Diskuse - "Panikářky"
majulka, 22.06.2007 18:38:03, IP: ***.***.52.170, #10487
Miroušku, ty jsi moje zlatíčko uklidnovací , působíš na mě líp než Lexaurin :-))))) já nečekala a vzala si ho už v 5 a je to fakt lepší :-) už se mi lépe dýchá.Zítra mám náročný den , jedeme s přáteli na Konopiště , ale těším se , alespon se nebudu jen doma sledovat. Ke svačině si hned přibalím prášky , jak jinak :-) Děkuju za podporu Miri , myslím , že jsi taky jedna z pozemských andělů :-) krásný večer papapa M
majulka, 22.06.2007 18:47:06, IP: ***.***.52.170, #10488
Ahoj Applíčku ,ty s tím taky chudáčku bojuješ , vid ? Rozhodla jsem se ,že než mi zaberou ty AD ,tak si klidně tím Lexaurinem pomůžu , mež vyšilovat.Nepřehánět to , ale taky nečekat až bude nejhůře.Mám dojem , že minule co jsem brala Citalec , bylo tam napsáno v příbal.letáku , že to je i na PP ,ale u toho Citalonu to napsané není , přitom lékař mi řekl , že je to stejné , jen jiný výrobce , tak nevím...přeju ti at ti je líp beruško , drž se papa Majulka
Mirka, 22.06.2007 19:12:37, IP: ***.***.237.38, #10490Ahoj Ajko, jsem už stará páka. Je mi 53 let a jsem zubní laborantka z Brna. PP jsem ulovila až v přechodu. Teď už delší dobu funguji celkem bezproblemově bez prášků. Občas mi taky není úplně po těle,jako třeba teď začátkem týdne ale dá se říct, že to docela zatím zvládám.Léto je mé rizikové údobí, protože první ataka mně chytla před 4 roky v parném létě. Tak to mám v té šišce pořád nějak zapíchlé.
Je dobře , že nečteš příbalové letáky, protože zvlášť tady u těch AD je to děs.Ale na ty zrající sýry bych si přeci jen dala bacha. Měla tě na to upozornit psychiatrička.Ještě na to mrknu a napíši ti.
Co se týče pití, tak já jsem teď skoro abstinent. Dělám vše proto abych si nevyvolala PP.Ale když jsem brala AD-Remood/ze skupiny SSRI/, tak jsem v pohodě popíjela, tak 4 max.6 dcl mého oblíbeného suchého bílého vína , tak 3krát týdně. A v pohodě.Tak páčko M
Mirka, 22.06.2007 19:15:51, IP: ***.***.237.38, #10491Ahoj Ajko, jsem už stará páka. Je mi 53 let a jsem zubní laborantka z Brna. PP jsem ulovila až v přechodu. Teď už delší dobu funguji celkem bezproblemově bez prášků. Občas mi taky není úplně po těle,jako třeba teď začátkem týdne ale dá se říct, že to docela zatím zvládám.Léto je mé rizikové údobí, protože první ataka mně chytla před 4 roky v parném létě. Tak to mám v té šišce pořád nějak zapíchlé.
Je dobře , že nečteš příbalové letáky, protože zvlášť tady u těch AD je to děs.Ale na ty zrající sýry bych si přeci jen dala bacha. Měla tě na to upozornit psychiatrička.Ještě na to mrknu a napíši ti.
Co se týče pití, tak já jsem teď skoro abstinent. Dělám vše proto abych si nevyvolala PP.Ale když jsem brala AD-Remood/ze skupiny SSRI/, tak jsem v pohodě popíjela, tak 4 max.6 dcl mého oblíbeného suchého bílého vína , tak 3krát týdně. A v pohodě.Tak páčko M
Janny, 22.06.2007 19:34:45, IP: ***.***.237.105, #10492Napsala jsem to blbě ne šok, ale serotoninový syndrom, jak tady někdo psal, že taky nesnáší SSRI, tak ty příznaky mohl být slabý syndrom. Já jsem měla takový průjem, že jsem za tři dny měla o osm kilo míň, zvracení, dvojité vidění, třes, závratě, ale že jsem omdlívala a šílený úzkosti, že takový jsem nezažila ani při nejhorší atace a to bylo celý den. Prostě jakoby vedlejší účinky, ale o 100% horší. A nakonec to může vést až k bezvědomí. Doktorka v nemocnici mě vysvětlila, že prostě mozek kterému serotonin dlouho chybí najednou dostane velkou dávku najednou. Prý je na SSRI někdo abnormálně citlivý a pak když není vyhnutí tak se ze začátku podávají v nemocnici a dávky se titrují třeba od desetiny normální dávky. A mě dala psychiatrička hned plnou dávku. Ten Neurol mě zabral hned, ale dali mi ho právě až v té nemocnici, myslela jsem to tak, že dva měsíce před tím jsem ho neměla. Jinak Mirzaten je mirtazapin, to je taky Remeron nebo esprital, jsou to AD 4.generace NaSSa, mají duální působení jak na nonadrenalin, tak serotonin, ale navíc blokují nějaký receptor, který dělá ty vedlejší serotoninový příznaky. Po těch mi ani na začátku nic nebylo, krásně se po nich spí , ale hodně lidí taky přibere, já 8 kg za dva měsíce, ale začala jsem na 45 kg, takže mi to nevadilo a teď už to měsíc stojí na 53 kg, takže pohoda. Coaxil je tianeptin, je to takový opačný princip než u SSRI, naopak serotonin nějak rychleji vychytává a tím má mozek donutit, aby ho vytvářel víc, kdežto SSRI ho dodávají. Dávají ho většinou lidem který SSri nesedli, ale zase je to na delší dobu a není tak účinný. Sama doktorka mi řekla, že je na PP a různé úzkostné poruchy slabý a nejlepší je SSRI. Hrozně mě překvapuje kolik lidí PP trpí, podle mě je to tím stresem co dnes lidi provází. Mě končí v listopadu rodičovská dovolená, tak jsem zvědavá jak budu schopná se zapojit do pracovního procesu. Dělám ve zdravotnictví a to jsou 12-24 hod.služby.
Mirka, 22.06.2007 19:38:26, IP: ***.***.237.38, #10493Majulko, jsem fakt ráda, že ti alespoň trochu psych. pomůžu. Už jsem si kolikrát říkala, že sem nebudu chodit tak často, bere mi to čas a energii. Ale nakonec mi to nedá a když bych alespoň jednoho člověka trochu podržela, tak to stojí za to. Někdy nemám taky žádnou energii ale včera a dnes ji mám na rozdávání, tak ti ji trochu posílám.
Majulko, zítra si užij toho krásného dne a nenechej si to ničím zkazit. Před odjezdem si šupsni Lexaurin a budeš v pohodě.Máš náročnou práci, tak ať máš taky něco pěkného, ničím neotráveného. Ty to taky nejíš nahusto, tak se neboj. Jak ti zaberou AD, tak zjistíš sama, že už ho vlastně nepotřebuješ.
Tak pá a zítra napiš, jak jsi to prožila.M
P.S. A anděl určitě nejsem, jenom starý vypelichaný čert.
Janny, 22.06.2007 19:38:51, IP: ***.***.237.105, #10494Mirko, teď čtu, že děláš taky ve zdravotnictví. Můžu se zeptat, ví to kolegové a jak se k tobě chovají?
Mirka, 22.06.2007 19:59:19, IP: ***.***.237.38, #10495Janny, dělám na zubním a mé nejbližší kolegyně/t.j. celé zubní/to ví.Dokonce mně před čtyřmi roky doktorka vezla jednou k závodnímu, když se mi udělalo blbě.
Nijak se s tím netajím. Ale jinak po klinice to moc neinzeruji, protože, když pak dojde k nějakému sporu, tak všichni řeknou-no jo, to je blázen a mám třeba i pravdu.
Jinak se divím, že když jsi zdravotník, tak jsi si nevzala už dávno na první pomoc Neurol nebo Lexaurin. Já bych se v počátcích bez toho asi zbláznila, tak těžko jsem to nesla.
S tím Mirzatenem jsem už v obraze. Je to asi podobné AD jako Efectin. Jsou to AD s noradrenalinem v kapslích a s postupným uvolňováním.Jsou to ta nejnovější AD IV.generace. To by možná sedlo i Apple, když taky nesnáší ty SSRI a ten Cox je možná pro ni slabý, jestli je to jak píšeš. Ale s těma práškama těžko říct. Co tady už dlouhou dobu sleduji, tak každému zabírá něco jiného.Ale obecně mi připadá nejvíc úspěšný Zoloft. Já když jsem začínala brát ty AD, tak jsem nějaké vedl.úč.nepozorovala. Akorát jeden, že jsem byla dost depresivní a měla jsem divoké sny. A ráno, když jsem lezla z postele, tak to bylo náročné, než jsem se rozhýbala. Ale i tak po měsíci, jak na novém světě.
A neobávej se toho, jak půjdeš do práce.Jednak ti už budou fungovat AD a potom to, že vyjdeš ze stereotypu ,ti taky určitě helfne.
Mám vypozorované, že nejohroženější skupiny PP jsou učitelé, potom zdravotníci a pak teprve podnikatelé. Tak čau a dobrou noc. Dnes už není takové vedro, tak snad bude dobrá. M.
Janny, 22.06.2007 20:07:29, IP: ***.***.237.105, #10496Jsem porodní asistentka, nikdy jsem žádné psychické problémy neměla, takže doma jsem měla akorát diazepam pro malýho na febrilní křeče. Bylo mi blbý jít za někým známým, aby mi napsal nějaký BZD a tak jsem popíjela meduňku, kozlík apod. A to jsem ještě neměla tak šílený stavy jako po té Asentře.
pavlína, 22.06.2007 20:16:06, IP: ***.***.234.10, #10497Je to zajímavý jak na každého působí ty AD jinak.Já jsem poprvé dostala seropram a po jednom prášku jsem si myslela,že je to moje poslední hodinka.Šíleně mě pálilo celé tělo zevnitř a ta hrůza.Zhoršilo mi to všechny příznaky o 100%.Moc mě to sice nemyslelo,ale napadlo mě že to může být po prášku.Okamžitě jsem je vysadila a s hrůzou jela k psych.On mi řekl,že můj stav asi není tak vážný a nedal mi nic.Když si vzpomenu na ty 3 roky hrůzy než se tady objevila nová doktorka,ani se mi nechce věřit,že jsem to přežila bez AD.Ale měla jsem záchvaty i několikrát za den.Ta mi napsala anafranil a opakovalo se to znova,pak ludiomil ten mi díky bohu nic nedělal.2 roky jsem ho brala pak vysadila a měla jsem asi 5 let pokoj.Pak znova záchvaty dostala jsem deprex.Začalo mě to zase pálit,ale až po 3 týdnech užívání.Tak znova okamžitě vysadit.3 týdny to trvalo než ten prášek vyprchal z těla.Brala jsem i diazepam.Byla jsem napůl šílená.Žila jsem sama se dvěma malýma dětma.Úplně se potím když si na to vzpomenu.Změnila jsem asi 3x lékaře moje nová paní dokt.mi dala znova ludiomil a ten beru doteď.Ani nedokážu popsat tu hrůzu když mi změnili léky.Nic tak strašného jsem nezažila jako ty vedlejší účinky.Fuj,fuj!Prcek mě právě usnul tak si užiju chvilinku klidu.Přeju všem pohodový páteční večer a krásný víkend,i když počasí nebude asi nic moc!!Ahojky děvčata. Pavlína
Ajka, 22.06.2007 20:18:06, IP: ***.***.152.103, #10498Ahojky Miru i janny - vlastne moje kolegyne, protoze i já jsem zdravotní sestricka a mé kolegyne vedí s cím se peru. Ale musím s politváním konstatovat, ze vubec nechápou co ve me probíhá a s cím to vlastne bojuji a koukají na me tak trochu jako na hypochondra. Nejsou zlé, spís se cítím , ze me litují jak jsem dopadla, protoze je pravda, ze pred prvním záchvatem jsem byla veselá kopa a pak se ze mne stala hromádka pochroumaných nervu. Ale jsem nad vecí. Peclive si delám svou práci a prdim na to , co si kdo myslí. Rozumný pochopí a u hlupáka mi to muze být prece jedno , ne ??? A Miru, nemyslím si , ze jsi stará páka, ale jsi clovek,který umí citlive reagovat na potreby druhých a já ráda tvoje príspevky ctu, i kdyz nejsou adresovány prímo mne.Já ríkam, ze cím starsí jsou mé deti, tím já jsem mladsí.A s tím vínem jeste uvidim. Jestli bude chut a prílezitost tak si mozná i dám .
Janny, 22.06.2007 20:28:21, IP: ***.***.237.105, #10499Právě s tím přístupem lidí, kteří o tom ví prd, mám taky dost blbý zkušenosti. Pamatuji si z práce, že dvakrát jsme měli příjem rodiček, které měli v papírech, že berou AD pro nějakou úzkostnou poruchu a doktoři je hned odhadli jako nějaké hysterky né-li blázny a tak se k nim i chovali. Místo aby k nim přistupovali s větší mírou empatie, tak měli spíš kecy jako, že je přecitlivělá a že všechny své bolesti zveličuje a přitom se chovali naprosto normálně jako každá jiná ženská která jde rodit.
majulka, 22.06.2007 20:32:23, IP: ***.***.52.170, #10500Tak si mě zase rozesmála Miruško s tím čertem :-)))))))))))) ty jsi fakt moje krevní skupina .-) člověk tě má rád a to tě zná jen z netu :-)tak moc dík , že tu pro nás jsi .pa M
Mirka, 22.06.2007 20:43:56, IP: ***.***.237.38, #10501Ahoj Pavli,taky jsi to neměla lehký.
Mně se ale vždycky nezdá, že by se po jednom prášku udělalo tak zle. Vždyť ten účinek sám, nabíhá několik týdnů, ne-li měsíců. Mám dojem, že ty problémy hlavně způsobuje psychika, která dostává , tím že se začínají brát takové léky, pořádně zabrat. To očekávání může udělat taky své. Na druhé straně existuje taky nějaká alergie na tyto prášky, takže čert ví.
Je dobře, že ti nakonec sedl ten Ludiomil .Tak ahoj a užij si tu chvíli klidu, když prcek usnul.
Pá M
majulka, 22.06.2007 20:44:54, IP: ***.***.52.170, #10502Ahoj Pavli,vy co máte holky malý děcka,máte to myslím horší .Mě je 38 let , mám 2 kluky 20 a 17 a už si neumím představit , že bych to zvládala-myslím PP a děti.No ale mám náročnou práci na psychiku , tak ono to vydá za ty děti :-)
Je vás tu teda víc sestřiček,tak jsem se vás chtěla holky zeptat ,já beru 2.měsíc Citalon AD 3.generace a posled.dobou mě docela bolí žaludek a mám jakoby staženou hrud , může to být z toho nebo je to PP? já myslela ,že vedl.účinky mizí tak po 14 dnech a pak je klid , já když čtu ,jak to chuděrky musíte měnit ,tak už jen z toho mě bere panika ! :-) já mám taky recidivu PP a před 3-mi lety jsem rok brala Citalec a to mi příznaky zmizely asi po 2 měs.No i když už si to přesně nepamatuju.....
Jinak Andrejko to mám dnes jako ty,něco dělám a už mi hned víc pracuje pumpa.Zhubla jsem 3 kila a už nechci,byla bych kostěj :-)jenže poslední dobou mi tluče rycheji srdce po jídle,já nevím už co si vymyslet :-) tak hezký večer holky.....M