Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

zoja, 15.02.2011 19:52:37, IP: ***.***.193.185, #126831
Myslím,že na rakovinu a přímo už nemoc jako takovou už to není nic kách.....
Dana Marie, 16.02.2011 7:37:14, IP: ***.***.40.46, #126844
Tchyně mé známé se vyléčila z rakoviny údajně tím,že jedla chlorelu,zelený ječmen a úplně vyloučila maso....co dále podstupovala,nevím. Jednalo se o rakovinu ženských orgánů.
Jirka, 16.02.2011 10:48:22, IP: ***.***.172.239, #126864
Zdravím Vás! Chci všechny trochu povzbudit a napsat, že mojí mamince (psal jsem o ní str.218) chemoterapie očividně prospívají. Cítí se mnohem lépe a náplasti přestala úplně používat.
Má velmi dobrou náladu a celkově se cítí fajn. Naposledy nás všechny odzbrojila, když nám řekla, že nádoru dala jméno Vlasta. Prý odmítá říkat "to" nebo mluvit o "tom". Takže tak :-)
Václava, 16.02.2011 10:59:33, IP: ***.***.64.129, #126865
Fakt dobrá zpráva Jirko, Vaše maminka je úžasná:-) A je dobře, že jí chemoterapie tak zabírá. Je to hodně individuální. A když jí bylo tohle dáno, je to fajn. Vím, že se o ní stále bojíte, od toho se člověk neodprostí. Ale ona si věří, zkuste to také, alespoň na ten vyměřený čas, který doufám v jejím případě bude ještě dlouhý.
IVANA, 16.02.2011 12:30:18, IP: ***.***.77.172, #126877
Ahoj všichni, je to úžasné, jak si lidi dokážou podat pomocnou ruku touto diskuzí. Moje maminka 71 let byla v lednu hospitalizovaná , a bylo nám řečeno, že jde o rakovinu slinivky. Včera jsem sní byla na vyšetření v Ikemu, kde mi bylo ale řečeno, že je to již bohužel neoperovatelné. Maminka zatím nic netuší, ví, že je tady ta možnost, ale zatím nejsou výsledky z biopsie, tak má ještě naději. Její stav je dobrý, sice zhubla, ale je plná síly a elánu. Plánuje, jak pojede s kamarádkama na výlet ap. Doktor z Homolky mi řekl, že ji chce nasadil chemoterapii. Tak tam 1. 3. jdeme. Tam se vše dozví. Nevím, jestli to zvládne. Chtěla bych ji toho co nejdýl ušetřit. Prognoza špatná. Všude prorostlé. Cévy, dutá žíla ap.Jirko myslela jsem, že se na chemoterapii dochází. Kde jsou eventuelně hospitalizováni? Netušila jsem, že je na Homolce onkologie lůžková. Všem moc držím palečky. Sama jsem se s tím ještě nedokázala srovnat a vůbec netuším, co máme před sebou.
Petra, 16.02.2011 17:00:58, IP: ***.***.224.8, #126905
Milý Jirko, mám radost, že chemoterapii maminka tak dobře zvládá a hlavně z toho, že to nevzdává a bojuje. My dnes tatínka přivezli po 2. chemoterapii domů a musím říci, že jí zatím zvládá mnohem lépe, než tu první, po které už v nemocnici a pak ještě 14 dní doma jenom zvracel. Dostal jiné léky na bolest a zvracení, tak asi díky tomu. U nás probíhá chemoterapie tak, že tatínka na 3 dny hospitalizují a podají mu infuzně dávku chemoterapie. Tatínek má malobuněčný karcinom, možná že to u jiného typu probíhá odlišně. Přeji všem pevné nervy a taky trochu toho štěstí...
margiana, 17.02.2011 0:12:41, IP: ***.***.202.71, #126940
Ahoj všichni, tato diskuse mi "pomáhala" v těžkých chvílích, když mé mamce diagnostikovali rakovinu slinivky. To bylo v červnu 2010. Tomu předcházelo rychlé zhubnutí, nechutenství, špatné zažívání, obrovská únava.Když obtíže trvaly už dlouho, prodělala různá vyšetření (sono,gastroskopii, kolonoskopii, vyšetření krve...atd.)s negativním výsledkem, a ona skončila pro stav vyčerpání v nemocníci, chtěli z ní udělat případ pro psychiatra!Nicméně ještě jednou vzali krev a udělali test na nádorové markry (což je předtím ani nenapadlo) a ukázaly se vyšší hodnoty CAa19, udělali CT epigastria a zjistili, že je něco na slinivce, a to něco je nejspíš nádor.Toto řekli mě a já jsem neměla sílu jí cokoli říct. Při propouštění ji opět nic neřekli, akorát ji dali do ruky zprávu, z které si to přečetla - taky dobrý přístup!Následovalo vyšetření slinivky, po kterém se zjistilo, že to je opravdu duktální adenokarcinom těla slinivky, nelze operovat, a již prorůstá do žaludku a okolních uzlin. Předpokládali se metastázy v játrech. Na onkologickém konziliu nám řekli, že už se nedá nic dělat, chemoterapie není téměř účinná a bylo by jí akorát ještě hůř, a doporučili nám léčbu v Centru pro léčbu bolesti. Mamku jsem doma měla 8 měsíců, postupně hubla (na konci měla z původních 74kg nějakých 35kg odhadem), skoro nic nejedla, zvracela (černo-zelená tekutina), a měla obrovské bolesti. Ty jsme řešili náplastmi (matrifen) a morfiovými léky (sevredol). V záři již byly bolesti nesnesitelné, tak šla na zákrok, po kterém se jí ulevilo výrazně od bolesti (obstřik slinivky). Zežloutla až téměř 3 týdny před smrtí, to už jsme věděli, že se blíží konec. Bolesti byly díky náplastem a tabletám celkem snesitelné (což bylo to nejdůležitější), rakovina jí však postupně stravovala, až 19.1.2011 vydechla naposledy. Měla jsem ji doma až do konce, myslím, že to bylo to nejlepší, co jsme mohli pro ni udělat. Byla obklopená svými bližními, vnoučaty, lidmi, kterí ji měli rádi....
pepa, 18.02.2011 19:08:21, IP: ***.***.55.118, #127155
Pokud bych měl ještě jednou v životě prožít bolesti jako je zánět slinivky břišní, který jsem prožil tak raději skočím z okna smrt jev tomto případě ulehčení a vysvobození tím říkám, že se smrti nebojím ale těch bolestí keré připomínají doslova párání za živa nožem ano!!
A rakovinu slinivky!!!! Ne to musí být strašné lituji Ty lidi a obdivuji všechny kolem co se o ně starají, nejsme zbabělec ale je čeho se bát! Vím o čem mluvím
Dan, 21.02.2011 11:21:14, IP: ***.***.4.42, #127474
Na bolest při rakovině lépe než morfin pomůže koupel v teplé vodě do které přidáte dvě velké lžíce jedlé sody. Nevím v jakém stavu má organismus, ale při toxikaci léky pomůže na lačno vel. lžíce psília zapitá čajem - třeba ostropestřec.
jednou denně lžíce kval. oleje (oliva, bodlák) zapití mrkvovou šťávou. Nejlépe vše na lačno. Jestli je ještě trochu času, pomůže to
Dan
Marina, 21.02.2011 12:09:34, IP: ***.***.10.129, #127483
Pro Pepu: Také si prosím o popsání záčátku a průbehu zánětu slinivky....i pro ostatní to může být poučné...díky.M.
dade, 23.02.2011 19:24:34, IP: ***.***.14.102, #127797
Prosím ozvěte se kdo má zkušenost s tlumením bolesti u posledního stádia této nemoci, algeziolog zkouší různa kombinace léků ale mamka pořad v bolestech,prý ji to nezabírá a po větší dávce spí nebo vnímá jenom povrchně....oči se jí samovolně zavírají...malo komunikuje.
annalucie, 24.02.2011 0:19:00, IP: ***.***.120.157, #127811
d.den...mamnice nejprve dávali opiátové náplasti,byly super,pak přestali účinkovat a už musela mít píchané morfium,ale to se již blíižil konec,také zavíralaoči,nekomunikovala,ale příliš netrpěla..vyhledejte poradnu pro léčbu bolesti
Václava, 24.02.2011 8:39:43, IP: ***.***.64.129, #127831
Myslím to samé, zkuste poradnu pro léčbu bolesti. A myslím, že je pro ni mnohem lepší než být v bolestech, aby byla utlumená tak, že i nevnímá. Chápu, že je to pro vás hrozné to vidět, ale věřte, že ona se už chce z té bolesti vymanit, jen si to představte, jak je to vyčerpává. Nechte jí raději pospávat. Hodně síly
anonym, 25.02.2011 10:15:54, IP: ***.***.215.250, #127957
Dnes je to rok, co tatínek zemřel na tuto hroznou nemoc. Strašně moc chybí. Přeji všem mnoho sil.
Václava, 25.02.2011 13:57:43, IP: ***.***.64.129, #127985
Dodatečně upřímnou soustrast. Chybět bude stále, zachovejte si hezké vzpomínky.
        Předchozí   1 .. 137138139140141142143 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.