Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Petra, 16.03.2011 6:51:07, IP: ***.***.230.83, #129882
My máme s tatínkem úspěšně za sebou 3. chemoterepii, koncem března by měl nastoupit na 4. - poslední. Pak znovu RTG, CT, nevím co bude poté, možná už také nic, možná další cyklus chemo. Tak nevím, co je lepší, zda si nepřát už nic a nechat tatínka v klidu dožít a nebo další paliativní chemo... Zatím vše zvládá dobře, nezvrací, celkem i dobře jí, nehubne.Doposud nebere ani žádné léky na bolest, ale začíná si ztěžovat na játra, tak mám strach. Nechci se rouhat, ale doposud to celkem šlo od vánoc 2010, kdy jsme diagnózu dostali pod stromeček...Držte se, moc držím palce, ať alespoň u někoho se stane zázrak a dostane se z toho!
Anežka, 16.03.2011 7:15:56, IP: ***.***.10.129, #129883
Pro Václavu:díky za odpověď,je mi to líto,že Vám to tak dopadlo...manžel nemá vyhřezlou ploténku,ani zlomený obratel ,byl na RTG.Bolesti sle má,protože je pokroucený doleva.Prý to má snad blokádu...Váš manžel byl také pokroucený? Asi ne,že?Jo,prý půjde na další vyšetření,asi CT .A.
Darina, 18.03.2011 19:24:07, IP: ***.***.77.52, #130033
..prosím a jak a kde mu dělali ten obstřik?..nemůžem se na to nikde dovolat..pořád algeziolog říká že existuje jenom nejaká kanyla a že to už asi nedělaj...mamce náplastě nepomáhaj.Má i nejaky sprej typu morfín do nose na přelomovou bolest,ale nekdy říká že nic...úleva se nedostavuje..už fakt nevím...
annalucie, 18.03.2011 19:46:24, IP: ***.***.120.157, #130037
d.den..já myslím,že je to chirurg. zákrok,který ten nervový paket v oblasti nádoru odstraní - ten nádor na to tlačí...to je příčina obrovských bolestí u tohoto onemocnění...doporučuji centrum léčby bolesti a držím palce..mojí mamince nakonec museli píchat morfinové injekce,ale to byl už oprvdu v podstatě poslední měsíc...neměla bolesti,ale byla takováhodně spavá,otuppělá,asi je to ale lepší,nebo asi určitě je to tak lepší
Ester, 20.03.2011 19:58:14, IP: ***.***.20.224, #130120
Evi upřimnou soustrast. Dlouho jsem tady nebyla :-( Určitě to musí být moc těžké, ráda bych pomohla, ale tady asi pomůže jen čas. Strejda taky posledních pár dnů zvracel, vypadalo to jako logr od kávy (takové černé snad s krví).... Pořád na něj vzpomínám a nechce se mi věřit, že ho už ho nikdy neuvidím. Všem ostatním přeji hodně sil při boji s touto zákeřnou nemocí.
Václava, 22.03.2011 8:16:19, IP: ***.***.64.129, #130208
Milá Darino, ten zákrok, přetětí nervových pletení, na to jsme sehnali tehdy před rokem známého ve vojenské nemocnici. manžela tam přijali, že mu to udělají, ale zjistili, že má ucpané žlučovody, takže mu nejprve udělali to čištění a dali stent, jenže se to zvrtlo a do týdne umřel, takže na ten obstřik pankreatu se už nedostal. Jinak, dělají to i v Motole, vlastně všude, kde mají šikovného lékaře, myslím neurologa. V Motole to mohli manželovi udělat rovnou při tom zákroku, kdy mu brali vzorky jater na biopsii, ale operatér usoudil, že mu to ty nervové pleteně neutlačuje, takže by to bylo předčasné. V centru bolesti by vám měli říct i pracoviště, kde byste o ten opich pankreatu mohli požádat. Co se týká té kanyly, to by mu také zavedli v tom centru bolesti. V Motole v tom centru jsou úplně výborní, jestli je to pro Vás dostupné, objednejte se tam. Jsou empatičtí a dělají co mohou aby pomohli. Ta kanyla, to je vlastně jakási epidurální anestézie, kdy se morfium dostává přímo k páteři a nemusí se pořád píchat injekce. Je to prý dobré, jenom musíte mít dostupného nějakého lékaře, nebo alespoň sestru aby to občas vyčistil. A dělá se to stále, né, že ne, je to volba pro nezvládnutelné bolesti. To v případě bolestí při nádoru slinivky je zcela určitě. Je to boj, hrůza, ale zkoušejte, naléhejte ať mamince od bolestí pomůžete i za cenu toho, že nebude zcela při vědomí. Myslím, že když jsou takové bolesti a člověk si představí, že s tím má fungovat, tak raději to obětuje nějakou komunikaci a prospí to.
Václava, 25.03.2011 10:00:36, IP: ***.***.64.129, #130447
Milá Janičko, samozřejmě, že má šanci, obzváště pokud jí odoperovali a je bez metastáz. nemusí to být ani zhobný nádor, což zjistí z té histologie. Potom by bylo vyhráno úplně. S tím jídlem Vám určitě poradí v nemocnici a pokud byste navštívili nějakou dietologickou poradnu s maminkou, napsali by vám recept na výživu, nějaké ty nutridrinky, které jí posílí, pokud nebude mít chuť na jídlo a nebo nebude moci z nějakého důvodu nirmálně jíst. Prodávají je v lékárně i normálně, ale jsou dost drahé. Dieta by měla být šetřící s co nejméně tučná a možná i měkčí potraviny, krémy, pribiňáky.. uvidíte, jak jí to půjde. Se zapojením do normálního života, to si nedělejte starosti, pokud jí otrne a nebude mít bolesti, všechno půjde do normálu. Moc vám to přeji.
Laďka, 25.03.2011 15:28:15, IP: ***.***.98.163, #130465
Evičko,jak vidíš tak jsem se zase musela na tyto stránky podívat a potěšila jsi mě ,že jsi i ty sem přispěla,dnes je to 25 den o toho odchodu mamky a pořád se s tím nemůžu jaksi vyrovat.Snad je sluníčko nad námi pořád.Je mi strašně po mamce smutno
buldoggy, 25.03.2011 19:47:16, IP: ***.***.105.167, #130473
Prave ted sedim v obyvaku a slysim jen krik sve matky, ktera krici bolesti, a ma pritelkyne ji vymenuje pokakanou plenku, dnes jiz po seste. Tri dny nejedla ani drobecek, jen se dnes napila trochu vody a pak pul hodiny rvala bolesti. Dneska ji predepsali morfinovy sirup a samolepky proti bolesti 25mg. Davaji ji uz jen nekolik tydnu ci dnu zivota. Rakovina slinivky je to nejzakernejsi onemocneni, se kterym jsem se setkal, vysalo ji to jako pijavice behem jednoho roku.
NIC NEPOMOHLO...Rok trapeni a zivot v mukach a bolestech... nepreji to nikomu zazit.
Václava, 28.03.2011 10:06:44, IP: ***.***.64.129, #130631
zasáhla mě vaše zpráva o mamince, to snad není možné, že jí nechali takhle trpět, už mohli proti bolesti zasáhnout dávno. Maminka by se k té hrozné smrti dospala. Obdivuji vás, že se o ní staráte, že jste jí nedali do hospice, kde by jí určitě dali silná sedativa. Náplastě mohla mít už dávno. Je to zoufalá nemoc, to mi povídejte. Hodně síly do neodvratného konce, ať je alespoň pro maminky bez krutých bolestí.
pro janu 68 od romce, 28.03.2011 23:55:12, IP: ***.***.106.182, #130693
Ahojky Jani,ja mam taky uz po operaci slinivky 6,8cm mam vzitou pulku slinivky.Po operaci jsem prvnich 5 dnu byla jen na kapackach a potom jsem zacala jist,,pomalu,,ze cacatku ti daji caj plus nejake 2 az 3 piskoty to je snidane,obed kousek masa a nejaka zelenina,vecere jenom polevky.Mlecne vyrobky se vubec nemuzou ze zacatku(byva ponich spatne-zvraci se)jinak muze jist vsechno,ale v malych davkach,ale to mamka pochopi.Kdyz jsi da 3kousky masa bude uz najezena,ale postupne se to vraci k normalu.Ja jsem zacala jist jogurty po mesici a nekdy mne to nevadilo a jindy zase jo.....Ja verim tomu,ze se maminka z toho dostane jako ja.28.kvetna tomu budou uz dva roky.Prvni tri mesice jsoupodle me nejhorsi,ale vsechno se da vydrzet.Drzi Vam pesti at to dobre dopadne.Romca
Petra, 29.03.2011 11:31:29, IP: ***.***.230.83, #130711
Já dnes taťku odvezla na 4. chemo, tím budeme mít za sebou 1. sérii z nějakých 4 - 6ti. Taťka nám přibral 2 kg, vážně výkon. Dneska ho přijali na JIP, protože mají mnoho pacientů a málo lůžek, tak byl z toho celý vyjukaný, my ostatně taky. Chudák taťka si myslel, že mu dají 4. chemo a bude po všem, vyléčen pak půjde do práce... Neví, jak na tom je, že má chemo paliativní a prodlužuje mu pouze život a jeho kvalitu... Tak se modlím, aby mu někdo neřekl pravdu "natvrdo", to by ho nejspíš zlomilo. Chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s malobuněčným ca pankreatu? Držte se, držím všem pěstičky!
jana68, 29.03.2011 20:41:48, IP: ***.***.183.70, #130754
Dobrý večer, chtěla bych vám všem poděkovat za odpovědi, které nám dávají velkou naději. Mamka bude zítra týden po operaci. Nakonec museli vzít celou slinivku,dvanácterník, žlučník, žlučovody a snad i kousek tenkého střeva. První den po operaci byl psychicky velmi náročný. Mamka plakala, měla bolesti a říkla, že kdyby věděla co jí čeká, nešla by. Já měla výčitky, že jsem ji psychickým vydíráním k operaci přemlouvala, ale dnes nelituji! :o) Mamka se každým dnem lepší, začala chodit a zítra by měla dostat první polévku. :o)) Výsledky histologie zatím nemáme, ale když vidím, jak mamka dobře vypadá, jak vše zvládá a jaké dělá pokroky,věřím, že bude dobře. Ještě jednou mé velké díky všem, Jana
Andy, 29.03.2011 21:55:30, IP: ***.***.97.142, #130764
Pro Janu68: a to se může žít bez slinivky???! Myslel jsme,že ne!
pro janu 68 a mirku,romca, 29.03.2011 23:34:49, IP: ***.***.110.168, #130770
Tak to jsem rada,ze maminka uz i chodi.Nic jsi nevycitejte,udelala jste dobre.Je to velka bolest,Psala jsem sem muj pribeh 164str.Po operaci,kdyz jsem se probrala tak to byla hruza a to jsem jeste nevedela,ze druhy nadorek mne nemohli odoperovat,rekli mne to az na druhy den a taky jsem rekla memu priteli,ze po druhe uz me nikdo do nemocnice nedostane.A po 3 tydnech jsem zmenila nazor-jestli budu muset jit tak pujdu z novu....protoze 3mesice bolesti rychle utece a vy tu muzete byt s vasimi detmi a rodinou.Me bylo skoro 30let,kdyz jsem sla na operaci a doma jsem mela dve deti(4,2 roky).Vsechno se pak vrati do normalu,ale musi clovek chtit a porad bojovat.....Preji Vasi mamince rychlou rekonvalescenci a hodne trpelivosti a Vam taky.
        Předchozí   1 .. 140141142143144145146 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.