Diskuse - rakovina slinivky břišní
Petra, 22.12.2010 10:10:14, IP: ***.***.224.8, #119931Děkuji Vám všem moc za podporu, moc si toho vážím. Bohužel dle testů jde u mého Tatínka o pokročilou rakovinu slinivky, to jsem se dozvěděla právě před chvílí. Bližší informace zjistíme, až se do bříška příští úterý podívají. Velice mně povzbudil přístup k nemoci paní Mirky, já ani netušila, že se dá bez slinivky žít. Každopádně nic nevzdám, Tatínka budu podporovat, jak to jen půjde. Jen se tomu nepoddat! Václavo, Mirko, Jano ještě jednou děkuji! Také bych chtěla poděkovat Renny, která zřejmě tuto diskuzi před více jak 3 lety založila, myslím že se tím pomohlo mnoho lidem, už jen tím že si měli s kým o svých starostech popovídat, děkuji.
Děda, 23.12.2010 17:42:54, IP: ***.***.70.61, #120134Pro Václavu: Vážená paní, velmi Vám děkuji za Vaše slova a přání. Přeji Vám klidné prožití Vánoc a pěkné vzpomínky na Vašeho manžela a otce dětí. Chtěll bych věřit tomu, že On tam nahoře tu Vaši lásku k němu vycítí a nějakým způsobem Vám to dá najevo, teba ve snu, to Vám upřimně přeji. A do nového roku 2011 vše nejlepší a spokojenost v celé rodině.
Hanka, 23.12.2010 21:00:05, IP: ***.***.235.202, #120156Pro dědu: Nic nevzdávejte,mému manželovi operace prodloužila život a jak jsem již jednou tady uvedla,podstatně zmírnila některé průvodní potíže této nemoci.I když je tato choroba krutá,tak člověk nemusí,díky medicíně, tak krutě trpět. Hlavní je neztrácet čas a začít bojovat.Jsem zdravotník a vím co prožíváte,ale i ve vašem věku je operace možná a vaši nejbližší jsou šťastni za každý den s vámi.Nikdo z nás neví zda to nejsou jeho poslední vánoce a proto se takto na to nedívejte a jak řekl Horatius "Carpe diem!" Myslím na Vás a přeji Vám,aby nastal zvrat k lepšímu v této zákeřné chorobě.
Veronika, 25.12.2010 9:05:55, IP: ***.***.112.6, #120217Chci poděkovat všem, za rady, podporu a zkušenosti. Včera ráno babička této nemoci podlehla. Měla to už moc špatné. Metastázy byly všude, i v kostech.
Václava, 25.12.2010 9:47:01, IP: ***.***.92.204, #120219Verunko, upřímnou soustrast, babičce už je dobře. Vy budete mít asi smutně spojený Štědrý den s její smrtí. Ale nebojte se, teď truchlíte a budete ještě nějakou dobu. Ono to přebollí a ona bude jako světýlko a poradkyně a pomocnice. Bude nad Vámi bdít, sama ucítíte. Vzpomenete si na ní v různých situacích, jaká byla, jak by se zachovala. A to bude pro ní odměna za to, co pro Vás znamenala. Vím to, millovala jsem svého dědečka. Je mrtev už 14 let a stejně se kolikrát k němu obrátím a říkám si, to by měl radost, kdyby to viděl a tak..Byla jste silná a udělala jste, co jste mohla.
Jířa, 25.12.2010 13:23:54, IP: ***.***.16.238, #120224Veroniko, upřímnou soustrast, ale věřte, teď už babičku nic nebolí, udělala jste všechno, co jste mohla, škoda, že budete mít Vánoce vždy spojené s jejím odchodem, ale berte to jako její vysvobození, babička si musela vytrpět své, přejte jí pokoj, už jen proto, že jste byla u toho utrpení a viděla jak Vám babička odchází před očima, sama víte, že to nešlo zastavit.
rakovina, 25.12.2010 21:18:42, IP: ***.***.229.123, #120243zajimave video na strance celostni medicina.cz /video - lecba rakoviny zevnitr
sari, 26.12.2010 10:33:12, IP: ***.***.169.80, #120265Veroniko moc me to mrzi,psala jsem ten vzkaz driv nez jsem si precetla diskuzi dal.Uprimnou soustrast
Veronika, 26.12.2010 22:00:32, IP: ***.***.112.6, #120293Děkuji moc... Pořád tomu ale nemůžu uvěřit. Čekám, že mi zavolá, kdy jedeme na tu výstavu a kdy půjdeme do knihovny,... Vždy jsem takové ty "kulturní věci" podnikala jen s babičkou. Nikdo s mojeho okolí na to není...
Dana Marie, 27.12.2010 4:57:25, IP: ***.***.40.46, #120296Pane (í) ml-co to tady plácáte ??? !!! Jaké zrušení stránek ???!!! Ano, jedná se o zrůdnou nevyléčitelnou bestii,ale ti nešťastní lidé tady si navzájem vyměňují zkušenosti,jak svým blízkým ulevit,jak ve vzniklé situaci přežít...dodávají si sílu-cožpak to nevidíte ???
Dana Marie, 27.12.2010 5:06:50, IP: ***.***.40.46, #120297Veroniko,pro babičku bylo mnohem lepší,že to šlo takto rychle, netrápila se tak dlouho jako mnozí jiní.
I, 27.12.2010 22:31:01, IP: ***.***.178.11, #120354Tak se zase ozývám. Taťku nám přijali před Vánoci opět do nemocnice. Měl strašné bolesti a zvracel, přidala se teplota. Je to zajímavé, ale hned druhý den se mu ulevilo a šel by domu. Ale nepustili nám ho ani na svátky. Dostává kapačky a injekce. Asi to bude něco silnějšího, protože už si i povídá a na bolest si moc nestěžuje. Má i plány. Jen občas zvrací a nic mu nechutná, má nafouklé, tvrdé břicho a nemůže na záchod. Injekce prý dostává po 6 hodinách, ale neví, co to je. Když by mu je někdo mohl píchat, asi by ho pustili domu. Jen nevím, proč by mu nedali jen silnější náplasti. Před odchodem do nemocnice měl jen nějaké slabé. Ty mu ale nezabíraly. Že už by mu nepomáhaly ani ty silnější? Nebo by mu to kombinovali s tou injekcí? V nemocnici dostává kapačky a injekce.
Veroniko, upřímnou soustrast.
Petra, 28.12.2010 20:00:43, IP: ***.***.224.8, #120483Tatínka dnes ráno operovali a udělali mu "přemostění" žlučovodů + opravili "zborcený" dvanácterník, nádor bohužel odstranit nemohli, je prý už moc veliký. Bližší informace nám neposkytli, po chirurgické stránce udělali maximum, teď záleží na tatínkovi, kdy se nám zahojí a pak to budeme řešit dál s onkology.
Anna, 29.12.2010 8:28:53, IP: ***.***.10.129, #120527Veroniko,chci se jen zeptat,jestli mohu- jak začaly tehdy ty potíže s babičkou?Co byl první příznak toho,že je těžce nemocná na slinivku? Díky za odpověď Anna
Jířa, 29.12.2010 16:12:00, IP: ***.***.16.238, #120635Milá Anno, nevím jak u babičky Veroniky, ale u taťky to byla malátnost, byla mu pořád zima, i v létě, což nikdy nebývalo, byl diabetik, na inzulínu a přestal mít cukr, míval kolísavý, třeba i 16 a najednou byl na normálu, to už slinivka přestávala plnit to co má, ale to jsme samozřejmě tenkrát neměli ani páru, proč to tak je, byl spavý a to hodně, usnul mi třeba venku na lavičce, byl unavený, chyběla mu síla, hubnul a to rapidně.Žloutlo mu bělmo, ale nijak výrazně, doktorka, když tu byla, tak si toho všimla, ale pak říká, vy tu máte asi špatné světlo, to se mi jen zdálo.No, jak se ukázalo později, nezdálo se jí to.Ale přišli na to až, když jsem mu zase volala doktora, protože mu začaly !!!bolesti v podžebří, pod srdcem, tak pak teprve, když ho odvezli a zjistili, že ty bolesti nejsou srdeční bolesti, což by táta poznal, protože byl kardiak, tak pak teprve přišli na to, co to vlastně je.