Diskuse - rakovina slinivky břišní
Václava, 26.11.2010 7:43:05, IP: ***.***.64.129, #116295No, já nevím, předchozí příspěvek je hodně obsáhlý a snad chce ta paní pomoci. Pokud si myslíte, Vy kteří procházíte tím peklem téhle nemoci v rodině, že byste na takový pokus přistoupili, zkuste to. Já jsem skeptická. Ale někdo se toho může chytit jako záchranného stébla. Ale takhle jednoduše to opravdu nefunguje. Myslíte si, že by lékaři nepoužili při chemoterapii nižší dávky, pokud by to šlo, nebo nedali takovou transfuzi, podivnou, o jaké tam ta paní píše. Tomu nevěřím. Myslím si, že ona neví, co je to rakovina slinivky. Jasně, jako doplňková léčba pro organismus při některém jiném druhu, ta strava a podobně asi ono. Ale tady ne, to nejde prostě. Nepomůže to. Pokud by to tak bylo, byla by paní zralá na Nobelovu cenu. Je mi to líto, ale moc tomu nevěřte, ale je to na každém. Přeji sílu
Elvíra, 26.11.2010 14:29:04, IP: ***.***.163.187, #116380Děkuji za Vaši odpověď Václavo. Po přečtení jsem hned věděla že máte pravdu, v tom že kdybych byla nemocná já nebo moji bratři bylo by to pro tátu horší. Jsem na něj velice fiksovaná, i když byl stále v práci. Ale vždycky nám dal najevo svou lásku. Je mi líto, že si až teď uvědomil, že práce není všechno a o to víc se snad teď snaží bojovat s touto hroznou a těžkou nemocí. Jako by měl pocit, že nám něco dluží. Ale tak to není. Nedluží nám vůbec nic. To hlavní je láska, a tu jsme cítili vždycky. A to je také jediné co teď můžu - dávat mu najevo že ho mám ráda. Víc nemůžu dělat i kdybych chtěla.
koukám, 27.11.2010 13:48:29, IP: ***.***.208.5, #116455ahojte lidičky,zkuste si načíst tady nějaké články a myslím si,že vážně nejde o reklamu!!!!!!!ale o zdraví,že prý je na to dobrá právě chlorella,tak se kdyžtak zeptejte i u lékaře Tyto látky rovnež pomáhájí při autoimunitních onemocněních jako je revmatoidní artritida, lupus, roztroušená sklerosa apod., rakovině, ale i při kožních onemocněních typu lupenky, dále ekzémy, záněty či při alergických onemocněních.pomáhá z těla odstranovat těžké kovy,toxiny a další jedovaté látky,pomáhá odstranit chronickou zácpu,čistí trávící ustrojí,jako probiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií,podporuje zdravou krvetvorbu,zvyšuje hladinu hemoglinu,podporuje kožní metabolismus,hojení ran a vředů,posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním,podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů,prospívá celkové regeneraci organismu,zvyšuje energii a vitalitu a další a další věci my ji bereme celá rodinka plus malej má 4 a už jí bere od 1 roku a jsme s ní moooc spokojeni proto posílám dál
více se dozvíte zde jsou tam supr články chlorellamrmia.blogspot.com
Hanka, 27.11.2010 20:31:36, IP: ***.***.235.202, #116494Paní Václavo,chodím sem stále a čtu všechny vaše příspěvky,protože přesně vystihují to, co jsme s dětmi prožily a po smrti manžela zažíváme.Musím s vámi souhlasit,že v předchozím příspěvku jsou rady přinejmenším podivné a zavání šarlatánstvím a nelze je jen tak přejít.O jaké to podivné transfuzi se mluví nevím,ale když někdo zvrací několik dní a nastává rozvrat vnitřního prostředí,tak infuzní therapie je na místě. Vím o čem mluvím a naši pacienti se okažitě stabilizují.O úlevě ani nemluvě.Tato choroba je tak zákeřná,že většinou se řeší jen potíže a choroba sama již řešit většinou nelze.Vy všichni, co teď prožíváte ono strastiplné období,věřte,že tu sílu v sobě máte a svým blízkým to usnadníte,ale horší je to pak.Všechno velmi dlouho odeznívá a člověk žije jaksi napůl.Je dobře,že je tady tato diskuze a dá se z ní čerpat souznění a pocit,že to máme všichni jaksi podobné.Přeji všem, ať vám čas ten smutek brzy otupí i když už to nikdy nebude stejné jako dřív.A hlavně přehodnoťte rady v předchozím příspěvku.
A.K., 28.11.2010 18:36:03, IP: ***.***.109.54, #116528Paní Hance:
Pojmy "infúze" a "výživa do žíly" znamenají každý něco úplně jiného.
Dostane-li člověk jako infúzi fyziologický roztok, nejedná se o výživu - infúzi na doplnění tekutin, o tom si myslím, že to je v pořádku. PROTI DODÁVÁNÍ TEKUTIN a MINERÁLŮ ROZHODNĚ NIC NENAMÍTÁM.
Dostane-li člověk, který zvrací po chemoterapii, do žíly místo fyziologického roztoku pouhou glukózu (cukr), nemluvě o k nitrožilní výživě určených roztocích, buňky těla se dostanou k těmto živinám a stráví je, což způsobí, že buňky do krve vyloučí další zplodiny vzniklé při buněčném trávení. - TAK TOTO JE TO, ČEHO JÁ SE MOC BOJÍM a popravdě mě to velmi děsí, že ani část lékařů tomu nechce rozumět. - Takže nezbývá než děkovat za to, že nám pacientům ještě vždycky zbývá možnost podpisu reversu + stará učení, jako je čínská a ajurvédská medicína + tradiční léčba původních obyvatel jiných kontinentů, ale i naše bylinkářství. - To ale samozřejmě nemohu vůbec nikomu vnucovat.
Také mě mrzí, že se moc podceňuje MOC BYLINEK (i tuzemských, nezmínila jsem tady ještě výbornou knížku "Zdraví z Boží lékárny" od Marii Treben).
Strýc byl nemocný, měl rakovinu, zavedenou cévku, o které si mysleli, že už mu ji nikdy nevytáhnou, a lékaři mu hádali tak rok života.
Maminka mu přinesla do nemocnice 2 plastové láhve, v jedné čaj z přesličky, ve druhé z vrbovky, a do půl hodiny se moč v cévce ze začervenalé změnila na čirou, a během pár týdnů mu bylo lépe (pokračoval v pití těch bylin) - a žil ještě přes deset let. - Pozor ale na pití obrovského množství čajů každý den. Čaje bych omezila na několik šálků denně maximálně. - Existují byliny v sušené podobě, namleté a stlačené do tablet nebo do kapslí, v lékárnách jsou schopni je objednat do 1-2 dnů - a o těch jsem v posledních letech zjistila, že jsou o mnoho účinnější než čaje (nesrovnatelně účinnější), a také jsou účinnější než extrakty v alkoholu (např. ženšen v kapkách mi vůbec nepomohl, ale žensen v kapslích, 250 mg v jedné kapsli, mi moc pomáhá).
- Trvalo mi to celé 2 roky, než jsem na tuto informaci přišla, a o pár let víc, než jsem přišla na všechno, o co jsem se tady snažila podělit s ostatními lidmi. - Tak mě trochu mrzí, že mne paní Hanka nazývá "šarlatánkou", ale to je v dnešní době běžné.
Také se omlouvám za místo, kam se v této diskusi vložil můj příspěvek. I když jsem odpověděla na úplně první vložený příspěvek v diskusi (datumu jsem si všimla až později), uložila se moje odpověď až na konec celého vlákna. Takže jsem četla diskusi na první straně, ale už ne na 198. straně.
stanka, 28.11.2010 19:22:15, IP: ***.***.18.182, #116532pratele,pred rokem mi zemrela 30leta dcera,na metastazi do slinivky,tam to níikdo necekal.sledovali se pri jeji diagnoze ,sarkomu,pouze plice,ty byly napadeny 2x,ale ma dceruska vse bravurne zvladla,dokoncila v Anglii,studium na universite, snazila se uzivat zivota...b
ohuzel.neverim tomu,ze pokud nekdo pozitivne mysli,zazrak je zarucen...je mi lito,neni pravda.neni spravedlnoést na tomto svete,neni zadny buh.S.
Elvíra, 29.11.2010 11:15:56, IP: ***.***.163.187, #116560Musím s Vámi souhlasit, také jsem ztratila víru ve spravedlnost. I když nejsem ani pokřtěná a nechodila jsem do kostela denně jsem se modlila k bohu, ale moje modlitbi nebyly vyslišeny a tátovi bolesti neustali. Teď vkládám alespoň malou naději v zavedení toho katétru. Nenávidím tu bezmoc a neschopnost něco podniknout pro zlepšení jeho života. Můžeme mu jen dávat najevo svou lásku´.
Elvíra, 02.12.2010 13:46:04, IP: ***.***.163.187, #117307Myslím že jeho už nic nezachrání. Neznám nikoho kdo by žil s rakovinou slinivky dlouho. Můj táta je slabší a slabší. Katétr celkem funguje, ale na jedničku to není.
Jířa, 02.12.2010 18:54:38, IP: ***.***.16.238, #117364Elvíro jsem s Vámi, vím co je to za bezmoc sledovat den po dni ten úbytek všeho, energie, naděje, váhy, člověk Vám odchází před očima a vy ho tu nemůžete jakkoliv zadržet i když by jste byla ochotná udělat cokoliv.
Václava, 03.12.2010 7:58:57, IP: ***.***.64.129, #117422Milá Elvíro, je to tak, Ale dobré je, že alespoň ty bolesti trochu ustoupily. Víte, myslím, že kdo si v tom zoufalství uchová alespoň zbytky zdravého rozumu, na tyhle rady s nějakou zázračnou léčbou nemůže věřit. Ač by se tolik chtělo věřit, realita je jiná. Tomu člověku samému, který již odchází a chtěl by se chytit každého stébla by to třeba mohlo přinést kousek naděje, která je samozřejmě potřebná. Ale, jak mu budete lhát a nutit ho do jídla nějakého ječmene, nebo pití čaje, když sama víte, že je to k ničemu. Pokud se to použije u onemocnění, se kterými si ví rady i moderní medicína a člověk se raději pustí do takovéto alternativní léčby, tak to je vpořádku. Pořád má otevřená zadní vrátka, že může v nejhorším znovu k lékaři. Ale v případě, že se jedná o tuto hroznou nemoc, není nic pravdy na tom rčení, že "víra tvá tě uzdravila". Ale chápu i zapálené bylinkáře a léčitele, kteří něco umí, kterým samým to pomohlo a neodsuzuji je, protože chci věřit, že jsou to lidé, kteří nepíší na diskuse proto, že by z toho mohli mít nějaký profit, ale protože si v dobré víře myslí, že by mohli někomu pomoci. A je na každém z nás jak se k tomu postavíme. Ale v tomhle případě je to opravdu jedině a jedině beznaděj a zoufalé doprovázení toho našeho drahého ke smrti. Tak tatínkovi co nejvíce pomáhejte, hlavně co nejvíce buďte u něho a s maminkou aby věděl, že na to není tak sám. Přeji sílu
Elvíra, 03.12.2010 13:39:27, IP: ***.***.163.187, #117489Bolesti trochu ustupují, ale rucei nohy má úplně studené. Je slabší a trochu mimo. Necháu proč u této nemoci jakoby člověk ztrácel smysly a je zmatený. Proč to tak je a jak daleko to ještě zajde??? Bojím se že se blíží konec.
Václava, 03.12.2010 18:08:27, IP: ***.***.47.84, #117578Ano Elvíro, také nevím, proč má člověk u téhle nemoci takové trochu zmatení. Možná je to i tím morfiem. Ale manžel to měl také a to mě strašně děsilo, protože pořád něco dělal rukama, něco hledal, pořád jako něco měřil. A když jsem mu řekla, že třeba nic tam není na té posteli, tak řekl "to jsem ale hloupej, viď", trhalo nám to srdce. Měl takové divné i oči, jiné jako by bolestí změněné. A také záškuby ve všech svalech i když spal. To muselo být pro něho také hrozné a pro mě, když jsem vedle něho ležela a cítila jsem to, jak to tělo nemá kousíček odpočinku. Všechno se mi to často vrací. Tak holčičko, vydržte. Já vím, že je to hrozné, a není nic, co by nám to ulehčilo. Mějte sílu, a lásku
Elvíra, 03.12.2010 21:40:49, IP: ***.***.163.187, #117651Pro Václavu:
Mě to také trhá srdce. Občas neví že už něco udělal. Třeba snědl večeři a za chvíli řekl že čeká co bude mít dobrého k večeři. Člověka to občas děsí, ale nemůže to dát najevo. On si občas uvědomuje, že je něco v jeho chování špatně. Často řekne že se cítí malátný a trochu oblblý. Propadám depresím, i když vím že nesmím, že musím být moc silná, ale teď se nutím čím dál víc ráno vstát z postele a něco udělat. Nejraději bych všechno zaspala a na všechno zapoměla. Ale ani ve spánku nemám klid. Budím se hrůzou a bojím se každého dalšího dne a noci.
Václava, 04.12.2010 11:07:20, IP: ***.***.47.84, #117703Elvíro, je mi to strašně líto. Přejde to, uvidíte. Ale to čekání bez naděje je hrozné. Vím, že chcete aby tady s vámi byl hodně dlouho, ale pro něho už to je jenom přežívání v těle, které nesmírně bolí a celé vědomí jeho je zaměřené na to aby měl tu úlevu. Je to dobře, že mu ten katétr ulevil, ono je potom lepší, když jsou obluzení. Nedovedeme si ani představit, co zkouší. Také chápu, jak se vám nechce do nového dne, ve kterém nečeká nic lepšího a spíše se bojíte co dalšího nastane. Jak ráda bych vám dala nějakou naději. Ale jak samaa tady vidíte v příspěvcích všech těch lidí, že ona je mizivá. Zajděte si k lékaři ať vám poradí nějaká antidepresiva, alespoň přechodně abyste se nesložila. To by nikomu nepomohlo. Byla jsem také na doporučení kolegyně a bránila jsem se tomu. Říkala jsem tam, že chci ten pohár bolesti s ním vypít až do dna. Ale přesvědčila mě paní doktorka, že musím být silná, tak ať neblbnu. Měla pravdu fakt.
Jířa, 04.12.2010 16:45:35, IP: ***.***.16.238, #117780Milá Elvíro, táta začal být mimo po té, co mu udělali biopsii, netuším jestli tam odebrali ten vzorek, který byl ještě dobrý, prostě druhý den byl na plenách a mimo a pak už čím dál hůř, a to ještě na morfiu ani nebyl, nevěděl naše jména, když věděl jména, nevěděl, že komu patří, nepoznával vnoučata, jen prostě cítil, že patříme k němu a já cítila, že to nějak prostě ví, bohužel doktorka mi pak po jeho smrti řekla, že měl i nádor na mozku, proto prý taky často zavíral oči, vadilo mu světlo a jak nádor tlačil na mozek, proto tam byli i ty výpadky.Slinivka ovlivňuje metabolismus a látkovou přeměnu a lékař mi předtím řekl, že se mozek zanáší těmi zplodinami, protože ta výměna nefunguje normálně, ale o tom už tu taky lidi psali dřív, vím jak Vám je, držím palce, vydržte.