Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Sisi, 12.09.2011 20:15:34, IP: ***.***.129.114, #146970
Galino, už jsem na vás myslela, jak se asi daří tetě, takže je to pořád stejné. :( Myslím na vás.

Paní Nellys mohu se vás zeptat? Bratr našel na netu info o lékařích na Bulovce, nevím teda jak starý článek to je, ale myslím, že to nevadí.Píše se tam o tzv. metodě ireverzibilní elektroporatizace s přístrojem Nanoknife. Nádor se prý neodstraňuje, je vystaven elektrickému poli , a proto dojde k porušení buněčných membrán. Doufám, že jsem to dobře opsala. Pokud to znáte nebo jste o tom slyšela, můžete mi napsat na to váš názor, naše babička by se tam chtěla objednat, zda by jí to nemohli udělat.

S.
magda.b.90, 12.09.2011 20:43:54, IP: ***.***.79.238, #146972
My jsme se dozvěděli, že má babička rakovinu letos v dubnu, protože nám zežloutla a mysleli jsme si, že je to žloutenka. Ale na ultrazvuku zjistili, že je to od slinivky a že nádor ze slinivky ucpal žlučovod, tak jí tam dávali stent, aby ho zprůchodnili.Naposledy byla v nemocnici před 2 měsíci a dr. na akutním přijmu mi říkal, že podle krevních výsledků to vidí tak na půl roku.Babičku zatím máme doma, sice už se u ní začínají objevovat ostré bolesti břicha, ale zatím to není v kuse. Takže ustoupí třeba po půl hodině. Taky nám říkali, že se může stát, že obtíže jako jsou horečky a třesy ustoupí a pak se můžou objevit v plné síle. Což teď je déle než týden bez teplot, tak se bojím toho co přijde.
Sisi, 13.09.2011 6:41:28, IP: ***.***.101.66, #146987
Dobrý den Magdo.b, vaše babička má dosti podobné příznaky jako naše. Naše babička musím zaklepat zatím žádné bolesti nemá, jen jednou si prošla horečkou a třesavkou - zánětem, je pravda, že jí z něho dostávali v nemocnici 3 týdny, teď je doma a v pohodě, snad to ještě chvíli tak zůstane. Držte se.
Anna, 13.09.2011 8:07:08, IP: ***.***.10.129, #146992
Dobrý den,tak jsme dnes četla převratný článek,že půvoci rakoviny slinivky může být parazit Motolice z masa,také mnoho jiných parazitů,kteří napadají, bohužel lékaři na toto nedělají vyšetření!!!!
Ylo, 13.09.2011 14:14:29, IP: ***.***.128.87, #147021
Všem přeji sílu, víru a odolnost.
Bohužel rakovina slinivky je hodně způsobena kouřením, špatnou životosprávou, obezitou, nevhodným životním stylem a zvýšeným požíváním alkoholických nápojů.
Bohužel, ale paraziti ??? To né,....
80% nemocných s tímto nádorem jsou kuřáci.

Snažme se s tím něco udělat, nekouřit, být ohleduplní k nekuřákům, zlepšit životní styl.
Pevně věřím, že se omezí i ten strašný nárůst této hrozné nemoci. Mysleme na své nejbližší, kteří na tuto strašnou nemoc umřeli nebo umírají a zkusme žít zdravěji, jistě by si to naši blízcí přáli.
Vše jen to dobré, Bůh se všemi, keří to potřebují a věří,.......
Sisi, 13.09.2011 18:48:19, IP: ***.***.129.114, #147037
Ylo, vše co píšete - špatná životospráva je asi pravda, ale naše babička nekouří, nepije, jedla relativně zdravě, protože co je vlastě jíst " zdravě ". Samozřejmě, že když byla mladší, tak si nějaký ten alkohol dala asi jako většina, občas si i zakouřila,ale žádný náruživý kuřák nebyla a to už je asi tak 20let zpět.Jedině, že by se to vše táhlo roky, i to může být pravda.
Nellys, 13.09.2011 19:33:56, IP: ***.***.65.141, #147040
Pro paní Sisi:
Ano, Nanoknife mají nově na Bulovce,jedná se o přístroj který pomocí extrémě krátkých elektrických pulsů při působení na tkáň vyvolá buněčnou smrt, tedy zničí buňky nádoru. je to něco podobného jako radiofrekvenční ablace,ale ještě šetrnější k okolním zdravým tkáním, ještě před několika měsíci byl pouze ve stadiu preklinických zkušek a zdá se být velmi účinný.Zkoušen byl zatím na tumory plic, jater a ledvin. Konkrétně u karcinomu slinivky nedokážu odpověď, zda by byl vhodný a účinný, a ROZHODNĚ zkuste kontaktovat chirurgii na Bulovce. Jeho přínos vidím hlavně v léčbě jaterních metastáz.
Sisi, 13.09.2011 19:50:25, IP: ***.***.129.114, #147044
Paní Nellys děkuji za odpověď.
Sisi, 14.09.2011 9:37:33, IP: ***.***.101.66, #147078
Mamka volala na tu Bulovku a dělají to prý pouze zkušebně u vybraných jedinců. :(
Galina, 14.09.2011 15:16:38, IP: ***.***.164.28, #147103
Ach jo :(:(:( to je mi líto Sisi
memento, 14.09.2011 20:58:51, IP: ***.***.176.1, #147119
Jen pro úplnost bych doplnil, že výrobce NanoKnife měl před několika měsíci velký problém s tím, jak prezentuje svůj výrobek. Zatím totiž nejsou žádné seriózní výzkumy, podle kterých by byl lepší než jiné postupy. Neseriózním vzbuzování nadějí si bohužel pouze zvyšují poptávku, čím závažnější onemocnění, tím je to, bohužel, obvyklejší:-(
LAURA, 14.09.2011 21:17:54, IP: ***.***.53.165, #147121
Též jsem se informovala o NanoKnife pro slinivku, mluvila jsem přímo s chirurgem, výsledky zatím nepotvrzují pozitivní dopad na toto onemocnění, naopak může hrozit zánět a celková sepse, dobré výsledky jsou u jiných orgánů. Je také důležité o jaké druh nádoru se jedná a kde je umístěn. Například u multicystického nádoru je tento zákrok nemožný, není kam namířit pulzy. Je to prý ve fázi výzkumu, aspoň takhle mi to lékař říkal, ach jo!
Sisi, 15.09.2011 6:49:26, IP: ***.***.101.66, #147139
Člověk dostane naději a v brzké době je opět sražen na kolena do reality :(
Václava, 15.09.2011 11:05:23, IP: ***.***.64.129, #147153
Máte pravdu, člověk se chytá každého stébla naděje aby byl z toho potom vyveden tím, že k tomu není ten vhodný pokusný králík, protože v této situaci by klidně tím pokusným králíčkem byl. Co kdyby to zrovna u něho vyšlo. Také se mi to moc nelíbí, když vyletí do éteru zpráva o tom a tom, na co to vše jde použít (knife nůž, spalování, nebo zmrazování nádorů) a nakonec je to všechno jinak. Protože je to jen pro vybrané případy. Jenže co jiného člověk v této situaci má, jenom tu naději a i to pomáhá udržet se alespoň co nejdéle nad vodou a nevzdávat se té potvoře jen tak. Přeji sílu a naději.
annalucie, 17.09.2011 21:53:02, IP: ***.***.120.157, #147366
Ylo..moje maminka měla výbornou životosprávu,nekouřila,nepila alkohol ve větším množství...přesto na to umřela
        Předchozí   1 .. 161162163164165166167 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.