Diskuse - "Panikářky"
Jiřina, 22.06.2007 22:51:19, IP: ***.***.238.58, #10524Ahoj Miroušku,to ztou čerticí se ti povedlo.Jinak ten neurol jsem si přidala 1/4 ráno na noc je to stím Trittikem síla.A ktomu seksu.Funguje todobře,akorát jen na mě. T chlapi taky neví co chcou tak když jsem nemohla tak se mnou nic nebylo ated když to jde mě tak zase Rostovi ne.Asi mu budu muset do kafe nějaký tymoje bonbonky . musím jít spat.tak se měj fajn a drž se.
Mirka, 23.06.2007 7:53:36, IP: ***.***.237.38, #10526Ahoj Dášenko,už včera jsem objevila tvůj mailík, který mi jako vždy udělal radost. Ale musím si to ještě všechno znovu přečíst, srovnat v hlavě a pak ti odepsat.
Dáši, s tou embolii se fakt vůbec nezalamuj. Je to opravdu jen ta tvá fikce zapíchnutá v hlavě.Je to ta tvá Achylova pata. Ale vidíš, že každá máme nějakou a patří to k naši nemoci. Chce to vytěsnit z hlavy. Sama vím, že to jde těžko, že jsou to automaticky nás obtěžující myšlenky které se nedají v danné situaci ovládnout. Když to na tebe přijde , zkus to myšlení odvrátit jinam. Neříkej si-nebudu já mít embolii? Říkej si ach jo, mám tlak na hrudi, už zase mně straší pepka a zkouší to na mně příznakem ,který mají i ostatní holky. Nic to není, kašlu na to, přejde to.Na tom odvrácení myšlenek hodně záleží. A ono to pak bude slábnout, když se toho nebudeš bát. Dáši, určitě to zvládneš, věř mi.
Dáši, moc ti přeji aby jsi si užila cestu do česka a obohatil tě pěkný zážitek. Když tak si šupni na cestu Neurol, ať tě to nerozhodí.
Tak pá, hezký víkend, my jedeme za chvíli na chatu, tak jsem zvědavá, jak to manžel s tou rukou odřídí.Ale kašlu na to , o ničem nehodlám přemýšlet.
Tak páčko, M.
Mirka, 23.06.2007 8:00:25, IP: ***.***.237.38, #10527Ahoj Jiři,já říkám, že to nejvíc postihuje baviče a veselé lidi. Je to jistě fajn, když přijdeš do práce a někomu tam chybíš. A toho Rostě bych si pěkně přitáhla, když si kvůli tomu šla ze zaběhnutého AD do nejistoty . Ale je to v pořádku, jsi ještě mladá a člověk by si měl užít, patří to k tomu lepšímu v životě.
Já jedu na zahrádku a jsem zvědavá po tak dlouhé době a deštích na tu džungli. Večer vám napíši, jak jsem zmordovaná. A manžel se chce pokusit s tou jednou rukou motor. sekačkou pokosit trávu.
Tak holky čau a jestli to vše přežiji, tak večer.
A to mně zítra čeká příprava velkého"haldamáše", oslavy narozenin syna a tchyně, samozř.u nás.
Tak všem pá! M
IMirka, 23.06.2007 8:10:08, IP: ***.***.237.38, #10528Ahoj Ilonko, daří se mi docela dobře ale to víš je léto a občas , mé kritické období a občas mi taky není úplně O.K. Ale jsem odhodlaná udělat všechno aby mně to zase nevtáhlo. Jestli zdárně přežiji léto, tak pak už to snad bude O.K. A když ne, tak bez váhání tentokrát nasadím AD. Vše je lepší než ten nesmyslný život plný strachu a úzkosti.
V úterý jdu po třech měsících zkusit štěstí k psychologovi. On se chudák tak snaží ale mně to nic neříká. Tak uvidíme.
Když budeš mít čas a náladu, tak tě tady zase rádi uvidíme.
Tak pá a pěkný víkend s tvoji čivavkou. M
Mirka, 23.06.2007 8:18:07, IP: ***.***.237.38, #10529Ahoj Janny a tobě jsem ještě chtěla napsat, že ti doktoři k tomu přistupuji tak proto, že PP je vlastně prachobyčenská hysterie. Dříve se tomu říkalo hysterie. Až pak tomu dal někdo rozumnější lepší název Panická porucha. Tak proto asi to pohrdání ze stran doktorů. Ta má psychiatrička se na mně taky vždycky pobaveně dívala, když jsem ji barvitě líčila ty svoje problémy. Ale jak říkám, kdo neokusí-nepochopí. Tak čau a i tobě pěkný víkend.
M
Edith , 23.06.2007 12:20:57, IP: ***.***.166.25, #10534Ahojky,no člověk je doma takovej,že se neustále pozoruje a to není opravdu vůbec dobré.
Včera jsme jeli večer za dcerou na Mácháč je tam na brigádě ve Splavech,nějaký podnik tam má akci a byl tam i Těžkej Pokondr.Byl to fajn výlet i když jsem se toho bála,ale zvládla jsem to,musela.Pořáde jsem si říkala,že to už musím přemoct a tak jsem i domu řídila,protože si přítel dal pivečko.Sice se mi v noci blbě řídí,ale pohodička.Tak už mám zase nějaký krok za sebou.
Pak písnu jak bylo v práci.
Přeji hezký víkend.Eda
Všem zde taky přeji hezký víkend Ahojda všem.
Světlana, 23.06.2007 14:07:26, IP: ***.***.48.245, #10535Mirko, co já už ve svém věku s třicetiletou praxí s PP, agorafobiemi! Prostě je fakt, že už to mám tzv. "na háku". Zkrátka jsem pochopila co mi pomáhá a než abych se trápila a dusila a já nevím co ještě, tak to řeším takhle. Tak jak berou lidi lék na vysoký tlak, tak já se tím oxošem ob den nebo dle potřeby udržuji jakžtakž ve formě. A že člověk prostě musí fungovat, chodit do práce,vést domácnost to je přece jasné. Jsem ráda, že si to udržuji aspoň takhle pod kontrolou, samozřejmě, že by bylo lepší, kdybych se toho zbavila definitivně.
Některá z vás se zmiňovala, že začne vyšilovat, když zjistí, že vypochodovala z domu bez léků, to je pro mně stále to nejdůležitější, nevím jestli to nazvat závislostí, ale je to pro mně jistota, co kdyby.
A taková jakoby citová vyprahlost, já si myslím, že je to i trochu dobře. Člověk je lehce nad věcí, ony ty vzruchy našim nervům nesvědčí, ony ty naše nervy s námi dokáží pěkně zacvičit i bez příčiny. Tak se děvčata držte! Ahoj!
PS Jak to vypadá s tím našim srazem,už to vyšumělo? Světlana
Dáša, 23.06.2007 14:45:11, IP: ***.***.124.143, #10538Ahoj Miri, moc děkuji za povzbuzení :-).
Máš úplnou pravdu s těma myšlenkama. Je dobrý je odvést jinam. Občas se mi to zadaří, občas je to horší. Taky si říkám, jestli to není tím, že snižuju tu Lysanxii. Mám ji v kapkách a každý týden ubírám jednu kapku. Tak možná i toto působí, že je postupně snížený účinek. To ale nevím úplně přesně. Miri, tak pak napiš, jak bylo dneska na zahradě. Zatím papá. Dáša
Linda, 23.06.2007 15:27:30, IP: ***.***.207.2, #10539Ahojky!Zdravím vás všechny.Tento týden absolutně nestíhám ani číst ani psát.V práci nám to finišuje a já už se těším na prázdniny.Mirko,tak jsem zvládla ten výlet.Bylo příšerný vedro,ale byl to takový cvrkot,že jsem na své pocity neměla čas.Všechny děti jsme přivezli domů,nikoho jsme tam nenechali a dokonce ani nikdo neblinkal :) Ale asi to na mě dolehlo večer. Byla jsem příšerně unavená, tak jsem šla spát brzo s malým.Ale jak jsem lehla do postele,začaly ty mé neidentifikovatelné pocity.Když teď nad tím přemýšlím, nemohu to ani popsat.Bylo mi zkrátka divně.Měla jsem pocit, jakoby se mnou vše lehce motalo a ač jsem byla příšerně unavená´, nemohla jsem vydržet v posteli.Myslela jsem,že se snadzblázním.Holky, chtěla jsem se vás zeptat,zda neexistují nějaké prášky, které si berete na zklidnění,když vás to přepadne.Zkrátka takové "nárazovky" dle potřeby, které nejsou příliš návykové,ale které aspoň trochu pomohou.Předpokládám, že nic takového neexistuje :( Přeji všem krásný víkend.
majulka, 23.06.2007 18:24:08, IP: ***.***.52.170, #10544Ahoj Miruško!Tak jsem zpátky z Konopiště. A bylo to Super!!! Dopol. žádný náznak paniky a odpl. jen lehká nervozita, a to jsem ani neměla Lexoš. Přepadl nás silný déšť a 8 metrů od nás udeřil blesk do věže a já si málem cvrnkla do textilu strachy :D ;) Bylo to pěkně ošklivý!. Pošlu pár fotek.
Ahojky Linduško
Můžeš si nechat napsat pouze zklidňující prášek na úzkosti - my máme třeba Lexaurin, někteří Neurol atd., ale to je fakt jen na chvíli. Záleží na tobě, jeslti s tím chceš takto bojovat. Já osobně si myslím, že jsou míň škodlivé AD, než tyto léky na úzkosti. Každopádně si někam dojdi, nebuď na to sama, ať se ti to nerozjede ve velkém. Jinak Vám všem přeji pohodový zbytek soboty, hlavně bez paniky :-)))))))))
Tak papapapapapapapa Vaše Majulka
Ajka, 23.06.2007 19:29:21, IP: ***.***.152.103, #10545Ahojky, vsechny zdravím.I ká se dnes cítím celkem dobre, jsem jen nervozní ze zítrejsího odjezdu mých detí na prázdniny. Odpoledne jsme byli v nákupním centru v Praze a lidí bylo vsude jako mravencu v mravenisti. 2,5 hodiny jsme tam lítali po krámech nez jsem kluky dovypravila k mori. Muzskýho mám v práci, má víkendovou sluzbu, tak to musím vsechno zvládnout sama. Chtela jsem se zeptat jestli nekterá z vás mívá pocit, ze se ztratí, protoze najednou zapomene kde je, i kdyz se nachází na známých místech a jestli tyto pocity patrí k PP.Dnes se mi to stalo, ale nespanikarila jsem ( nastestí ).Ani Neurol s sebou nikam nenosím ( schválne ) abych se pekne procvicovala v sebeovládání a ve spolehnutí se v samu sebe. No jestli me to ale nekdy, nekde drapne tak si budu urcite brát celou tasku Neurolu.
Andrea, 23.06.2007 19:37:48, IP: ***.***.187.55, #10546Ahoj holky,všechny moc zdravím,zase koukám,kolik tu je nových jmen,tím srdečně vítám Janny apod.
Janny,i já jsem zdravotnice, jsem zdravotní laborantka,a máme toho víc společnýho,i já jsem PP zdědila po mamce,ta se léčí na PP taky kolem 25 let. Já jsem začala s léčbou před 8 lety, a na mateřské jsem 10 let!!
Miroušku,moc tě zdravím, jsem ted strašná nevěrnice,ale od pondělka tu zase budu pravidelně.Včera mi přijela mamka,a bude tu až do zítřka, takže ti je jasný, jak mi je!
Světlanko,taky už se radši začínám smiřovat s tím, že už PP se nezbavím, a že bych se sní měla naučit žít, opravdu obdivuju, co vše zvládneš!
Applíčku,Majulko, holky mám v těch příspěvkách zmatek,tak nevím holky jak vám je, ale moc na vás myslím.
Pozdrav i Jiřince, Dášence, Alči(co David ?), Luciáškovi, Blance a ostatním! Tak vám přeji ničím nerušený a klidný večer a zatím ahojky!!!!
Mirka, 23.06.2007 19:50:43, IP: ***.***.237.38, #10547Ahoj Eduš, jsi šikovná, že se tak do všeho vrháš a nesedíš doma. To já jsem byla daleko vyplašenější, když mně to drželo.A taky jsi dobrá, že jsi to odřídila.
Tak ať to zvládneš i v práci. Pá M
Mirka, 23.06.2007 20:00:11, IP: ***.***.237.38, #10548Ahoj Světlano, je vidět,že ty už to máš pod kontrolou a s Pepkou jsi se docela zkamarádila. Našla jsi si svůj způsob života a léčby a proč ne. Já myslím, že ten Oxazepam obden neškodí, když nemáš potřebu zvyšovat.A co se týče prášků, snažím se i já pro jistotu vždy mít ten Neurol sebou, kdyby mně to přeci jen nějak nečekaně skříplo a já to rozumově nezvládla,
Jinak by tě možná zajímalo přečíst si příspěvky na staré panické poruše. Psala tam nějaká Anna z Ameriky. Byla to slovenka žijící už dlouhé roky v Americe. Trpí panickou poruchou a je to inteligentní ženská, která má vše naštudované a udílela nám dobré rady. Taky se léčila jen Oxazepamem. Zkus si tam najet na stranu 64 nebo 84?a přečti si všechny příspěvky od ní, je to fakt moc zajímavé.
Měj se moc hezky a pěkný sobotní večer přeje Mirka
Mirka, 23.06.2007 20:10:41, IP: ***.***.237.38, #10549Ahoj Dáši, tak se hlásím ze zahrady. Byl to opravdu nádherný den , ikdyž jsem nadřená jak kůň.Cesta zvládnutá i bez Neurolu, i když cestou tam mi to dalo trochu práce. Udělali jsme s manželem moc práce a on chudák s tou jednou rukou posekal celou zahradu. Ale byl pak zelený jak sedma.
Dáši, myslím že to vysazování Lysanxie by s tebou nemělo moc cvičit, protože to vysazuješ úplně ukázkově, jak se to má dělat.Ale to víš, že mi jsme citlivé i na každou kapičku.
Přijeli jsme před chvíli, snědli teprve oběd , já jsem nakoukla a jdu se vysprchovat. Asi se natáhnu k televizi, protože zítra mně čeká podobná rošáda.
Přeji ti pěknou neděli a trošku se do toho moře namoč, vždyť už by nemělo být studené.
Moc ti přeji aby jsi dostala to místo u Phila,bylo by to moc fajn. To by ti určitě pomohlo. Nějak cítím, že ti to vyjde.
Tak pá M
Napíši zítra