Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Simona, 16.05.2011 14:00:07, IP: ***.***.96.102, #134418
Vím Václavo, psala jsem si s Vámi hned jak manžela diagnostikovali, někdy v září, říjnu 2010.
Četla jsem tenkrát všechny Vaše příspěvky v době, kdy byl Váš manžel nemocný. Věděla jsem co mě čeká, věděla jsem kdy mě to čeká, tipovala jsem březen duben, nemýlila jsem se.Máme 4 děti (24,19,17,8 let) manželovi bylo 50 let.Jsem tak moc ráda, že byl doma do poslední chvíle, ale zároveň to byl tak silný prožitek, že jsem mu to trochu zazlívala čemu mě chce vystavit (on to nevěděl, že mu to malinko zazlívám).Nyní nelituji, jsem moc ráda, že nebyl sám. Manžel ovdověl jako mladý, jeho žena mu zemřela ve 24 letech na rakovinu lymfatických žláz. Věděl co mě čeká, jak se budu cítit, co budu prožívat, sám si tím prošel mladý a zůstal mu čtyřletý chlapec. Manžel si prošel obojím, pochoval manželku a nakonec si smrtí prošel sám. Nedokážu do diskuse moc psát a pomáhat ostatním, všechno zatím vidím černě, realisticky. RAKOVINA SLINIVKY = SMRT ! Tady se hraje pouze o čas. Moc bych zatím nikoho nepovzbudila. Pouštím si rodinné filmy, pohlížím si fotky, zapaluji svíčky, prostě přežívám. Držím Všem moc palce.
Evík, 20.05.2011 20:50:57, IP: ***.***.224.13, #134729
Petro chtěla jsem vám poděkovat za tip na Katku a její články..našla jem její příspěvky a pokusím se na ně zareagovat,delší dobu Katka nepsala,tak uvidím jestli se ozve..Katko,váš tatínek je zemědělec a tak jsem se chtěla zeptat..muj tatka prodělal též radikální operaci,nádor v hlavě slinivky,3,5cm,hlava s nádorem odstraněna,bez meta..po operaci si píchá malé množství inzulínu..myslela jsem si,že u člověka,kterému byl nádor odstraněn,je šance na delší život,vám však řekli pul roku..tak ted už nevím,čemu věřit..jak to zvládáte..a vy PETRO..my jdeme posledního května na onkologii,kde se rozhodne o případné chemo,zatím jsme však nepřibrali ani deko,tatka váží 68kg při výšce 178cm,je hrozné jak je hubený,býval to chlapák..je to všechno tak těžké..a jaště se zeptám na doplnky stravy,wobenzyn,mladý ječmen a chlorellu..já už nevím,co bych koupila,aby to aspon trochu mělo nějaký vliv..držte se,vidím,že neustále přibývá nás,kterým tato nemoc změnila život..
Petra, 22.05.2011 8:58:09, IP: ***.***.224.8, #134775
Evíku, můj taťka nic nebere, nakoupily jsme mu s mamko wobenzym a ovosan. Wobenzym by měl zpomalovar rak. bujení, ovosan zase napomáhat detoxikaci těla při chemoterapii. Taťka je ale bohužel špatně tráví a bolí ho po nich břicho. Můj taťka nikdy nebyl silný, při 178 cm měl 78 kg, po operaci velmi zhubl až na 62 kg, po měsíci nám začal přibírat, nyní je zhruba na 68 kg. Držím moc pěsti, držte se!
Petra
Dana Marie, 22.05.2011 19:15:05, IP: ***.***.40.46, #134796
Petro,zkuste ještě "zelený ječmen" a "chlorellu" z firmy New ways-tchyně mé kosmetičky se tím údajně vyléčila z rakoviny ženských orgánů. Říkám "údajně",protože zase maminka této mé kosmetičky říká,že to nebylo jen díky těmto doplňkům,ale díky celkové životosprávě,kdy ona paní vyloučila maso a jedla jenom syrovou zeleninu-čert se v tom vyznej,jak jsem koupila,tak prodávám... v každém případě zelenými doplňky nic nezkazíte,ač relativně zdráva,beru je také-na pročištění ...
Dana Marie, 22.05.2011 19:23:00, IP: ***.***.40.46, #134797
Tak prý snad ještě šťáva z červené řepy...Je velmi chutná,i když moje dcera ji zcela upřímně nenávidí,protože jsem ji kdysi dávno do ní násilím cpala-poblblá a všemi okolními nemocemi vyděšená hypochondrická matka...
Galina , 24.05.2011 2:07:43, IP: ***.***.161.136, #134879
Ahoj všem dnes jsem se dozvěděla diagnozu mé milovaní tety. Má rakovinu slinivky pořad si stěžovala na bolest zad a ramene. Pul roku ji lečili ruznými prášky měli jsme jit na objednáni na kapačky to jediné ji pomahalo ale nedojeli jsme skolabovala mi na chodniku. Odvezli ji do nemocnice. Nechce jist má zácpu straštně zhubla ona o svá diagnoze zatím neví má ještě ruzná vyšetření, jak ji mám pomoct potřebuji radu má velké deprese brečí pak se zase směje a dnes jsem ji ani nerozuměla špatně mluví. Lékaři ji nedavaji velkou šanci co pro ni mužu udělat poradte mi prosím
Galina , 24.05.2011 2:30:31, IP: ***.***.161.136, #134880
Paní Václavo poradte mi. Jsem zoufala moje teta má rakovinu slinivky operace není možná jen ozařováni a chemo ještě o svá diagnoze nevi má ještě spoustu vyšetření ale dnes mi řekli že je ve vážném stavu hubne neji má zácpu co pro ni mužu udělat má velké deprese Galina
Václava, 24.05.2011 9:20:07, IP: ***.***.64.129, #134897
Milá Galino, víte, ono opravdu není moc rad. Jediné a to Vám možná už poradili, když nemůže jíst, tak objednat se do dietologické poradny, kde by jí předepsali nutridrinky, Sice je mají normálně v lékárně k dostání, ale jsou drahé a na předpis je to přeci jenom levnější. Poradnu by Vám měli poradit v nemocnici, třeba její onkolog. Jinak, myslím, až jí pošlou na onkologii, a tam jí řeknou o chemoterapii a ozařování, bude jí to jasné. Její deprese chápejte, neví co se s ní děje a proč jí nemohou pomoci. Zácpy mohou být způsobené i léky, které brala na bolesti. Manžel to měl také, samozřejmě i to nechutenství a vlastně úplně stejně mu to začínalo jako vaší tetě, bolestí v zádech na kterou dostával půl roku čím dál silnější léky, které už nezabíraly. Úlevu mu přinesly až morfiové náplasti, které jsou v různých sílách. To by Vám také měli napsat na onkologii, ale když si řeknete, měl by Vám to napsat i obvodní lékař. Zeptejte se také na ten opich pankreatu, to v některých případech hodně uleví. Vaše tetička už je vysílená z těch šílených bolestí, to je jasné. Teď záleží jenom na tom jak jí od nich ulevit. Navštivte i centrum bolesti. Kde je u Vás najdete na internetu. Na deprese by jí měl lékař napsat uklidňující léky. Více pro ní udělat nemůžete, ale už to, že se postaráte aby měla zbytek života bez bolestí jí hodně pomůžete. Je to hrozná bezmoc, ale těm našim drahým nemocným se potom všechno zúží na to aby je nic nebolelo, aby mohli spát a přežívat bez trápení. A také aby měli pocit, že nejsou na to všechno sami. Přeji vám i tetičce hodně sil a trpělivosti.
Galina , 24.05.2011 10:02:43, IP: ***.***.143.60, #134898
Moc děkuji paní Václavo udělam vše co bude v mich silách čtu tady příspěvky a pláču jak malé děcko. Teta žije sama bydlime v Praze pomužu ji jak budu moc nejvíc mě trápí že sni nemohu byt pořád musim taky pracovat. Jen nevím kam se obrátit. Zatím nemá bolesti dostavá kapačky kanilou nevím jaké bude objednána na chemo a ozářky váží sotva 50kg. Je mi na nic ta beznaděj.
Dana Marie, 25.05.2011 11:56:12, IP: ***.***.40.46, #134983
Co se to s námi všemi děje za hrůzu ??? Poboha,proč ???
Renata, 25.05.2011 12:09:18, IP: ***.***.142.43, #134985
..... před půl rokem jsem tu seděla denně a četla různé pomoci, vše jsem mamimce nakoupila, ale její boj, ta zákeřná nemoc vyhrála. Maminka také neměla červené krvinky a přesně jako Vaší mamince už nedokázali doktoři krvinky nahradit, vzalo to strašně rychlý konec..... mamince selhával, jeden orgán za druhým ..... nevím jak se dá pomoci, v této chvilce jen morfium a být co nejvíc sní, vím o čem mluvím... přeji vám hooodně silné nervy.... a vaší mamince aby se alespoň torchu ulevilo.
Masa, 25.05.2011 13:55:21, IP: ***.***.162.57, #134993
Zdravím všechny, pročítám všechny příspěvky a je mi z toho smutno. Ještě před několika dny by mě nenapadlo že budu psá něco takového. Ve středu 4.5. 2011 mi zemřel můj milovanej tatínek.Přišlo to tak nečekaně, rychle.....nechápu a stále nevěřím. Zas.... slinivka....Nebyla to rakovina , ale akutní zánět. 22.4. 2011 začal mít najednou velké bolesti břicha, vystřelovalo to do zad a zvracel..Nikdo z rodiny o slinivce nic nevěděl do chvíle, kdy ho odvezli. Hledali jsme různé informace, a zjistili jsme jak moc je to vážné. Když si to tak vracím zpátky, tak jsme se za ním jezdili dívat jak nám umírá. Nikdy nezapomenu jak věřil, že to bude dobrý, říkal mi tak půjdu zase pod kudlu a pak uz budu jist jen suchý brambory. Před půl rokem byl na operaci srdce, vše dobře dopadlo a nakonec ho dostane slinivka.....Bylo mu 73 let, ale nikdo by mu to neřekl, vypadalo to že tu bude do 100 let........Všem Vám přeji hodně síly a štěstí....jsem ráda že jsem se mohla někde vypovídat
Flavia, 25.05.2011 18:41:27, IP: ***.***.121.251, #135024
Renatce děkuji za odpověď. Tušila jsem správně, dnes jsem mamince volala (žije na SK) a říkala, že ji v nemocnici řekli, že ji nebudou operovat, protože má prý něco ze srdíčkem a je hrozně slabá. Že až trochu zesílí bude chodit na ozařování (což je sladká lež protože už nezesílí). Doteď ji dávali injekce Novalgin ale před chviličkou jsem ji volala a mluvila úplně nesouvisle a byla mimo. Prý dostala injekci od bolesti. Nevím, že by byla z toho Novalginu tak omámená nebo že by ji už začali píchat morfium? Příští týden za ní pojedu, beru si dovolenou... Jezdím za ní až z Prahy každý víkend, tento víkend však potřebuji zůstat protože mám zkoušku. Já nevím, jsem z toho tak hrozně-hrozně!!!! nešťastná....Zdravím paní Václavu, která je pro mě v této diskusi takové sluníčko:)) a všechny spoluptrpící...snad to nějak zvládneme.
Václava, 26.05.2011 11:23:38, IP: ***.***.64.129, #135082
Milá Flavio, zvládnete to určitě, ale bez kruté bolesti, kterou cítíte někde v útrobách (svém sdrdci) se žádné odcházení našich drahých neobejde. Ani by to nebylo normální. Dovedu si představit, jak musíte být nešťastná, když jste od ní ještě ke všemu tak daleko. Má tam někoho jiného? Máte sourozence, nebo ona někoho, kdo by tam za ní šel, když Vy nemůžete? Takhle si budete neustále vyčítat, že nejste u ní. Když je takhle mimo, je to pro ní lepší, ale také to znamená, že se v organizmu děje nějaká zrada. Obvodní lékař mi o tom řekl, když jsem se ho ptala na mého manžela, proč že byl poslední dny mimo, prý toxické látky z nádorů, pokud už jsou hodně zasažené jimi různé orgány, tak postupně otravují mozek. U někoho se tak prý děje, že to není jenom z těch drog, ty spíš toho člověka utlumí aby spal. Já vím, vím a chápu, že máte tendence a budete mít si vyčítat, že jste s ní nemohla být více. To je také normální reakce a já si do dnešního dne a to už je přes rok, kdy můj manžel zemřel, vyčítám, že jsem se více nesnažila o to aby mě v nemocnici u něho nechali do posledního jeho dechu. Jenže stalo se a mělo to tak být. Maminka ví, že musíte být v Praze, měla by Vám za zlé, kdybyste zanedbávala učení a práci. Tak to tak prostě berte. Pro ní bude ten konec opravdu jedině vysvobození z těch krutých bolestí. Přejte jí to, i když Vám to kruté bolesti působí. Mějte hodně síly, vydržíte to, všichni jsme to museli překonat. Máte pravdu v tom, že my, kteří víme o čem mluvíte, s Vámi cítíme, protože jsme to prožívali, nebo někteří ještě prožívají a trpí stejně jako Vy. Pište, jestli Vám to pomáhá o tom mluvit, sama na sobě jsem si zkusila, jak pomáhá si o tom povídat a nedržet to jenom v sobě..
Galina , 26.05.2011 13:21:30, IP: ***.***.171.108, #135090
Zdravím paní Václavu skláním se před Vámi poklonu jste úžasná ženská. Taky mám bolest v srdci odcházý mi před očima teta už dostává morfium a chudák neví že má rakovinu slinivky. Tak se Vás ptám máme ji nechat ozařovat a chemo má to cenu jí ještě trápit?? Moc mi poháhá se podělit o svojí bolest a jsem ráda že jsem tuto diskuzy našla Všechny moc zdravím a přeji hodně síly Galina
        Předchozí   1 .. 145146147148149150151 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.