Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

DD, 04.01.2011 21:49:20, IP: ***.***.154.103, #121396
Zdravím, je mi 53, mám 16 měsíců od diagnózy. Podle statistiky průměrného přežití už "přesluhuju". Je mi jasné, že mě to jednou stejně zabije, je to mrcha! První příznaky u mě byly bolesti v zádech, nechutenství, no a pak jsem zežloutla. Udělali mi radikální operaci a dali drsnou chemču (kombinace víc věcí). To proto, že nádor ještě nebyl tak rozsáhlý a nebyly zjevné metastázy, že potenciálně mám prý šanci přežít. Jenže statistiky jsou neúprosné, jsem smířená, že recidiva přijde. I tak jsem vděčná za ten dosavadní čas a že mi je teď v rámci možností i docela OK.
Jinak jak tu někdo někdo dal odkaz na léčbu rakoviny zevnitř - k tomu jsem strašně skeptická. Já právě jedla zdravě, vyhýbala se škodlivinám, pravidelně cvičila...no a stejně jsem dostala raka!
Přeju všem hodně sil, ať už nemocným či jejich blízkým.
Jířa, 05.01.2011 15:10:06, IP: ***.***.16.238, #121488
Pro I, nechci Vás strašit, ale tohle už bude jen horší, u taťky to to bylo velmi podobné a šlo to jen k horšímu, jen tedy nezvracel.Hodně sil pro Vás všechny.
I, 05.01.2011 21:12:45, IP: ***.***.178.11, #121559
Díky.
Mirka, 05.01.2011 21:33:52, IP: ***.***.84.249, #121562
Paní DD, jsem strašně ráda, že jste do této diskuse napsala a vlila nemocným a jejich rodinám novou víru v uzdravení. Hrozně moc to někteří z nich potřebují, aby se z toho nezbláznili hned na začátku. Děkuji Vám za ně. Už jsem si začínala myslet, že jsem jediná výjimka a hurá, vidím, že je nás víc. Mně je 56 a "přesluhuju" více než 26 měsíců, taky v relativně dobrém stavu. Na onkologii jsem se ptala: jak dlouho tady mohu ještě být? Odpověď zněla: teď už tak dlouho, jak dlouho sama budete chtít.
Paní DD, spláchněte statistiku do WC a pojďme si říct, že se té hnusné potvoře jen tak nevzdáme!
Václava, 06.01.2011 10:30:58, IP: ***.***.64.129, #121618
Dobré dopoledne, Zrovna jsem chtěla paní DD psát paní Mirko, o Vás. Aby měla naději, jak jste se dovedla vypořádat s tou zákeřnou nemocí Vy sama. Napsala jste jí rovnou Vy, to je moc dobře. Je to krásné vědět, že ne u každého to musí být tak fatální. My, kteří jsme prožili se svými blízkými to zlé, co ta nemoc přinesla, a to myslím můžu mluvit za všechny, víme, jak těžké to bylo pro nás, kteří jsme na to jenom bezmocně koukali. Natož pro všechny Ty, kteří tu nemoc mají to musí být kruté a zlé vědět a prožívat bolest. Obdivuji Vaši odvahu a statečnost, že vůbec navštěvujete tuto diskusi plnou bolu a zoufalství. A ještě více Vás obdivuji za to, že svým příkladem pomáháte zoufalým lidem aby měli naději. Ani nevíte, vlastně, co to povídám, naopak dobře víte, co v téhle situaci neztrácet naději znamená. Jste obdivuhodní, Vy, DD, Děda a další, kteří bojujete a nevzdáváte se. Díky!
René, 06.01.2011 14:11:35, IP: ***.***.10.129, #121642
No nevím,ale když si přečtete vědeckou lékařskou literaturu,dovíte se,že pouze 1% lidí s touto vyléčenou (jakoby) nemocí přežije 5 let!!!Takže nemáte ještě zdaleka vyhráno.Moje mamča žila úplně v pohodě 3,5 roku a nakonec umřela!
radka, 06.01.2011 21:47:26, IP: ***.***.148.133, #121710
Lidičky, zkuste biotroniku. Mamka je v pohodě už 7roků, pomáhal jí pan Vojáček, tento rok bohužel zemřel. Léčil i Pavla Nováka zpěváka, držel se s rakovinou déle jak 8roků. Biotronika opravdu pomáhá, zkuste to. Jeho dcera, taky dělá biotroniku, pomůže Vám a nic za to nechce.
Měj te se moc fajn a držím Vám palce.
Radka
I, 10.01.2011 22:30:56, IP: ***.***.178.11, #122321
Tak nám tatínek v nemocnici zemřel. Bude nám všem moc chybět, ale je fakt, že pro něj už to musela být úleva.
Ostatním přeji, ať se drží a hodně sil.
Václava, 11.01.2011 8:35:14, IP: ***.***.64.129, #122344
Pro I: Upřímnou soustrast. To je naprosto jisté, že se s tím celá rodina budete dlouho vyrovnávat, že odešel, ale máte pravdu, pro něho už to nebyl život
Veronika, 11.01.2011 13:48:53, IP: ***.***.112.6, #122405
Pro I: Upřímnou soustrast. Je to hnusná nemoc, ale i si říkám, že to bylo už i pro mou babičku která umřela na štědrý den vysvobození z té hrozné bolesti.
m, 11.01.2011 15:16:04, IP: ***.***.109.199, #122423
úprimnú sústrasť. moja mama zomrela 1,5mesiaca od diagnostikovania nádoru na hlave slinivky.
Jířa, 11.01.2011 18:36:21, IP: ***.***.16.238, #122462
Pro I, upřímnou soustrast, je mi líto, že se moje prognóza potvrdila, držte se.
I, 11.01.2011 19:33:13, IP: ***.***.178.11, #122468
Děkuji Vám všem. Pořád musím na tatínka myslet. A můj malý syn (ještě neumí moc mluvit) vzal mamky telefon a jak ví, že s ním volala pravidelně taťkovi, volal také: Dědí, domu, dědí domu, ...
stanka, 11.01.2011 20:58:41, IP: ***.***.18.182, #122477
Az ted jsem si precetla reakci a hlavne krasna slova povzbuzeni pani Vaclavy,dekuji moc a moc.Ano ,tak to je.A vsichni lide,co nasi Verunku znali,dokonce ji ani neznali osobne jen z meho vypraveni ,si ji velmi oblibili,obdivovali ji za to co dokazala pri studiu v zahranici,posleze ziskala diky uspesnemu konkurzu velmi slusne postaveni v zamestnani a po celou dobu nemoci,10 let,pouze rodina a par velmi blizkych pratel vedelo s cim vsichni bojujeme. Chemo,ozarovani,1x operace Londyn,3x tezka operace v Motole.A po vsem honem zpet do skoly,do posilovny,ke sportu,do prace,proste do zivota.Ano,bylo mi receno,ze to jak si naplno uzivala zivota do 30let ma dceruska nekdo nestihne ani do 80 let,ale...Preji vsem pevne zdravi,vim o cem pisi.S.
Helča, 11.01.2011 21:12:22, IP: ***.***.252.38, #122479
Ahoj, já se 5.1.2011 dozvěděla, že moje maminka 59 let má rakovinu slinivky a pan primář nám řekl, že už není žádná šance, zrovna na její narozky,přitom vypadá a chová se uplně normálně jako kdyby to byla chřipka.Doktor řekl, že to je jen teď,ale postupem času to bude hrůza.Vůbec netuším co mě čeká a podle toho co čtu si to vůbec nedokážu představit.S tátou spolu žijí 40 let,právě šel do důchodu, že si spolu užijí důchod.Snaží se držet,ale slova pana primáře "UŽ NENÍ ŽÁDNÁ ŠANCE"ho složílo na kolena.Moc se milují a nedokážu si představit jak bez maminky bude žít.Každý den jsme u ní v nemocnici.Pro mě a mou sestru je to máma s velkým M, jak se s tím mám srovnat, mám tříletou dceru, která se na ní každý den ptá a já jen neustále brečím, chci ji pomoct a nevím jak.Jen se dívat?Každý den se nás ptá, kdy půjde domů a my ji nedokážeme odpovědět.Vědomí, že umírá mě ničí.Mamince jsme to zatajili, řekly jsme ji, že musí bojovat.
        Předchozí   1 .. 131132133134135136137 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.