Diskuse - Panická porucha
Helča, 12.08.2008 18:39:05, IP: ***.***.40.194, #60081Ahojky všichni.Koukám,ýe tady píšou už jen asi 4 lidi.Kde jsou všichni?My nový by jsme tak potřebovali povzbudit a slyšet od někoho,že už to zvládl a je mu stejně dobře jako dřív.Pořád dokola si člověk o tom čte,ale stejně nejlepší by byl někdo,kdo by povzbudil.Já se s tím taky nějak nemůžu srovnat.Pořád přemýšlím jak z toho ven.Prášky beru,ale asi krátce,ale už teď si říkám,co pak?bez prášků už fungovat nebudu?Nebo se vrátím zase na začátek?Těch myšlenek je tolik a asi je všechny znáte.
Jana, 12.08.2008 19:16:35, IP: ***.***.0.70, #60088Helo nevzdávej to ty AD ti určite zaberou záleží jaké más u některých to trvá déle a taky jak jsou silné.CHodíš taky k psychologovi?Hlavně se tomu tolik nepoddávej já vím že je to těžké.Zkuz dechové cvičení.jestli nevíš jak na to tak ti ti klidně napíšu. mám to od psycholožky.Jana
Beáta, 12.08.2008 20:48:56, IP: ***.***.143.70, #60096Ahojky,tak já ti napišu něco povzbudivého ikdyž se v tom placám až po uši,tak mam brachu dokturka,ale pracuje v německu není psycholog,ale informace mi volá.Ty AD se spravně mají brat bez přerušení asi rok a u někoho to vymizí uplně a někomu se to projevy,ale né už tak silně,že by to bylo na zachranku.Mě tím uklidnuje,ale on jako dok.to bere,že to není nic ohrožujici na životě.Jsou lidi kteří se pry nad tím po půl roku už jen zasmějí,ale stale chodí na psycho.sezení moc to pomáha a nejlepší je když se k tomu přida joga!Hlavně je důležite ať se stím hlava popere a pak mame vyhrané.Take se musí brat ty spravné leky protože u PP má každe jine příznaky.takže hlavu vzhůru ono se to lehko říka a těžko dělá!Mě je chvílemi tak dobře jak kdyby mi nic nebylo a jen si řeknu ,že je mi fajn a za chvíli jsem opět u PP,ale buďme radi,že nemáme epilepsii to se můžé take projevit zničeho nic,ale ja už mám CT mozku zasebou i gastroskopii,ale to mě museli dát do analgosedace a teť mi budou dělat CT pankreacu(slinivky břišní) tady ty vyšetření jsou nutne aby se potvrdila že je to opravdu PP.A ty máš takové vyšetření take nějake už za sebou?
Beáta, 12.08.2008 20:58:25, IP: ***.***.143.70, #60100Rada bych chtěla zkusit to dechvé cvičeni,ale nevím jak nato.chdím sice na psych.,ale dechové cvičení mě neučí a pravě to ja bych se chtěla naučit,protože já mám problemi s dychanim.Jo a ty chodíš k psychologovi?Ja totiž chdim k psychiatrovi,takže nevím jestli je vtom rozdíl,ale na posledním sezení mi řikala,že se tam mám objednat ještě jsem se neobjednala.
Helča, 12.08.2008 21:12:19, IP: ***.***.40.194, #60102já to nevzdávám a trpělivě čekám až prášky zaberou.Beru Zoloft 100 a Neurol.Začíním 4 týden.Sice už pokroky jsou¨,ale malé.Už chodím s dětma večer na procházky atd.Před 14dny mě vodil manžel i na záchod,abych sebou někde nepráskla.Dýchá se mi dobře,mě spíš bolí hlava,motá se mi a špatně se mi chodí a taky dost záda a páteř.Každý to máme jiné.K psycholožce jdu v pátek,tak uvidím.Zatím jsem tam byla jen jednou,na nějakých4hodinových testech.Ty jsi už O.K?Měj se
Helča, 12.08.2008 21:23:54, IP: ***.***.40.194, #60106Moc díky za info od bráchy,kéž by měl pravdu.Já jdu k psycholožce v pátek.U᨞ jsem tam jednou byla,asi před měsícem na nějakých 4 hodinových testech a v pátek tam jdu prvně povídat.docela se těším,protože v rámci své práce chodím 2x za měsíc k psychoterapeutce,tak to bude asi podobné.Já ležela za poslední 2 měsíce 3x v nemocnici.takže mám za sebou EKG,Holtra na tlak,protože mě při atace lítá jak blázen 160/100,po půl hodině 90/50.Supr stav.Pak mám sono snad všeho,CT mozku a páteře,EEG,štítná žláza...a vše O.K.Teď naposledy jsem byla týden zkoumaná veFN v Plzni na endokrinologii,nějaké zátěžové testy atd,ale výsledky zatím nevím.Prý to trvá tak 2týdny,že jsou to nějaké extra náběry,které se normálně nedělají,tak to trvá dýl.Honili mě po schodech a pak hned brali krev,moč atd...A pak nená být člověk totál v p.....
Beáta, 13.08.2008 9:36:36, IP: ***.***.143.70, #60132Ahojky.Tak takové problemi,co máš ty jsem měla zhruba 14dní a to mi řekli,že to mám latentní tetanii takže mi každy den chadila známa pichat magnezko a dostala jsem apo-ome na žaludek a odeznělo to,ale při tom se mi špatně dýchalo a polykalo,tak to řekli,že mám vlastně PP.Nechtéla jsem ani tomu věřit v životě jsem měla tolik strachu a nic a teť se mi projevý nějaka zatracená PP.A jestli tě bolí páteř,tak známa trpí na hrozné bolesti zad chodila k nejlepším dok.v německu a nakonec zjistili,že to má z psychiky.Začala chodit na terapie a cítí se mnohem líp.Jak dlouho jsi byla v té nemocnici?To ja když vyběhnu jen pár schodu,tak jsem zadychaná jak 70letá babka a lapám po dech sucho v ústech a jsem víš kde...Ale ty příznaky co máš ty tak si myslím,že ti vymizí časem uplně!
Helča, 13.08.2008 17:54:20, IP: ***.***.40.194, #60181Ahojky,taký jsi měla dneska den a jak se cítíš?Já mám dneska nějakou skleslou náladu a nějak mě nic neba.Je to děs.V nemocnici jsem byla celkem 3x.x na interně a pak týden na té endokrinologii.Tahle nemoc opravdu člověka stojí strašně moc sil.Já si někdy říkám,že to vydržím a zvládnu a někdy mám dny,jako třeba dneska,kdy si říkám,že už nemůžu.Je to fak děs.
JANA, 13.08.2008 18:24:39, IP: ***.***.0.70, #60184ahojky holky.napíšu vám tzv.kontrolovaný dech .Pujčila mi psycholožka brožuru,která se jmenujePanická porucha a jak ji zvládat.Je tvšecko popsáno o této nemoci,bylo by dobrý až tam pujdete aby vám ji pujčila.dost se tam dozvíte.takže k tomu dechu.začnete když cítíte že to na vás jde,že vam tuhnou a brní ruce ,těžko dýcháte,buší vám srdíčko.a-začíná krátkým zadržením dechu na 3 vteřiny.b-provedeme dlouhý výdech trvající 6 vteřin.c-následuje krátká pauza před nádechem pul vteřiny.d-provedeme dlouhý nádech opět na 3 vteřiny.e-zadržíme dech,tentokrát v plném nádechu.Napneme svaly na ramenou a pažích a zároven celou silou vytlačíme břišní stěnu jako míč dopředu.V maximálním napětí držíme 3 vteřiny.f-následuje dlouhý výdech trvající 6 vteřin.Vzduch necháme z plic vycházet bez usilí spíše se snažíme výdech zpomalit než zrychlit.Během výdechu povolíme svaly paží ramen a břicha,celé tělo necháme zvadnout aby se uvolnilo.g-opakujeme od bodu c do bodu f-stačí asi 10 opakování na odstranění většiny vegetativních příznaku.to je celé.tedy živit se psaním na počítači bych se nemohla.datluju to tu snad pul hodiny.ale pomoci si musíme takže se s tím zkuste nějak poprat.já jdu 21.8 na to ekg na 24 hodin a taky na endokrinologii.štítná žláza je taky potvora a už jsem s tím měla taky problémy.tak zatím čauky
Béáta, 13.08.2008 18:35:16, IP: ***.***.143.70, #60185Ja se cítím chvílami tak všelijak,ale da se!Stěmi pocity asi tuším jak ti je!Já mám naladu skleslou skoro pořád ikdyž se snažím to nedávat na vědomí je to tak lepší.A když mě to chytne tak mám chmurné myšlenky,že už umíram a jeto pro mě lepší no hrůza.Někdy mám pocit,že se už ani nezasměju,protože se mi chce akorat tak brečet.Kéž by se stal zázrak a vše vymizelo nejraději do rána ani nevíš co bych za to dala!
Helča, 13.08.2008 19:40:46, IP: ***.***.40.194, #60189Ahojky Jani,díky za kontrolovaný dech.Jsi hodná,že nám novým takhle pomáháš.Já musela na endokrinologii ležet týden v nemocnici,dělali nějaký extra testy,byl to děs.Výsledky mi řeknou až 25.8.Ty čekací doby u doktorů jsou pro nás panikáře úpný peklo viď.Dneska mám den blbec,bez nálady,v hlavě jen co bude s dětma až tady nebudu.Připadám si fakt jako blázen.A nejhorší je,že mám strach,že to lepší už fakt nikdy nebude.Teď si jdu dát s dcerou procházku.Sice se mi dneska vůbec nechce,ale musím být na sebe tvrdá a jít.Ale je to fuška.Asi to znáte všechny.Pa pa
Helča, 13.08.2008 19:44:55, IP: ***.***.40.194, #60190Ahojky.to já bych za to dala taky nevím co,aby mi bylo dobře.Připadám si tak nemožná.Neuklidím,neuvařím...prostě nefunguju jak bych chtěla.Jsem ráda,že zvládám večerní procházky s dětma.Zrovna se na jednu chystám,samozdřejmě mám už v sobě neurol,abych to zvládla.po něm mi je vždycky líp.Tak doufám,že se i dneska,když mám den pod psa to zabere.Pa pa
Helča, 13.08.2008 19:50:18, IP: ***.***.40.194, #60191Ahojky,mám dotaz,já už totiž nevím jestli jsem normální,nebo ne.Začínám brát AD 4týden a pořád jsem hodně spavá a unavená.Je to normální.ty s tím máš zkušenosti,tak snad mi poradíš.Pořád nejsem schopná fungovat.Neuvařím,neuklidím,špatně se mi chodí,taková nejistá chůze.Jako bez energie.už mě z toho fakt hrabe.Snažím se každý den aspoň procházku,ať nesedím jen doma.Ale stejně si říkám,že pořád to nejsem já.A mám strach,že už nikdy nebudu.Pa pa
Ingrid, 13.08.2008 21:21:03, IP: ***.***.16.87, #60194Ahojí,tak přesně to co tady popisuješ mám já za sebou.Ještě možná v trochu horší míře.Jsem taky s Plzně,nejvíc kdo mi z toho pomohl byl muj psychiatr dr.Kolomazník,vyzkoušeli jsme snad 12 druhu léku než mi padl ten pravý Zoloft.Neurol jsem brala na začátku,ale je to pěkný svinstvo!Chce to trpělivost kterou jsem teda moc neměla,trvalo to docela dlouho než jsem se vrátila do stavu "normalu".Léky už mi zustanou do smrti tak nějak jsem se s tím smířila.Občas mi ataka chytne,ale už to nění tak šílené jako dřív.Hlavně jsem se seznámila s holkou která měla to samé a obě jsme se strašně pomohly.Vytrpěla jsem si taky svoje.I jsem si chvíli poležela na Lochotíně ve fakultce na psych.odd.už se to prostě nedalo!Držím moc palce...
Milča, 14.08.2008 9:51:24, IP: ***.***.154.56, #60235Vydrž, ještě chvilku to bude trvat, než účinek AD pocítíš v plný parádě. Strach je oprávněnej, taky jsem ho měla. ělej jen, na co ti síly stačí, do ničeho se nenuť. Když se ti bude chtít ležet, lež, když budeš mít víc energie na nějakou činnost, využij ji. Vím, o čem mluvím, AD (Cipralex) už teď budu brát asi do konce života, protože po jeho vysazení se stav PP dostavil znovu. Trvalo mi dva měsíce, než jsem začala zase normálně fungovat. Ale už jsem věděla po první zkušenosti, co mě čeká; a že to nebylo ten první měsíc vůbec lehký, to mi určitě věříš.