Diskuse - Deprese
Banan, 15.01.2011 19:17:55, IP: ***.***.40.205, #123301Ahoj,
dnes se mi stala desna vec.
Pritel si kvuli me vzal dve plata lexaurinu ktery mam pro pripady nouze.
Pred 2 hodinama ho odvezla sanitka,pry je stabilizovany..Neco mi naznacoval ale ze by udelal tohle to jsem netusila.
Zdal se mi hodne psychicky na dne,ale to ja jsem posledni dobou taky,asi uz jsem tak mimo ze ani nepoznam kdyz se nekdo chce zabit..
Zitra jdu za nim do nemocnice..nevim co mu mam rict,co delat.
Petra, 15.01.2011 20:32:21, IP: ***.***.60.140, #123304Ahoj Banane, tak to je něco. Píšeš ale jen tak zevrubně co se stalo. Ty bereš AD a lexaurin na úzkosti a přítel to nebral? Mluvil o nějakých problémech? Nebo byl nešťastný z tvých stavů? Napiš víc, co se stalo....třeba poradíme. Petra
Veronika, 16.01.2011 15:43:34, IP: ***.***.143.114, #123355Maruško, zažila jsem stejnou depresi, jako Vy. Měla jsem malou dcerku, byla jsem úplně šťastná a spokojená a najednou mě nic nebavilo, neměla jsem radost ani z malé a některé dny bych nejraději nevylezla z postele. Antidepresiva beru už 4 roky, ale deprese se mi pravidelně rok co rok na jaře vrací - naštěstí už ne tak silná. Momentálně zase bojuju s tím, vzít si v práci dovolenou, dcerku dát k babičce a zalézt do postele.
Romča, 17.01.2011 6:52:37, IP: ***.***.97.39, #123415Milá Xy,
mám za sebou 3 dny plné násilí. V sobotu jsem utekla a jela pryč a to měly přijt holky, ale bohužel jsem to nervově nezvládla a jsem samá modřina. Pak mě vezl domů. Vždy mi naslibuje hory doly. Že půjde k psychologovi apod. A přitom mi nedávno řekl, že se nikomu zpovídat nebude. Tak jsem mu řekla, že buď půjdem společně k doktorce a vše jí po pravdě řekne nebo že odejdu. Začal mi brečet, že přece nebude někomu povídat, že mě škrtí apod. -prostě bude! Abychom mohli existovat jako rodina. Hrozný. Obě dcery maj život na nic a ještě k tomu tohle.Jedna chce hrozně děti a nejde to a druhá žije sama a má úzkostný sny.Drž mi palce, ať získám sílu a vše to zvládnu.
xy, 17.01.2011 17:17:45, IP: ***.***.42.203, #123507Milá Romčo,
myslím na vás, jak toto dopadne. V tuto chvíli asi pro vás nemůže nikdo nic udělat. Teď už je to pouze v režii vás dvou.
Manželovi to pravděpodobně vyhovuje. Na tvém místě bych dala rázné ultimátum, bez couvání, bez opětovných slibů a násilí - buď společně řešit léčbu, mluvit o tom, nebo vše rozseknout a jít každý svoji cestou. Jinak něco říkat ztrácí význam.
Každopádně vhodnou léčbou budete spokojenější všichni čtyři. Při rozchodu, možná jen tři (ty a dcery), ale pořád je to lepší než, když trpíte všichni.
Asi by nebylo ani špatné na čas odejít, pak ambulantně, dle zájmu manžela, někam společně docházet. Jinak si nikdy neuvědomí, že toto není jen hrozba, ale tvoje další rozhodnutí nenechat si ničit život, zdraví a psychiku dcer.
Držím palce!
xy
Romča, 20.01.2011 6:52:41, IP: ***.***.97.39, #123966Milá Zdeni,
jsi moc hodná,že mi chceš pomoct. Ale můj manžel má těžkou depresi a vzhledem k ní začal být na mě agresivní vždy, když mu říkám, aby začal žít a ne se litovat. A to nerad slyší. Sedí celý den doma a odmítá se léčit. Proto přemýšlím, že snad odejdu. Je zlej i na vlastní děti. Ty jsou ze všeho na dně. A já to zatím řeším tak, že vždy na celý den odejdu a pak se vrátím. On mi naslibuje hory doly,týden je klid a pak to propukne znova. Nejhorší je, že nemůžu nikam a když jdu za kamarádkou,strašně vyvádí, nemá žádného kamaráda a je stále sám,když jsem v práci.Vyhledala jsem pomoc psychologa a tak uvidím,jak mi poradí,co s ním.Ale stejně děkuju.
Zdena, 20.01.2011 13:38:54, IP: ***.***.130.243, #124028Romi,nejlepší by bylo,kdyby jste na ty sedánky do psychologické poradny chodili spolu,lepší by ještě bylo,každý zvlášť.Musím přiznat,že i pro mně to bylo takové ostudné,ponižující,ale třeba ve světě, jak jsem se dočetla,má psychologa každý druhý člověk,protože jim opravdu pomáhají život usnadňovat a prožívat v daleko lepším klidu.Přeji ti,aby vám oběma tvůj psycholog pomohl,když nebudeš spokojená,stále se můžeš obrátit na moji doporučenou,výhoda je,že s ní můžeš taky on-line nebo přes sky probírat vše co máš na srdíčku,když nejsi z Brna.Hodně štěstíčka
Romča, 21.01.2011 6:09:39, IP: ***.***.97.39, #124104Milá Zdeni,
moc,moc děkuju. Já chodím ke kinezioložce a moc mi to pomáhá. Ivan tam byl jenou,pak prohlásil, že je to k ničemu a že jsou to samé lži.Odmítá soustavně chodit k psychologovi a já teď jdu sama a k jinému, je to známej a pak samozřejmě budu chtět,aby chodil taky.Od té doby, co je doma, odmítá psychologa. Já vím, že každej na to není svěřovat se. Ale tato nemoc to vyžaduje,bez toho to nejde.Děkuju ti za kontakt. Určitě se s ní spojím.Jsem z Častolovic u Rychnova.
Zdena, 21.01.2011 9:00:38, IP: ***.***.130.243, #124122Romi,určitě to udělej,s manželem zkus rozumně promluvit,třeba to bude pro něj i přijatelnější komunikovat elektronickou cestou,než do poradny docházet,už vzhledem k tomu,že sedí celé dny doma a pusť se do toho hned,škoda každého promarněného dne.Hodně štěstí a dej vědět.
Romča, 25.01.2011 12:00:17, IP: ***.***.97.39, #124465Milá Zdeni a Xy,
mám za sebou sezení u psychologa. Doporučil jedině manželovu hospitalizaci,nic jiného nepomůže.Takže se objednám u jeho psychiatričky a domluvím se s ní. Nějaké sezení u psycholga a změna prášků prý v současné době nic nevyřeší, spíš naopak. Takže, když sám nebude chtít,odejít a pak ho to snad donutí.Čekají na mě dost těžké věci, musím být hodně silná,abych zvládla dát manžela na léčení i přes jeho odpor.Je to těžké,ale jinou možnost taky nevidím. V současné době je u nás klid, stále za mnou chodí a vykládá mi, jak mě miluje. Ale já už to znám.To je klid před bouří. Držte mi palce, ať to vše zvládnu.Romana
hela, 25.01.2011 19:59:14, IP: ***.***.226.118, #124514Ahoj,
dcera už vystřídala v Plzni několik psychiatrů, je to těžké. Ke komu chodíš?
Romča, 26.01.2011 8:26:16, IP: ***.***.97.39, #124540Ahoj,
já jsem od Rychnovska. A řeším vlastně manželovu depresi. Celá rodina jsme z něho na dně.
xy, 26.01.2011 10:09:17, IP: ***.***.42.203, #124552Milá Romčo,
to co píšeš, bude nejideálnější řešení a bohužel asi v součastné době jediné.
Hlavně se nenechat zmanipulovat sliby a jít tvrdě na věc. Jinak to nikam nepovede.
Bude to chtít hodně síly pro oba, ale přinese to nějaký výsledek, než ten začarovaný kruh slibů a násilí.
Držím palce!
xy
Zdena, 26.01.2011 13:28:42, IP: ***.***.235.209, #124587Romi,je mi jasné,že manžel potřebuje urychleně léčbu,než tebe úplně psychicky odrovná,jen jsem myslela,že by sis mohla nechat poradit jak na něho působit a jak ho donutit,aby se šel někam léčit,držím palce,ať to zvládneš a dej vědět,jak jsi na tom .
Iveta, 28.01.2011 15:37:34, IP: ***.***.52.69, #124782Zřejmě jsem trpěla depresemi, nevím. Bylo mi stále špatně, bolelo mě celé tělo, hlava, nechuť do života(tu mám již 14 let v tahu).
Nakonec se zjistilo, že mám Chopn, a že bych neměla tedy brát antidepresiva. Tak mám co dělat, abych se s tím téměř bez léků srovnala. Nevíte, zda se mohou některá antidepresiva přece jen užívat?
Děkuji