Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

Milunce a Silvě i ostatním od Romany, 21.05.2008 10:02:39, IP: ***.***.68.88, #50411
Hezký den všem !
Milá Malířko, doufám, že jsi v pohodě a se zájmem jsem si přečetla vše, co píšeš. Chtěla bych Tě poprosit, jestli bys mohla dát e-mail na mně Milunce ( ten můj do práce ) a pak bych se moc ráda kontaktovala s Toni, protože tak nějak vyšlo najevo, že zřejmě žije v kraji odkud pocházím, kde jsem bydlela, chodila do školy, prožívala první lásky - říkala jsem si, že by třeba šlo, že by Ti Toni napsala a ty jí pak dala můj kontakt, protože Toni tady psala sice e-mail, ale pošta na něj se vrací jako nedoručitelná a mohly bychom si předat kontakty na mobil ... předem moc díky naše věrná a spolehlivá spojko ...

Milunko, ten den D se blíží - já jsem se taky vdávala v červnu -1988 - brzy budeme mít dvacet let a oslavíme to. Jedeme v září na prodloužený víkend do Paříže. Panečku, to už je pořádný kus života a můžu říct, že jsme spolu sdíleli dobré i zlé. Víš, on to ten můj chlap taky nemá se mnou čas od času jednoduché. Jsme každý jiný, snad tady platí rčení, že protiklady se přitahují. On je realista, praktický člověk, vehlavě vše srovnané, ví, co chce, začne něco a dotáhne to do konce, je optimista, naštěstí si ho vůbec nedovedu představit s problémem, jakým je deprese.
Já mám výkyvy nálad, někdy jsem roztěkaná, začnu víc věcí naráz a topím se v tom, jsem hrozně senzitivní a s depresí mám zkušeností víc, než bych chtěla. Ale AD mně už dvakrát postavily na nohy, když jsem padla .... prostě při mně při tom všem ten můj chlap věrně stojí, sice vůbec nemohl pochopit, čím jsem prošla, protože kdo nezažil nepochopí, já jsem ho ve zlé době pořád vyháněla na golf a ven za jeho koníčky, nechtěla jsem, aby u mně seděl a viděl mně v tom stavu, ale on udělal vše, co bylo potřeba a co jsem nebyla schopná - nakoupil, zařídil, postaral se ...
Milu, jaký zvolíš nevěstovský účes ? Máš delší vlasy - budeš mít rozpuštěné, nebo výčes ? Moje kamarádka o hodně let mladší se vdávala před dvěma lety, má krásné kaštanové kvalitní husté lesklé vlasy a moje kadeřnice jí udělala úžasný drdol ... v srpnu by se měla vdávat taky jedna moje mladá kamarádka a kolegyně, takže další svatba na obzoru. Dvakrát jsem na svatbě svědčila. Svatby mně dojímají, bulím tam a vždycky koukám do stropu, aby slzy tekly zpátky a neměla rozmazaný oči ... jaké budeš mít květiny ?... já jsem měla klasiku - růže.
Napiš brzy zase a měj se moc krásně ! Ráda Ti dám kontakt na mně přes Malířku ...

Silvinko - znám taky i já o čem píšeš a je to strašně nepříjemné. Ty rána jsi popsala přesně. Probuzení bývalo šíleně nepříjemné a vstávání jsem pořád prodlužovala. Není pravda, že bych neprošla depresí ( jak tady kdosi pořád píše, co bych asi měla z toho, že bych lhala o takové věci jakou je deprese, proboha, to může napsat ten, kdo neví, oč jde ), měla jsem ji dvakrát a několikrát jsem celý den vůbec nevstala z postele, po mamčině smrti jsem na tom byla hrozně zle, nechtělo se mi žít a táhlo se to skoro půl roku a ten půlrok jsem mohla ze života odečíst. Ta úzkost byla šílená, často mně přeskakovalo srdce, tachykardii - bušení srdce, třes rukou, trpěla jsem zažívacími problémy, v krku jsem mívala pocit, jako bych tam měla knedlík, špatně se mi polykalo jakoby tam něco tlačilo, nesoustředěnost, plačtivost, podrážděnost, nezájem o cokoli, pocity na zvracení, když jsem si čistila zuby, měla jsem pocit, že se začnu dávit, potila jsem se a přitom mi bylo zima, celé dny studené ruce a nohy, nespavost a ráno vyčerpání, do koupelny jsem se ráno plížila s pocitem, že jsem jakoby v mlze a vana přede mnou ujíždí kamsi, před očima mžitky a zlaté tečky, únava taková, že kdyby mi v místnosti začalo hořet za zadkem, měla jsem pocit, že snad nedokážu vstát, abych utekla - asi by samozřejmě v takovém případě pud sebezáchovy zafungoval, ale prostě jsem se nedokázala donutit mnohdy vstát, abych vynesla smetí nebo vyvenčila fenku, nedokázala jsem číst, nesoustředila se na knížku, v noci jsem spíš byla na rozhraní bdění a spánku, třeba jsem usínala a najednou šílený pocit smrtelné úzkosti a paniky stoupal jakoby z břicha do hrudníku a do krku a byla jsem úplně ve chvíli zas bdělá, zoufalá, dokonce mi párkrát blesklo hlavou, blesklo mně několikrát i hlavou, že by bylo pro mně lepší, kdybych se ráno snad ani neprobudila ... špatné myšlení, vždyť mám dvě děti, které nadevšechno miluju, krásné zdravé kluky ... Neurol jsem brala tehdy po maminčině odchodu spolu s antidepresivy dlouho, nebo Xanax, co je podobné. Silvi, já jsem byla nucena brát třikát denně 0,5 mg Neurolu, jinak to bylo peklo. Začínala jsem dokonce se čtyřmi Xanaxy za 24 hodin. Neurol na rozdíl od Ad je návykový. Když jsem ho vysadila, závislost jsem pozorovala. Měla jsem bez něj hrozně nepříjemné pocity, třásly se mi ruce, trhavé pohyby, bolesti hlavy a hozný vnitřní neklid. bála jsem se řídit auto, s vypětím sil se soustřeďovala v práci a činnosti doma mně šly pomalu - cítila jsem se unavená, bez šťávy a apatická a přitom vnitřně rozervaná, nic mně nebavilo, bezradná, neklidná ... takže znovu Neurol, snížení na dva denně a pak na jeden, pomalu a postupně, později už to šlo. Jsem přesvědčená, že to u mně byly záchvaty jakési paniky, hlavně v noci, hrozně mučivé pocity - a k tomu deprese. Letošní zima a jaro bylo obdobné, ted už po delším asi desetitýdenním braní Parolexu ( AD ) se cítím podstatně líp. Brala jsem taky dost dlouho na spaní Stilnox, protože jsem trpěla nespavostí, hroznou, nemohla jsem usnout a pár hodin, tak dvě tři denně to byl spíš polospánek.
Věřím, že i Tobě lék zabere, buď trpělivá a jak jsem psala, pokud nebudeš zvládat, poraď se o volbě jiného léku - škála je široká, výběr velký a mnoho léků skutečně účinných a dost dobrých - u těch silnějších pozor na řízení auta a vystříhat se alkoholu. Nevysazovat, i když přijde zlepšení - postupně snižovat dávky ...já si dovolám maximálně jedno malé pivo občas. Silvi, kdybys na mně chtěla kontakt, je to možné přes Malířku. Moc Ti držím pěsti, ale jsem přesvědčená, že z toho, čím procházíš, se stoprocentně dostaneš. Nejde podle mně o těžkou depresi. Jsi citlivý člověk, takoví podobnými problémy často trpívají. Vydrž a věř mi, že líp BUDE - přeji Ti ze srdce, aby to bylo brzy !!

Pozdrav pro Petra, Luboše, George, Kollerku, Ninu, Alku, Lindu, Kristalku, Honzu, Páju, Martas, Gabču, Anetku a všechy ostatní od Romany. Ať se vám všem daří jen na jen lépe !!!!!
Silvě Romana, 21.05.2008 10:51:02, IP: ***.***.68.88, #50417
Omlouvám se za překlepy, psala jsem v rychlosti.
Silvi, to moje první období deprese mělo svou příčinu - maminka mi po roce boje s rakovinou zemřela v náruči a to je šílený, nepopsatelný, zoufale chtěla žít a bylo jí teprve 59 let a nikdy před tím nestonala. Byla zdravotní sestra a věděla od začátku oč jde a jak to půjde dál ... nesměla jsem před ní brečet jako to dělal můj otec a nechal se od ní ještě utěšovat, musela jsem být taková, aby měla poslední měsíce života pokud možno v pohodě a držet se - když mi předávala seznam lidí, kterým mám poslat parte, když mi dávala černé oblečení, které jí mám ustrojit ... byla jsem jako robot, který dělá vše jako ve snu, měla jsem pocit, že se to snad ani nemůže dít mně, modlila sem se, pořád se ptala proč zrovna ona, moje milovaná a hodná a trpělivá máma - nějak jsem vydržela, posledních deset dní jejího života jsem skoro nespala a nejedla, vážila jsem 50 kilo a pořád jsem dělala, co bylo potřeba - po jejím odchodu jsem ještě apaticky zařídila vše potřebné a pak se tak nějak položila.
Koncem loňského roku jsem měla nějaké zdravotní problémy, které se vyřešily, ale zřejmě právě to vyvolalo návrat deprese.
Promiň, že píšu, takové smutné věci, nevím, co mně to popadlo, omlouvám se. Zase moc myslím poslední dobou na mamku a sedla na mně dnes díky počasí a bolesti hlavy nějaká nostalgie - život se s nám často nemazlí, ale jít dál prostě musíme, protože život je dar - a doba, která je nám vyměřena na tomto světě stojí za snahu prožít ji co nejlépe a třeba i k užitku jiných - hezký den Silvi ... Romana.
Malířka, 21.05.2008 10:52:01, IP: ***.***.60.43, #50418
Ahoj Romísku, Milunce tvůj mail pošlu, ale na Toni nemám, jan ten, který uvedla zde.
Fialka8@atlas.cz
Aneta, 21.05.2008 11:01:47, IP: ***.***.41.2, #50419
Ahoj Vám všem,
doufám, že se máte dobře. Závěr týdne má snad být hezky, tak se zase těším, na víked se sekačkou na chalupě.
Včera jsem byla navštívit kamarádku, má za sebou 3 chemoterapie a je moc statečná. Nacpali jsme se dortem, až jsem myslela, že prasknu, prodrbali všechny známý, docela jsme se nasmály, budeme si to muset zopakovat. Škoda jen, že jí nemůžu vytáhnout ven, slunce jí není příjemný a bojí se, aby něco nechytila, když má oslabenou imunitu.
Petře, děkuju, že sis na mně vzpomněl. Příští týden by měl jít k psychiatričce, ale popravdě, dost se bojím, jestli se tam vůbec vydá. Začínám mít pocit, že se přesvědčil, že je v pořádku, stejně jako alkoholik, že nepije. Zhoršilo se mu hučení v hlavě, má sice tinitus, ale tohle bude mít spíš souvislost se současným stavem. Řeší to tím, že se objednal na ORL. Začal taky mluvit o tom, že si nechá operovat oči, aby nemusel mít brejle na blízko (má asi 1,5 dioptrie). Tohle vím od sestry, včera s ním mluvila. Má přesně nalajnovaný volný čas, kde bude a s kým, já tam nikde nejsem. Řekl, že se doma spolu už ani nebavíme (dává mi najevo, že nechce, tak jen to nejnutnější) a že to už nemůže být jako dřív. Je to ubíjející, už se bojím mu dát najevo,, že ho mám pořád ráda, minule mě odmrštil a pak se z toho zase dlouho vyhrabávám.
Milunko, přeji Ti krásnou svatbu, ať Ti to moc sluší a ať je Váš život plný hezkých dnů.
Romanko, tu Paříž Vám moc přeju, gratuluju k výročí, hezky to tam oslavte. Já jsem tam ještě nikdy nebyla, ale snad se to někdy podaří, chěla bych vidět taky Versailles.
Zatím ahoj, posílám všem pozdrav!
Jarda- jaromir.l@centrum.cz, 21.05.2008 11:09:01, IP: ***.***.37.145, #50420
Dnes v 19 hod přednáška na téme EMOCE JAKO ŠANCE, EMOCE JAKO PAST. Přihlášky na mejlu., Adresa: Nad Královskou oborou 33, Praha 7. Přihlášky na mejlu, je vedle jména, vstupné 40,-
Halina, 21.05.2008 12:52:29, IP: ***.***.9.57, #50428
Ale Romanko......i když tu budeš psát metr dlouhé příspěvky , stejně ti nevěříme, žes měla těžkou depu...........předtím jsi tu také psala jako kniha a pak jsi běžela na ženatého a v ten samý den mi psala otřesné urážky jako Kopretina a vytahovala se výletem do Paříže po 20 letech vztahu , jako dnes .......tams ovšem jela do paříže jako Kopretina ........vidíš jak jsi hloupá .......

Depku po smrti má každý a tu druhou ataku jsi měla jeden den, tak tu nebásni o vážné depce, jen opakuješ co tu píší druzí ...pořád dokola,,,,,,,,,,,potřebuješ mít diváky, protože doma už všem lezeš krkem, jak furt lžeš, na netu se to schová líp, zvlášt lidi oslabení depkou si nevšimnou.
čtenář, 21.05.2008 13:23:13, IP: ***.***.217.5, #50437
Hihihi prčááá Kámoška, 20.5.2008 08:46
Pomatená Vanessa
jede mrd*at do lesa

nic jiného nemá,
jen starýho křena

blééé,blééé
bléééé, fuj

Mrzí mě, že to sem musím dát,ale opravdu neodpovídejte Halině, tohle píše na ženatém milenci, prostě Halina je "DÁMA".Co si myslet o jejich příspěvcích.Jen to co se už mnohokrát psalo, je to hrozná ženská.
Romana, 21.05.2008 13:30:02, IP: ***.***.68.88, #50438
To je zajímavé, jak tady jistá osoba číhá na moje psaní, ta je musí přímo hltat, jsem pro ni v kurzu a čte pozorně a čeká ... škoda, že nejde o partnera na úrovni pro mně, na jakoukoli diskuzi, smůla.
Naštěstí je tady plno hodných a dobrých lidí, tolik, že je to dar a štěstí.
Cenzor je tady sice jeden, ale považuje se nejméně za dva, jelikož píše vždy v množném čísle - my ti nevěříme depu, my nechceme ... je mi jedno, jestli cenzor mi věří depresi, nezajímá mně to ( slovo depa a depka se mi nevím proč hnusí, zlehčuje to v mých očích závažnost tohoto onemocnění, používají je ti, kteří neví, o čem je řeč a vadí mi to stejně jako výraz depresák a depresátor, je to necitlivé a sem na diskuzi by se tak nemělo psát ), píši si s jinými lidmi a tak to i zůstane.

Děkuji všem, co mi na sebe poslali kontakt za čísla na mobil a e-mailové adresy, jsem moc ráda, že můžeme popovídat i mimo tuto diskuzi, budu vám psát a těším se na psaní od vás .... mám vás ráda.
Ahoj Petře, jak to jde dnes ?

Ahoj Luboši, je Ti líp ?

Pozdrav všem, Anetko drž se !

Toni, Kristalko a Silvi, jak se daří Vám ? Romana.
???????????, 21.05.2008 13:34:09, IP: ***.***.18.54, #50440
To NENÍ ženská to se totiž slovy nedá vyjádřit,když jí nazvu dámským přirozením tak ho skutečně urazím,když jí nazvu krávou tak urazím krávu protože to je užitečné zvíře a slova která by vyjadřovala paní Halinu na světě neexistují protože tak nicotného, zlého, závistivého a nepřejícího tvora nelze pojmenovat. Ale skutečně na ní nemáte reagovat protože tím víc ona napadá ty druhé. Pěkný den!
Malířka, 21.05.2008 13:47:32, IP: ***.***.60.43, #50446
Přátelé, já vím, že nám chcete kopírováním pomoci pochopit, o koho jde, ale bohužel se to míjí účinkem, naopak. Jednak si můžeme číst i jiná témata a udělat si obrázek a druhak nám sem přiléváte oleje do ohně. Nic ve zlém, váš úmysl je dobrý, čistý, upřímný. Ale, jak je vidět, nefunguje tak, jak bychom si všichni přáli :-(
Děkuju vám všem za podporu a pomoc :-)))
Halina, 21.05.2008 14:00:15, IP: ***.***.9.57, #50449
A že tu nezkopíruješ tyhle příspěvky hloupý čtenáři ???Za ty se snad stydíš ??To jsou tví kámoši z ženatého , pěkným lidem děkuješ Malířko gratuluju , cituji :

..halinečko moje ...Jet, 16.4.2008 13:29
Halinečko nikdy jsem na tebe nezapomněl. To jaks mně kouřila péro až jsem mněl prostíradlo vcuclé v zadku, a když jsi to své krasné tělo obalené horou sádla rozvalila do postele /byla jsi jak vorváň/ a ja ne tebe c**al to se nedá zapomenout. Vem mně zpátky prosím, prosím? Udělám vše oč mně požádáš pani moje. Kam se na tebe berou mladé holky. Fůůůj, bléééé

A víš milý kamarád Čára :

Re: Milenci pani Haliny ...Čára, 17.4.2008 17:13
teda Halinečko jaký dárek? To si více nezasloužím? Jenom nějaké nic neříkajíci řádky písmenek, které nikoho nazajímají? Sklamala jsi mně holka, škoda mohlo nám být hezky. Ty krááásna a jemná dáma, ja vysoký mladý intelektuál.
Sádlo tak ten svůj nadrozměrný kolík si vem sebou a natlač ji ho pěkně cez kanál až do mozku a snad se ji malinko rozbleskne. Ale jinak ti doopravdy závidím takovou čubičku na Moravě určo nemáte. Jo holt synku Praha je Praha

Halina, 21.05.2008 14:10:47, IP: ***.***.9.57, #50451
No my tě tu čteme doma všichni Romano a nestačíme se divit , jak lžeš .........a věříš že mně se zase nelíbí tohle ??

Re: Ženatý milenec Halp**elině od Kopretiny, 7.5.2008 18:43
Halp**elino, přesně o toto mi jde, aby ses tady vztekala a psala jeden příspěvek za druhým div nezavaříš PC - proto sem občas chodím si přečíst tvoje perly zoufalko - ty nevěříš, že existuje dvacetiletý spokojený vztah ? Jo, existuje takových dost - pro tebe je to science fiction, protože tě ploditel tvého dítěte, které, jak jsem se dočetla je postižené ( to je mi líto, pro normální matku to je strašný neštěstí ) tě kopl do zadku ... proč vám to neklapalo Halp**eliono, proč se s tebou rozvedl - kvůli tloušťce ? Psalas pravdivě, že vdané jdou nejvíc na dračku - to je fakt, po mých vdaných kámoškách chlapi jedou -ony i já jsme podstatně mladší než ty - já jsem se vdávala brzo a vdala jsem se dobře a šťastně a muž se se mnou nerozvedl jako s tebou. Závidíš mi i dvě zdravé děti ? Pokud je můj manžel imaginární - co kdyby byl takhle tvůj zajíc imaginární - to by vysvětlovalo proč visíš ve dne v noci na netu - budeš psát dneska, zítra i o víkendu, na to se kouknu v neděli večer, až přijedu z chalupy - budem dělat prase a bečku, to bývají dobré akce s naší partou dvojic veskrze manželských. Ty tady budeš pořád jako nesmrtelná teta závist chrlit svou nenávist, protože tvůj život je o ničem, moc času ti nezbývá a tvůj zajíc vůbec neexistuje, ty si užíváš sex leda s Ančou dlaňovkou.......

???????????, 21.05.2008 14:25:28, IP: ***.***.18.54, #50456
Kdo všichni???? Ty Tvoje kočky nebo postižená dcera nebo kdo všichni?????????????????
Monika, 21.05.2008 15:04:26, IP: ***.***.68.88, #50465
Když se někdo seznamuje na seznamce a inzeruje tam svoje oblíbené sexuální praktiky v padesáti letech, tak ať se nediví, že mu pak píšou nějací kluci oplzlosti. taková žena si o to přímo koleduje. To kopírování je pořád dokola a je to trapné a na tuto diskuzi to nepatří - je to o jiném tématu a lidi tady si to nezaslouží - mají svoje problémy ... to je můj názor. Monika
Monika, 21.05.2008 15:24:36, IP: ***.***.68.88, #50469
Seznamka s tím souvisí - jste jedna a táž a vypovídá to vše o vašem charakteru a morálním profilu a o způsobu života. Stačí se podívat na ženatého milence, co tam předvádíte. Chcete se pak divit, že nějaké Kopretiny, Čárové či svobodní milenci vám začnou vaše sprostoty vůči pisatelkám oplácet stejnou mincí ? Opravdu si myslíte, že urážet lidi můžete jen vy a nikdo jiný ? Oni vám to oplácí. Kdo na ženatém bude číst pozorně, zjistí, že nazýváte všechny matracemi žanáčů, trapkami, obecními debílky a blbkami a hůře a bez důvodu a jako první. Jestli tady někomu za to stojíte, není problém si to zjistit. Tam totiž někdo napíše příspěvek a vy do toho vpadnete a napíšete že napsal vymyšlenou pohádku pro blbce - jakým právem ? Takže ta souvislost je v tom, že vy sem Halino píšete stejně jako na jiné diskuze a je to týž člověk - týž charakter, týž cíl - rozvracet diskuze, urážet, koho v depresi zajímají vaše slovní přestřelky s nějakými lidmi z ženatého milence, když každá diskuze má svoje téma, proč sem taháte jinou diskuzi o něčem jiném ? Koho to zajímá ? no, jak myslíte, piště a kopírujte, jen mi to připadá, že ubližujete zbytečně lidem tady, kteří mají svoje problémy a myslím, že by uvítali, kdybyste diskuzi opustila a založila si jinou. jenže do koho byste se pak strefovala, že ? Monika
        Předchozí   1 .. 151152153154155156157 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.