Diskuse - rakovina slinivky břišní
Bláža, 20.08.2010 17:20:12, IP: ***.***.29.222, #101500Milá Jířo,
trošku vám závidím, že jste dokázala nebrečet. Já mám opačný problém. Když taťka mluví o naději, že třeba ještě něco zabere a my ostatní víme, že už ne, že už má jenom léky proti bolesti, tak jsem se před ním rozbrečela, naštěstí se mi to podařilo hned zarazit. Dneska tatínka (59) propustili z nemocnice. Byl plný elánu, že musí něco dělat. Že je z toho ležení v nemocnici zesláblý. Ale ten jeho optimismus mě hodně pozvedl. Můžeme být rádi, že rok a 2 měsíce, co mu rakovinu objevili byl bez obtíží i po chemoterapii. Dělal vše jako předtím.
Bláža, 20.08.2010 17:34:08, IP: ***.***.29.222, #101504Ahoj Martino,
tatínkovi určili diagnózu v květnu 2009. Ronvěž neoperovatelné, metastázi na játrech, které mu odebrali. Rok a dva měsíce žil jako předtím i s chemoterapiemi. Letos v červenci začal mít bolesti. Ale zvládal je. Až toto pondělí mu začali silné bolesti, nechali si ho v nemocnici a začali mu píchat morfium. Dnes přešel na náplasti a pustili ho domů. Podle mě to je to hodně o psychice, nemocný musí mít naději, že se dá ještě něco dělat. My jsme taky tatínkovi tu naději nechali, i když to asi tuší, ale nevzdává to. Držte se.
Bláža, 20.08.2010 17:42:26, IP: ***.***.29.222, #101506Ty kapky jsme probrali se známými lékaři a vesměs všichni se schodli, že je to nějaký "driák", že by z toho měli strach. Ono to není jako lék ale nějaké čistidlo. Mamka ještě zkusila poslat taťkovi zprávy a CT do Olomouce, je tam nějaký nový přístroj na operování (kybernetický nůž) mají to tam prý 3 měsíce. Tak uvidíme, naděje umírá poslední.
václava, 23.08.2010 10:32:49, IP: ***.***.64.129, #101682Upřímnou soustrast. Nic jiného se nedá napsat. Odbolíte si to sama. Snad vám pomůže možná trochu účast nás ostatních. Velice s Vámi cítíme, prožili jsme si to také.
Václava, 23.08.2010 10:49:41, IP: ***.***.64.129, #101683Měla jsem přes týden dovolenou, takže jsem nechodila sem na diskuzi. To je strašné, co vás je nových přispěvatelů. To s vaší maminkou mi trochu připomnělo, jak tato nemoc začínala mému muži. Také bolesti zad, ploténky měl posunuté, trpěl tím od mládí. Takže jsme opravdu nečekali, že by ty bolesti zad, které mu začly kolem vánoc mohly mít původ i jinde. Také ho léčili na záda. Až, když byly bolesti nesnesitelné a neurolog se vyjádřil, že to asi od těch zad nebude, ho začli vyšetřovat a po 14 dnech zjistili také už i metastázy na játrech, takže také se už nedalo nic dělat. Po určení diagnózy zemřel za necelý měsíc a půl. Je to už 3 měsíce. Bylo mu 53 let. Máte pravdu s tou bezmocností, to je nejhorší. Tak děláte co můžete, prosíte doktory alespoň o to aby mu dali dost silné léky aby netrpěl. Tolik se mi stýská, nevím, jak to mám pochopit, že se to stalo. Mějte hodně sil s tím svým milovaným člověkem být a dávejte mu pocítit lásku, když už ztratí naději i on.
Bláža, 23.08.2010 13:16:46, IP: ***.***.29.222, #101696Omlouvám se mylně jsem napsala, že kybernetický nůž (je na ozařování) mají v Olomouci. Je to v Ostravě. Dnes jsme dostali z Ostravské nemocnice zprávu, že to zkusí. Před 2 týdny nám lékaři u nás řekli, že už se nedá nic dělat a teď máme naději.
Jířa, 23.08.2010 17:40:50, IP: ***.***.16.238, #101722To je skvělá zpráva, hlavně, aby to bylo co nejdřív a bylo to k něčemu, spoustě lidem tady by to dodalo konečně trochu víry a naděje, že může být líp.
trust2276, 24.08.2010 15:35:31, IP: ***.***.174.222, #101818Na jaké koli problemi co se tyče slinivky a střev je u nas nejlepsi UVN Praha Střešovice konkretně prof. MuDr.Zavoral PhD. Vyžadejte si od svého obvodního lékaře doporučení (a na něm bych trval)
Bláža, 24.08.2010 15:55:33, IP: ***.***.29.222, #101821První týden v září by měl tatínek nastoupit. Doufám, že mu to pomůže.
Bláža, 24.08.2010 15:57:30, IP: ***.***.29.222, #101822Děkuju (i za všechny ostatní) moc za radu. Každá rada a doporučení nám dávají naději.
Bláža, 27.08.2010 16:51:21, IP: ***.***.29.222, #102330Tatínek se už té Ostravy nedočkal, včera nás opustil, byly jsme s ním. Víc nejsem schopná napsat.
Jířa, 27.08.2010 18:57:51, IP: ***.***.16.238, #102349Blážo, to je mi moc líto, upřímnou soustrast, jak jsem psala, tahle nemoc je neřízená střela, řítí se svou vlastní rychlostí, dali jste mu alespoň naději.
Václava, 29.08.2010 18:59:54, IP: ***.***.120.149, #102640Upřímnou soustrast
Václava, 05.09.2010 9:18:16, IP: ***.***.120.149, #103696Nevím, jestli se na mě nebudete zlobit, že vkládám příspěvek, který není konkrétně k tomuto tématu. Jak mám stesk po milovaném manželovi chytám se všeho co by mi to usnadnilo. Nevěřím tomu, že jsem se rozhodla jít v pátek i na přednášku dr. R. Moodyho, který zkoumá fenomén života po životě. Nikdy mě tyhle duchařiny nezajímaly. Ale tady o to nešlo. On byl velice korektní. Není to žádný fanatik a nikomu nic nevnucuje. je to prostě jeho výzkum. A z toho jsem byla docela potěšená. Bála jsem se, že to bude nějaká schov. Stejně nevím, co si o tom mám myslet, ale já tomu chci věřit, dává mi to fakt sílu trocha té víry, že se ještě sejdeme. Mějte co nejméně trápení, pořádně se vyplačte, to pomáhá. Těm co bojují přeji hodně víry a síly.
Léřčitelka, 07.09.2010 21:40:33, IP: ***.***.66.84, #103925Já mohu jen uvést příklady kdy jsem doporučila dle zkušenosti mého dědy, který celý život měl koníčka alter. léčení a hodně lidí se uzdravilo dokonce leukemie, rakovina střev, kdy lékaři nedávali naději, plic i mozku, kdy se nádor bez vyživování jídlem sežral sám, když dáváte tělu stravu to je konec, buňky se množí a choroba pokračuje, ale chce to pevnou vůli a vydržet nejméně 5 týdnů, ale radši šest, opravdu jídlo nepozřít.a nebudete ani vyčerpaný ani slabý jen možná první dny než si organismus zvykne, pít jen bylinné čaje u slinivky z puškvorce přesně luhovat a jen přihřívat kořen ne vařit šálek malý ráno a večer, 2 x denně nápoj z amerického jilmu pít vlážný, nálev z řepíku 3 šálky během dne, čaj z ostropestřec mariánského dva šálky denně, kopřivy pokud není na ně alergický nejlépe čerstvé vyluhovat a ohřát ne vařit a jitrocel ještě roste-jazýčky také nepřevařovat přes noc luhovat a pít kopřivy a jitrocel po 2 šálky, dále přes odšťavovač bez dřeně kvalitně odšťavit černou ředkev, červenou řepu, mrkev, celer, petržel a košťáloviny /jsou důležité/ /květák, hlavně brokolici, kedluben, hlav. salat a pokud seženete zmražený špenát alespoˇm 1 dcl až dva dcl z každého druhu denně pít po doušcích a nepoužívat kovy k přípravě nápojů, čtyři až šest žloutků nejlépe domácí chov z nezatiženého prostředí těžkými kovy vypít čerstvé nijak upravované, Hylak z lékárny denně na půsílení imunity ve střevech a brát hlívu ústřičnou nejlépe výtažek bez přichuti z lékárny a echinaceu kvalitní -výtažek, GREPY NE,citrusové plody vynechat,pít výtažek z rakytníku a pupalkového oleje z lékárny,brát Nervamin od firmy Diochi vypadá to složitě, ale stojí to za to.Pokud bude velký hlad vývar čistý krůtí z krůty ne kuřata slepice.Pokud by potřeboval na hlad tak otruby ovesnou, pohankovou kaši, ale v nejnutnějším případě.Základ byl. šťávy, čaje žloutky a podpůrné výtažky.Při bolestech kolem slinivky přiložit nasekaný-lépe odšťavený, čerstvý jitrocel plátýnko, igelit a plátno druhý den tvaroh a zase zábal, odšťavenou černou ředkev na plátno, igelit, plátno říká se tomu Prisnietzův zábal, ale z bylin, pokud věříte alter. medicíně tak si kupte přes internet pyramidu nad postel polohovací a za dva dny budete cítit účinky, živým důkazem je pan Váňa a jeho zdraví a výkonní koně žijící pod pyramidou a další... troufám si říct, že při 100 % dodržení se z toho dostanete,. Za 6 týdnů pokud vše dodržíte napište do diskuze jak jste na tom.