Diskuse - Deprese
Linda, 26.05.2008 16:46:00, IP: ***.***.202.95, #50931Tak jsem už menší ostuda a všechny jsem Vás dočetla :-))
Romanko - to co jsi psala o miminku mě dostalo a vůbec se nedivím, že je potom člověk úzkostlivý, když sis prošla tímhle.. napsala jsi to moc hezky, i když to bylo smutné, konec je vlastně šťastný :-))
Marcelko - tak doktorka Ti navrhla dojíždění do Bohnic? Jak jsi se rozhodla? Já tam chodila na denní stacionář, od 9-12, je to na 20dní..pomohlo mi to trošku alespoň v nějaké denním režimu a hlavně i to, že pak jdeš normálně domů, ale přitom máš pocit, že jsi někde byla, někam musela, udělala zase krůček.. Každý se tam může vyjádřit k sobě i ostatním, pak je relaxace, cvičení dýchání apod.
Lili - uvažuješ o dlouhodobější léčbě na oddělení? Jak se cítíš? Já vím, že pro mně je nejdůležitější opora domácího prostředí, i když máma řekla, že neví, co se mnou a že tam taku "budu muset jít"..tak to mě úplně vyděsilo, nešla bych za zlatého čuníka, ale já nemocnice apod. celkově špatně snáším, protože se začnu ještě víc litovat..takže jsem nakonec zvolila ten denní stacionář, psychiatra na léky a psychologa na povídání..
Myšule - jak Ti už někdo tady psal, všichni jsme zažili, nebo zažíváme stejné pocity...já když si vzpomenu na loňský rok, kdy jsem se položila..jedním slovem "hnus", bylo to vážně ošklivé a Ty máš asi teď nejaktuálnější období toho ošklivého..ale čas pomaloučku otupí to nejhorší, nejzmatenější reakce, ty úzkosti "co mám dělat, co bude dál, já to nezvládnu, co když to lepší nebude??"
A jak moc se to všechno podepsalo na mém sebevědomí ani nemluvím... Připadala jsem si hloupá, ošklivá, k ničemu...spíš jako něco, než jako člověk a vůbec ne jako ženská..
Ale to všechno se zlepší s tím, jak se začne trochu dařit, když mi někdo řekl, vidíš, vždyť jsi šikovná, proč by jsi to nedokázala?
Nebo i to, jak mi třeba o víkendu mamka řekla, jak jsem dobrá, že jsem se pustila s takovou vervou do nové práce, že to vůbec ani nečekala a že tomu opravdu dávám maximum..i když mi teď není dobře, jak jsem nastydlá.. Ale práce mi opravdu pomohla a jsem za to ráda :-)
Všechny Vás moc zdravím a vím, jak mi tahle diskuse pomohla. :-))
Halina, 26.05.2008 16:55:58, IP: ***.***.9.57, #50932Víš Mišule Romana je tady taková vtěrka, která nikdy vážnou depresi neměla a píše na několik diskuzí , nejnověji ted na ženatého jako Monika alias Obdivovatelka....prostě osamělá žena, která se pootřebuje předvádět na forech, v reálu ji už nikdo nebere vážně............je tu celý den........takže její názory taky neber vážně, jen opisuje co tu o lécích napsali jiní.......no na každé diskuzi se najde takový podvodník, co si na něco hraje.:-)
Silva, 26.05.2008 17:24:50, IP: ***.***.113.254, #50934Romi, děkuji moc , že na mě myslíš. Je mi tak blbě, že nejsem schopná ani psát na počítač.Dnes jsem jen po pár dnech nahlédla. Šla jsem dnes k psych. a ona má týden dovolenou. Málem jsem se tam složila. V ponděli se vrátí a bude se to řešit,vypadá to na léčebnu, říkala sestřička, jestli ještě do pondělka nenastane zvrat.
Všechny vás moc zdravím a jak budu mít sílu, tak se ozvu.
Už ani s tím Neurolem tak nefunguji.Je mi čím dál hůř.
Romana, 26.05.2008 18:16:38, IP: ***.***.173.78, #50939Ahojky všem - Silvi, myslím na Tebe, napíšu Ti, pokud bys chtěla, Malířka Ti dá na mně kontakt, jsem přes mobil a e-mail v kontaktu s více lidmi tady a jsem tomu ráda, protože jsou to lidi vzácní a jen s nimi můžu mluvit o problémech, které nás trápí nabo trápily.
Malířko, jak je,?Myslím na Tebe a těším se na Tvoje psamí.
Myšule, konečný úsudek je vždy na jedinci, tak i na Tobě, ale lhát o tom, že jsem prošla depresí opakovaně, aniž by to byla pravda bych považovala za rouhání, bohužel zkušeností s depresí mám víc, než bych si přála. Ta Černá dáma, jak jsem ji tady dříve nazvala, byla mnou společnicí - nevítanou a ukradla mi deset měsíců života, které mi nikdo nevrátí. I ona mně zavedla na tyto stránky, mezi tyto lidi, které mám moc ráda a kteří mi pomohli v době, kdy jsem nemohla psát a jen je četla a pak později i v době, kdy jsem se zapojila do diskuze. Už jsem na tom poměrně dobře, jak jsem Ti psala - mám fajn muže, se kterým jsem dvacet let a dvě zdravé děti a jednu jedinou skutečně dobrou kamarádku, za kterou jsem životu moc vděčná i svou práci. Ztráta maminky, která mi umřela v náruči a zdravotní mně bohužel ale na dno dostaly.
Chodí sem paní, která mně osočuje,že píši i na jiné diskuze a nepoznala jsem depresi. Ani jedno není pravda- udělej si úsudek sama. Píši jen sem. Já jsem si úsudek už udělala - šla jsem číst příspěvky oné paní na diskuzi Ženatý milenec - a nebylo to pěkné čtení a nebylo mi pak dobře - tolik lidské zášti, zloby a nenávisti k mládí, lásce a závisti jiným jsem si nedovedla představit. Nevím, jestli se na každé diskuzi najde její rozvračeč, asi ano, jistá paní Lenka, která byla na diskuzi o panice, kterou dotyčná paní zcela rozvrátila se pokusila přes kompetentní osoby zamezit přístup na net oné paní .Paní Lenky si moc vážím, pokusila se nám tím pomoci. Bohužel lidská zloba a závist je věčná - ale udělej si obrázek ve věci sama. Jisté je, že toto je diskuze o depresi a ničem jiném. Chodí sem fajn lidé se povzbudit navzájem v těžkých životních obdobích a pokud má někdo zájem diskuzi rozvracet, je to smutné, ale dá se takový jedinec ignorovat. Tím, jak jsem si všimla, se řídí všichni tady, i když pár lidí tuto diskuzi opustilo, což mně mrzí.
Myšulko - Tobě i všem ostatním přeji hezký večer a hodně sil, klid v duši a pište, protože vás ráda čtu a mám vás ráda - jste vzácní lidé. Romana.
Romana, 26.05.2008 18:32:57, IP: ***.***.173.78, #50940Tak jsem si všimla, že jsem nařčena, že o lécích opisuji, co napsali jiní, je jen zvláštní, že o léku, který moc pomohl mně píši jako jediná - jedna jediná - každý máme svou berličku, svůj lék, který nám pomáhá nebo může pomoci - díky za to , opravdu stačí listovat příspěvky - dotyčná asi nečte pozorně ...
Malířka, 26.05.2008 18:40:20, IP: ***.***.60.43, #50942Vítám u nás Mišuli (prožívám téměř shodně všechno, co ty) a děkuju Lence za to, co pro nás udělala :-)
Jsem doma z výletu, který mě shodil na dno D (Romčo, tobě asi můj ranní mail nepřišel). Dnes mě MUDr. prodloužila PN a na vaši radu, přátelé, předepsala jiný lék a rozhovořila se o ČID.
Omlouvám se, ale momentálně mi nejde z hlavy na "papír" nic optimistického, tak si vás budu raději jen číst, dokud to nepoleví.
Péťo, tvou odpověď jsem dostala a moc ti děkuju za tvá utěšující slova!!!
Opatrujte se, dušičky a buďte hodně zdraví!!! Ozvu se, jakmile mi někdo vysvobodí hlavu ze svěráku.
Malířce od Romany, 26.05.2008 19:03:07, IP: ***.***.173.78, #50947Malířko, mejlík nepřišel - čtu tě na diskuzi a mám o tebe starost, vím, že jsi silná osobnost a zvládáš moc ....hned ráno Ti napíšu a věřím, že to dojde, chci s tebou mluvit, nebo Ti zkusím zavolat, myslím, že na Tebe budu myslet celý večer a musím se s Tebou spojit a probrat Tvůj problém, co vedlo ke zhoršení, zdála ses mi v pohodě a radovala jsem se z Tvého pobytu v přírodě a slibovala si od něj moc.... vydrž holčičko, vyspi se, pokud to jen trochu půjde - ozvu se ... pořád na Teb myslím - Romana
Romana pro Anrecku, 26.05.2008 19:09:22, IP: ***.***.173.78, #50948Milá Aarecko, jen stručně - neboj se - deprese je čím dál častější onemocnění v tomto světě - neznám psychiatra dobrého v Praze, asi ti tady poradí kontak jiní, ale dostaneš se z těchto nepříjemných, život ničících stavů jako mnozí jiní i já - dnes je velký výběr účinných léků - vydrž a věř mi, že bude líp - vím o čem píšu, prošla jsem dvakrát těžkou depresí a trvalo to dlouhé měsíce, funguji díky lékům, za jejichž existenci jsem vděčná - hodně sil Ti přeje Romana.
Malířka, 26.05.2008 20:05:53, IP: ***.***.60.43, #50949Romísku, prosím tě, nedělej si starosti, jak píšeš, jsem silná, jako bůvolí samice a navíc jsem na své D zvyklá. Zkusím ti dnešní mail ještě poslat domů, abys byla v obraze.
Dnes jsem vyprávěla své MUDr. o pátečním výletě a ona mi s klidem sdělila, že jsem si naložila víc, než moje netrénované tělo bylo schopné zvládnout (plus astma-alergie) a to mě připravilo o energii. A velkou roli určitě sehrál i PMS. Takže, od zítřka začnu "tankovat šťávu" a věřím, že se porovnám :-)))
Malířce Romana - i pro pisálky, 26.05.2008 21:05:38, IP: ***.***.173.78, #50955Malířko, napsala jsem Ti e-mail, Tvůj mi přišel a taky sms a zítra napíšu z práce víc, prudí mi tady mladší ratolest a je příjemný jako osina v mém zadku. Jseš statečná holka a nebojím se o Tebe , jen bych chtěla být víc s Tebou v kontaktu. Tvůj majlík je mi blízký, Ty pocity vystihuješ úžasně - mohla bys být spisovatelka a Tvoje psaní mi připomíná můj zážitek, o který se s Tebou ráda podělím, protože máš mou důvěru a budeš teprve druhá, komu se svěřím - ale prostě jsi mi připomněla podobnou situaci v mém životě - o poznání dramatičtější, smutnou na začátku k breku a s dobrým koncem, který je ponaučením, že vše zlé je k něčemu dobré a myslím, že tehdy jsem ze zlého vytěžila to nejlepší a ty pochopíš moje psaní - takže zítra ...přeji ti pohodovou a klidnou noc a obrázky, které se nepodařilo odeslat zkusím zítra. páček holči - Romana.
Všem dobrým duším tady krásnou a klidnou noc pokud možno s příjemným snem a klidným probuzením a smířením s nástupem dne nového, který vám přinese pokud možno to nejlepší .... Romana.
Halina, 26.05.2008 21:39:02, IP: ***.***.9.57, #50965Ale je to pravda Romano..........psala jsi tady srdceryvné články a v hned poté jsi běžela na ženatého a urážela mě tam vulgárně jako Kopretina .......proto mě admin neblokl, protože vidí tvou IP a vidí co vyvádíš a že mám pravdu víš.......prostě lžeš holka, to je to celé ......na Tchyně problém jsi taky psala jako Romana a pak jako Kopretina , když už se tam nic nedělo, honem jsi tam šoupla jako Kopretina nový článek.......ji blázen !
Halina, 27.05.2008 7:46:26, IP: ***.***.9.57, #50979Tak děvčata , já vám sem zkopíruju jací lidé píší na Ženatého milence......abyste se příště nedivily, že jsem se tam s lidma hádala, tohle se málokdy vidí, něco tak nechutného........s takovými lidmi se tam kamarádí vaše Romanka pod nickem Kopretina :
Re: Ženatý milenec halince rozkošné od svobodného milence, 26.5.2008 18:55
Tak jsi zpátky žlutá zimnice, třeba si admin přečte i to tvoje ubožačko, to je kanál ze všech největší...
Tak jen vítej ty šašku a carevno netů ( zmalovaná na seznamce jako Marfuška - ale tu padesátku nezakryješ blbísku trapný, ta tam je a nikdo ti ji neodpáře )a diskuzí, pojď mezi nás, at se pobavíme tvým primitivismem ... nemůžeš totiž bez nás žít - bez lidí, kteří mají deprese, bez mladých krásných holek, které mají milence, musíš rýt do nich, je to pro tebe droga a vzduch, který dýcháš, jsi na netu závislá jako narkoman na droze, píšeš sem dva tři roky a budeš sem psát, dokud nezalehneš do dřevěnýho spacáku ty rakváči a odepsaná existence, tak si to pojď rychle užít, nevíš, kdy tě při souloži s bezdomovcem z kanálu, se kterými chodíš za dvě pětky klepne pepka, tak pojď, musíš si to ještě trochu užít ty stará, zlá , závistivá megero, co závidí všechno - hladkou kůži bez celulitidy, milence, lásku, peníze, tituly, práci, úspěch - pojď předvést lidskou ubohost, když je to ti milé, každý se ti směje, jsi odepsaná díky svému psaní na všech diskuzích, ale vítámě tě i tak, jsi ukázka pádu na lidské dno a odstrašující příklad lidského odpadu, aspoń se mladé holky přiučí, čeho se vyvarovat, aby nedopadly jako ty - na netu závislá, zakyslá, stará, mužem opuštěná, chudino, co vlastní dítě nazývá uslintaným autistou - fuj - je mi z teb zle - a pak ta s**čka napíše, že to psala v legraci - vždycky, když se bojí, že by vypadla tady ze hry a nezakopl by o ni pes ani ve virtuálním světě, hází zpátečku a hraje empatii na city, ale je to ubohá stará herka bez charakteru, která se vykašlala na vlastní dítě, na svou krev a to se neodpouští ty mrcho - ono se ti to vrátí - jsi bezcharakterní ksindl - nikdo jiný se nemůže vysmívat duševní poruše vlastního dítěte -- však se ti to vrátí, nebo si myslíš, že tvůj zajíc bude mít za pár let žaludek na to, aby tě přebaloval, utíral ti sopel a kocoura s broskovovou kůží a pevným poprsím a o tebe se budou starat v ústavu - ale jen za prachy, pokud nebudeš solit, ani tu podělanou p**el ti nikdo neutře, budeš mít proleženiny, dekubity a špinavé svědomí ... hihi, to bude prčáááá - tvůj věrný svobodný milenec a nepiš ženatý mládenec demente....
Kollerka, 27.05.2008 8:08:08, IP: ***.***.36.57, #50982Ahoj všichni pisálkové.
Neozvala jsem se pár dní,nedostala jsem se k PC.
Nejdřív musím poděkovat Romči a Peťovi za podporu,kterou mi poskytli během víkendu prostřednictvím telefonu a sms.Děkuji moc!
Malířko,mámtě moc ráda,ale nepsala jsem ti ,nechtěla jsem ti pokazit ten tvůj výlet,ale vím že bys mě jistě taky podpořila.Moc mě mrzí,že nejsi úplně v pohodě,budu ti psát na email.
Nečetla jsem dlouho vaše příspěvky,nemám na to teď sílu,budu je ale číst postupně všechny a když se nějakou dobu odmlčím,budu v myšlenkách pořád s vámi.
Všem přeji do života jen to nejlepší,hodně zdravíčka,lásky a klid v duši.
Ahoj všichni!
Romaně od Myšule, 27.05.2008 9:35:01, IP: ***.***.166.33, #50986Milá Romano, moc a moc děkuju za řádky, které mě skutečně povzbuzují. Včera jsem zkusila na Tvoji radu poslouchat hudbu, to by ještě šlo, nicméně večer jsem otevřela knížku, prý hezkou, doporučila mi ji kamarádka, co dělá v knihovně, ale po přečtení dvou stránek jsem zjistila, že vůbec nevím co čtu. Prostě mimoň. Manžel mi včera udělal moc velkou radost, koupil mi svítící myšku do zásuvky, zásuvku přidělal k posteli tak, abych na tu myš viděla a mohla si večer rozsvítit, když už všichni spí, a já bloumám očima po stropě, na kterém prosvítá veřejné osvětlení skrz žaluzie. Tak teď koukám na myš která na mě svítí a usmívá se. Opravdu mě to moc potěšilo. S tou prací to byl pro mě opravdu dlouhodobý vyčerpávající problém, můj šéf je arogantní hulvát, který nesnáší ženský, kromě svých milenek, a jedná s náma jak s .... No to se ani nedá popsat. Každé jeho druhé slovo je sprosťárna nejvyššího kalibru, vymýšlí si svoje pravdy, kterými je schopen tě potom obrazně řečeno zašlapat do země. Některé moje starší kolegyně to řeší po svém-alkohol a prášky na nervy. A třeba rovnou v práci. Bože můj, tohle já opravdu nechci. Nejvyšší vedení nad ním drží ochranou ruku, protože je to na druhou stranu velmi chytrý chlap, který bravurně ovládá zákony a je pro úřad užitečný. V tomto směru. Na druhou stranu se mu podařilo vytvořit v práci atmosféru strachu, podezírání , některé kolegyně rádi donáší, neboť být dobře se šéfem je přece základ. A já už jsem to prostě nevydržela. Když mě taková bestie káže o morálce a útočí způsobem svým vlastním, pro prospěch svého syna "zboural" moji půlroční práci, tak už jsem prostě nevydržela a padla na hubu. A dál už to znáš. Já už jsem tu výpověď dala, teď mi od 1.6. začne běžet dvouměsíční lhůta a pevně věřím, že se mezi tím dám trochu do kupy, od srpna půjdu na pracák a využiju i svých kontaktů, co za 20 let mojí práce mám, a uvidí se. Naštěstí syn, který s náma bydlí, už pracuje, a manžel taktéž, takže finance snad budou zajištěny a nebudu v takovém tlaku a práci si vyberu (doufám) alespoň trochu podle mých představ. Ale už teď vím, že to nebude jednoduché-anglicky jsem naposledy mluvila na střední škole, němčina nic, ruštinu nikde nechtějí, aspoň že česky umím. Dneska jsem si dala závazek, že trochu uklidím byt, ale nevím jak to dopadne, protože ráno když jsem venčila naši psí slečnu jsem málem nevyšla ani schody. Během včerejška půl kilo dole. Jenže mi trhali zub a já nemohla vůbec nic pozřít, dneska se zkusím dokopnout aspoň sníst banán a jogurt. Sluníčko svítí, ale mě tohle počasí moc netěší, jsem alergik a to je pro mě spíš peklo. Dneska jsem pozvaná na odpolední kávu ke kolegyni, co je na mateřské a přijdou ještě dvě kamarádky z práce, a tak vůbec nevím, jestli ano, nebo ne. Manžel mi řekl ať koukám jít, že sedím pořád doma. Ale říct mu, že mi je o samotě nejlíp a že se bojím chodit ven, to se mi nějak nechce mu vysvětlovat. No uvidíme. Romano a všichni, děkuju, že jste mě přijali mezi sebe, moc mě to povzbuzuje a těší. Mějte se dneska moc fajn a držte se. Aspoň třeba někoho za ruku. Myšule
Romana, 27.05.2008 9:49:44, IP: ***.***.68.88, #50988Ahoj všem milým pisálkům a přeji vám, abyste v dnešním skoro letním dnu měli hodně sluníčka taky v duších a hodně pohody a sil .. a aby vám sluníčko přineslo hodně pozitivní energie. Zdravím naše kluky - Luboše Petra.
Děvčata - Toni, Silvi, Marcelko, Kristalko, jak se vám daří, ? Je to aspoň o kapinku lepší ? napište nám, pokud jen trochu můžete...
Zdravím taky Anetku, Martas, Alku, Páju a nastávající nevěstu Milu i ostatní.
Kollerko, zavolám Ti nebo napíšu, obrázky mi zatím nejsou posílat, včera jsem zkoušela poslat Malířce, ale odcházely e-maily bez příloh, možná je zahlcená pošta - budu to trpělivě zkoušet a dál a snad se podaří ...
Malířko, moc děkuji za e-mail a obrázky budu zkoušet dál, jednou to vyjít musí. Dneska Ti napíšu a pokud nejsi proti - brnknu na mobil. Zatím se měj hezky, myslím na Tebe.
Dotyčná kopírující osoba se skutečně může cítit ponížená, pokud jí lidé takto píší, ale na druhou stranu nevím, koho tady na diskuzi o nemoci jako je deprese zajímají slovní potyčky a srážení, kterými dotyčná osoba uráží na ženatém milenci děvčata a nějací Čárové, svobodní mládenci a anonymové následně na oplátku uráží ji - nechápu čím patří tyto neustále dokola kopírované příspěvky z jidé diskuze sem. bylo by nejlepší si vyřídit účty tam, kde se lidé takto napadají a ne toto tahat, kam to jen jde. Mně osobně toto nezajímá, ani diskuze o ženatém milenci, kde opravdu s nikým nekamarádím - pokud bych si vybírala přátele, pak by to byli lidé z této diskuze - žádné jiné. Myslím, že nebudu v tomto postoji tady jediná. Tady se k sobě lidé chovají slušně - jen vyjímky se objeví v případě, že tady dotyčná osoba začne psát pod jinými jmény jako Kopretina, Petr nebo Mirka a obviňovat slušné lidi zde ze lži, konzumace alkoholu, nazývat je depresátory a radit jim, aby si šli dát Neurol - to je na minulých stránkách častá situace, je otázka, kdo tyto necitlivé věty bude do budoucna chtít ještě číst ...
Romana.