Diskuse - "Panikářky"
Mirka, 24.06.2007 18:30:37, IP: ***.***.237.38, #10596Ahoj Světlano, já vím o co v Pilates jde, jen jsem chtěla vědět, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti.
Dnes to ráno bylo dost děsný ale tak za hoďku pohybu jsem se rozhýbala a je to docela dobrý, jen svaly natažený.
Jinak co se týče těch všech cvičení tak-cvičila jsem kalanetiku, půl roku a úplně jsem si rozdrbala kyčelní kloub, těmi kyvnými cviky.Chodila jsem s mladýma kočkama do aeirobiku a jak jsem chodila po cvičení v zimě domů, zpocená, uhnala jsem si zápal plicBěhala jsem a zničila si Achylovku..Naznala jsem tedy , že pro staré pionýrky je nejlepší dlouhá , rychlá chůze a možná to kolo, dokud z něho nespadneš, jak můj nešťastný mužíček.
Tak pá a musíme se hodně hýbat, jinak už je to s námi úplně v p....i. M
Luciáš, 24.06.2007 18:33:40, IP: ***.***.76.199, #10597Ahoj Miru,tak malá mi od noci stůně,měla 39 horečky,takže zítra ráno s ní razím k doktorce,tak snad to bude dobrý,ale dárečky dostala a dorta taky..S tou psychikou to docela jde,někdy se to o mě pokouší,ale dělám jakože nic a pak to přejde,to si piš,že kdybych se tomu podala,tak jsem tam kde jsem byla a to vážně nechci,bylo to dost hrozný.Jinak ten pilates se u nás začne cvičit v září,tak už se těším,je to prý hodně na posilování a celkového zpevnění těla,což je dobrý ne...Tak já jdu dát malý další čípeček a pomalu půjde chrnět,tak zatím pápá
Mirka, 24.06.2007 18:45:21, IP: ***.***.237.38, #10599Ahoj Jani, to je dost, že jsi se objevila.Na tu promoci určitě jeď. Když si netroufáš jen tak, vezmi si na cestu nějaký ten Neurol nebo co máš. Každopádně se neošizuj o pěkný zážitek.
Měla jsem názor na Coaxil, že je šetrný, s minimem vedl.účinků a že bych si ho v případě potřeby začala brát.Ale jak teď sleduji, tak se u vás ani na ost.diskusích moc neosvědčil. Je asi dobrý jen na lehčí neurozy ale na ty naše problémy to chce asi AD ze skupiny SSRI. Při mém průzkumu na všech diskuzích jsem vypozorovala, že nejvíce se osvědčuje Zoloft, přesto , že účinek u AD je silně individuální.A když někdo nesnese AD ze skupiny SSRI, tak teď existují AD IV.generace doplňující serotonin i noradrenalin, vhodné hlavně pro případy kdy PP je trochu komb.i s depresí.
Ale nechci si tady hrát na primářku. Jak jsem koupila, tak prodávám.
Jani, tak ať to všechno zvládneš a pak napiš u jakého ad jsi skončila.
Pá M
Jo a leták určitě nestuduj. K ničemu ti to nepomůže a zbytečně se vynervuješ, protože, když jsem četla naposled příbalový leták u AD , tak jsem dostala záchvat smíchu, že si snad dělají p**el. Psala jsem to tady už několijkrát ale to už by si člověk rovnou mohl vzít jed na krysy nebo cyankály. TAkže nečíst a brát!!
Mirka, 24.06.2007 18:57:52, IP: ***.***.237.38, #10601Androušku, zdravím a věřím, že se z toho postupně dostaneš.První krok společně s matkou byl učiněn. To vše je minulost a ty se snaž žít z toho co je.
A ten pocit, co jsi měla s tchyní mívám i já občas . V nějaké situaci mně blýskne hlavou, že teď by se mi "hodilo"aby se mi udělalo blbě. A ono to opravdu zkouší mně trochu potrápit. Ale já si řeknu-polib si , chvilku mně to skřípne a je po muzice. A nebylo to nic světoborného.Přeci sebou nenechám cloumat něčím, co vlastně ani není. A věř, že to funguje, samozřejmně když už člověk absolvoval nějakou tu léčbu AD.A to ty přeci ano. Jsi dobrá a teprve budeš.
Já jsem dnes vše absolvovala, zaplaťpánbůh, v radosti a klidu. Asi taky proto že všem panikářům hlásím, že tlak na našem barometru šel nahoru, což je pro nás fajn.
Androušku, tak čau a měj se!!! M
Mirka, 24.06.2007 19:05:58, IP: ***.***.237.38, #10603Ahoj Ajko, určitě budeme rady, když nás budeš oblažovat svými příspěvky.
Je fajn, že jsi to tak zvládla, že nejsi žádné ořezávátko.Přej dětem, že si užívají u moře, určitě se moc těšily. O ničem nepřemýšlej, jak jsem psala, může se stát cokoliv i doma a každou vteřinu. Když by to na tebe šlo, odveď myšlenky úplně na něco jiného a nedej ani chvilku přemýšlení o tom , co by se mohlo stát. Tímto , hlavně nočním, přemýšlením jsem se já dopracovala až do hrozných stavů úzkostí. A perpentum mobile jsem stejně nevydumala.
Takže užívej si toho, že jsi doma bez dětí a ubylo ti práce, zajdi někam s kámoškou na dvě decka, s přítelem do kina a občas sem za nama a uvidíš, že budeš v pohodě. Tak pá M
Mirka, 24.06.2007 19:14:17, IP: ***.***.237.38, #10604Ahoj Luciášku, to mně moc mrzí, že tak pěkný narozeniny musely být otráveny tou horečkou. Ale u děti to není tak hrozné. Vyskočí to a za chvíli je po horečce a nemoci.
S tou psych.to bereš dobře, ono nám taky nic jiného nezbývá, když chce člověk trochu žít jak člověk.
Já jsem si koupila kazetu Pilates, hlavně kvůli zpevnění svalového korzetu a pro zdraví i když trochu pevnější tělíčko by se hodilo i 53 leté babě, no ne?
Měj se moc pěkně a ať jsi pořád v pohodě. M
Martas, 24.06.2007 21:43:24, IP: ***.***.109.119, #10606Ahoj holky, tak beru od 13.cervna zoloft, a je mi lip, psychicky rozhodne, Druhej den pri zoloftu jsem mel krizi, myslel jsem ze to se mnou sekne, projela mi hnusna bolest krkem, cely telo jsem mel takovy horky a pocit malatnosti, porad jsem se chytal za levy prso, (predtim ty nevolnosti takovy nebyly, takze tohle muselo bejt z toho prasku), akorat mi porad viri zaludek, jezdi mi porad tlaky po tele a mam nekdy potrebu casto "krkat", pripadam si natlakovanej, i tlak v hrtanu. Nekdy se mi hur dycha. Byl jsem na neurologii a tam mi rekla, ze to muzu mit z travy jako flashback, takze ted zase nevim kde jsem, jestli mam PP, nebo flashback, nebo vycerpani psychicky+fyzicky. Takze ted mi je celkem fajn az na ty divny tlaky po tele. Mam pocit, ze jsem sexualne utlumenej, tak nevim jestli to je v prvnich tydnech, nebo to pod praskem uz budu mit takhle porad nez to vysadim ? :-(( No ale neda se nic delat, akorat me stve ze mi je 23, vas to alespon postihlo pozdeji :-/ Nejhorsi na tom je, ze nevim jestli mam PP, nebo ne. U PP mam totiz dojem, ze kazdej popisuje jakoby malatnost, zatoceni hlavy a buseni srdce, jenomze tohle se mi stalo az po tom prasku, predtim jsem mel spis stavy nafouklosti, krece v prsou a tlak jakobych mel vybouchnout a to obcas i bez nervozity jen tak nafouklost, tak nevim jestli ma PP vic typu priznaku, nebo mam neco jinyho... Uz nicemu nerozumim.
Martas, 24.06.2007 21:44:19, IP: ***.***.109.119, #10607Ahoj holky, tak beru od 13.cervna zoloft, a je mi lip, psychicky rozhodne, Druhej den pri zoloftu jsem mel krizi, myslel jsem ze to se mnou sekne, projela mi hnusna bolest krkem, cely telo jsem mel takovy horky a pocit malatnosti, porad jsem se chytal za levy prso, (predtim ty nevolnosti takovy nebyly, takze tohle muselo bejt z toho prasku), akorat mi porad viri zaludek, jezdi mi porad tlaky po tele a mam nekdy potrebu casto "krkat", pripadam si natlakovanej, i tlak v hrtanu. Nekdy se mi hur dycha. Byl jsem na neurologii a tam mi rekla, ze to muzu mit z travy jako flashback, takze ted zase nevim kde jsem, jestli mam PP, nebo flashback, nebo vycerpani psychicky+fyzicky. Takze ted mi je celkem fajn az na ty divny tlaky po tele. Mam pocit, ze jsem sexualne utlumenej, tak nevim jestli to je v prvnich tydnech, nebo to pod praskem uz budu mit takhle porad nez to vysadim ? :-(( No ale neda se nic delat, akorat me stve ze mi je 23, vas to alespon postihlo pozdeji, buhvi az mi bude jako vam treba 35+-, to budu hromadka nervu :-/ Nejhorsi na tom je, ze nevim jestli mam PP, nebo ne. U PP mam totiz dojem, ze kazdej popisuje jakoby malatnost, zatoceni hlavy a buseni srdce, jenomze tohle se mi stalo az po tom prasku, predtim jsem mel spis stavy nafouklosti, krece v prsou a tlak jakobych mel vybouchnout a to obcas i bez nervozity jen tak nafouklost, tak nevim jestli ma PP vic typu priznaku, nebo mam neco jinyho... Uz nicemu nerozumim.
Martas, 24.06.2007 21:52:31, IP: ***.***.109.119, #10608Jinak ten zoloft beru 50mg, tzn. pulku kazdy rano a nevim jestli bych to nemel uz zvysit, protoze si ted nevzpominam jak mi to presne ten psychiatr rikal, neurol 0,25 si vezmu jenom kdyz je krize, jednou jsem si vzal i 2, ale to jsem se bal aby to nebylo moc, jinak ho neberu a beru jen ten zoloft. Spotreboval jsem celou krabicku neurolu asi za 3 mesice, ted jsem dostal novou. Jinak doporucuju sport na stres, jak jsem mel tu krizi, bracha me vytahnul ven na fotbal, nejdriv jsem se bal vubec poradne kopat do mice, behat, pak jsem to rozbehal a bylo mi lip, lepsi jak x neurolu ! At uz tu PP mam, nebo nemam, tak preju vam vsem, abyste se z toho dostaly. Hlavne bejt optimista a kdyz se udela blbe tak si rict klid a uklidnit se...
Alča, 24.06.2007 23:35:53, IP: ***.***.32.254, #10609Ahoj holky,moc vás všechny zdravím samozřejmě nové pisatelky.Já se teď vrátila z Prahy a bylo to moc krásný,pár věcí jsme si s Davidem ujasnili,dost si povídali,řekla jsem mu i svém problému.Takže bylo to moc fajn.řekl mi že mám ráda já jeho,on mě a že si vlastně lepší holku nemohl přát.Jen je blý že je tak daleko a že má hooodně starostí s tou svou firmou.A taky není zvyklý na to,že někdo někde na něj myslí a chce být s ním,kvůli práci neměl pořádný vztah tak dva roky.No uvidíme.Jinak nervy jak kdy,práce mi dává psychicky dost zabrat ale zase nemyslím na to jestli mě někde píchá nebo tak.Ne že bych na to nemyslela vůbec ale není to žádná panika.Asi dost zabírají AD a k tomu ta práce a David,když jsem s ním tak panika nemá šanci,fakt mi moc pomáhá...No vás všem co není dobře přeji aby se to zlepšilo aby jste si mohly užít léta a sluníčka a vám všem co dobře je,přeji ať to tak zůstane:))Dobrou noc a krásný týden!
majulka, 25.06.2007 10:39:00, IP: ***.***.52.170, #10620AHOJ HOLKY,tak jsem dnes brzy vstala,musela jsem na prevenčku k zubaři,bojím se ho jako čert kříže :-) ale kromě malé plombičky to mám v pořádku,tak jsem ráda.Zítra odjíždíme do soboty do té Pece,tak se moc těším :-)Jessi bude vykulená kam to jede :-) a jelikož bych to bez vás 5 dnů nevydržela,tak si vás budu alespon číst v manželově mobilu.Jelikož je manager,má v mobilu internet,ale dost pomalý :-)
Alčo jsem moc ráda,že ti to klape s Davidem a držím vám palce ! ty to potřebuješ tu lásku :-)a je fajn,že jsi mu o svém problému řekla,budeš mít alespon oporu.Je super,že už ti je líp :-)
Miruško ráno jsem se u zubaře modlila a vzpomínala na tebe,kdybys tam byla místo naší sestry ty,ty bys mi rozumněla :-)))já vždy myslím,že to tam strachy nevydýchám.Ale taky mi pomohl příspěvek Applíka,taky jsem se už nas.....a a nebudu jen v kuse panikařit,ale taky žít !!!!!Jak tam ta Anna psala,že nemáme žít my s PP spol.životem,tak si myslím,že právě tohle nám někdy udělá od PP malinké prázdniny a v určité míře ten spol.život žít.Sedět doma nám neprospívá,my potřebujeme potravu pro mozek jinou,než přemýšlet co nám je či bude.No jo,to jsem zase chytrá jako rádio,asi jsem na něm spala :-))))))) ale počkej jak budu chytrá až mě to čapne :-)No snažím se s tou mrškou sžít,nic jiného nezbývá.
Applíčku a jak je tobě,ještě jsi nasr..?že to pomáhá :-)mě je ted 2 dny lépe,tak si moc přeju,aby to vydrželo !
Tak vám přeju úplně všem co jste tady panická rodinko krásný den a posílám pozitivní energii :-)papa M
Apple, 25.06.2007 12:05:45, IP: ***.***.14.147, #10622Krásnej den všem :-)
Holky , tady na jihu horko zas jak blázen, od 14 hodin je výstastraha pro Jihočeskej kraj: lijáky, bouřky, vítr .....to se zas bude měnit tlak :-(
Jinak, teď jsem basolovovala "cvičení" oddolnosti v T-Mobilu a nic moc ....po půl hodině jsem řekla, že musím jít, ať mi ten telefon vrátí a mastila jsem na vzduch jak střelená ... ale venku se to ustálilo, tak snad malý plus mám ...
MAJULKO,
nas*aná su pořád .. ale taky hodně na sebe, su asi dost nekonfortní pacient i když se moc snažím ...achjo, já mosím mít všechno složitý :-)
ALČO,
tobě gratuluju a ať Vám to vydrží :-)
MIRKOO,
ahoj .. s tím manželem to bylo dobře napsané, ale já to pochopila. Jinak co se týče toho, co napsala Anna .. logiku to má a logika mě vždycky děsila ... uvidíme co na to Mudr. :-)) Jinak doufám, že je u Vás vše ok ... ještě se mi líbilo, jak jsi psala, že PP je vlastně hysterie .. ale uznej, že líp zní, když mi řeknou: ty panikářko, než ty hysterko :-)))
JIŘINKO,
děkuju za mejlík a fotky pokojíčku.
LUCIÁŠKŮ,
už jste zdravé ?
DÁŠO,
ahoj ....jak je ? Co zubař, co Caramel a jedeš sem ?
Mávám ještě ostatním a jdu se připravit na tu změnu počasí, pořád o tom mluví, ochlazení o 14 stupňů ... krásnej den, holky :-)
Dáša, 25.06.2007 13:35:49, IP: ***.***.124.143, #10623Ahoj Applíčku, moc zdravím. Celkem se to dá, ale dala jsem si dneska ráno větší kafíčko s musli a nějak mi to nesedlo. Dnes jsem celý den doma, teď se jdu vrhnout na nádobí a žehlení. Jedeme do Česka ve středu. Odpoledne do Nice na letiště, letí nám to večer o půl desáté a do Vídně dorazíme před půl dvanáctou v noci. Naši jsou moc obětaví a tak jako minule, zase pro nás přijedou. Moc se už zase těším, že je uvidím i na tu svatbu mé kamarádky. Určitě to bude fajn. Moc mě mrzí, že ty máš ty stavy tak střídavo oblačno, musí to být fakt vyčerpávající. Já zaznamenala teď pár dnů občas trošinku malý strach, ale dá se to celkem zvládnout, když se snažím na to nemyslet. Tak se opatruj a ať dobře zvládneš ty změny počasí. Dáša
Dáša, 25.06.2007 13:40:10, IP: ***.***.124.143, #10624Miri, tak jak jsi zvládla včerejšek a co dneska v práci? Dá se? S tou prací u Phila jsem zvědavá, snažím se být realistická a počítat s tím, že to nemusí vyjít a že budu muset hledat někde jinde...Uvidíme...Ale moc bych ráda, kdyby to mohlo vyjít. Já dnes jsem doma, jak jsem psala Applíčkovi. Čeká mě žehlení a pomalu chystat pár věcí na cestu na středu. Zítra odpoledne bych měla pomáhat zase u Phila v práci a pak mě čeká zubař. Už by měl ukončit práce na té osmičce a pak spravit ještě ten jeden kaz. Tak zatím pá. Dáša
Dáša, 25.06.2007 13:41:47, IP: ***.***.124.143, #10625Applíčku, ještě k tomu zubaři. Zrovna tam jdu zítra. Měl by dokončil tu osmičku a pak ještě jeden kaz, ten mi možná bude spravovat zase za nějaký týden. Caramel je číslo :-D. Dovádí, ale je i roztomilý. V červenci ho necháme podruhé naočkovat a pak už by mohl jít ven, tak snad doma pak bude klidnější. Dáša