Diskuse - rakovina slinivky břišní
Lada, 27.04.2011 17:12:35, IP: ***.***.186.122, #133117Getzlafe, nemám nic proti léčbě bylinkami, ale vzhledem k tomu, že jsem tuto radu od tebe našel ve více tématických blocích a někdy i zcela nesmyslně (např. v bloku ORGASMUS), tak se domnívám, že jde pouze a výhradně o nedovolenou reklamu, která na tomto portálu nemá co dělat. Na www stránkách firmy Green Ways v části marketing jsem četl, cituji "za reklamu zaplatíme těm, kdo se o své zkušenosti podělí s potřebnými..". Pokud je to tvým cílem, Jidášský groš ti štěstí nepřinese...
LUCKA, 27.04.2011 21:48:12, IP: ***.***.164.79, #133131DOBRÝ VEČER.DNES JSEM SE DOZVEDĚLA,ŽE MAMKA-50 LET MÁ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ KARCINOM SLINIVKY.JE TO PRÝ NEOPEROVATELNÉ.ZITRA SE MUSÍ OBJEDNAT NA ONKOLOGII.JE STRAŠNĚ POHUBLÁ A BEZ SÍLY.POŘÁD JEN SPÍ A CHŘADNE.MYSLÍM,ŽE CHEMOTERAPII UŽ BY NEVYDRŽELA...SOTVA CHODÍ DO SCHODŮ.JE NĚJAKÁ NADĚJE?:-(
Václava, 28.04.2011 8:20:31, IP: ***.***.64.129, #133140Milá Lucinko, naděje je vždycky nějaká, ta je i když víme, jak vážné to je. Ponech si jí, co nejdéle. Domluví se s onkology, jaká bude pro ní nejvhodnější léčba. Půjde o paliativní, to znamená udržovací léčbu. Možná, že by potřebovala nejdříve dát trochu dohromady před chemoterapií, možná jí stejně budou operovat, pro zprůchodnění žlučovodů. To se všechno dozvíte. Pomáhejte jí hlavně hlavně udržovat ve stavu, že Vám na ní záleží. jinak by neměla sílu se s tím vším poprat. Mě je 51 a nedovedu si vůbec představit, co se jí musí honit hlavou, pokud ví, co jí je. Mě na tohle zemřel před necelým rokem milovaný manžel v 53 letech. Prožíval to statečně, ale nechtělo se mu samozřejmě odcházet a to mě děsilo, na co musí myslet.. Buďte pospolu a přeji hodně sil. Pokud budete potřebovat nějak se svěřit, nebo na něco zeptat, jsme tady.
Evík, 28.04.2011 13:54:29, IP: ***.***.224.13, #133157Ahoj,už tři měsíse sleduji tyto stránky a dnes vás žádám o vaše zkušenosti s touto hnusnou nemocí..muj tatka v prosinci najednou zežloutl,nic nenašli,pak se přišlo s verzí,že mu něco tlačí na žlučovody a tak devátého unora podstoupil operaci..pět dní po operaci byl v pořádku,pak dostal septický šok,selhaly mu orgány a skončil v umělém spánku na ARU.Až zde jsem se dozvěděla,že se jedná o zhoubný nádor slinivky,který je neohraničený,naštěstí byla celá hlava slinivky,kde byl nádor odstraněna,metastáze zjištěny nebyly..i přesto vše se tatka z toho dostal a po více než dvou měsících v nemocnici ho nedávno pustili domu..nikdo nám nesdělil co nás čeká a tak se obracím na vás..byla nám pouze nabídnuta chemo,celkem šestkrát,ale ta má jednu podmínku,musí tatka přibrat,tatka zhubl dvacet kilo a váha se ani nehne,i přesto že hezky jí,,máme čas do konce května,později by chemo už prý nebyla tolik učinná,kupuji mu nutridrinky a slyšela jsem,že je i vhodná čerstvá štáva z červené řepy..jinak tatka se pomalu vrací do normálu,bolesti nemá,nic si nepřipouští,neví však,že nádor byl zhoubný..prosím o radu,jak přibrat na váze,zdali máme podstoupit chemo,a co nás v případě mého tatky vubec čeká..lékaři mluví příliš vyhýbavě,nerozumím jim..díky moc
Inka, 28.04.2011 14:00:33, IP: ***.***.140.59, #133159Dobrý den.Od 8.2.,co jsem se dozvěděla,že můj přítel má rakovinu slinivky,čtu každý den tyto stránky.Moc mi to pomáhá v naší beznaději.Je mu 57 let a strašně chce žít.Teť ho máme týden v hospicu,kde nám ladí dávky do epiduralu a kapačky a zítra si ho vezmeme domů.Je to strašná nemoc.Se všemi vámi to prožívám a držím palce, ať je průběh nemoci co nejmilosrdnější. Inka
Naděje?, 28.04.2011 14:36:17, IP: ***.***.182.60, #133162Evíku, na 100% běžte do co nejlepšího KOMPLEXNÍHO ONKOLOGICKÉHO CENTRA (KOC) kdekoliv v ČR. Doufám, že Vás neléčí jediný onkolog v nějaké okresní nemocnici. Pokud ano, ZÍTRA to změňte. Myslím, že tam tátovi velmi velmi prodlouží život, pokud je po operaci. Strašně moc záleží na péči, mít ji maximální, která lze dosáhnout. Chemoterapie se neposuzuje podle hmotnosti, ale podle plochy těla v metrech čtverečních a dalších faktorů, hl. krevní obraz. Běžte, dokud je čas, pokud je. A HNED zítra. Pokud neměl a nemá metastáze, má naději.
Dana Marie, 28.04.2011 16:27:01, IP: ***.***.40.46, #133167pro Ladu: Lado, tchyně mé kosmetické poradkyně se vyléčila z rakoviny ženských orgánů údajně za pomoci právě výrobků Green Ways,a to "mladého ječmene" a "chlorelly". V každém případě to neublíží-beru to také - na pročištění organismu.
Evík, 28.04.2011 17:30:36, IP: ***.***.224.13, #133169Reaguji na příspěvek od Naděje..jsme z Českých Budějovic a tatínek se léčí ve zdejší nemocnici na onkologii,kde je dle internetu i KOC..měli jsme tam pouze zatím jednu schuzku,konsilium,par dní po propuštění z nemocnice,mluvila s nami pouze jedna lékařka,ktera nám, řekla,že mame dvě možnosti,bud nepodstoupit žádnou další léčbu a tatka by byl pouze více sledován a nebo ta chemo,ale to tatka musí přibrat,v tomto stavu jak je,by chemo nedoporučila,samozřejmě mluvila i o odběrech,které musíme před další návštěvou podstoupit..jinak mluvila moc odborně a tatka má z toho dojem jako že je vyléčený..vím,že pravda je jiná,ale to mu nemohu říct,má velké plány do budoucnosti,a v červnu se chce vrátit dokonce už do práce,,já prostě nemám dobrý dojem z přístupu lékařu,je to vážné onemocnění,a na muj vkus se ted pouze čeká,nevím na co,a nic se neděje..já toto nevnímám jako maximální péči a nevím kam jinam se mám obrátit..má někdo zkušenosti s touto onkologií v Č.B,je dobrá,a pokud ne,prosím o doporučení jiného lepšího KOC..děkuji a moc všem na těchto stránkách držím palečky..
LUCIE, 28.04.2011 21:58:51, IP: ***.***.164.79, #133183NEJHORŠÍ NA TOM JE TO, ŽE JSEM ZDRAVOTNÍ SESTRA NA CHIRURGII A NEMÁM JAK BYCH JÍ POMOHLA.CELÝ DEN JSEM PROŘVALA,KDYŽ VIDÍM JAK TAM DOMA LEŽÍ:-(...
Petra, 29.04.2011 9:46:54, IP: ***.***.230.83, #133206Víte Evíku, ono je to těžké. Já jsem s tím také bojovala, také se mi zprvu zdálo, že v Č.B. udělali pro tatínka málo. Chtěla jsem ho objednat v Masarykově ústavu v Olomouci - Žlutý kopec, kde by jej i přijali, ale tatínek jinam nechtěl. Nechtěl na chemo dojíždět takovou dálku, být daleko od rodiny. Bohužel v našem případě nešel nádor pro pokročilost vyndat, má už i postižené uzliny a bohužel nádor je v hlavě i těle slinivky. Člověk by chtěl začít s léčbou okamžitě, na co otálet? Taťka měl při své výšce 178 cm po operaci, kdy mu zprůchodnili pouze žlučovody 62 kg. Doma se ale výborně zhojil a začal nám přibírat, mohl tedy podstoupit chemo, která mu ale nakonec vůbec nezabrala... Já jsem naopak v našem případě ráda, že mu pravdu neřekli celou. Protože, jak znám svého taťku, po vyřčení celé pravdy by to prostě vzdal... Také má plány, jak půjde do práce, až mu ta nová chemo zabere a podobně, hrozně mu pomáhá, že ho chtějí léčit. Myslí si, že má šanci na plné uzdravení, že mu nádor pomocí chemo zastaví nebo zničí... My ho při tom necháváme, naděje umírá poslední a my mu ji brát nebudeme...Váš tatínek má jistě mnohem větší šanci na uzdravení, moc Vám to přeji, každopádně bych se alespoň v té Olomouci zeptala na názor. Vím, že je to těžké, člověk nechce nic zanedbat, chce udělat maximum, bohužel to ale vždy nejde. Přeju hodně štěstí všem
Petra
Evík, 01.05.2011 22:32:18, IP: ***.***.224.13, #133333Zdravím Petru a Naději,které mě svými články daly spousty informací,více než do ted všichni lékaři..u Petry sleduji stejný postup v nemocnici jako u nás,žádné konktrétní informace při propuštění,pacient neví,jak se chovat,co jíst,čím si muže uškodit..dostane propouštěcí zprávu pro obvodáka a tím to končí,navíc ji dostanete od sestry,lékař už se neobtěžuje..a čekejte..z tohoto přístupu mě běhá mráz po zádech..těd si jen říkám,aby se v těle tatky nezačly objevovat nějaké ty bunky dřív,než se k nějaké léčbě vubec dostaneme..tatka už bude tři měsíce po operaci a léčba zatím žádná..vím,že je pohublý a v tomto stavu asi chemo ještě nejde,ale co tady čtu,chemo vždy bylo nasazeno v co nejkratší době..Petro zeptám se,kolik vážil váš tatka,když šel na první chemo,po čem se vám podařilo přibrat a jak snášíte Gemzar?Za veškeré informace moc děkuji...
Petra, 02.05.2011 7:32:02, IP: ***.***.230.83, #133353Taťka, když šel na 1. chemo, tak přibral pouhý 1 kg, byl to ale pro nás veliký úspěch, protože vzhledem k nemoci neměl taťka vůbec na nic chuť. Dietu žádnou nedrží, cukrovku nemá. Zprvu jsme se o dietu snažili, hlavně omezit cukry a živ.bílkoviny, pekla jsem mu tmavý kváskový chléb, který se také zadělává bez cukru... Nutridrinky vůbec nemohl, zvedal se mu po nich žaludek. Nakonec jsme byli rádi, když nám taťka vůbec něco snědl... Byl to ale velký boj, z minuty na minutu se mu měnily chutě, vše mu páchlo. Vzhledem k tomu, že začínal přibírat, tak mu tu chemo nasadili. Dnes je 4 měsíce po operaci a i přes chemo přibral 5 kg. Gemzar, musím zaklepat, zatím zvládá dobře, prý jako by ani žádnou chemo neměl. Zatím jsme po 1. aplikaci, tak uvidíme jak to bude dál. Budou mu jej aplikovat každý 1., 8. a 15. den v měsíci, pak týden pauza a pak vše nanovo. Takto asi 4x - 6x, pak znovu CT, RTG. Taťka je moc rád, že se Gemzar aplikuje ambulantně, že nemusí být hospitalizován, jako při Cisplatině. Hospitalizace snášel velmi špatně psychycky, prakticky byl na 24 hodin upoután na lůžko, měl tedy spoustu času na přemýšlení ...Snažili jsme se ho co nejvíce navštěvovat, do nemocnice jsme mu vzali přenosný DVD přehrávač, ale neměl na nic náladu, byl smutný, přemýšlivý, téměř nekomunikoval, úplně to tam nenáviděl. Přeji Vám hodně sil, ať Vám vše dobře dopadne!
Petra
Evík, 02.05.2011 18:28:36, IP: ***.***.224.13, #133420Petro,dnes jsem se odhodlala a zavolala jsem do Brna paní doktorce Slámové,byla moc vstřícná,ochotná..s takovým to chováním jsem se tady v nemocnici bohužel nesetkala..právě jsem ji přepsala a poslala emailem veškeré zprávy ,které tatka má..tak uvidím..díky i Naději,za podrobné informace skrz Gemzar,pokud tatka chemo podstoupí, má právě mít gemzar..fakt moc díky..držím všem palce..
Petra, 02.05.2011 19:42:03, IP: ***.***.224.8, #133431Evíku, to jsem moc ráda, že Vás paní doktorka Slámová vyslyšela, jsem z toho nadšená, věřím že pomůže! Naděje, děkuji moc za užitečné rady. Na jednu stranu chci být na vše připravená, na druhou nechci myslet moc dopředu, protože tuším, že nás nic hezkého nečeká...Někdy mi přijde, že se mi z těch informací rozkočí hlava, od 10. prosince nedělám nic jiného, než neustále hledám řešení a odpovědi, co bude dál. Vím ale, že budoucnost nemůžu moc ovlivnit - myslím tím odchod milovaného člověka. Tak chci udělat alespoň co jenom půjde, abych mu ten odchod ulehčila. Jak už jsem asi někdy psala, se smrtí se dokážu dříve či později smířit, ale s utrpením nikoli, toho se nejvíce bojím... Přeju hodně zdraví a sil.
Petra
Evík, 06.05.2011 21:31:33, IP: ***.***.224.13, #133852Petro,chtěla jsem vám ještě jednou moc poděkovat za kontakt na pani doktorku,dnes mi přišla od ní odpověd a jsem moc spokojená..je velmi ochotná,vstřícná a to nejduležitější..vše napsala srozumitelně i pro mě,pro laika..navíc.nebrání se další diskuzi,když budu něco potřebovat.moc díky..a co váš tatínek?