Diskuse - Panikářky 8
Marilyn, 01.03.2008 17:13:57, IP: ***.***.45.227, #37989Já bych se tomu vůbec nebránila, jela bych našim a určitě by bylo dobře, ale prostě se bojím, no..uvidím v pondělí v práci, zkusím se tam nějak domluvit. Přece jen se práce nehledá dvakrát dobře...
MAJULKA, 01.03.2008 17:35:15, IP: ***.***.65.56, #37994Ahoj TINO,
Majulka, 01.03.2008 17:50:59, IP: ***.***.65.56, #37999Tak první pokus nevyšel .-) Tino,já mám taky recidicu PP a poprvé jsem brala AD 1 rok,což je málo a vrátilo se mi to.Ted beru stejné léky skoro rok stejné co předtím AD SSRI a ted jsem to měla daleko horší co se týče adaptace léku do těla.Bylo mi stokrát hůř,ale vydržela jsem a bylo to ok. MERILIN,mě bylo dobře až tak po 3 měsících léčby,ale už se to střídalo,byly světlé a tmavé dny.VERUNKO AJOJ,doma dobrý,spala jsem po obědě taky a seděla jsem tu a koukala ted jako sůva z nudlí .-)) to je dobře,že sis odpočinula u kámošky.Já mám ted už 14-ti denní PMS nebo co to je....bolí mě prsa,že mám problémy ležet na břiše.Jak kdybych měla kojit,ale těhotná nejsem.... ¨Teda venku je ale počasí,to je síla ! a to má prý sněžit! AJKO,to je celkem zajímavý ten prst do krku,když je tachykardie,ale já vždy při záchvatu na vše zapoměla .-) TEN STRACH JE ZMETEK :-)AJČÍ a jinak než uklidíš barák,můžeš pomalu zase začít od znova ne ? .-) MĚ STAČÍ 3 MÍSTNOSTI A MÁM NĚKDY CO DĚLAT,ALE TO SPÍŠ,KDYŽ DĚLÁM VÍC VĚCÍ NAJEDNOU.hm,jde vidět,že máme novou klávesnici,tak se omlouvám za úpravu.Majulka
Verunka, 01.03.2008 18:16:43, IP: ***.***.89.241, #38001Majulko,já taky koukám jak sůva z nudlí.Děti jsou už doma a pustili jsem si Spidermanna.Jsem nějak totálně k nepoužití.Dokonce mi ani nevadí,že tady Endík našlapal..:-)
Ahoj Tino,mně začala PP po druhém porodu,tedy už předtím jsem mívala občas nějaké úzkosti,ale ještě to šlo,ale po porodu se to strašně rozjelo.Měla jsem strach,že něco nezvládnu,že si neporadím v noci s malou...Nemělo to logiku a bylo to děsné.V létě jsem byla nucená na dovolené vysadit AD,protože mi nedělaly dobře na žaludek,zvracela jsem .To jsem brala Argofan.Nejprve to vypadalo,že to ustojím,ale asi po měsíci se dostavily nezvladatelné úzkosti a noční děsy,tak jsem utíkala k doktorce a od té doby jsem na Parolexu,na kterém docela dobře funguji.Chodím normálně do práce,nebyla jsem ani jediný den na neschopence a docela mi to trtakhle vyhovovalo.Sice jsem někdy měla pocit šílené únavy,ale vždy jsem to překonala a v práci se mi jako zázrakem vždy ulevilo.U mě je to tak,že potřebuju kolem sebe lidi,společnost,stále něco dělat,komunikovat a to mě léčí.Já nedokážu být doma,to mě dělá velmi zle.
pápá Berunky!!!
DIANA, 01.03.2008 19:10:31, IP: ***.***.62.29, #38009AHOOOOOJ ! I JA KOUKAM,JAKO SUVA Z NUDLI !!!! Prave jsem se probudila a ZIJU!!!! Tady to je tedy hrozny, proud zatim jde a nic neuletelo, ale je to tu , jako v horroru. Vitam mezi nas TINU. Ja jsem tedy laik, ale myslim si, ze kdyz ti uz jednou zabral Zoloft a zvladla jsi ho, urcite to je to prave a zase zabere.Mozna dyt, ale zabere. Mas to vyzkousene. Tak drzim palecky. Pa DIANA
Majulka, 01.03.2008 19:57:01, IP: ***.***.142.115, #38016DIANKO tak to tě vítáme v klubu sův :-)))))ja teď byla chvíli venku s Jessi a uši ji plály :-)chudáci lidi bez alektřiny!manžel se tu převaluje,má jen vždy v sobotu volno,tak chudák leží a vzpamatová se z náročného týdne. Ivanka už se asi nevrátí co? :-(((To je moc škoda,moc tu chybí,to je jako kdyby odešla MIRUŠKA,dávají sem moc energie,ale to vy všichni tady :-)pusu M.
Majulka, 01.03.2008 19:57:48, IP: ***.***.142.115, #38017DIANKO tak to tě vítáme v klubu sův :-)))))ja teď byla chvíli venku s Jessi a uši ji plály :-)chudáci lidi bez alektřiny!manžel se tu převaluje,má jen vždy v sobotu volno,tak chudák leží a vzpamatová se z náročného týdne. Ivanka už se asi nevrátí co? :-(((To je moc škoda,moc tu chybí,to je jako kdyby odešla MIRUŠKA,dávají sem moc energie,ale to vy všichni tady :-)pusu M.
Tina, 01.03.2008 20:06:22, IP: ***.***.252.32, #38018Ahoj všichni, byla jsem venku a tedˇjsem se hned šla podívat, jestli mi někdo odpověděl a děkuji vám moc!! Majulko, to jsem ráda, že od někoho čtu něco podobného co se děje tedˇmě... Že tobě ty samé léky i podruhé zabraly. No jen doufám, že u mě to bude taky tak! Já mám strach z toho, že to nefunguje tak jako v předchozí léčbě a hlavně že to trvá tak dlouho.. 3 měsíce a je mi pořád dost blbě. Ani ten slabý neurol který si vyjímečně vezmu mi už nepomáhá. Ach jo...
Kačka, 01.03.2008 20:23:12, IP: ***.***.110.168, #38020Ahoj všichni ještě jsem zde nepsala ale potřebovala bych něco se sebou dělat tak se prosím připojím se svím problémem a snad mě někdo z vás poradí.poprvé když jsem měla stav úzkosti jako návali horka,třes pak zimnice pocit že omdlím když jsem před 3 měsíci čekala na vlak jel semnou i 3,5 letý syn ve vlaku to bylo ještě horší musela jsem nakonec dojet až za manželem do práce protože jsem měla strach že omdlím a co bude s malímVzal mě hned k doktorce a ta mě řekla že mam nízký tlak.Pak jsem to zažila znovu doma ale nějak jsem to přešla ale tak že jsem musela ven prostě oblíct rychle malího a venku to přešlo.Pořád se to ale stupnuje ted jsem na tom tak že je semnou manžel doma tak jsem klidnější ale vím že jak má odejít a já bít sama s malím tak jsem vyřízená.Doktorka mě dala Lexaurin který jsem jedla 19dnů ted ho nejím protože jsem víc klidnější než před tím.Byla jsem dvakrát v psychologické poradně tam mě odkázali na hlubinou terapii ale mají měsíc dovolenou.Psycholožka mě řekla že ty moje strachy je potřeba léčit bojím se co bude dál a nevím kam mám správně teda jít.Psycholožka je super vykecám se ale pocity zůstávají můžete mě teda někdo poradit nějakého odborníka který působí vBrně
Majulka, 01.03.2008 21:15:37, IP: ***.***.142.119, #38033KAČKO ahoj,vítám tě.Ty strachy sama nezvládnes,většinou se stupňují a pak nastávají psychosomatické potíže,jako si zažila například ve vlaku.KAČKO myslím,že bys měla navštívit psychiatra a zvolili by jste léčbu Antidepresivy.jsou na různé fobie a dostanou tě z těch strachu.Já než jsem brala léky,bála jsem se pořád vážné nemoci,nebo že se zblázním,tak jsem nečekala a šup za psychiatrem.Z Brna je
Majulka, 01.03.2008 21:22:37, IP: ***.***.142.119, #38037je MIRUŠKA,tak ti určitě poradí za kým zajít,hlavně to neodkladej,budeme s tebou taky,ale priorita je teď lékař,co ti dá správná AD.TINO 3 měsíce je už doba,kdybys měla být lepší,kolik mg bereš ?mě to podruhé pomohlo až po 4měs.ale celkem jsem fungovala.poprvé jsem brala 10mg Citalopramu a ted podruhé mám už 30mg ve 2dávkách denně.
Tina, 01.03.2008 22:19:53, IP: ***.***.252.32, #38051Já beru od prosince zoloft 50mg a od 25.1. 100mg. Po 2 měs. jsem začala být ok., tak jako při 1 léčbě, ale jak jsem už psala tedˇje mi už skoro 3 týdny zle. Byla jsem tak šťastná když jsem se z toho poprvé dostala a věřila jsem že definitivně. Teď to taky vůbec nevzdávám a věřím, že se z toho znovu dostanu, ale zároveň mám strach když mi teď ještě dobře není...taky jsem úplně přehodnotila pohled na AD, člověk když osobně nezažije tyhle potíže tak to těžko chápe. Já jsem pak byla šťastná, že existuje něco co opravdu pomáhá a DOUFÁM, že to bude tak i nyní!
Kačka, 01.03.2008 22:36:51, IP: ***.***.110.168, #38055Děkuji,právě to bych potřebovala,kontakt na nějakýho psychiatra.Chtěla bych se z toho už dostat.Představa že budu muset brát léky dlouho mě děsí opravdu sklidní člověka nebo za jak dlouho nastane účinek.Já když sním Lexaurin tak asi púl hodky nevím protože jdu ještě vykouřit 2 cigarety,tak nevím jetli mě taky nesklidní to.
Majulka, 01.03.2008 22:40:14, IP: ***.***.65.56, #38056TINO,Zoloft je taky AD ze skupiny SSRI a kdybys ho nesnášela,poznala bys to dřív,ale zároven těch 100mg by mělo stačit.Nejvíc Zoloftu se podává 200mg za den,tak jsi na půlce,jako já s Citalopramem.Nemůže to být také k tomu zvýšení,?Já to zvýšení cítila taky asi 3 týdny,tak jsem k tomu brala Lexaurin,ted už jsem Lexoš vynechala.a beru jen AD.Je taky důležité,jak ti rozložili dávku,nebo to bereš v celku?já bych se poradila s mudr.třeba ti to pak zase sníží,mě u recidivy zabraly AD dýl.Taky jsem byla už zoufalá,měla jsem pořád cihlu na hrudi a zabraly naplno snad až po 4 měs.Je to hnus tahle nemoc,ale dá se s tím bojovat...tak držím palce Tino ! pa
Majulka, 01.03.2008 22:48:05, IP: ***.***.65.56, #38058KAČKO,Lexaurin neřeší příčinu,má účinek 4 hodiny a tlumí úzkosti,ale je návykový,tak by ti třeba po delší době mohl přestat pomáhat.Když zajdeš za psychiatrem,on tě vyslechne,určí Dg a podle toho nastaví správná AD.Prošli jsme tu tím co ty také ,také jsme mysleli,že už nic nepomůže,ale to je omyl.Se správnými léky se vrátíš zpět do života.Ze začátku se ty stavy zhorší,ale pak se začnou střídat lepší a horší dny a ty začneš zjištovat,že se už tolik nebojíš věcí,které tě dřív děsily.Na nic nečekej Kačko,o to dřív z toho budeš venku.Opatruj se.Teda jsem se dnes rozepsala berušky,tak vám přeju krásné sny všem papa Majulka