Diskuse - Panikářky 8
Verunka, 02.03.2008 12:59:17, IP: ***.***.89.241, #38096Alenko moje,děkuju za slova útěchy.Moc to pro mě znamená.Jsi sama nemocná a mě utěšuješ.Děkuju tisíckrát!!! Chudinko,je hrozné,že máš takový ošklivý problém.Bohužel nejsem vůbec schopná ti poradit,co by se s tím dalo dělat.Ale asi budeš muset zajít zítra k lékaři,beruško.A není se vůbec za co stydět,vždyť jsme lidi. Patrně to máš s té sedavé práce,bylo toho na tebe nyní velmi mnoho.Mně vůbec připadá,že ženy jsou přetížená a často velmi vyčerpaná stvoření.Babulinko,opatruj se a posílám ti pusinku!!! V.
Apple, 02.03.2008 13:41:03, IP: ***.***.98.33, #38102Ahoj Ajko,
díky za zprávu o Ivance .. jen byc se ě potřebovala na něco soukromně zeptat .. kdyby to šlo, mohla by jsi mi písnout na m_x@centrum.cz a já bych se ozvala na zpátek ... díky ..
Apple, 02.03.2008 13:48:08, IP: ***.***.98.33, #38103Ahoj Alenko,
je mi líto, že tě draplo zrovna tohle. myslím, že se nemáš zač stydět, je to nemoc jako každá a myslím si , že i mnohá z nás mám s hemoroidama zkušenosti .. tedy já aspoň ano ....před 8 lety jsem podstoupila sklerotizaci a měla 5 let pokoj ... jen jsem chtěla říct, zkus prášky Detralex .. jsou výborný, ale asi jen na předpis .....JInak jsi se nezmínila co ty a Coaxil .. tak ti přeju , aby se ti brzy ulevilo a dej o sobě vědět ...
Apple, 02.03.2008 13:56:45, IP: ***.***.98.33, #38104Ahoj holky ....všem Vám přeju hezkou neděli ... počasí lítá jak na houpačce, já dostala menzes, takže jsem trochu nesvá :-))) Ale chtěla jsem Vás o něco poprosit ... máte některá zkušenosti s tlakoměrem ? Máma si má měřit 2x denně tlak, což dělá, ale dneska jsme ho měřili malej dětem ...3 letýmu klukovi to naměřilo 121/70 ....což mi přijde divný, mně jednou 164/99, potom 125/80 ... prostě i máma tam má denní skoky... tak jestli něco nedělá špatně, protože se mi ty hodnoty nezdaj ... tedy ty moje a Adámkovi. Jde mi o to, jestli se to dávánad hodinky nebo přímo na zápěstí ...asi je ten přístroj nějak začarovanej.. tak když se některá ozvete, budu ráda ... tak se opatrujte a ať je Vám dobře .....
Zdravím samozřejmě taky kluky a přeju jim to samé, jen pohodu a žádný PP :-)))
Ajka, 02.03.2008 14:48:02, IP: ***.***.152.103, #38114Veru, já jsem to samozřejmě Ivance vysvětlovala, ale znáš to, když je s tebou PP, přemýšlíš úplně jinak. Ona je tak zklamaná ze sebe, myslí si, že si nezaslouží takovou pozornost. Vyvracím jí to jak se dá, protože vím, že to není pravda, ale zatím to nejde. Ale budu s ní udržovat kontakt a třeba se nám časem vrátí. Ale musí to chtít ona sama. je strašně hodná a laskavá a má dojem, že všechny obtěžuje, ale to, že ona radí a pomáhá lidem je v pořádku. Tak to má být. Není zvyklá a nebere to jako samozřejmost, že by se o ní někdo staral.
Alena, 02.03.2008 15:52:51, IP: ***.***.3.131, #38127Ahoj Apllíčku,srdečne ťa pozdravujem,čo sa týka Coaxilu,tak ranné úzkosti sú menšie-znesiteľné,takže to považujem za úspech,ale zatiaľ je to tiež ako na hojdačke raz lepšie,raz zlé.Určite to chce svoj čas-aspoň dúfam,že sa mi polepší po čase,veď vlastne mnohé hovoríte,že zlepšenie môže nastať aj po až 2-3 mesiacoch.
No a Applíčku,čo sa týka toho tlakomera,tak ti poviem moje skúsenosti.Manžeta s prístrojom má byť umiestnená na ľavom zápästí-nie pravom.Prístrojčeek má byť na vnútornej strane zápästia asi 1 cm pod spojom dlane a ruky,keď ho zapneš,tak má ľavá ruka byť vystretá alebo mierne pokrčená na úrovni srdca alebo ho po zapnutí môžete priložiť priamo na hruď zhruba tak,aby strojček bol v jamke medzi prsníkmi.Aby bolo meranie čo najobjektívnejšie,nech maminka pred tým zotrvá cca 3-5 min.v kľude,pretože tlak sa počas dňa značne mení a mení sa aj vzhľadom k aktivite človeka.Iný je po pohybe,iný v kľude,po rozčúlení,čiže on kolíše.
Má sa merať ráno a večer a potom urobí doktor priemer,ak si má maminka tlakové hodnoty zapisovať.Maličké deti ako váš Adamko majú nízky tlak,to je v poriadku.
Ale ak by sa vám namerané hodnoty predsa len nepozdávali,tak kúpte nové baterky,lebo aj už staré baterky môžu spôsobovať,že prístroj špatne meria.Appllíčku,ja som laik,ale takto ma učila merať kamoška-zdravotná sestra na koronárke.Neviem,či ti to pomohlo,lebo som sa možno aj nevyjadrila presne a zrozumiteľne.A ešte Appllíčku,neviem,koľko má maminka rokov,ale vo vyššom veku tolerujú na koronárke trochu vyšší tlak-130/90-aspoň takto ma kamoška informovala.
Ten Detralex si kúpim ako mi radíš,dúfam,že sa môže jesť s Coaxilom.Appllíčku,držím ti palce,moc ťa pozdravujem aj tvoju maminku a bozkávam ťa Alena
DIANA, 02.03.2008 16:17:20, IP: ***.***.62.29, #38131 ALENKO - ja si rikala, co je s tebou? jsemrada, ze mas ty uzkosti lepsi, ale musi stale neco byt k tomu, vid? Ja nevim, proc jsem se dneska dostala tak dolu, asi proto, ze mel vcera tatka svatek a ja videla jeho jmeno na PC? Nevim. Ale nekdy je lip, nekdy hur, vid. Ja jedu zitre do Prahy k psychiatrovi, tak naznacim s Coaxilem. Uvidim, jak pochodim. APPLE - ja mam taky tlakomer, nejsem odbornik, ale v lekarne mi rikali a vlastne to davali i v TV, ze je lepsi ten na pazi. Na predlokti to neni ono. Tak ja mam ten na pazi a meri se spravne na leve ruce- doktori ho meri vselijak, nema se pred tim jist, ani pit, asi to ma vliv a chvili byt v klidu. Mne ten tlak taky lita i tep. Tlak by mel byt nejnizsi rano a k veceru se zvysovat. Ja to mam prsne opacne.Rano, po probuzeni mam tlak, jako hrom a za hodinu, normalni. Ale ja si myslim, ze to mam tou pateri, jak lezim na brise a pak se to srovna. To je moje laicka rada. Hezky zbytek nedele. Zitra uz ma byt lepsi pocasi. Diana
Alka, 02.03.2008 16:51:36, IP: ***.***.214.94, #38135Hezký den všem. Nám nešel od včera od rána proud a zapli ho až dnes v poledne. Tu oslavu v pátek jsem přežila bez Neurolu, musím se sama pochválit. O půlnoci mě manžel doprovodil domů a vrátil se zpátky. Slíbil, že nebude opilej a fakt nebyl. Včera jsme si udělali nádherný den. Krásný dopoledne, pak mě pozval na oběd a pěný odpoledne. Večer se vrátily děti, bylo po klidu. Bály se tmy, všude jsme měli svíčky, ale stejně:-((
Teď vás musím přelouskat, abych byla v obraze:-))
Mirka, 02.03.2008 17:10:35, IP: ***.***.113.254, #38140Holky, tak oslavu mám za sebou, všechno fajn proběhlo ale od rána jsem se nezastavila.
Malá je strašně roztomilá.
Alenko, jsem moc ráda, že jsi se ozvala, měla jsem už o tebe starosti.
Problémy s haemoroidy už mám za sebou, dokonce i operaci. Ale já jsem spíš měla problémy poporodní, kdy se mi po čase rozevřelo špatně sešité střevo a neustále jsem krvácela. Dovedeš si představit ty nervy.
Tak ať jsi brzy v pohodě. Ten Detralex, jak píše Apple je trochu dražší ale výborný. Každopádně bych zašla na rektoskopii. Ale neboj, tyto problémy má každý druhý našeho věku.
Jari, máš pravdu, na hubnutí se vybodni. Prostě jen jez střídmě a málo. Ale nějaké drastičtější diety by ti mohly zhoupnout psychiku.
Narozky jsme slavili až teď . páč minulý týden byl syn o víkendu v práci.
Marci, s tou elektrikou jste to tedy vyhráli. Ale zase jste si zašli díky tomu na večeři.
Kačko, dobře jsi se rozhodla, že někam zajdeš. Jinak by jsi se v tom plácala a nikam by to stejně nevedlo.
Apple, chtěla jsem ti napsat ale holky ti to o tom tlakoměru vysvětlily dokonale. Navíc ty zápěstní nejsou moc kvalitní, lepší jsou ty pažní.
Zdravím všechny ostatní-Verouška,Dianu, Ajku a VŠeCHNY ostatní.
Jdu uklízet binec po hostech. M
Mirka, 02.03.2008 17:11:22, IP: ***.***.113.254, #38141Holky, tak oslavu mám za sebou, všechno fajn proběhlo ale od rána jsem se nezastavila.
Malá je strašně roztomilá.
Alenko, jsem moc ráda, že jsi se ozvala, měla jsem už o tebe starosti.
Problémy s haemoroidy už mám za sebou, dokonce i operaci. Ale já jsem spíš měla problémy poporodní, kdy se mi po čase rozevřelo špatně sešité střevo a neustále jsem krvácela. Dovedeš si představit ty nervy.
Tak ať jsi brzy v pohodě. Ten Detralex, jak píše Apple je trochu dražší ale výborný. Každopádně bych zašla na rektoskopii. Ale neboj, tyto problémy má každý druhý našeho věku.
Jari, máš pravdu, na hubnutí se vybodni. Prostě jen jez střídmě a málo. Ale nějaké drastičtější diety by ti mohly zhoupnout psychiku.
Narozky jsme slavili až teď . páč minulý týden byl syn o víkendu v práci.
Marci, s tou elektrikou jste to tedy vyhráli. Ale zase jste si zašli díky tomu na večeři.
Kačko, dobře jsi se rozhodla, že někam zajdeš. Jinak by jsi se v tom plácala a nikam by to stejně nevedlo.
Apple, chtěla jsem ti napsat ale holky ti to o tom tlakoměru vysvětlily dokonale. Navíc ty zápěstní nejsou moc kvalitní, lepší jsou ty pažní.
Zdravím všechny ostatní-Verouška,Dianu, Ajku a VŠeCHNY ostatní.
Jdu uklízet binec po hostech. M
Alka, 02.03.2008 17:24:19, IP: ***.***.214.94, #38143Alenko, konečně jsi napsala. Čtu, co tě bolí. Vůbec se nestyď, nám to přece napsat můžeš všechno, zlatíčko.Já to měla po porodu taky - hrozný a veliký, nemohla jsem sedět dva měsíce, jen na dětským kruhu do vody. Pak se to stáhlo, vloni jsem to mělá zpátky, ale asi 14 dní. Když mi začaly ty deprese a já měla průjem a chodila často na toaletu, tak se mi to vrátilo. Dvě bulky jako třešeň, tvrdý a hnusně bolavý. Měla jsem FAKTU čípky i mast, pořád to mazala a sprchovala a zas dokola. Po 10 dnech se mi to ztratilo. Vím, že bych měla jít k lékaři, ale bojím se hrozně moc. To ta má povaha.
Ty prášky, jak ti radí APPLE neznám, ale zkus je. Mně pomohly čípka a mast Faktu, dubová kúra vůbec. Držím palečky
Alka, 02.03.2008 17:28:33, IP: ***.***.214.94, #38145Dianko, četla jsem v pátek, že je pejsek lepší. To je moc dobře. A už papá? Zítra jedeš k psych. já v úterý k psychiatričce a hned po hodině k psychologovi. Já vlastně ani nevím, co mi je. Musím se teprve zeptat na mou diagnózu, vy tady všechno víte a já jsem jako tele
Jarča, 02.03.2008 19:07:28, IP: ***.***.207.28, #38160Alenko,konečně jsi se ozvala,taky jsem měla starost,co je s tebou.Applíčku,ještě k tomu tlaku,v televizi říkala nějaká dr.že se tlak měří nějak 3krát a z toho potom průměr.jÁ SE TAKY MĚŘÍM DOMA A MÍVALA JSEM VYSOKÝ TLAK,řekla jsem to obvodákovi a on mi řekl,že ty domácí tlakoměry měří vyšší tlak,než doopravdy je.Verunko a Dianko,jak Vám je,už se cítíte aspon trochu líp?Jarča
Majulka, 02.03.2008 19:09:46, IP: ***.***.142.116, #38162Ahoj Kopretinky,ležím tu a chce se mi zase spát a to jsem spala 9hodin a odpol.trochu taky :-)jsem jak medvěd,ale co jiného,když je venku hnusně.A to jsem dnes uklidila,vyžehlila,uvařila a napekla.MIRU to já mám ten zápěstní tlakoměr a je tam v návodu,že se dává na pravé zápěstí,tak to nechápu proč.Přeju všem,ať je vám co nejlíp.Majulka
Alena, 02.03.2008 19:19:37, IP: ***.***.3.131, #38164Alko,moja zlatá,ty si tak laskavý človek,veľmi pekne ti ďakujem za pochopenie.Veď ja viem,že môžem písať čokoľvek,ste senzačné ženy.A chápem,že sa bojíš ísť k doktorovi,ja som taká istá.Ale pretože musím sedieť pri PC-záver marca sa blíži a mne sa práca nahromadila do veľkých rozmerov,tak sa k doktorke prinútim ísť,lebo musím fungovať.Inak s tým detským kolesom do vody je to výborný nápad,zajtra si ho kúpim.
Alenka,ani nevieš,ako som šťastná,že som vás poznala,som medzi vami,ani nevieš ako mi to pomáha.Mám ťa a ostatné dievčatá moc a moc rada.Prajem ti všetko dobré,dievčatko,držkaj sa a bozkávam ťa Alena
A nie si žiadne tele,veď nie sme lekári,som zvedavá,čo ti povie doktorka a psycholog.
Prajem ti pekný večer