 18.05.2008 22:19:45, IP: ***.***.197.235, #50087No to jsem tomu dala, chtela jsem podekovat Toni,Nine a Anete a udelala jsem z toho novy tema:-((( No je videt, ze jsem tu nova...
"Vám taky moc děkuji za to, že jste mě tu oslovili. Hned je mi líp. Každá hezká věta moc potěší. Věřím, že si napíšeme v budoucnu víc..."
Halina, 18.05.2008 22:20:33, IP: ***.***.9.57, #50088Takový oddělení neexistuje ty blbínku JJ......jééé
Petře ,ale fuj , že ty mě jenom provokuješ ??Tohle napíšeš, když jsi psych.pacient ??Fujky :
"Škoda, že na stránky nedostávají doporučení lidi od psychyatrů, myslím.."
petr, 18.05.2008 22:30:41, IP: ***.***.20.52, #50089Fakt fujky,to je tak, když člověk napíše tak dlouhý mail a nečte ho po sobě, protože na to nemá již chuť ani čas...trapas "jak sviňa".Omlouvám se všem, hlavně Lubošovi, toho to muselo zasáhnout asi nejvíc...:-)))) Ale je vidět, že někdo na příspěvky čeká! To mě těší... i když, já tyhle opravy jiným nepíšu, myslel jsem si, že na takové prkotiny už jsme přece "velcí" kluci i holky...
I tak pěkný večer všem petr
Kristalka, 18.05.2008 23:07:16, IP: ***.***.197.235, #50098Milá Kollerko, nedokážu si to vůbec představit tak dlouho se ještě trápit, než léky zaberou, mám pocit, že se dřív zblázním, ale když jste to vydrželi vy všichni, tak to budu muset vydržet i já. Akorát jsem zvedavá jak se donutím vubec k nějakýmu psychiatrovi jít. Myslela jsem,že pujdu tady v Praze,ale nemá na mě nikdo čas kdo by šel se mnou...:-( Možná tento týden pojedu k rodičum na Moravu a možná půjde maminka k někomu se mnou tam. Ale zase tam nebudu moc chodit pravidelně...no jsem na to zvedavá a zároven mám velký strach...ach jo.Přeji pěkný nadcházející týden, i když má pršet, i tak přeji sluníčko v mysli..
Malířka, 19.05.2008 8:49:34, IP: ***.***.60.43, #50114Včera jsem odpadla už navečer, pořád působila únava ze soboty, holt pádlovat v divoké vodě je dřina.
Dostali jste všichni maily? Kollerka a Marcelína ano, o ostatních nevím. Romísku, Nino... Kristalka asi opět nic a Pája? Já to zkusím znova.
Anetko, tobě dodatečně přeju k jmeninám, abys měla radost ze života, jako dřív a byla s ním spokojená. Vím, jaké to je, cítit se bezmocná, když chceš a víš, jak pomoci a ten druhý odmítá pochopit, uznat a přijmout.
Musím vám napsat, že jsem včera pozdě večer náhodou přepla program na Mistra GS (normálně se na něj nedívám, protože se mi zdá lacinou kopií Uvolněte se, prosím) a byla v něm moje milovaná paní Květa Fialová :-))) Ta dobrá duše stačila během chvíle sdělit národu to nejpodstatnější, o co tady skutečně jde. Mimo jiné řekla s laskavým úsměvem sobě vlastním:
"VY MUSÍTE PŘIJMOUT, PODĚKOVAT A ZVLÁDNOUT."
Při slově "přijmout" zamilovaně zvedla oči vzhůru a ukázala prstem nad sebe.
Při tom jsem si opět krásně pobrečela, spustilo se to náhle a nečekaně, protože mi okamžitě seplo, že to je právě TO, o co bychom se měli pokusit, přijmout úděl, paradoxně poděkovat za rány osudu a vypořádat se s tím. To radí filozofie buddhismu. Pak také paní Fialová s úsměvem vykládala, že bychom měli promlouvat se svým tělem, svými orgány, aby byly zdravé a děkovat jim, že nám slouží (třeba kolenu říkat, děkuju ti kolínko, že se tak krásně ohýbáš, že mi tolik let dobře sloužíš a nosíš mě). Dále se zmínila o tom, že bychom měli přemýšlet o smrti, což je běžná praxe buddhismu, hoši G+S se zděsili a ona, vždyť je to nejlevnější cestovka, vesmír, galaxie, hvězdy... :-)))... už máte vybranou planetu, kam byste se chtěli příště narodit? Zkráta, moc mě svými slovy potěšila, je pro mě takovou českou Dalajlámkou, samozřejmě v uvozovkách. Taky se zmínila o domácích skřítcích, prý ho máme doma každý. Geňa, že příští vánoce bude muset koupit o dárek víc a pak se zeptal, kde oni bydlí a paní K.F., no, v papuči. Geňa, já mám šestačtyřicítku, tak to mám u mě komfortní 3+1 ! Na skřítky já zatím nevěřím, ale naši předkové jim dávali drobky a vodu někam do kouta místnosti.
TONI, jak se ti daří? Ještě tě všechno bolí? Zkus se zeptat sama sebe, proč tě bolí to a to, co děláš špatně. Třeba tě podvědomě něco napadne. A to, co tě napadne, jako první, je to pravé... Přeju ti hodně síly, energie, dobrých vjemů, trpělivosti a samozřejmě, abys brzy pocítila zlepšení zdraví!!! Opatruj se nám :-)))
Přeju všem milým kamarádkám a přátelům, pisálkům i čtenářům klidný a příjemný den, s dobrou náladou a sluncem v duši (jé, to je ale klišé, ale myslím to upřímně). Během dne ještě, doufám, dostanu inspiraci a napíšu :-)))
Aneta, 19.05.2008 8:51:26, IP: ***.***.41.2, #50115Ahoj, už to asi tak bude, že jak není člověk v pohodě, počasí ho ještě dorazí. Doma ani malý náznak, že patříme k sobě. Skoro vůbec spolu nemluvíme,proběhne jen pár slov o jídle, oznámi, že zase po práci odjede a bude spát u rodičů a ještě ahoj. Dneska mě napadlo, že si možná ještě bude hledat nějaku ženskou, aby si tím zkoušel zvednout náladu. Můžete mi říct, jak dlouho může být ztráta citu potlačována, abych to nepoznala? Jak dlouho je možné vnímat smutek a vše spojené s D, než se viditelně projeví zněmou chování? Zmizí cit den ze dne nebo postupně vyhořívá?
JO, 19.05.2008 8:51:38, IP: ***.***.1.78, #50116To taky vím , ale ty bys potřebovala na uzavřený a to existuje, to taky oznamuju, jinak ostatním....visí na ženatém, když na ní člověk vydrží nereagovat...
Martas, 19.05.2008 9:05:35, IP: ***.***.1.78, #50118Hezký den všem, Malířko dívám se pravidelně na na MS , taky mě pobavili , dokonce i Fialová i když některý její názory já neberu....nevěřím v buddhismus, ale jinak mě pobavila..:-)...jinak nic proti tobě...:-) !!K Halině se nebudu vyjadřovat....mě taky není nic moc , tak šupky do práce.....at zmizí chmůry , někdy to zabere, všem krásný den i když je tam ošklivo.
Malířka, 19.05.2008 9:06:39, IP: ***.***.60.43, #50119Mám tušení, ale nejsem si jistá, kdo jsi JO. Napiš mi to, prosím, u mě to bude, jako v hrobě :-))) Ju? Jo.
Jo kdo jsem?, 19.05.2008 9:29:25, IP: ***.***.1.78, #50121Maliřce - ale já nemůžu..a ani nechci.........:-)
Malířka, 19.05.2008 9:38:10, IP: ***.***.60.43, #50124Ani soukromě na můj mail?