Diskuse - rakovina slinivky břišní
LAURA, 13.10.2011 12:01:33, IP: ***.***.53.165, #150429Petro a Evíku, naprosto chápu, jakou nespravedlnost cítíte vzhledem k věku vašich nemocných, to já říct nemůžu vhledem k mému 84-letému tátovi. Ale i tak si moc a moc přeju, aby aspoň ještě ty 2-3 roky vybojoval. Ale víme, že by to byl zázrak. Je to tak těžký rozloučit se s někým, koho máte tak moc rádi, ať mladý, či starý.
Jinak nic nového se u nás neděje, táta byl včera na chemu (teprve 3. dávka), strávil tam zase hodiny času, vrátil se až pozdě odpoledne. Cítí se celkem dobře, jen je slabý a brzy unavený. Chemo zatím nepociťuje, jen ho vždy zdeptá to čekání, ze kterého se vzpamatovává celý druhý den.
Nadchla ho zpráva, že Jobs bojoval s rakovinou slinivky 6 let, tak si vzal do hlavy, že jeho nemoc není otázkou měsíců, ale roků. Já ho v tom utvrzuju, co mám dělat. Pořád mám ale nepříjemný pocit, že něco visí ve vzduchu, že to prostě najednou přijde..., mám strach, co bude, žiju v ustavičném napětí.
Galina, 14.10.2011 17:44:46, IP: ***.***.171.85, #150594Zdravím Vás ženy mám silné deprese už nemužu mám pocity uzkosti bojim se toči se mi po ránu hlava jsem pořád ospala unavená boli mě klouby svaly.Krčni doktor u kterého jsem byla na kontrole po operaci hlasivek my řekl že jsem uplně v pořadku a že ty bolesti v krku co mám již dva roky jsou od depresí . Napsal ni prášky na uklidnění ale citim že mi to nepomáhá. Pořád myslim na moji matku. Včera ji vypouštěli vodu z plic je celá bolavá a začli ji pichat morfín . Už nevím co mám dělat nic mě nebaví poradte prosím
Dalibor, 14.10.2011 19:49:59, IP: ***.***.56.38, #150622Ahoj Galino,tvé mamince asi nepomůžu,ale tobě snad poradit můžu,aspon se pokusím.To co o sobě píšeš může mít více důvodů,můžeš mít nedostatek hořčíku,toto je běžný problém hodně lidí,stačí zajít do lékárny a koupit si hořčík bodto čistý,nebo se zinkem a vápníkem,každému sedí to či ono.Pokud je to tím,tak tě to hodněrychle nastartuje a budeš se cítit mnohem lépe.Může to být i bolerioza,ale to se pozná jen krevním testem přímo na boleriozu,musela by sis o to u obvodáka zažádat,at ti napíše doporučení,bolerioza ti může ubližovat i několit let,než se projeví pořádně a to tím,že se ti někde na těle udělá flek,který svědí a stále se zvětšuje.Ode mě je to jen odhad,pokud by to tak bylo a bolerka se potvrdila,určitě napiš,protože doktor ti řekne jen část léčby,tedy jek se bacili zbavit,ale neporadí ti,jak tělo zničené antibiotyky napravit,aby se člověk zase cítil dobře.Jo a krom to moc pomůže gel s aloe vera,ale koupit raději v bylinkářství,bylinkáři si víc hlídají kvalitu než lékárny,o užívání aloe se taky raději porad se mnou,protože vše dobré je i špatné,když se užívá nesprávně,jo a omluv můj pravopis.Jinak se na cokoliv zeptej,rád ti odpovím.Dalibor.
Galina, 15.10.2011 8:16:23, IP: ***.***.176.240, #150693Ahoj Dalibore už jsem byla na krevnich testech na boleriozu v utery budu vědět vice napišu ti ale moc ti děkuji
Galina, 15.10.2011 8:17:37, IP: ***.***.176.240, #150694Ahoj Dalibore už jsem byla na krevnich testech na boleriozu v utery budu vědět vice napišu ti ale moc ti děkuji
Galina, 15.10.2011 8:17:55, IP: ***.***.176.240, #150695Ahoj Dalibore už jsem byla na krevnich testech na boleriozu v utery budu vědět vice napišu ti ale moc ti děkuji
LAURA, 15.10.2011 12:15:07, IP: ***.***.53.165, #150743Milá Václavo, strašně krásně jste to napsala, velmi mne to dojalo a ze srdce děkuji!
Já bych chtěla popřát všem nemocným bez rozdílu věku, aby byli tou výjimkou a vybojovali ještě několik let navíc, než udávají statistiky. A k těmto létům moře lásky od svých nejbližších!
LAURA, 15.10.2011 12:24:38, IP: ***.***.53.165, #150748Galino, jak vám poradit, netroufám si něco navrhnout, neboť jsem se v tak hrozně zoufalé situaci nikdy nenacházela, nedovedu si představit, co prožíváte. Jediné, co ale mohu, klidně sem piště, vyplačte se, my budeme s vámi, snad vám pomůže, že na to nebudete sama. Možná pomůže i moje zkušenost, že všechno, co vypadá černě, nemusí tak vždycky být. Počkejte na výsledky maminky i svoje, a jak se pak s nemocí vypořádat. Důležité totiž bude to, že se dají ty nemoce léčit. A když se dají léčit, je tu přece obrovská naděje! Na rozdíl od nemocných slinivkou nemusí být situace tak bezvýchodná a beznadějná. Nemám pravdu?
Dalibor, 15.10.2011 17:55:49, IP: ***.***.56.38, #150808Ahoj Galino,pokud se bolerka potvrdí,tak se určitě ozvi,protože moje paní tím nedávno prošla a díky radám jedné hodné paní bylinkářky se to povedlo vyléčit a hlavně po dobrání léků se dala rychle dohromady a má konečně pokoj,bolerka ráda nechává trvalé následky,ale dá se tomu opravdu hodně účině předejít.Tvojí maminky je mi upřímě líto,ale vím,že lítost nikomu nepomůže,tak se budu snažit aspon tobě.
Galina, 15.10.2011 22:22:42, IP: ***.***.180.231, #150828Jsi hodnej napišu . Budu moc ráda za každou radu :)))
magda.b.90, 19.10.2011 10:16:08, IP: ***.***.79.238, #151168Dobré dopoledne, potřebovala bych trošinku poradit, naše babička má při rakovině slinivky často třesy třeba i bez teplot. Čím můžu třes zmírnit, protože nechat ji třást hodinku i déle je nemožné a psychicky ubíjející. Zatím ji na to dávám analgetika, ale nevím jestli je to správné. Její obvodní doktor vždycky jen řekne, že to je u téhle nemoci normální.
LAURA, 19.10.2011 10:34:25, IP: ***.***.53.165, #151178Radku, to je právě ta hrůza, že se na tuhle hnusnou nemoc přijde až ve stádiu, kdy se toho dá jen málo udělat nebo už vůbec nic. Vašeho tatínka je mi moc líto, nechápu, že ho i jako sportovce tato nemoc postihla. Píše se, že je to nemoc akoholiků, žroutů nezdravých jídel, špatného životního stylu, bla, bla, ale proč ji mají lidé přesně s opačnými vlastnostmi, to nechápu!
Bojím se vám doporučit nějakou alternativu, neboť není nikde dokázáno, zda funguje. Na webu je toho hodně, ale pozor, mnoho "babských rad" jsou podvod a životu nebezpečné. Nedávno mi někdo doporučil stránky Konopi je lék, zajímavé čtení, ale nevím, co si o tom mám myslet, nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo, co si o tom myslíte?
LAURA, 19.10.2011 10:38:01, IP: ***.***.53.165, #151179Magdo, snad vám někdo poradí, kdo má s tím zkušenost, já bych moc ráda, ale nevím. Co ostatní? Haló!
Václava, 19.10.2011 12:00:46, IP: ***.***.64.129, #151199Na temn třes asi není nijaká rada, dělají to ty zasažené nervy, alespoň si to laicky myslím. Třes měl manžel zpočátku a zvýšené teploty nepatrně, ale to občas i přešlo, ale později měl zase svalové záškuby a to v jednom kuse, celé dny a noci. Ležela jsem u něho a bylo mi ho tolik líto a pomoci jsem nemohla. Držela jsem ho v náručí, nebo jen za ruku a cítila jsem, jak ty nervy ve svalech neustále cukají ve všech částech těla. Bylo to něco jako tik, ale intenzivní a všude. Muselo ho to šíleně vysilovat, ale tahle nemoc devastuje totálně všechno co znamená lidský organizmus. Je mi líto, ale na to asi analgetika nezaberou. Možná zkusit říct lékaři aby jí napsal nějaká antidepresiva na zklidnění. Jinak Vám neporadím.
magda.b.90, 19.10.2011 13:08:03, IP: ***.***.79.238, #151221Děkuji za radu p. Václavo. Člověk by chtěl pomoci a ulevit nemocnému a bohužel to nijak nejde. Pro rodinné příslušníky je nejhorší bezmocnost.