Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Jarka, 06.02.2011 20:13:20, IP: ***.***.112.115, #126084
Mám rakovinu slinivky břišní a mám nastoupit na 6týdnů do nemocnice na chemoterapii a ozařování.Můžete mě někdo popsat co mě čeká? Neumím si to zatím vůbec představit.Dík
Jířa, 07.02.2011 13:43:37, IP: ***.***.16.238, #126137
Milá Jarko, přeji Vám hodně sil a odhodlání, pročtěte si tuhle diskuzi, ať jste připravená. Jsou tu i příspěvky lidí, co s touto nemocí bojují jako Vy a úspěšně, důležitá je hlavně dobrá psychická pohoda a nevzdávat to, držím palce.
Zuzana, 07.02.2011 17:50:12, IP: ***.***.23.143, #126148
Paní Jarko,přeji Vám moc do boje...chci se zeptat- jaké jste měla potíže,když jste šla k lékaři a ten Vám řekl diagnózu? Měla jste také vysoké amylázy a lipázy?Díky za odpověď.
Helča pro Romču a Václavu, 07.02.2011 18:36:48, IP: ***.***.252.38, #126153
Ahoj.Tak nám maminkudali domů na dožití, pan onkolog ji řekl, že se prostě nic nedá dělat max.rok života.Mám je neuvěřitelně statečná neprolila ani kapku slzy, smířila se se se smrtí a je neustále veselá pokud nemá horečky ty ji ničí a na to je jen paralen nic víc-nám řekly.Doktor řekl,že to má v sobě max. půl roku.Mě osobně to hlava nebere.Pořád se trápím, že jsme tomu mohly zabránit, ale nemohly, tenhle typ rakoviny je opravdu hodně zákeřný.Já se stím smiřuji pomáhá mi v tom hodně má malá dcerka a maminka když ji má u sebe tak je neuvěřitelně štastná.Nám už nepomohou žádné chemoterapie,ale pokusíme se to mamince udělat co nejhezčí.Pro mě moje máma je ta nejdražší.Všem ostatním přeju hodně síly a lásky kolem sebe.
Jarka, 07.02.2011 21:05:02, IP: ***.***.112.115, #126164
pro Zuzanu
Moje potíže byly takové,že mě v září začal trochu bolet žaludek a k tomu strašně záda a začala jsem chudnout.Když jsem šla k lékařce,tak mě poslala jen na rengen zad a ostatní nechala být.Až v prosinci jsem zežloutla a pak už to jelo.
Václava, 08.02.2011 8:00:51, IP: ***.***.64.129, #126188
Milá Helčo, nemohli jste dělat vůbec nic, nijak tomu zabránit. To přijde bez varování s příznaky, které někdy na to vůbec neupozorní. Léčí se něco jiného a ona si ta bestie zatím zákeřně roste v těle. Je těžké se s tím smířit. Maminka je opravdu skvělá a tolik si přeje Vám nepůsobit bolest, že se tak snaží brát to hrdině. Jak už jsem tady někdy psala, je to jako odsouzení na smrt nevinného člověka. Jak se musí cítit, proč zrovna on. To samé si říkáte i Vy, proč zrovna moje máma, ten nejhodnější člověk. Tolikrát se znovu a znovu ptám a odpověď neexistuje. Jen smíření s tím, smíření se s nespravedlností je ale hodně těžké. Jste jí oporou a vnučka její radostí. Budete jí držet nad vodou. Jenom nedopusťte i za cenu toho, že nebude třeba tak vnímavá, aby měla bolesti. To se starejte o to aby jí doktoři pomohli ze všech sil. Ty teploty jsou u toho také běžné, manželovi se střídaly se zimnicí a strašlivě se potil studeným potem. Také jsem mu dávala jenom paralen, ono na tu horečku nic není. Asi budete po své mamince, také mi připadáte statečná.
Václava, 08.02.2011 8:07:35, IP: ***.***.64.129, #126190
Paní Jarko, přidávám se k Jíře, Přeji sílu k boji hodně naděje. Chtějí Vás i ozařovat, to je dobrá zpráva. Kdyby to bylo beznadějné, tak nebudou zkoušet ozařování. To by sotva nasadili tu chemoterapii. Asi Vás čekají dost nepříjemné procedury, ale jsou prostředky na zmírnění následků ozařování i chemoterapie. Když budete v nemocnici, můžete personál pořád kontaktovat, že něco potřebujete. A to by bylo aby nepomohli. Moc bych Vám přála abyste se zařadila do řad úspěšných bojovníků, jsou tady na diskusi i takoví. A ženské jsou přeci bojovnice.
Dana Marie, 08.02.2011 10:07:27, IP: ***.***.40.46, #126202
pro Václavu: Milá Václavo,prošla jste si peklem,máte zkušenosti s touto -promiňte mi ten výraz,jinak jsem slušná žena -sviní zákeřnou. Víte,co a jak a dáváte sílu všem postiženým. Díky Vám za vše.
Pavlína, 08.02.2011 14:57:45, IP: ***.***.162.86, #126240
Dobrý den, k Vaší diskusi jsem se dostala náhodou, ale nedá mi, abych si nechala pro sebe jednu informaci, kterou jsem nedávno četla. Rakovinné buňky mají prý silně kyselé ph a mají rády cukr. Když smícháte javorový sirup nebo med se sodou, která je zásaditá, v poměru 3:1 (15 lžic sirupu a 5 lžic sody), zahřát na 40°C a podáváte 1 lžičku denně, prý si kyselé nemocné buňky začnou pochutnávat na cukru a zbaští i tu zásadu, čímž se neutralizují a hynou. Sama jsem to naštěstí zkoušet nemusela, tak nevím, ale logiku to má (když se změní ph v bazénu, tak na vlastní oči vidím, co to udělá s vodou). Každopádně to peněženku nevypráší!! Ať už to zkusíte či zavrhnete, držím všem palce, AŤ JSTE ZDRAVÍ!!!
Romca pro Helcu, 08.02.2011 20:32:23, IP: ***.***.109.216, #126267
Mila Helenko,je mne to moc lito.Uzivejte si co nejvice chvilek s maminkou dokud jeste muze delat vsechno a neni tak moc unavena.Vy ji urcite dodavate mnoho energie a to je moc dobre,doufam,ze mate taky nekoho kdo Vam tu energii dobije je to potreba.(Mne pomohl hodne muj pritel a moje deti)Preji Vam hodne sil.
Mirka, 09.02.2011 19:18:48, IP: ***.***.84.249, #126327
Pro paní Jarku a všechny, kterým oznámili tu strašnou diagnózu: rakovina slinivky břišní. Nevzdávejte se a bojujte s pozitivním myšlením, psychika je velmi, velmi důležitá... Nedovolte, aby chmurné myšlenky hned v začátcích ovládaly Vaši mysl. Já jsem dnes byla na kontrole po operaci rakoviny slinivky ve Fak.nemocnici v Olomouci. Řekli mi, že po více než dvou letech od operace se mohu pokládat za vyléčenou. Jak já byla v tu chvíli přešťastná, to se nedá popsat. Tisíckrát děkuji své rodině a především manželovi za pevnou víru a přesvědčení, že já to dokážu. Dokázali jsme to spolu a už to tak zůstane. Musí to prostě tak zůstat. Jsem o tom přesvědčená a posílám všechnu naději nemocným. Vidíte, dá se s tím bojovat a přežít. Moc Vám všem, kteří "to" máte před sebou, přeji jaro v duši a samé pozitivní zprávy. Paní Václavě tímto děkuji za podporu a slova útěchy těm, kteří o své blízké přišli. Je z Vás, paní Václavo, cítit to peklo, kterým jste si prošla a přesto dokážete rozdávat víru a naději a slova útěchy ostatním... Klobouk dolů pře Vámi.
Jarka, 11.02.2011 13:59:44, IP: ***.***.112.115, #126490
Děkuji Mirko za povzbuzující slova a konečně jedna pozitivní zprávu.Vy jste měla štěstí,že vám mohli slinivku operovat.U mne je to horší,operovat se to nedá,takže se již nádoru nikdy nezbavím,akorát,když to dobře půjde,tak se život trochu prodlouží.Ale jsem optimistka tak uvidíme.
Zuzana, 12.02.2011 0:00:32, IP: ***.***.119.88, #126541
Pro Jarku: paní Jarko,snad se to ještě nějak zvrtne,co?Určitě půjdete na chemoterapii,budete brát léky....ozařování....a k tomu musí být dobrá mysl....to už z Vašich dopisů vyplývá.Můžu se zeptat- kolik je Vám let?A také- měla jste hned při vyšetření vysoké amylázy nebo jiný nález v krvi? Díky moc za odpověď ...mimo jiné, pijte denně hodně šťávy z červené řepy a aloe - jsou to "zázračné tekutiny".Zuzana
Václava, 14.02.2011 8:33:51, IP: ***.***.64.129, #126682
Všechny na Vás paní Jarko myslíme a přejeme hodně radosti z holčiček. To musí být krásné. To bylo, co nejvíce mého manžela při tom odcházení mrzelo, že se nedočkal vnoučátek. Byl by z něho fakt báječný děda, však až nějaké budu mít, musím a chci jim o něm hodně vyprávět. A vás si budou holky ještě užívat a Vy je a to je velká motivace abyste se dlouho udržela v plné síle. Moc Vám to přeji, sílu a lásku.
Zoja, 15.02.2011 19:51:34, IP: ***.***.193.185, #126830
no já nevím....Vilcacoru beru ve formě čaje,masti,tinktury už 5 let-ale pozor- preventivně! (je to homeopatikum,tak se musí brát dlouhodobě), a nic nepozoruji.....je to pouze doplněk stravy....
        Předchozí   1 .. 136137138139140141142 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.