Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Diskuse > Zdravotní potíže, nemoci > rakovina slinivky břišní

Diskuse - rakovina slinivky břišní

Anežka, 08.03.2011 20:34:24, IP: ***.***.23.233, #129327
Dobrý večer,mám na všechny dotaz,na ty,co se jim chce odepsat.....manžel má 42 let- stálé bolesti pode levým žebrem, teď mu pro změnu doktor řekl (byl i na hadici),že má léze na žaludku,ale jinak nic....Byl párkrát v nemocnici s chronickou pankreatitidou,má chron,zánět již skoro 7 let.Nevěřím nějak podvědomě,že to má od žaludku.Jak poznám aspoň laicky (odmítá jít zase k lékaři),že je to slinivka? A _- vaši nemocní známí měli také nejprve před rakovinou chronický zánět nebo ne? Bojím se...díky za odpovědi.Budu vděčná,Anežka
Veronika, 08.03.2011 21:22:32, IP: ***.***.112.6, #129334
Přeji upřímnou soustrast :( Moc mě to mrzí...
Ikdyž nic poslední dobou nepíši, pořád to tu pročítám a drží pěsti všem, kteří s touto nemocí bojují a jejim příbuzným, ať jsou silní. Babička mi umřela na štedrej den a pořád nemůžu přestat plakat, jak moc mi chybí.
Václava, 09.03.2011 8:55:54, IP: ***.***.64.129, #129384
Anežko, chápu velice dobře, jaký máte strach. Máme takový nějaký další smysl něco tušit. Možná jsme vyplašené více, než je třeba, ale od toho si člověk nepomůže. Protože má Váš manžel chronický zánět slinivky, myslím, že by se lékař zaměřil hlavně na to mu slinivku zkontrolovat, protože je to riziko ke vzniku nádoru. Když se nějak neangažuje, tak třeba nemá důvod si myslet, že by to mohlo být něco na slinivce. Laicky se to pozná, já nevím, je to strašně zákeřné, právě, že to dlouho problémy nedělá. Vzhledem k tomu, že váš manžel ví, jak bolí slinivka, tak by to nejspíše na sobě poznal. Jenže mému manželovi nebolelo břicho vůbec, jenom záda, páteř hrozně, nepomyslel nikdo na slinivku. Možná, jestli mu nechutná a hubne. To je při tom vždycky. Neporadím Vám lépe. Mrzí mě to. Zkuste ho ještě přesvědčovat, ať si nechá udělat tu ultrasonografii a co krev, tam jsou márkry 19,9, pokud je to nádor slinivky. To mu nezkoušeli dělat?
Lucie, 09.03.2011 13:29:34, IP: ***.***.208.98, #129465
Milá Anežko,
moje maminka také nikdy nešla k lékaři se svými problémi, bohužel ani my jsme ji nedokázali vyslat!!! Měla bolesti na boku, ale přičítala to nošení těžkých věcí. Hlavně měla tvávicí problémy. Nesnědla oběd najednou, dojídala ho pokaždé až odpoledne. A poslední asi tak dva měsíce ubývala na váze a říkala, že je jí lépe, když nejí.
Držím vám moc palce, je to strašně zlá nemoc.
D, 10.03.2011 0:58:49, IP: ***.***.183.241, #129514
Rizikové faktory rakoviny pankreatu

I když zatím přesně nevíme, proč jeden člověk onemocní karcinomem pankreatu, a jiný nikoliv, víme jistě, že nemoc není nakažlivá.

Dříve uvažovaný vztah k užívání kofeinu, alkoholu, chronickému zánětu slinivky (pankreatitidě) a chronickému diabetu se nepotvrdil.

Kouření je hlavním rizikovým faktorem. Výzkum ukazuje, že kuřáci cigaret onemocní rakovinou slinivky břišní dvakrát až třikrát častěji než nekuřáci. Odvykání kouření snižuje riziko rakoviny slinivky břišní.
Petra, 10.03.2011 9:02:01, IP: ***.***.224.8, #129531
Karin,
moc mě mrzí, že jste o tatínka přišla také díky této zákeřné nemoci. Jsem ale moc ráda, že se tatínek netrápil tak, jak tu mnozí píší, že k němu byla příroda milosrdná. Já mám tatínka taky nemocného, jak jsem tu již několikrát psala, má malobuněčný ca, chodí na chemoterapie, teď je na 3. Také ho nic nebolelo, ale v prosinci 2010 zežloutl a hodně pak zhubl (18 kg), neměl chuť k jídlu. Teď už začíná pěkně jíst, ale také ho začaly pobolívat játra, tak mám strach z metastáz. Nevím, jak vše dopadne, chemoterapie je paliativní, tumor nešel vyjmout, tak by mu měla život jen trochu prodloužit. Děsí mně co bude, doufám, že se nebude alespoň trápit, když už musí zemřít... Každopádně zázraky se dějí, tak nic nevzdáváme! Hodně sil všem!
Karin, 10.03.2011 18:21:06, IP: ***.***.167.48, #129588
Milá Petro, děkuji za Vaše hezká slova, která kazí akorát ten zdrav. stav Vašeho tatínka. Je mi to velice líto, dovedu se úplně vcítit do Vašich pocitů a toho stavu bezmocnosti, když by to chtělo nějak pomoci, ale člověk neudělá bohužel nic, ta bestie si udělá s člověkem to, co uzná ona za vhodné. Ten můj taťka měl prý metastáze na žaludku, v játrech a dvanáctníku, ale jeho nebolelo nic (kromě asi těch 5 větších bolestí slinivky a občasné bolesti v kříži). Je to až k nevíře. Nevím, co je to paliativní chemoterapie? Je fakt, že zázraky se dějí (mně osobně se žádný ještě nestal), ale doufejte, aby takový potkal Vašeho tatínka, to Vám přeji. Budu i nadále sledovat tyto stránky, tak se někdy ozvěte. Mnoho štěstí, držím Vám i Vašemu tatínkovi palce. Kdyby jste měla možnost se zeptat nějakého lékaře, jak dlouho (než se objeví 1. bolest) asi tak může trvat ta rakovina slinivky? Děkuji a ještě jednou hodně štěstí a sil.
Boura, 11.03.2011 17:50:46, IP: ***.***.207.84, #129662
Paliativní chemoterapie je určená ke zlepšení kvality života u nevyléčitelně nemocných pacientů

Anežka, 11.03.2011 19:36:55, IP: ***.***.93.96, #129665
Václavo,díky za odpověď...manžela seklo v zádech,nemůže chodit ,jí léky a chodí na opichy.Myslíte,že je to taková bolest jako při nemoci slinivky? Má jít v pondělí na CT....nebo je to jen plotýnka....Jak bolely Vašeho manžela ta záda?Také nemohl chodit a chodil nakřivo? Díky moc za odpověď.
margiana, 12.03.2011 17:58:29, IP: ***.***.202.71, #129693
nejlépe je se obrátit na Centrum pro léčbu bolesti - me mamince pomáhaly náplasti (Matrifen), a také zákrok (obstřik slinivky), který výrazně bolest omezil. Přeju hodně sil.
Václava, 13.03.2011 14:33:31, IP: ***.***.47.84, #129728
Ahojkyy Anežko, on můj manžel míval od mládí problémy se zádama, občas se mu také zablokovaly a chodil nakřivo. Proto on i lékař si mysleli, že to je opět ploténka. Na CT zjistili, že jí má mírně vyhřezlou a že tam jsou degenerativní změny, jenže ne takového rázu aby to bylo k operaci. Takže klid a léky proti bolestem a uvolňovací. Bolelo to stále více a léků musel jíst čím dál více. Neulevil si pořádně ani v leže a nemohl spát. To bylo na tom jiné oproti tomu, když ho chytly záda jindy. Potom chodil na injekce, to mu trochu ulevovalo. Mě se to zdálo divné, že se to nelepší v leže a v klidu, potom se začal potit od pasu dolů takovým studeným potem. No a jo, také mu to šlo do nohy ta bolest a špatně choodil, úplně jako při té ploténce. Až když jsem šla k obvodnímu lékaři s ním a řekla jsem mu, že je mi to divné a mám strach, že jsem načetla na internetu, že pokud se bolest zad nelepší v klidu, je to bez úlevy i v noci, že by to mohl být zánět nebo nádor, tak řekl, že ho tedy pošle na sono břicha. Takhle to začalo u něho, žádné sežloutnutí ani bolest břicha. Vyčkejte na to CT, uvidíte, co mu sdělí a potom když tak chtějte další vyšetření. Není nic jednodužšího, než když mu vezmou krev a zkusí na rakovinné márkery. Snad to u něho bbudou opravdu "jenom záda" . S pozdravem
Eva, 13.03.2011 22:32:33, IP: ***.***.59.158, #129747
Ano je mi 19, pořád se nedokážu smířit s tím, že maminku už nikdy neuvidím... Byla to taková bojovnice, nic nevzdávala do poslední chvíle. Ve čtvrtek jsme měli pohřeb, hodně lidí se přišlo s maminkou rozloučit. Jinak Karin 5.3 v noci mamka zvracela červenočernou tekutinu a 6.3 v 0:05 nás opustila, je to možná takový náznak konce. Taky by mě zajímalo kde se ta tekutina vzala, protože ji zvracela celkem dlouho. Nejdřív byla jenom černozelená a pak jak kdyby se do ní přidala krev, možná jen praskla nějaká cévka. Všem Vám přeji mnoho sil!
Anežka, 14.03.2011 20:27:09, IP: ***.***.97.107, #129782
Pro Václavu: díky moc za rady a vysvětlení.Manžel leží už na neurologii,bolí ho v levém podžebří- ale- v sobotu ho strašně pokroutilo,chodil do boku a pod injekcema nebo Tramalem.Tak nebyl aspoň v kuse marný.Měl úplně esovitá záda.Dnes jsem ho odvezla do nemocnice,nechali si ho na neurologii.Tak taky nevím,má už od dřívějška trošku vyhřeznutou ploténku,jestli to budou fakt ta záda.Zítra mu dělají magnetickou rezonanci- chci se Vás zeptat: kdyby to byl jiný problém než záda- poznají to na té rezonanci nebo ne?Zatím dost trpí,nemůže ani chodit,bere kapáky.Ale,kdyby to bylo problém odjinud,zajímá mě, zda by na to přišli...děkuji Vám moc za vaše cenné rady.Anežka
Anežka, 14.03.2011 22:37:33, IP: ***.***.97.107, #129786
Pro Václavu: Václavo,já už ani nevím,jak Váš manžel dopadl......je to smutné,kdybych se aspoň mohla podívat do historie.....PC doma nemám,tak jenom u známých rychle píši a čtu.Díky, Anežka
Václava, 15.03.2011 8:16:20, IP: ***.***.64.129, #129796
Ahojkyy Anežko, nepoznali to ani na té magnetické rezonanci. Tam se jenom ubezpečilipo konzultaci neurologové usnesli na tom, že to ta ploténka nejspíše nebude. A nastalo další vyšetřování, opakované CT břicha, sono břicha, kolonoskopie, rengeny plic. Pořád nic, pořád všechno vpořádku. Jenže v krvy měl ty márkry, takže pátrali a po konzultaci s primářem mu udělali ultrasonografii kamerkou ke slinivce. A tam to zjistili a ty stíny na játrech, které při ultrazvuku mysleli, že je to jenom nějaké stluštění byly metastázy. Takže už mu nenabídli nic, snad prý, kdyby chtěl paliativní chemoterapii. Od diagnózy mi umřel za měsíc a kousek. Moc Vám přeji, abyste to nemusela prožívat, ať jsou to plotýnky, i kdyby měl být invalida, hlavně ať ho máte.
        Předchozí   1 .. 139140141142143144145 .. 327      Následující
Přidat příspěvek k tématu rakovina slinivky břišní
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.