Diskuse - rakovina slinivky břišní
Jana, 05.10.2011 22:58:04, IP: ***.***.246.147, #149359Galino,je mi hrozně líto,co teď zažíváte. Na tyto stránky chodím někdy od jara,kdy onemocněl tchán stejnou nemocí jako vaše teta. Zemřel už 20.června.Netrpěl tolik a byla to poměrně klidná smrt.Naštěstí.Já teď,ale myslím na vás. Nechci být za chytrou,ale myslete teď na sebe a své zdraví.Když mi před 13 lety umírala mamka na rakovinu jater,dělala jsem hrdinu.Je to špatně.Z dlouhodobého stresu jsem si přivodila srdeční arytmii a vysoký tlak.Nebuďte velký hrdina a navštivte doktora,nechte si napsat léky na uklidnění.Je toho na vás moc a budete potřebovat pevné nervy. Nestyďte se a neudělejte stejnou chybu jako já. Následky svého přehnaného hrdinství si nesu do dnes. Jinak všem vám a vašim milým moc držím palce.
Sisi, 06.10.2011 6:47:11, IP: ***.***.101.66, #149375Galino, no to je hrůza, to vypadá jak z velmi špatného filmu. :( Jana vám ale radí dobře, stres je hodně špatný, ať si ještě něco neuženete vy. Držte se.
Václava, 06.10.2011 8:31:56, IP: ***.***.64.129, #149385Milá Galino, neuvěřitelné, jak si s námi dovede osud zahrávat. Vím, že je to strašlivá zpráva, než si zase na to pomyšlení zvyknete, je to jako rána do hlavy. Je to zlá nemoc, ale né tak fatální, jako ta rakovina slinivky. S játry se dá ledacos dělat a plíce, ještě to není jisté a kdyby, také to se dá dlouhodobě udržovat léčbou. Přesně, jak psala děvčata přede mnou. Zajděte si k psychiatričce a nedělejte hrdinky, vy i sestra. Také jsem začala v době nemoci mého muže brát antidepresiva. Bránila jsem se tomu a chtěla ten hořký kalich bolesti s ním sdílet natvrdo, ale dobrá kolegyně mě objednala ke své lékařce a ta mě vpodstatě přesvědčila, že to udělám nejen pro sebe, ale i pro něho. Jako zhroucená osoba, že mu nikterak nepomůžu. Měla pravdu.
Sisi, 06.10.2011 11:19:34, IP: ***.***.101.66, #149416Lauro, tuto zprávu jsem také četla. Píší tam také, že o nemoci řekl v roce 2004, to je neuvěřitelné, jak dlouho to vydržel.To bych naší babičce také přála.
LAURO, 06.10.2011 13:22:10, IP: ***.***.53.165, #149429Sisi, nevím to přesně, ale myslím, že měl operaci slinivky a transplantaci jater. Prostě všechno, co si mohl dovolit, aby si prodloužil život. Ale ty peníze stejně nic moc nezmůžou, nemoc je nemilosrdná k boháčům a chudákům.
Sisi, 06.10.2011 13:37:53, IP: ***.***.101.66, #149435Myslela jsem si, že v tom byly peníze. Ale taky mu to chudákovi nepomohlo.
Václava, 06.10.2011 13:41:08, IP: ***.***.64.129, #149437Přesně tak, Lauro, je nemilosrdná ke všem, ale moc se poslední dobou bojím, že až tak stejně na tom nejsme. Kdo ty peníze má, zaplatí si i ty roky navíc, kdo je nemá, musí trpět i nevybíravé chování lékařů. Samozřejmě, nemoc a smrt se boháčům nevyhne, ale léčení se uplatit dá.
Jana, 06.10.2011 15:32:44, IP: ***.***.7.117, #149464Jen peníze v tom nebyly. Měl vzácnou, méně agresivní formu. Kdyby měl stejnou diagnózu jako lidé, kterým je věnována tato diskuze, i se svými miliardami by si koupil maximálně pár týdnů či měsíců, ne celé roky.
Paní Galino, to je až neuvěřitelné, jak Vás osud fackuje. Přidávám se k ostatním - myslete i na sebe.
Galina, 06.10.2011 18:29:14, IP: ***.***.187.14, #149474Och jak jste hodný na mě mám Vás ráda budu tu psat a vypisovat svou bolest. Snad mi to pomúže.Mám nevěstu zdravotní sesrtu a psala mi že je to moc zlý metaztazy na jatrech a pravou plici chycenou ještě nevim přesně . Zitra jedu za maminlou nastupuje do nemocnice. Myslím si ale nevim to přesně ale na operaci ji nevezmou má už pokročilý věk skoro 80ku. Už mám léky na uklidnění a vysoký tlak a aritmii srdce jsem si přivodila když mi umřel tatínek před 5lety byla jsem hrdinka ale dnes už ne nestydím se za deprese je toho na mě dost teta ted matka co mě ještě čeká. Dnes jsem sama byla u lékařky byla jsem na vyšetření krve jsem pořad unavená a boli mě všechny klouby lokty ,kolena našli mi boreliozu ale prý to není aktivní nemam se čeho bát ale léky mi nedali už nevím kudy kam a kam se obrátit. Všem Vám moc děkuji za Vaší podporu moc dík
Flavia, 07.10.2011 10:07:49, IP: ***.***.121.251, #149555Galinko, to je hrozné, osud Vás zkouší co může. Včera jsem seděla dvě hodiny v autobuse a myslela na Vás, nebojte se sem napsat co cítíte, uleví se Vám a všichni na této diskusi Vám rádi pomůžou, poradí... jsme s Vámi.
Nellys, 07.10.2011 10:34:10, IP: ***.***.124.26, #149560Steve Jobs trpěl tzv. neuroendokrinním karcinomem slinivky. V některých případech je tento typ ještě horší než běžný adenokarcinom. Ale pravda je jedno, že měl díky svému postavení i financím úplně jiné možnosti léčby než ostatní lidé, proto také žil s touto nemocí 7 let.
Sisi, 07.10.2011 11:41:36, IP: ***.***.101.66, #149573Min. týdne jsem psala, jak mamka lítala po doktorech ohledně CT pro babičku, tak včera konečně napsali babi CT a to se podržte až na 1.11., to může být kdoví co. V tomto případě by asi pomohly ty peníze a to ještě obvoďačka ani nevěděla jaké CT má napsat, tak mamka musela volat do Motole, kde by se na to ještě chtěli podívat, aby jí poradili. fakt děs.
Galino, držte se.
radka, 08.10.2011 19:43:00, IP: ***.***.195.22, #149736ahoj můj táta má taky rakovinu slinivky, podstoupil chemo a ted začne chodit na ozařky...v jednom máš pravdu nedá se na odchod blízkého člověka připravit...chemo snášel docela dobře akorát měl své špatné nálady a my to museli vydržet...jsme mu oporou a musí jíst hodně ovoce a zeleniny, záleží na tom pokud mu z toho není zle...třeba můj otec nemohl zeleninu ani vidět..ale v každém případě ho nelituj a buď mu oporou a nalaď ho do optimismu psychika hodně pomáhá ...s pozdravem Ráďa :)
Petra, 12.10.2011 9:14:28, IP: ***.***.224.8, #150213Evíku,
tak u nás to dopadlo moc špatně. Včera na kontrole nám paní doktorka řekla, že sice na plicích zatím žádné meta potvrzeny nebyly, ale bohužel už má 2 ložiska na játrech. Sama paní doktorka byla v údivu a neměla slov, ty markery měl jako zdravý člověk. Takže v našem případě se na markery nedá vůbec spoléhat, nedá se podle nich léčba sledovat.. Taťkovi byla nabídnuta změna léčby, již 3. druh chemo. Taťka už další chemo nechce, nechce už trávit zbývající čas po nemocnicích a nechat do sebe nadále píchat. Na rozmyšlenou má do 24. 10., ale myslím, že už svůj názor nezmění... Hodně sil a pevné nervy všem,
Petra
Evík, 13.10.2011 8:25:43, IP: ***.***.224.13, #150404Petro,je mi vás moc líto,hodně jsem doufala v to,že když máte markery nižší,tak vše je na dobré cestě..my jsme včera s tatkou taky dobře nepochodily,chemo mu včera nedali,protože má nedostatek bílých krvinek,ted má 14dní pauzu a pak by měl začít 3 sérii..zatím se cítí dobře,v práci to zvládá,ale taky se bojím co bude dál..moc na vašeho tatku myslím,je hrozně mladý,je mu o deset let méně než mému a to si já pořád říkám,proč to nepřišlo až za 20 let...držím vám moc palce,kdyby jste něco potřebovala,tak se ozvěte..