Diskuse - "Panikářky"
Mirka, 22.06.2007 5:37:47, IP: ***.***.237.38, #10452Ahoj Pavli,je fajn, že jsi v pohodě a AD ti sedly.A na ty prášky si mysli , ať je míváš u sebe, protože naše podvědomí je velký prevít. Už žádné prášky neberu ale stejně když někam jedu, musím je mít u sebe, takže vím o čem mluvíš.
S mrňouskem to nemáš asi jednoduché, je to záběr.Já už bych na to vůbec neměla síly. Ale je to taky radost. Tak se drž a ať je ti pořád dobře! Pá M
Apple, 22.06.2007 8:48:35, IP: ***.***.14.147, #10453Ahoj holky,
všechny vás po delší odmlce zdravím. Přelouskala jsem tak nějak vaše příspěvky. Jste opravdu činorodé :-)) Já měla celý týden volno, je mi celej tejden mizerně. Vůbec si to nedokážu vysvětlit. Léky jsem nezesílila, ale prostě je to na houby. Pořád mě oládá nějakej strach ....když musím jít nakoupit, když musím někam jet, když mě něco bolí, když jsem doma sama. Večer, když jdu spát, děsím se co bude zase ráno a celejdalší den. To je fakt život na prd.
Jinak dneska na jihu po včerejší bouřce už není takový vedro, tak uvidíme co den přinese ..... všem přeju krásnej a pohodovej den......
Míša, 22.06.2007 8:49:49, IP: ***.***.209.84, #10454Ahoj,ahoj,ahoj,
To je paráda,že je vám fajn.Já mám dnes taky nějak moc elánu.Vrací se mi syn ze školy v přírodě,dcera má vysvědčení a manžel dorazí ze třídenního školení.Už se na ně těším.
Miruš,to je dobře,že Ti to vyšetření dopadlo na jedničku.Já jdu na rentgen a ultrazvuk až v srpnu.V obou prsech mám hned několik bulek,před dvěma a půl roky mi řekli,že to operovat nebudou a že to mám nejspíš genetický.Ale teď vzhledem k mamčině diagnóze budu pod dohledem.Strach nemám,jsem ještě mladice.
Tak hodně sil do víkendu přeju všem a zdar našim bonbónkům antidepresivum.
janny, 22.06.2007 13:46:16, IP: ***.***.237.105, #10460Ahoj holky, jsem tu nová, ale už delší dobu Vás čtu. Mě PP a úzkosti zkolili po novém roce. Já jsem byla alespoň ušetřena výjezdů na pohotovosti apod. protože moje máma to má už asi 20 let, tak jsem věděla o co jde. Bohužel až teď jsem poznala jak jí kolikrát bylo a když si to zpětně vybavuju, tak zdravý člověk opravdu nikdy nepochopí jak to s organismem zamává a jak mu je. Tak jsem se po měsíci trápení objednala k psychiatričce. Asi mi k tomu pomohla izolace na mateřské 3 roky a manžel od rána do večera v práci, na konci roku ho nečekaně vyhodili z práce a to asi byla poslední rána, protože měl velice lukrativní zaměstnání a my hypotéku na barák a k tomu poplatky a bohužel výše podpory je omezená na 11 tisíc a to nám nestačilo ani na ty poplatky. Takže jsem byla vyplašená co bude. Manžel sehnal práci hned, protože měl dobrou praxi v oboru, ale na mě vše paradoxně dolehlo když se vše vyřešilo. Začalo to vše večer, když byl manžel ve službě a já sama doma s malým, nedostatek dechu, pocit, že se snad zblázním, potila jsem se tak, že když jsem vylezla z bio pantoflí, tak tam pomalu stála voda, průjmy apod. vždyť to znáte a pak už se to tak nabalovalo, že jsem nemohla být sama doma ani jít ven, prostě peklo. K psychiatričce jsem šla s jasnou diagnózou a ta mi jí jen potvrdila. Dala mi Asentru 50, ale bohužel to na mě byla ze začátku velká dávka a já dostala serotoninový šok a skončila po třech dnech braní o víkendu v nemocnici. Tam mi to vysadili a přidali neurol po kterém se mi konečně po dvou měsících alespoň trochu ulevilo. Hned v pondělí mi psychiatrička napsala Coaxil a konstatovala, že AD z SSRI řady nemůžu brát, po měsíci mi k tomu přidala Mirzaten 15mg. Je fakt, že až po tom Mirzatenu se mi jakž takž ulevilo. Můžu zůstat sama ze sebou doma, ale určité úzkosti mám pořád. Teď jsem dostala dvakrát po sobě záchvat v krámu, takže se mi na to teď spíš přilepila agorka. Doktorka říkala, že počkáme ještě měsíc a Mirzaten mi zvýší na 30mg a snad by to mělo být lepší. Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale chtěla jsem popsat své začátky.janny
Apple, 22.06.2007 14:47:51, IP: ***.***.97.3, #10462Ahoj Janny,
nová duše, vítám tě mezi námi. To co popisuješ, známe všechny a jsme tu proto, abychom si navzájem byly oporou a vyplakaly se na rameni té, která ví o co jde :-)) Záměrně jsou všude tvrdé Y, protože jsou tu asi už jen baby:-) Já beru Coaxil taky, už do dubna. Nevím jak u tebe, ale u mě to mělo pomalý nástup, protože žádná SSR s uvolňováním nesnáším, tak i u Coxu jsem začala na 1, pak teprve po 14 dnech2 a po měsící až 3. Tento týden mi bylo celej mizerně, dneska je to vcelku dobré, možná je to tím, že mi nedělala dobře ta horka a navíc jsem dostala menzes .. prostě jedno s druhým, chytám se každýho možnýho vysvětlení, proč je mi tak jak mi je ... blbě :-( Tobě přeju ať jsi brzy v pohodě a za dlouhé příspěvky se vůbec neomlouvej. Krásnej den :-)
Ajka, 22.06.2007 14:52:55, IP: ***.***.152.103, #10463Ahojky janny vítej v nasem klubu , kde ti vsichni rozumí velmi dobre, protoze to prozili,nebo prozívají stále.Zajímalo by mne, jak se projevuje takový serotoninový sok, priznám se, ze to slysím poprvé a z jaké skupiny AD je Coaxil a Mirzaten. Já beru Aurorix, ten je ze skupiny RIMA v dávce mg /den. Beru ho 9 mesícu a 3 mesíce jsem naprosto bez záchvatu.Sice se se zmenami pocasí necítím dobre, mívám silné bolesti hlavy, motám se , víc potím, casto chodím curat apod. ale záchvaty se nedostavují. ZAPLAT PÁN BUH !!!!! Uvidíme jak zládnu 14 -ti denní odloucení od mých detí,jedou s babickou na dovcu do zahranicí a já uz se ted 3 dny pred jejich odjezdem bojím, aby nespadlo letadlo, neutopily se, nespálily se na slunci , neonemocnely nejakou tropickou chorobou. Strasne se snazím nebýt v kreci, aby nepoznaly,ze se bojím a výsledek mého pretvarování pak treba nenechá na sebe dlouho cekat a vyhrabu po 7 mesících Neurol. Tak vsechny prosím, drzte mi palce!!!!!!!!
Ajka , 22.06.2007 14:57:34, IP: ***.***.152.103, #10464Vypadlo mi císlo dávky- je to 425 mg /den. To je asi tím destem co asi pred hodinou zacal. ase nejak ujízdím.
majulka, 22.06.2007 16:05:24, IP: ***.***.52.170, #10466Ahoj holky,zdravím všechny stálice i nové :-) já se taky dnes necítím nejlíp , pořád si vyvolávám myšlenky , jestli mi nebude blbě , jestli se neudusím , jestli mi nebude bušit srdce atd.....
Pavli s těma práškama to mám to samý a dnes jsem byla na solárku a potom mi bylo trochu zle , tak jsem si brala prášky i ven se psem!!! no nevím , jestli se tohle někdy zlepší , holky já už nechci tak plašit. Pořád mám těsno na hrudi a mám pocit , že mě i pořád bolí . Ted se bojím nebo vnímám i když mi cukne nějaký sval-jakýkoliv !!!!!jsem hned v pozoru.Když mě cuká sval u srdce,bojím se o něj , když u žaludku-napadnou mě vředy , když vzadu-bojím se o ledviny,no fakt jsem blázen :-( vím rozumově, že je to neadekvátní , ale ty pocity si dělají co chtějí . Ted mám třeba pocit jakoby zůženého hrdla a už plaším.No není to lehký , přeju at vám je všem dobře papapapapa M
Mirka, 22.06.2007 16:42:17, IP: ***.***.237.38, #10468Ahoj Apple, tak nějak jak to popisuješ bych popsala svůj stav já taky. Ale předtím než jsem se odhodlala brát AD. Nalistovala jsem si, že ty jsi začala brát Cox v polovině dubna a to už by jsi po těch 3 měsících měla být někde jinde. Doufejme, že se ti to zpomalilo jen díky těm menším dávkám v začátku. Je to fakt napotvoru, že nemůžeš brát ty AD ze skupinySSRI, to by tě určitě postavilo na nohy.Je blbé aby v době, kdy je takový výběr AD a není potřeba aby někdo trpěl, ty musíš žít takový život.Vím dobře, jak ti asi je.
Zrovna dnes jsem seděla u oběda s jednou anestezioložkou a ona říkala, že její maminka bere AD už fůru let a že už bere jen"udržovací" dávku a je vysmátá.Asi je fakt lepší to brát případně i celý život, než se otravovat a nemít nic ze života.
Uvidíš, třeba se to ještě zlepší.Ale paniky už nemáš?
Já kdybych byla na tvém místě, zkusila bych to ještě max měsíc a pak bych šla natvrdo do něčeho jiného i za cenu , že bych se nechala hospitalizovat. Ale toto je o ničem
Možná jsi to psala v momentálním afektu nebo jsi měla hormonálně blbý týden ale bylo mi z toho smutno.
Tak se drž a dobře si všechno promysli!!Pá M
Mirka, 22.06.2007 16:51:23, IP: ***.***.237.38, #10469Čau Míši, mám fakt radost, že je ti tak fajn a užíváš si rodinných radostí.Tak by to mělo v životě být ale nám to bohužel nebylo vždy dopřáno.Byly doby, že mně bylo vše fuk.
Míši, těch bulek se neboj. Já taky už "bulkuji" od svých 37 let.Proto jsem pro jistotu sledována na onkologickém odd. Ale vzhledem k rodinné anamnéze si to určitě hlídej. Já říkám, číhá na nás plno rakovin, které nějak moc neovlivníme a nemusí se v počátku projevit ale gyndu a prsa si každá ženská může ohlídat. Je zbytečné aby měl pak člověk problémy.Ale jak píšeš, ty jsi ještě mladice, tak neboj.
A papej pěkně bonbonky, když ti tak dělají fajn.
Pá M
Mirka, 22.06.2007 17:09:34, IP: ***.***.237.38, #10470Ahoj nová duše,měla jsi opravdu výhodu, že jsi věděla která bije. Já když mně to laplo poprve, tak jsem trojčila jak blázen. A ta dědičnost je tady u nás většinová. Pozoruji teď na mé matce, že má fobie z těch přívalových dešťů, co je pořád inzerují. Neustále sleduje v televizi každé hlášení o počasí, říkáme ji naše rosnička.A když má pršet, tak raději nevychází aby ji to asi nespláchlo.Dělám si legraci ale všichni víme, že to není žádná p**el, ty fobie.
To že to na tebe dolehlo až potom, je normální. A dovedu si představit tvůj strach aby jste splatili hypotéku. Loni v létě mě taky rozložily nakupené starosti, takže vím o čem to je.Začíná to vtíravými myšlenkami před spaním, přes úzkosti a končí až tím, že člověku se dechu nedostává a má pocit, že je jeho poslední hodinka.
Janny, taktéž by mně zajímalo jestli serotoninový šok je oficiální pojmenování pro nějaký stav? A jak se takový šok projevuje?A napiš, do jaké skupiny patří Mirzaten?
Je zajímavé, že Neurol ti pomohl až za dva měsíce. Je to přeci lék na první pomoc, který ti zabere skoro ihned.
Tak ahoj, zase se ozvi a ať je to čím dál lepší!! M
Mirka, 22.06.2007 17:15:24, IP: ***.***.237.38, #10472Apple, ještě jsem ti chtěla napsat, že jestli jsi to zhoršení měla jen tento týden, tak se na tom fakt mohlo podepsat to počasí. Také mně nebylo dobře.A také ty hormonální výkyvy nedělají dobře. Proto vám všem potencionálním čekatelkám přechodu doporučuji brát, pokud možno, hormonální terapii, protože to je mnohem horší, jak PMS a je to pořád. Žádná menstruace to nesmaže. Ale to se vás tady ještě netýká, snad akorát Jitky. M
Mirka, 22.06.2007 17:28:54, IP: ***.***.237.38, #10473Ahoj Ajko, je fajn, že jsi se zbavila PP. To ostatní už se dá vydržet.Možná jsi to tady psala ale proč bereš AD ze skupiny RIMA?
Je to dost ojedinělé a vím, že se u toho nesmí jíst určité potraviny. Nebo se pletu?
Jinak ten strach co píšeš, je normální.Všichni se bojíme o své děti. Nesmí to ale přerůst do patologických rozměrů. Mívala jsem o syna takový strach/i když oprávněný/ že mně mlátilo srdce jak zvon a 120 úderů za minutu a mohla jsem se zbláznit. Hrůza vzpomínat, čím už člověk prošel.
Tak pá a drž se! Když tak si raději k tomu vem nějaký Neurol nebo Lex.než ty děcka odjedou. Napáchá to méně škody než ty nerváky.
Tak pá! M
Mirka, 22.06.2007 17:49:52, IP: ***.***.237.38, #10474Ahoj Majoušku, neplaš se. Určitě ti nic není, jsou to jen sviňa nervy.Musím se až smát, jak se v těch vašich příspěvcích poznávám.Tady těmi nemocemi, jak píšeš jsem si prošla taky. Stačilo aby mně někde píchlo a má fantazie už pracovala.
Víš, že to tady máme nebo jsme měli všechny, tak se toho neboj!!! Když tě někde zabolí, řekni si to nic není, každého občas někde dloubne.A kdyby to nakrásně i něco bylo, tak je milion nemocí , které sem tam patří k životu a neumírá se na ně,. Je plno lidí, co jsou na operacích cochvíla.A ty vůbec nevypadáš, že by jsi nějakou nemoc měla. Jsi štíhlá , mladá kočka a vše , i ty bolesti se odvíjí od tvých myšlenek. Zkus si vzít kousek Neurolu, když tě něco bude bolet a uvidíš, že to přejde.
Vše mám ověřeno a takhle praktikuji. Jak myslíš, že jse se z toho dostala?Nějaké bolesti už absolutně neřeším a udělej to i ty. Pokud mně něco neskolí, tak to nemíním brát navědomí.
Už brzy ti určitě zaberou AD a budeš zase pohodově vegetovat, uvidíš. Já jsem se po AD dostala do naprosto normálních kolejí, co se PP týkalo.
Tak pá a už se těším až sem napíšeš, jak jsi v pohodě, tak jako třeba Míša a fůra jiných, co sem už dávno přestali chodit, protože jsou za vodou.M.
Ajka, 22.06.2007 18:24:12, IP: ***.***.152.103, #10485Ahojky Miru, AD ze skupiny RIMA beru proto, protoze u SSRI co mi doktor nasadil jako první jsem mela spoustu vedlejsích ucinku a desne jsem po nich vyvádela ( myslím tím, ze jsem mela jeden záchvat za druhým, bylo mi zle od zaludku, bodání, pálení a svedení po celém tele ) a nebyla jsem schopná fungovat. Príbalový leták jsem ale vubec necetla, práve proto, abych nemela pocit, ze vsechny vedlejsí príznaky mít budu.Nemela bych snad jíst u toho zrající sýry- syrecky, romadur... Nekdy mám ale chut dát si sklenku vína.Absolutne abstinuji a nevím co by mi to udelalo. Co si myslís ty ? A muzu se te Miru zeptat kolik je ti let a odkud jsi ? Jestli to tedy není moc osobní ? Me je 36 a jsem z malého mesta, kousek od Prahy.Díka pa pa . Ajka