Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Flavia, 10.11.2011 18:54:08, IP: ***.***.121.251, #154619
Také se připojuji...před pár měsíci mi odešla maminka na tuto hroznou, opravdu hroznou nemoc. Psala jsem na tyto stránky často a moc mi pomohly. Teď jsem už jenom čtenářkou, není o čem psát, její boj skončil. Ale tak jako vám, hrozně mi chybí, bojovala statečně, já ji čím dál tím víc obdivuji. Jsou věci, které si člověk uvědomuje až zpětně, které si váží až když je už pozdě. Všechno mi ji připomíná, z jejich věcí cítím její vůni, nemůžu na ní zapomenout. Možná to chce čas, pro nás jsou to však lidi - nenahraditelní. S každým přípspěvkem prožívám smutný příběh, který je mi blízký.
Galina, 12.11.2011 11:13:21, IP: ***.***.160.124, #154682
Umře táta umře chleba umře máma umře všechno. Teta bojovala celých pět měsíců a v září umřela na tuhle zákeřnou nemoc . Zčátkem října jsem se dozvěděla o rakovině mojí maminky. Mám pocit že se zblázním
Sisi, 12.11.2011 20:42:35, IP: ***.***.129.114, #154705
Galino, máte pravdu s tou větou, takto mi to říkává vždy babička. Je mi vás moc líto, prožíváte hrozné období, určitě si to nezasloužíte. Nevím, proč je život někdy tak moc nespravedlivý a tak moc těžký. Moc na vás myslím.
A na vás ostatní taky, je to hnusná nemoc a hrozně se bojím co s babičkou bude. Moc se drží, bojuje statečně, ale bojím se , že to stejně jednou přijde...
LAURA, 14.11.2011 12:42:40, IP: ***.***.53.165, #154756
Ahoj všichni, dlouho jsem se neozvala, protože se u nás nic zvláštního neděje. Tátovi je pořád stejně, drží se, občas polehává, nijak nepřibírá (45 kg), ale jinak pobíhá doma po bytě a pracuje. Chemoterapie (ta nejlehčí) mu prý zabírá, říkala doktorka, tak nevím, jestli je to skutečně tou léčbou..., raději o tom nepřemýšlím a raduji se s každého dne, kdy slyším v telefonu tátův energický hlas. Koncem roku to bude rok a půl, kdy se u táty začaly projevovat zdravotní problémy, např. prudké hubnutí, zvracení, atd. Jako Sisi se bojí, že to jednou přijde a stav se zhorší, píše se, že max. 2 roky je doba k přežití po udeření nemoci. Přečetla jsem si poslední příspěvky, je mi z toho moc smutno, všem držím palce, aby to nebylo tak zlé!
Sisi, 15.11.2011 6:32:44, IP: ***.***.101.66, #154793
Magdo, je mi z toho smutno, jak píšete o babičce, hrozně se bojím. Babičku jsme vzali o víkendu na 2 malé výlety, jeden si vybrala sama, asi ví, že už by se tam nemusela nikdy podívat.. Je ráda , že to zvládla, ale moc se bojím.. Držte se, hlavně ať babička nemá bolesti.Vím jak naše babi zvracela u toho prního zánětu, nebylo jí nijak pomoci a mamce řekla, že je jí jak před smrtí, pak se z toho dostala, ale je to děs.

Lauro, babička se zatím totiž taky drží, v únoru to bude rok.. Dcera se mě ptala co bych chtěla od ježíška, tak jsem si napsala, aby babička byla s námi u stolu. Je jí 5 let, tak se divila, že už nic víc nechci, no brečela bych, ale jak mamka říká, ještě bude času na břečení.

S.
magda.b.90, 15.11.2011 18:44:15, IP: ***.***.79.238, #154823
Tak dnešní návštěva babičky v nemocnici byla docela smutná. Nechce jíst, sní 3 lžíce a má dost, svačiny nechce vůbec a večeři snědla taky tak 3 lžíce. Je smutná, apatická..včera mě prosila ať jí přinesu trošku rýže se štávou a pečeným kuřetem...ani se toho nedotkla. Pokud to tak půjde dále, tak jí prý zavedou kanylu do nosu a tím ji budou krmit.A navíc už chce nachystat věci na pohřeb :-( protože se prý už domů nevrátí....Jsem z toho dnešního dne úplně psychicky rozhozená.
LAURA, 15.11.2011 19:29:07, IP: ***.***.53.165, #154825
Magdo, to je zoufalý, soucítím s vámi. Já jsem taky rozhozená, včera jsem tady napsala a zakřikla jsem tátův stav. Dnes totiž nedostal chemoterapii, nebylo mu dobře a hlavně měl špatnou krev, poslali ho domů. Táta leží, nejí, nemá chuť, sotva mluví a má taky pohřební řeči. Já se mu snažila vnutit, že je to taky tím mizerným počasím, že má negativní vliv na psychiku a všechno se vším souvisí. Ach jo, snad se to zlepší, proboha!!!
Jana, 15.11.2011 20:58:05, IP: ***.***.159.104, #154836
Všechny vás tu zdravím, na tyto stránky jsem přišla před rokem a dvěma týdny, kdy táta zežlout a diagnózu znáte. Po operaci slinivky jsme dostali od chirurga zprávu, želožisko je velice rozsáhlé, ale nejeví žádné známky nádoru, vše prý odpovídá chronickému zánětu. Byla to pro nás úžasná zpráva a já děkovala bohu. Táta se velice rychle zotavoval, pracoval a cestovat. Do konce letošního srpna, kdy dostal zánět žlučovodů a v nemocnici na gastru nám řekli, že na má zřejmě mety na játrech a trvají na původní diagnóze - se slovy nemůžeme pro vás nic udělat. Táta nám slábnul a co ta nemoc udělala z chlapa, které byl jak hora nebudu popisovat. Pečovala o něj maminka doma a já pomáhala co se dalo. Dnes k ránu jsem tátovi volala záchranku, špatně se mu dýchalo. Zemřel při převozu, doma s námi nedokázal odejít. Musím však napsat, že táta ani jednou nezvracel, ani nic na bolest, říkal, že jediné, co ho bolí je jak to dopadlo. Táta pro mě bude vždy vzorem a jsem šťastná, že jsem se narodila jako dcera tohoto báječného člověka. Budeš mi strašně chybět tati! Bojoval jsi neuvěřitelně statečně, ale rakovina slinivky je neporazitený soupeř.Bylo mu 62 let a za mých 31 let co jsem na světě nikdy nemarodil, jen mu operovali slepé střevo když mi bylo pět, poté až tahle hnusná nemoc SLINIVKA.
Václava, 15.11.2011 22:25:52, IP: ***.***.86.103, #154838
Milá Janičko,
upřímnou soustrast.Cítím s Tebou, musí Ti být teď hodnně smutno a mamince, ani nemluvím. Sllzy mi jdou do očí, Je nás tolik, komu tahhlle šílená bestie vzala naše drahé lidi.
Sisi, 16.11.2011 6:19:00, IP: ***.***.101.66, #154840
Jani, upřímnou soustrast. Úplně mě z vašich slov zamrazilo, je mi hrozně smutno, kdybych nebyla v práci, tak si pobrečím.

Magdo a Lauro, držte se, čekají nás asi hrozné časy a do toho to počasí a vánoce na krku.
magda.b.90, 16.11.2011 9:32:28, IP: ***.***.79.238, #154847
Jani, upřímnou soustrast.

Lauro, je to zoufalé, ta bezmoc, že jí nemůžu pomoci a že to vzdává, to je hrozný pocit. Snad bude dnešní návštěva lepší. Chodím za babičkou do nemocnice každý den na 2 hodinky. Je pravda, že tohle zimní počasí našim nemocným na psychice moc nepřidá, spíše je ubíjí. Mám jediné přání, aby s námi zůstala do vánoc...i když jak to tak pozoruji, nevím nevím.

Sisi a Lauro, také se držte a budeme se všechny snažit naše nemocné nějak psychicky povzbudit a navodit jim lepší myšlenky i když to bude těžké.
Lucie, 16.11.2011 13:08:08, IP: ***.***.208.98, #154861
Jani upřímnou soustrast.

Také mám slzy v očích. Opět se mi vybavil náš smutný příběh. Buďte statečná.
LAURA, 16.11.2011 17:52:48, IP: ***.***.53.165, #154876
Jano, přes slzy nevidím, snad píšu správně - upřímnou soustrast, hodně sil a držte se všichni v rodině co jnejpevněji....
Galina, 16.11.2011 20:10:20, IP: ***.***.176.74, #154892
Jani přeji upřimnou soustrast pláču s Vámi čeká mě to samé jen si moc přeji aby maminka byla snáma na vánoce nic víc si nepřeju. Moc se bojím dežte se myslim na všechny co sem píšete
Flavia, 17.11.2011 11:07:09, IP: ***.***.121.251, #154911
Janko, úpřimnou soustrast.
Galino, přeji Vám a celé rodině, ať si užijete Vánoce v pohodě a zdraví, asi je lepší nepřemýšlet nad tím, co bude, nýbrž nad tím, co je a užívat si příjemných chvil s maminkou a rodinou.
        Předchozí   1 .. 171172173174175176177 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.