Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

LAURA, 29.09.2011 17:57:59, IP: ***.***.53.165, #148776
Sisi, k tomu CT, co píšete, to snad zlý sen! Vaří se ve mně krev, ovládám se, abych nepsala sprostě. Prostě si vaši maminku přehazovali jako horkou bramboru, bylo jim úplně jedno, že je to nemocný a stále ještě živý člověk, je to k nevíře, ale bohužel běžná praxe, jdu si dát panáka!
LAURA, 29.09.2011 18:04:39, IP: ***.***.53.165, #148777
I po přečtení Sabiny 75 si jdu opět dát panáka. Abych nakonec vzteky nevyžahla celou láhev, protože důvodů je opravdu dost. Možná si místo toho půjdu dát studený hadr na hlavu..., protože je to v našem zdravotnictví opravdu všechno jaksi na hlavu...
Jana, 29.09.2011 18:12:01, IP: ***.***.98.201, #148779
Všechny, jejichž nemocní umírají v bolestech, bych chtěla vyzvat, aby se nedali a vynutili si léky proti bolestem. Otázka: "Dobrý den. Jak byste laikovi vysvětlil, proč rakovina v pokročilém stavu tak moc bolí? Utlačují nádory nervy? Děkuji." Odpověď pana doktora Vyzuly z Masarykova onkologického ústavu v Brně: "Ano, bolest je vnímána přes periferní nervový systém. Takže útlak nervů, nervových pletení, periferních nervových zakončení, která vnímají a přenášejí bolestivé podněty, je vnímáno jako bolest. Bolest dnes však jde určitě dobře tlumit celou řadů léčivých přípravků a pacient by bolest neměl pociťovat. Pokud ano,tak je to selhání lékaře nikoli současných léčebných možností." Zdroj: onkologická poradna na iDnes
Galina , 29.09.2011 18:18:02, IP: ***.***.157.213, #148780
Moc Vám všem děkuji nebyla jsem na to sama byla semnou vždy má sestra Lenka byli jsme si a jsme si oporou. Tetu už nic nebolí. Moc mi tyto stránky pomohli vypsat se ze své bolesti snad budu pomahát druhým. Všem moc děkuji. Vše už máme zařizené a ted se musim taky postarat o sebe. Paní Lauro, Sisi držte se. Paní Jitce přeji upřimnou soustrast. Držte se Všichni. Pani Flávia a paní Václavo jste v této diskuzy sluníčko drželi jste mě
LAURA, 30.09.2011 10:02:56, IP: ***.***.53.165, #148840
Ahoj všichni! Řešíme novou postel pro tatínka. Prosím, poraďte, zda se vyplatí polohovací rošt (elektrický). Nemáte s tím někdo zkušenost? Dokonce jsem si našla matrace proti proleženinám, ale není to nutné. Dokud táta permanentně neleží, je možné starou postel vyměnit za novou, v opačném případě by to bylo náročné (víte, co myslím...).
Sisi, 30.09.2011 10:23:25, IP: ***.***.101.66, #148853
Lauro, babička , když ještě spala v poschodí u mamky v ložnici, tak spala na této el. polohovací posteli, vždy si zvedla hlavu jak potřebovala. Po tom zánětu spí sama dole a má postel normální, mamka myslela, že by se jí koupila nová postel, ale babička zas že už to není potřeba.. Ale určitě si myslím, že to zvedání hlavy či nohou k něčemu je.

Jak se daří tatínkovi? On má stent v žlučových cestách?Babičce ho teď dali nastálo po tom zánětu. Má pořád hlad, tak jsme všichni rádi, dnes prý půjde i sama pro dceru do školky, tak je statečná. Jen jí pořád říkám, ať nosí telefon u sebe, kdyby se cokoli stalo.

S.
Václava, 30.09.2011 10:30:54, IP: ***.***.235.102, #148854
Milá Galino, Vám, vaší sestře a všem blízkým tety upřímnou soustrast. Tetě už má po bollesti a to je teď nejdůležitější. Nikdy Vám nevymizí ze srdíček a to je myslím to, co ona věděla a stou myšlenkou určitě umírala. To musí být pro vás důležité, na ní vzpomínat hezky, určitě to teď bolí, určitě budete chvíli ještě vidět před očima ten bolestný věchýtek, ale to časem přejde a uvidíte jí před očima takovou, jaká byla ppřed tím. Mám s tím zkušenosti. Pokud si nepřivolám ty bolestně zofalé oči mého milovaného manžela sama, už mi do paměti nejdou, ale jdou ttam ty jeho se zamilovanými šelmovskými ohníčky, tak ho vidím teď, tak jsem za to ráda. Chybí mi samozřejmě moc, mi chybí, stýská se mi, ale je to mnohem méně bolestné, opravdu je čas milosrdný lékař. Teď pro Lauru, mám pocit, že byste si tu postel mohli vypůjčit, že je ta možnost, nevzpomínám si,kde jsem to četla, ale když byl můj manžel nemmocný, nnašla jsem nějaké stránky s domácí péčí. Zkuste si to najít..To možná ale jako krajní řešení až by pořád musel ležet, teď ať má prostě pohodlnnou postel na které hho nebudou bolet záda. To on si řekne. Mám pocit, že by ho to stresovalo, že mu chcete zařídit takové nemocniční ležení. Nebo já nevím, jak na to nahlííží.
Sisi, 30.09.2011 13:37:47, IP: ***.***.101.66, #148876
Lauro, váš tatínek má ten nádor asi někde jinde, než naše babička, průběh má úplně jiný.

Babi si taky dala cíl, že by chtěla " vydržet " do vánoc. Teď jim nahrává počasí, zítra jde s kamarádkou zase na malý výlet.Bohužel, počasí se má příští týden zkazit, tak se toho taky trošku bojím, ona psychika dělá hrozně moc.
Petra, 30.09.2011 14:12:01, IP: ***.***.230.83, #148881
Tak jsem se vrátila s taťkou z vyšetření z nemocnice. Upřímně, jsem z to ho celá rozháraná....Naše ošetřující lékařka tam nebyla, zastupující doktorka chtěla taťkovi podat 3. aplikaci z 5. série chemoterapie, kterou už máme 3 týdny za sebou... Když jsme ji na to upozornili a chtěli po ní výsledky z kontrolního CT a RTG, tak je nemohla najít. Nakonec se jí povedlo odněkud nahrát data. Jelikož ale neměla podrobnosti z předchozího CT, tak nám nebyla schopná říct, zda došlo k růstu nebo naopak ke zmenšení nádoru...Nádor má v současné době 8 cm a našli i další ložiska okolo 5mm na plicích... To prý ale ještě nemusí být metastázy. Může se prý jednat i o cévy. Sama doktorka se podivila, že tam tak malá ložiska na CT vůbec viděli...Musí se prý poradit s kolegy a případně změnit léčbu nebo naopak v té současné Gemzarem pokračovat. Objednala nás za týden na čekání, mezi již objednanými pacienty, takže to bude opět na 1/2 dne...Každopádně nevíme na čem vlastně jsme. V lékařské zprávě nikdy velikost nádoru v cm neuváděli, stálo tam akorát objemný tumor hlavy a těla slinivky. Tak jsem myslela, že bude ještě mnohem větší. V dubnu na kontrolním CT zjistili, že tumor od nálezu v prosinci 2010 vyrostl, a proto změnili léčbu. Tumorové markery šly rapidně dolů, tak tedy nevím, zda došlo ke zvětšení nebo naopak ke zmenšení. Každopádně pokud na těch plicích budou metastázy, tak je to pěkně v pytli... Chemoterapii by pak taťka dostával také ambulantně, 1 x za měsíc 5 dní po 2 hodinách. Tak alespoň ať někdo z Vás tady má konečně lepší výsledky! Ať se najde alespoň jedne človíček, kterému léčba zabere!U nás se asi zázrak konat nebude, jsem z toho moc smutná, ale stále nepřestávám doufat. Co jiného nám také zbývá, že? Hodně sil všem!
Pa Petra
Evík, 30.09.2011 21:15:38, IP: ***.***.224.13, #148916
Petro,právě jsem si přečetla váš příspěvěk a je mi z něho smutno..přístup lékařu zde u nás je šílený,pořád něco hledají(my měly též problémy s krevnímy výsledky,nenašly se,dělaly se znova),na vše mají spoustu času,pacienty neustále přeobjednávaj a pak řeknou v klidu,že už je na určitou léčbu pozdě(což jsme sami zažili s tatkou)..nemluvě o neustálém střídání lékařu..muj tatka byl včera na 1.dávce z 2.série chemo,přišel tam na 9hodinu a odcházel po 14hodině,přičemž chemo trvá 40minut!!!!Zbytek je čekací doba,,tatka byl po noční,navíc si píchá inzulín a potřebuje tudíž pravidelně jíst..lékaře tyto skutečnosti však nezajímají,chceš se léčit,tak čekej!!Dnes jsem se o tom bavila s mou tchýní(bývalá zdrav.sestra)a ona sama řekla,že to co se děje v naší nemocnici,to nepamatuje,nezná prý jediného člověka,který by si nestěžoval na zdejší poměry a zpusob léčby..prý ji připadá,že většina čeká na obálku,a pokud se nedá,má pacient prostě smulu..je to hyenismus,pacient je pro ně prostě kus..Petro moc vám držím palce..
sabina 75, 01.10.2011 1:09:52, IP: ***.***.166.16, #148923
dobrý den Petro,Eviku,,,,jak to tak tady čtu,koukám,že přístup lékařů je všude skoro stejný...nedejte se odradit...i my s maminkou jsme podobné procedury absolovovaly,nikdo nám nic neřekl,doktor tam nebyl,měnily se směny...tak jsme čekaly a čekaly....třeba i čtyři hodiny...ta nejistota je nejhorší....můj tatínek už nedospěl ani k chemoterapii,takže nemám s tím žádné zkušenosti..ale co vím je,že takhle nemocní lidé mají rádi teplo,tatínek se rád vyhříval va vaně,,,přeji vám všem hodně síly!!taky bych se ráda zapojila do debaty,co všechno ještě můžeme pro naše nejbližší udělat...všem hodně zdraví!!S.
LAURA, 04.10.2011 17:15:42, IP: ***.***.53.165, #149227
Dnes byl zase boj o lůžka, říkal táta. Od 8 hod. až do 16. hod. trávil čas čekáním na chemoterapii. Nevím, proč to není lépe zorganizované, ti nemocní (a hlavně ti, kterým opravdu není dobře) se tam kroutí na židlích a čekají hodiny a hodiny! Táta přišel zase tak vyčerpaný, že rovnou zalehl, ani nebyl schopen mluvit se mnou do telefonu. Ach jo!
Galina , 04.10.2011 17:36:21, IP: ***.***.179.244, #149232
Lauro je mi Vašeho tatínka moc lito chudák
Sisi, 05.10.2011 9:25:13, IP: ***.***.101.66, #149268
Lauro, také mi to je líto, že tatínek můsí takto zkoušet. Opravdu to zdravotnictví stojí za ..
Galina, 05.10.2011 21:38:04, IP: ***.***.161.156, #149353
Zdravim všechny mám zase špatné zprávy ještě teta neni pohřbena a moje matka má rakovinu jater a asi i plic co jsem komu udělala :((((
        Předchozí   1 .. 166167168169170171172 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.