Diskuse - Deprese
Malířka, 13.05.2008 13:39:18, IP: ***.***.60.43, #49049Romísku,
od tebe mi toho opravdu přijde málo a k tobě to taky nějak nechce dolézt. Jo a nepřeháněj to s chvalozpěvy, nebo mě pámbů potrestá! Mě prostě baví psaní, ale musím mít svůj den, už se mi stalo víckrát, že jsem se vzmohla jen na stručné vzkazy. Kraj, kde máte chalupu neznám, spíš směrem od Rychnova n/K., Dobrušky. Takže, budu se těšit na tvé maily, pokud se "kanály" umoudří.
Georgíno, že já jsem tě nevyvolávala už dřív! Ale myslela jsem, že chceš mít klid, víš? Večer se kouknu na net na tvůj klip.
Péťo, ty s námi na tu Lefkadu nepojedeš? Jak já to jen vysvětlím příteli :-))) Já jsem Řecko navštívila teprve dvakrát, a to Krétu a Zakynthos, obojí bylo nádherné...
Chystám se ven, samozřejmě, že s kolem, něco zařídím a pak s kamarádkou do posilovny. Dopoledne se mi podařilo na "jeden zátah" vytvořit jeden obrázek a přiznám se, že se mi líbí, což se stává zřídka. Asi je dnes příznivá konstelace. Tak mám asi radost, ale je mi to úplně jedno, protože jsem mrtvá, nejen od pasu dolů, ale teď už i od pasu nahoru :-)
Nové rybičky dostaly včera v noci zabrat, ty staré domácí je neustále honily, až jsme se o ně, malinkaté, báli, aby je netrefil šlak z toho stresu. Neměly se kam usadit, schovat, aby si mohly odpočinout. Ale dnes už je větší klid, staré si zvykají na malé hejno nových partnerek a brzy, doufám, zavládne pod hladinou pohoda.
Pohodu a sluníčko v duších :-))))))))))))))
Aneta, 13.05.2008 13:41:37, IP: ***.***.41.2, #49050Ahoj,posílám Vám pozdrav! Dneska je krásně,tak se snažím vypadat a být optimistická. Vyrazila jsem si do práce v novém triku, který jsem si včera koupila aniž bych si všimla,že má díru. Tak jsem si ho pěkně zalátovala a vůbec mi to nevadí. Před mou známostí s D bych z toho byla otrávená a mazala ho vyměnit. To se dějou věci! Dneska jsem mluvila s kamarádkou, která měla podobný trable s manželem, "užila" si je 8 měsíců jen s tím rozdílem, že se D přidala ke zdravotním problémům a ten její ležel doma a jen čuměl do TV a ten můj ode mě utíká. Takže on si člověk nevybere. Přemýšlím, jak naložím s dovolenou, na společnou se nemůžu těšit, vloni nám kvůli manželově práci nevyšla a přece jen ten deficit odpočinku je znát. Letos jsme měli jet do Itálie, ještě jsme kvůli tomu koupili navigaci. Teď budu ráda, jestli se mnou máma nebo sestra pojedou na pár dní na chalupu. Mějte se hezky!
Kollerka, 13.05.2008 14:05:47, IP: ***.***.36.57, #49053Ahoj Romi ,mám chvilenku čas než pomažu do druhé práce.Vůbec se mi nechce,zvlášť když je venku tak hezky.Je to zvláštní,když jsem doma a nikam nemusím,tak mi hezké počasí dělá zle a když musím do práce tak bych šla raději na procházku.Jsem asi fakt dost divná.
Píši kvůli Bonynce,štěňátka plánujeme přesně za rok,jestli to vyjde.Mám z toho ale hrozný strach,že ji způsobíme utrpení a další z toho až budeme štěňátka dávat pryč.Už teď víme že si jedno necháme,ale i tak.Bonča už taky byla v narkoze,zlomila si takový ten drápek co je proti ostatním a nechtěla na sebe nechat sáhnout.Doktor ji pak nemohl probudit,myslela jsem že je po ní,bylo to hrozný.
Nikdy dřív jsem žádné zvíře doma neměla a nechtěla,ale teď je Bonynka můj miláček a spí se mnou v posteli.Taková změna!
Zdravím také všechny ostatní,nemám teď čas na psaní,ale večer sem určitě kouknu.
Páčko
Kollerce Romana, 13.05.2008 14:29:44, IP: ***.***.68.88, #49057Ahoj Kollerko, moc zdravím.
Nejdou mi odesílat e-maily na určitou adresu, tak se mi nepodařilo prostřednictvím Malířky Ti poslat konečně obrázky psího miláčka. Myslela jsem, že bych psa nikdy v posteli nesnesla, ale omyl - teď bych byla nesvá, kdyby se tam noc co noc ke mně netulila. Je mrňavá, tak se vejdeme ... je Bonynka tmavá nebo světlá ? Někteří yorkshírci z tmavé zesvětlají na takovou tu typickou šedostříbřitou srst, míň jich zůstane černých se světlou hlavou - my máme tmavou a už tak asi zůstane, protože je jí osm měsíců.
Taky z těch štěňátek mám obavy, jak by to zvládala a pak se s nimi loučit ....
Ještě ti musím napsat, že Tě obdivuju co všechno zvládáš. Dvě práce ... kdy relaxuješ ?
Opatruj se a hezký den ! Romana.
Halina, 13.05.2008 15:02:33, IP: ***.***.9.57, #49061Koukám, že mě postrádáte ......hihihi........ale já jsem dorazila z dívadla až v půl 11 a měla jsem s sebou lásku, tak jsem jen rychle mrkla na forum.....kdybych byla zakomplexovaná Romana..... sepsala bych dlouhý článek o té divadelní hře a jistě bych měla nejlepší místo a viděla 10 nejslavnějších herců........já jsem měla lístek za 70 kč a viděla 4 známé herce nahoře v podkroví a bylo to uplně super, miluju malé scény, kde mám herce 2 metry před sebou......
No mě zase vadí Georgi, že někteří lidé tady píší články plné citu a mě chodí napadat v tu samou dobu na ženatého a častují mě nejhoršíma urážkama .........trošku dvojí tvář , co???Zvlášť , když toho člověka vůbec neznám a nic jsem mu neudělala......
Tohle je dobrá snobka hihi:
"Malřko, chalupu máme kousek za Žamberkem, znáš ten kraj ? Jezdím tam hrozně ráda. Nejhezčí je dolní místnost, samé dřevo, obložení i sloupy, kachláče, velký stůl, kam se vejde hodně lidí kolem něj na pokecy, sbírám tam takové věci jako starý kafemlejnek, moždíř, koňské podkovy, hodiny kukačky, hrnečky, síto na mouku, kořenky, věci po babičce tam mám......."
Normální člověk obdivuje krajinu a přírodu a naše snobka VĚCI .......... i když vám pošle fotku z Orlických, nezapomene tam vyfotit kafemlejnek, moždíř, obložení, kukačky a drahé sousedovo auto........hihi......abyste mohli závidět....no říkám, kámošky už to nudilo, tak tím otravuje tady .......to je ale těžká depka fakt ...nemá komu to cpát...hihi
Všem nemocným lidem....hlavně Toni , posílám spoustu jarní energie, kterou jsem nasbírala včera při úžasném výkonu paní Hlaváčové .................když budeš chtít Toni, seber se a jed jako my do Splavů, tam máš nocleh skoro zadara .......za 220 a krásné, hluboké borové lesy, skály, jezero , bazén v hotelu pro všechny, pizzerky..... na pláži hospůdku......myslím, že už to hoří, POŠLI JE DOMA NĚKAM, měla by ses vzbouřit a něco změnit.
Malířko ty jsi naivní, ty neznáš virtuální komunikaci.???.....tady ti toho každý naslibuje a v reálu je všechno jinak.........většina lidi si tu sebe přikrašluje a sní nahlas.........Petr s tebou nikam nepojede .......hihi:-)
Marcela, 13.05.2008 15:10:28, IP: ***.***.109.12, #49062Zdravím, už 3 dny mám zvednutou dávku AD o jednu celou tabletu, a dnes odpoledne je mi velmi dobře, asi i proto, že zítra jedu pro dalšího psího kamaráda. Ptaly jste se co to bude za rasu, na internetu je-je to čínský chocholatý pes-labutěnka, jsou hrozně milí, mají rádi objetí a ůsměv. Jinak venku na zahradě máme dva psy, hovawarta a labradora, ale ty domu nemůžou, mám je moc a moc ráda, ale jsou to kluci a tenhle pejsek bude konečně holka. Snesou se, to vím bezpečně. Moji rodiče sem jezdí ještě s jezevčicí. Tak tu bude veselo, ale mě ta příroda a zvířata uzdravuje, takže mi to moc dává. A ještě příští týden vlastně dvě ovečky přibudou, ty budu ještě 2x denně krmit z láhve. No prostě zvěřinec. Jo a vlastně hlavně dvě děti, ale ty se naštěstí jako zvířátka chovají jen občas:-))
Koukám jak se tu den ode dne rozepisujete víc a je to skvělé.
Díky za to, že jste.Papá
nová paní Halina , 13.05.2008 15:27:50, IP: ***.***.68.88, #49063Paní Halinu máme zpět a s novou tváří - píše už jinak a mile, lidsky a to je moc hezké. Důležité je její soucítění s lidmi, kterým není dobře, skutečnost, že jim posílá pozitivní energii i typ na místa, která poskytují příjemný relax, nezbývá než věřit, že jí nová image slušného člověka vydrží a že šla natolik do sebe, že to myslí vše taky upřímně. Bude každý jen rád, když trvale změní slovník a místo kopírování se bude vážně zajímat o osudy lidí, i když z pozice člověka z druhé strany řeky života, člověka, který nemá zkušenost s D. Ale cenný je názor každého slušného člověka, povzbuzení od každého je vítané.
Věřme, že se můžeme těšit už jen na slušné příspěvky paní Haliny oproštěné od urážek a diskuze se dostane tam, kde si zaslouží být - do pozice vzájemné ohleduplnosti, účasti a povzbuzení se navzájem v trampotách, které přináší život citlivým lidem, protože pro tento účel tato diskuze vznikla, jakožto fórum poněkud jiného typu než je ženatý milenec.
Myslím, že návrat paní Haliny je světlým bodem dnešního dne pro všechny, kteří sem přišli s důvěrou v pochopení a účast lidí znajících důvěrně problém D se vším, co s tím souvisí. Těšíme se na nové hezké příspěvky a máme radost, že paní Halina pochopila, co je předmětem této diskuze. Čtenář.
Nina, 13.05.2008 15:45:16, IP: ***.***.242.173, #49066Krásný den vám všem milým dušičkách,
dostala jsem se k netu až teď a krásně jsem si početla, včera jste byli všichni úžasní.
Petře, uklidnil jsi mě, já mám také zkušenost, že těžká deprese se fyzickou aktivitou překonat nedá, námaha pomáhá jen do určitého stupně, pak už nezbývá než apaticky zírat do "blba". Měsíce jsem se "díky" tomu učila říkat si: zasloužim si odpočinout, zasloužím si odpočinout, zasloužím si odpočinout...., ale vůbec jsem to tak necítila,
až teď už to snad trochu umím. Když my ženský jsme pitomé samaritánky, jak říká Květa Fialová, stačí se rozhlédnout v naší diskuzi, musíme se dostat až na dno a ještě tam pobýt, teprve pak nám dojde, že musíme myslet i na sebe.
Hele, jak se na té fotce chystáš políbit tři žabky najednou, nejseš ty megaloman, představ si doma ten nával, tři ženský v bytě. No, dráčky už máš, tak bys to jenom doplnil o princezny, ale stejně bych chtěla vidět tu melu.
Kollerko, moc ráda ti pošlu svůj mail, tímto prosím Malířku o předání. Já jsem si tak početla o tvých dětičkách a jak si problémy děláš vlastně sama. Taky jsem měla období, kdy náš byt nebyl byt, ale průjezd, ráda na to vzpomínám, mladí lidé mají úplně jinou energii. Teď už bych na takový frmol neměla sílu. Mohla bych také vidět tvoji psí slečnu s paničkou? Samozřejmě, až na tebe přijde na počítači řada nebo bude mít syn čas, já s posláním fotky také musím čekat na dceru a navíc mám problém, že sice mám vyfocená zvířátka, která mi prošla rukama a bytem, ale ze mně jsou na fotkách právě jen ty ruce.
Romanko, díky za fotku, sdílím názor Petra a Malířky. Nevím, jak to děláš, ale vypadáš o 10 let mladší a opravdu ti to sluší, tedy vám oběma. A samozřejmě všem třem u pyramidy, musela to být nádhera, vidět všechno na vlastní oči. A kde jsou ty kila navíc, buď nejsou nebo je dokonale maskuješ.
Luboši, jak je tobě? Po setkání s přáteli dobře, po sluníčku špatně, taky se to pořád houpá, viď. To přísloví také znám, ale pod názvem Modlitba vedoucí k vyrovnanosti a moc bych si přála se k té moudrosti aspoň přiblížit než budu stará.
Psal jsi, že tvoje dcera začíná stavět dům. To je na rodinu velký nápor a pro tebe to nebude jednoduché, protože budeš mít touhu
pomáhat. Snaž se nebýt smutný z toho, že už to nejde, i když to není snadné, já to taky špatně snáším. Můžeš poradit, říct svoji zkušenost, ale hlavně na sebe dávej pozor.
Marcelko, ten tvůj cirkus vidím přímo barevně, to je jak u nás a měla jsem i stejný vztah k volně pobíhajícím myškám, teď už neječím, on mě stejně nikdo neposlouchá. Těším se na vyprávění o pejskovi.
Zlatíčka, přeji všem takovou pohodu, jaká tu vládla včera, hodně klidu a vyrovnanosti.
Romana Nině, 13.05.2008 16:12:59, IP: ***.***.68.88, #49070Ahojky Ninuško, posílám moc pozdravů. Včera se tady opravdu všichni rozjeli v psaní a byla tady hezká atmosféra. Já jsem byla včera vpodvečer docela špatná, starší kluk už má papíry, auto, jezdí s ním do školy a už po třech měsících včera tisíc korun pokuta. O to ani nejde, ale jde o to, že ta pokuta je za překročení rychlosti. Takže mám hroznou starost kvůli jeho nezodpovědnosti, aby se mu něco nestalo, neboural nebo neudělal jiné neštěstí ... mluvím mu do duše pořád, pořád ho prosím, aby jezdil s rozmyslem a dodržoval předpisy. Mám o něj strach. Vlastně na to dneska myslím skoro celý den.
Tak jsi mi to hezky napsala, vůbec si to nezasloužím - tu pochvalu. Přes ty růžové brýle, kterými jsi se na mně dívala, jsi přehlédla např. skutečnost, že mám poněkud výraznou staročeskou zadnici. To se holt schovává špatně. K tomu chodím tak trochu vyp**elená - mám podle ortopeda od mala hodně výrazně zakřivenou páteř. No, už jsem si zvykla to vláčet světem a ani mi to nepřijde, To jsou horší věci. Ale moc díky za ta milá slova. Když to půjde a byla bys pro, měla bych taky ráda na Tebe kontakt. Mám problémy s odesíláním e-mailů, snad se počítač taky umoudří...
Měj se moc a moc hezky, mám radost, že z Tvého psaní vane pohoda a optimismus ! Romana.
Halina, 13.05.2008 17:19:59, IP: ***.***.9.57, #49076No to je hrozně důležitý Romano jestli máš větší zadek, úplně nejdůležitější na světě ......hihi....ty jsi fakt hloupá, až to bolí.....nevím, kdes vzala názor, že dnes chtějí všichni vypadat jako modelky na molu......možná takový vymatlaný prázdný hlavy , jako ty, který se zabývají blbostma........tady se lidi topí v depkách a ty ve svých 44 letech řešíš větší prd*el a hmoždíře vystavené v poličce na chalupě.....bože .....důležitý je , co má člověk v hlavě .....a ty i kdybys uplně malou pr*delku, tak budeš pořád stejně povrchní a blbá ....
A samozřejmě, jako správná vylízaná jsi poslala fotku s pyramidou ......hihi....aby všichni viděli, ty nemůžeš poslat svojí fotku někde u potoka , ty musíš pyramidu.....hihi.
?????????????????, 13.05.2008 17:39:02, IP: ***.***.217.5, #49078Fakt si tu někdo myslí,že je Halina lepší?"o((((
?????????????????, 13.05.2008 17:39:56, IP: ***.***.217.5, #49079Fakt si tu někdo myslí, že je Halina lepší?"o((((
?????????????????, 13.05.2008 17:40:54, IP: ***.***.217.5, #49080Fakt si tu někdo myslí, že je Halina lepší?"o((((
Halině Romana, ale i ostatním..., 13.05.2008 18:51:26, IP: ***.***.173.78, #49081Halino, nevydrželas, jsi ve starých kolejích.
Za prvé - je mi 43, ne 44 let.
Za druhé - může Ti být zcela jedno, zda jsem poslala obrázek, kde jsem vyfocená u pyramidy nebo zda obrázek u veřejného záchodku. Není to tvoje věc !
Za třetí - po mém zadku ti nic není. Neřeším ho, konstatovala jsem, že mám plnější půlky a že jsem si zvykla a nevadí mi to - tudíž to není problém.
Za čtvrté - tady se neřeší jen deprese, my sem píšeme i o svých koníčcích, cestování, zájmech, zvířátkách, přírodě.
Viz - já a Kollerka si píšeme o svých pejscích.
Já, Petr a Malířka si píšeme, na kterých řeckých ostrovech se nám líbilo. Já píši Malířce o své chalupě, ona mi posílá krásné výtvory svého nadání, protože maluje úžasné obrázky.
To by ses musela vrátit na minulé stránky.
Za páté - musela jsem Tě zaujmout, protože moje příspěvky přímo hltáš, čekáš na ně a stala ses jakýmsi jejich nezvaným cenzorem. Nemůžeš se ale stát cenzorem mého života, my dvě se nikdy nepotkáme a díky bohu za to.
Za šesté - čteš neustále příspěvky určené někomu jinému než tobě - psala jsem Malířce, Petrovi, Kollerce, kdo není slepý, vidí,že je toto jasné určení adresátovi přímo mnou psané. Nečti moje řádky, pokud s tím máš problém.
Za sedmé - pokud chceš s kýmkoli na této diskuzi vést debatu jako já a druzí, udělej to. Pokud si chceš psát slušně s Toni, piš si. Pokud s Petrem, Malířkou, oslov je a piš s s kýmkoliv, kdo si s Tebou psát zde chce.
Za osmé - někdo tu vyslovil naději, že ses dala na jinou cestu, bohužel. Jsi ve svých starých vyjetých kolejích.
Za deváté - jen napadání z tvé strany, ale ne diskuze s lidmi tady, proč si s někým normálně nepopovídáš jako my všichni ?
Za desáté - vezmi na vědomí, že s tebou dále komunikovat nebudu, s těmi, kdo o to tady budou stát ráda ano. Tvoje názory na moje snobství, d**ilitu, opuštěnost, tlouštku, nevzdělanost, ošklivost, trapnost mně zajímají asi jako sexuální život soudruha Klementa Gottwalda a připadají mi trapné.
Za jedenácté - myslím, že i v nejhlubší depresi jsem byla šťastnější než ty v době tvé největší euforie.
Za dvanácté - nejvíc tě prudí, že nejsi schopna mně nijak ublížit, vyvést z konceptu, znám nálepku, kterou jsi získala na jiných diskuzích.
Za třinácté - jdi do kopru.
Za čtrnácté - všem milým spolubojovníků s D přeji hezký večer, klid, pohodu a to, co se stalo mně - moje odnož Černé dámy na ústupu - i Vám se to podaří. Děkuju vám za pozitivní energii, kterou mně denně nabíjíte a za vlastnosti, pro které si vás vážím - citlivost, statečnost, dobrotu - určeno Petrovi, Lubošovi, Kollerce, Malířce, Nině, Lindě, Milu, Alce, Leňuli, Gabče, Anetce, Honzovi, Georgínovi, Lucianovi, Marcelce, Janě a dalším lidem naplněným skutečným lidstvím bez závisti a potřeby shazovat a urážet. Romana.
Romana Kollerce, 13.05.2008 19:06:36, IP: ***.***.173.78, #49087Ahoj Kollerko, stojí Tvojí Bonynce uši, tak jak by měly ? Naší Roxaně pořád jen visí, popřípadě vlají ? Mám jí je nechat kupírovat ? Pac a pusu - Romana