Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Jířa, 15.01.2011 11:23:54, IP: ***.***.16.238, #123253
Pro obě pisatelky, nám řekli , metastázy na játrech, já na to(naivně)ale zázraky se přece dějí, doktor mě usadil, u vašeho otce určitě ne.Povídám mu kolik má času, on na to týdny, měsíce.já povídám lékaři, kdo mu to řekne?On povídá, jak je na tom otec psychicky, jestli je vůbec nutné mu to říkat.Já, že psychicky špatně, ten svůj zhoršující se zdravotní stav nesl vážně zle, tak on říká, tak proč mu to říkat.A pak se to zhoršovalo, že už se táta neptal vůbec na nic, protože metabolismus nefungoval tak jak má a ty zplodiny šly na mozek, tak nevím, po smrti mi lékařka řekla, že měl nádor i na mozku, tak nevím, jak rychle se tam vytvořil, protože na ct
před tím nic vidět nebylo.
Diagnózu nám řekli 07.07.10 a 07.08.10 byl konec.
Dana Marie, 15.01.2011 21:52:14, IP: ***.***.40.46, #123308
Pokud je člověku čím dále,tím hůře,místo lépe,tak už přece musí vědět,že je něco špatně. Kéž už by se našel lék na tu bestii zákeřnou.
Dana Marie, 15.01.2011 21:54:42, IP: ***.***.40.46, #123309
pro Jířu: Jířo, díky Bohu,že to šlo alespoň takto rychle,když už to přišlo-kratší utrpení pro tatínka i pro Vás,při vší té hrůze.
Tamara, 17.01.2011 14:09:52, IP: ***.***.88.139, #123476
V roce 1993 jsem se osobně setkala s pánem, který se vyléčil z rakoviny (melanom, po 5 letech metastáze, které se šířily z uzlin v podpaží do hrudníku) pomocí Breussovy hladovky. Vím, že stále ještě žije a je v pořádku. Řekl mi, že se na něj občas obrací pacienti, kterým moderní medicína už nedokáže pomoci, a že většině z nich hladovka nepomůže a zemřou. Ale někdo se uzdraví. On sám bydlí v jednom krajském městě, a když jsme odjížděli, dával nám adresy dalších dvou pacientů z téhož města, kterým se to také podařilo, abychom se u nich stavili. To jsme ale neudělali, protože jsme spěchali domů s léky. Ještě bych chtěla pro pochybovače dodat, že nejde o podvodníka, protože jsem nejdříve našla jeho ošetřujícího lékaře, který mi vše potvrdil. Nabádal mě, abychom spoléhali na doktory a neexperimentovali, ale když jsem mu vysvětlila, že lékaři nám nabízejí pouze paliativní léčbu, už nic nenamítal. Ten pacient, o kterém tu mluvím, vydal o této léčbě knihu, myslím ve vydavatelství Erica. Název je nějak takto : Rakovina, leukémie a jiné zdánlivě nevyléčitelné nemoci..........Všem nemocným a jejich blízkým přeju hodně síly.
Dana Marie, 17.01.2011 18:52:31, IP: ***.***.40.46, #123523
Právě jsem si přečetla článek o Steve Jobsovi (zakladatel Apple computer),který se v roce 2003 vyléčil z rakoviny slinivky břišní. Sice občas bojuje se zdravotními problémy,zrovna v současné době si bere zdravotní dovolenou,ale ŽIJE.
M., 17.01.2011 20:06:18, IP: ***.***.176.103, #123528
ano, taky to čtu, transplantovali mu játra.
M., 17.01.2011 20:11:33, IP: ***.***.176.103, #123529
ano, taky to čtu, transplantovali mu játra.
kamie, 17.01.2011 23:50:31, IP: ***.***.42.219, #123555
Zkuste enterosgel, výborně funguje na ledviny. mamince s největší pravděpodobností nefungují moc ledviny.
Veronika, 18.01.2011 0:21:53, IP: ***.***.112.6, #123557
K tomu Steve Jobsovi... On má finanční prostředky na to, aby se mu v těle nahradil snad jakýkoliv orgán a není to problém. On může vyhledat kohokoli a vyzkoušet cokoli, co mu může pomoci. A u něj se nejednalo pouze o játra, ale i více orgánů... V jeho případě je to hodně o penězích
Bohužel u nás, normálních lidí, tohle možné není...
Romca, 18.01.2011 15:39:18, IP: ***.***.21.249, #123654
U nas normalnich lidi je to taky mozne,ale zalezi i na tom v jakem stadiu tu rakovinu mate.U nas taky muzete jit na transplantaci slinivky,ale bohuzel se na ni dlouho ceka.....A ne u Vsech co maji penize a muzou jsi to dovolit to vzdycky jde-musi mit clovek trochu stesti aby jse na to doslo vcas....Napriklad jsi nemyslim,ze Pavarotti nemel dostatek penez a jini slavni lidi co zemreli....
Dana Marie, 18.01.2011 19:03:44, IP: ***.***.40.46, #123705
Ono to asi záleží i na celkovém stavu organismu-Pavarotti byl obézní,Swayze kouřil a pil-lze předpokládat,že Steve Jobs má úplně jinou životosprávu,a tedy organismus v lepším celkovém stavu.
Mirka, 18.01.2011 21:57:36, IP: ***.***.84.249, #123737
Když už tady Dana Marie nakousla Patrika Sweyzy, přečtěte si, co o něm a rakovině slinivky napsal jeden ze světoznmých onkologů:
Rakoviny slinivky břišní patří mezi více smrtící formy rakoviny. Zeptal jsem se GI onkologa, Heinz-Josef Lenz, MD , profesora medicíny a profesora preventivní medicíny na oddělení lékařské onkologie na Keck lékařské fakulty na University of Southern California vysvětlit, proč je to tak.

Dr. Val: Proč je karcinom pankreatu tak mnohem více smrtelný (tj. méně léčitelné), než mnoho jiných forem rakoviny?

Dr. Lenz : Bohužel nemáme velmi účinné léky pro karcinom pankreatu, což z něj činí jeden z nejnebezpečnějších nádorů vůbec. Medián přežití je asi 8 měsíců s metastazujícím onemocněním. Dokonce i když je nádor úspěšně odstraněn existuje velmi vysoké riziko pro recidivy. Potřebujeme více prostředků pro lepší pochopení riziko rakoviny slinivky břišní a identifikovat a rozvíjet účinnější terapie.

Dr. Val: Můžete popsat typický průběh metastatické rakoviny slinivky břišní?

Dr. Lenz : Bohužel, 5 roků míra přežití pro karcinom pankreatu je pouze 15 až 20%. Průměrná přežití po diagnóze je 12 až 19 měsíců. Nejlepší známka dlouhodobé přežití je v případě, že nádor je našli a odstranili před tím, než dosáhne 3 cm. U pacientů s metastazujícím nádorem pankreatu se obvykle léčí kombinací chemoterapie skládající se z gemcitabinu, Tarceva, Xeloda nebo oxaliplatiny. Nicméně míra odpovědi jsou (i přes použití agresivních kombinace terapií) nízká. Velkých klinických studií v poslední době neprokázaly žádný prospěch z Erbitux nebo Avastin, znovu prokazoval, že léčba rakoviny slinivky břišní je obtížné klinických výzvu.

Dr. Val: Jsou určité skupiny obyvatel vyšší riziko než jiné pro karcinom pankreatu?

Dr. Lenz : Věk je nejdůležitějším rizikovým faktorem pro tuto rakovinu. To je nejčastější u osob starších 50 let věku a zvýšení frekvence s věkem. Černá muži a ženy jsou mírně větší šanci dostat rakovinu slinivky břišní (i když důvody pro to jsou nejasné), a muži jsou mírně častěji než ženy se dostat rakovinu. Dalšími rizikovými faktory jsou kouření, cukrovka a obezita.

Dr. Val: Pokud máte podezření, že někdo je "vysoké riziko" pro karcinom pankreatu, jaké zkoušky by on / ona má?

Dr. Lenz : Pacienti s genetickou predispozicí k rakovině prsu známou jako BRCA jsou také vyšší riziko rakoviny slinivky břišní. Tam je také rodinná forma rakoviny slinivky břišní. Tyto vysoce rizikové rodiny jsou sledovány s konkrétními plány screening. Však není spolehlivý test pro karcinom pankreatu. Imaging s CT nebo MRI může minout rakoviny slinivky břišní a není tam žádný spolehlivý krevní marker. Nejpoužívanější obyčejný je CA 19-9, které mohou být použity pro monitorování a diagnostiku, ale nejsou zvýšené u všech pacientů.

Dr. Val: Co když je rakovina je chycena velmi brzy? Znamená to, že zvyšují pravděpodobnost přežití?

Dr. Lenz : Přesně tak. Nejlepší šance na přežití je, když rakovina je omezen na pankreas, a je chirurgicky odstranit dříve, než dosáhne velikosti 3 cm. Tam jsou jistě lidé, kteří byli tímto způsobem vyléčeni, ale bohužel je to velmi vzácné chytit rakovinu v tak raném stadiu, protože obvykle nemá žádné příznaky, dokud je to docela moderní.
Konec citátu.
Po přečtení tohoto článku jsem nabyla skálopevné přesvědčení, že když ta moje mrcha měla jen necelé dva centimetry bez metastáz, že ji přežiju ještě dlouhá léta. A žiju. A budu žít. Vím to. A z celého drdce bych přála všem nemocným i jejich rodinám, aby jim bylo dopřáno po zjištění diagnozy alespoň tolik času, kolik mi dosud osud dal. Všechny životní priority jsem překopala, můj svět se otočil vzhůru nohama, ale pochopila jsem, co je v životě nejdůležitější: vaši blízcí. To jen pro ně od operace žiju a máme čas vklidu posedět, dát najevo, jak moc mi na nich záleží, zajít si na vycházku do přírody, nechat se uklidnit lesem, sluníčkem, vodou, ....
Dana Marie, 19.01.2011 6:21:54, IP: ***.***.40.46, #123746
Mirko,to je skvělé,drž se. Ano,máš pravdu,všechno v životě je "prkotina" proti životu samotnému.
Václava, 19.01.2011 8:27:25, IP: ***.***.64.129, #123764
Přesně tak to je. Jak jiné by byly vztahy mezi lidmi, kdyby tohle všichni pochopili. Jenže jsme nenapravitelní, začneme takhle uvažovat až když dostaneme takovouhle ránu do hlavy.
Dědek, 19.01.2011 8:48:40, IP: ***.***.209.252, #123769
rakovinu způsobují chlamydie
        Předchozí   1 .. 133134135136137138139 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.