Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

ALMA, 16.07.2008 22:24:05, IP: ***.***.75.30, #57230
Malířko,Eviku,Romčo...a všichni,moc děkuji za odezvu,a hřejivá a povzbuzející slova.Odepsala jsem hned jak psala Malířka a napsala toho tolik,šlo to ven a docela se mi ulevilo,Jenže,když jsem dala-vložit-počítač kleknul,prevít jeden a zpráva zmizela neznámo kam.Asi to už i na něj bylo hodně a dostal taky D.Tak zase až se mi poštěstí něco vyplodit,budu psát jak divá,Ale jste moc a moc fajn,Prostě světýlka*Koukám,že se to tady zase nějak mele,to asi ten úplněk!!!ALMA*
evak, 16.07.2008 22:35:27, IP: ***.***.48.6, #57233
no co to tady celý večer vyvádíte za hlouposti.... hádat se kvůli halině fůůůj, to vážně nemáte nic jiného na psaní??? a ty se halino tady trochu styď,máš snad jiné zájmy nežli se naustále navážet do lidí tady... a to se nám to tak hezky psalo, že se člověk občas i usmál.... a vy tady zatím vedete žabomyší válku...nechte toho sakra,vždyť ten náš život je tak krátký,že je škoda času plýtvat jej hašteřením a neustálými napadáními,kdo kde koho urazil,zkopíroval apod.- je to vlastně opravdu velmi jednoduché...prostě nereagovat..tady bychom si měli léčit bolavé dušičky tím,že své problémy svěříme ostatním a tím se nám snad trochu uleví... vždyť vyřčený problém je najednou mnohem menší,nežli když se s ním peru jen sám...na těch našich D je špatné už jen to,že nejsou na první pohled vidět... zlomenou ruku okolí vidí hned a hned také reaguje... zlomenou duši na odiv moc nestavíme a tak kýžená pomoc přichází později nežli bychom potřebovali...tak konec filosofie,mazejte spát a zítra se všichni probuďte s lepší náladou...
Malířka, 16.07.2008 22:44:13, IP: ***.***.60.43, #57235
Almo, mě se tohle stává pravidelně, že napíšu dlouhatanananánský mail a pak mi zmizí! Pak už nemám sílu psát ho znova, tak napíšu jen pár řádků. A úplněk je moje metla :-(( A na těžce duševně nemocné působí obzvlášť... Aby ne, když Měsíc hýbe i oceány!
Péťo, Luboš se teď necítí moc dobře :-((

Holky a Péťo, neznáte některá (-ý) recept na fakt dobrý těstovinový salát? A na salát se zelenými fazolkami (nebo na jídlo z fazolek a cuket)? A už jdu fakt do hajan a vy taky, ať vás blechy štípou celou noc * * *
Malirka, 16.07.2008 22:58:05, IP: ***.***.60.43, #57239
Já jsem to četla na jiné diskuzi a smekám a klaním se před Vámi, kterým onemocní Vaši nejdražší a vy se o ně staráte, sdílíte jejich bolesti a strach z bolesti, umírání a smrti. A pak, když to přijde, zažíváte nepopsatelný žal ve svých duších, ale zároveň i úlevu. Usnuvšího už nic nebolí a netrápí a vy už víte všechno..., nevím, jak to mám výstižně popsat, ale před dvěma týdny zesnul bratranec na rakovinu a jeho matka trpěla nepopsatelně, i moje matka (teta mého bratrance).
Chtěla jsem tetě vyjádřit soustrast, ale nenašla jsem ta správná slova. Řekla jsem jí to a ona odpověděla, víš, holčičko, na to nejsou slova...
Četla jsem Vaši diskuzi a myslím si, že jsem rozumem pochopila, o jak zákeřnou nemoc jde a jak milující a zároveň trpící jsou ti, kteří se o nemocné starají!!! Ale pocity to nikdy nemohu obsáhnout! Proto Vám píšu o tom, že vím, co se Vám stalo a přeju Vám, abyste byla silná a po čase opět šťastná :-))
Vaše Malířka :-))
ALMA, 16.07.2008 22:59:01, IP: ***.***.75.30, #57240
Nechoďte nikam a nebudete tak opuštěná,já jsem tady druhý den a pomáhá mi,že se z toho můžu vypsat a někoho to zajímá,že ten čas věnuje tomu odepsání.Tak si nevšímej lidí které nemusíš,přece ti nemohou ublížit,naopak tě to třeba pobaví,A život přece musí jít dál,já mám taky D a peru se s tím a holky tady jsou fajn,tak neodcházej"bude nás víc a nebudem se bát nikoho víc"!Alma*
Jana, 16.07.2008 23:16:50, IP: ***.***.217.5, #57245
Ano Halino,jsem nemocná,mám paniku,ale nevím proč si myslíš,že Ty jsi zdravá?Tolik zla co jsi tu udělala nemůže zdravý člověk zvládnout.tak a končím s Tebou Ty zlá ženská,budu si raději psát recepty,ale ne od Tebe,budou nahořklé Tvou zlobou.Ted jsme si spolu nepsaly a stejně se nezapomeneš závistivá ženská navážet i do lidí,kteří Ti nepíší.Jana
Soňa , 17.07.2008 0:11:35, IP: ***.***.115.22, #57251
Chtěla jsem něco písnout na téma, které psala Malířka, ale napsala to výstižně. Na to, když chce někdo vyjádřit nějakou účast, tak fakt nejsou slova. Je to těžké, hodně síly......
evak, 17.07.2008 7:27:21, IP: ***.***.209.214, #57255
ahoj virtuální kamarádíčkové, tak jsme se probudili do nového uplakaného dne a jak předpokládám,jste všichni odpočatí a pozitivně naladění - kdo není,tak si řekne že JE...
vrátím se ještě k tomu včerejšímu hašteřeni tady...je to fakt síla,když to pročítám,ale vybírejte si sami jen to co vás dostává do pohody a to ce se vám nebílí,nebo z máte pocit že vám zhorší náladu, tak to prostě přeskočte...
Halina je téma samo o sobě,ale pokud s námi nepovede rozumnou diskuzi - přeskočme ji... má také své problémy a zřejmě si je potřebuje taky někde vyventilovat... je to pochopitelné,tohle potřebujem všichni...říkám si,že je lepší když se tady člověk vyhádá a vybije po netu,než kdyby byl tiše a ubližoval ostatním v reálném životě, tak jak to vidíme kolikrát v televizi a odnáší to třeba malé děti...takže Halčo klidně si piš a my tě budem přeskakovat a nereagovat...
jejda zapoměla jsem,kdo chtěl recept na těstovinový salát....nevadí písnu to všem...
základ těstoviny a vařené/ pečené/ maso,nejlépe drůbeží, sůl, špetku pepře a zeleninu dle libosti... dávám hodně syrového pórku,papriku,rajče,okurku,cibulku,trochu olivového oleje a nahrubo nastrouhaný sýr... zamíchám a než se stačím otočit a dát salát vychladit,rodina mi jej většinou sežere... můžeš udělat zálivku z lučiny,jogurtovou,sýrovou,paprikovou,smetanovou,křenovou,hořčicovou,kečupovou... nebo použij různé dresinky - nechají se koupit již hotové... pokud dáváš pečené maso,přidej také kousek výpeku... hele to bychom dělali jen salát.... můžeš přidat olivy,salámy apod...
zeleninu mraženou uvař ve sladkokyselém nálevu... zkrátka stojíš na poli neoraném a fantazii se meze nekladou a buď si JISTÁ,že jakoukoliv kombinací NIC NEZKAZÍŠ...
já jsem včera dělala k večeři koprovku s vejcem a knedlíkem + vepřový guláš s moravskou klobásou a rýží, na zahradě jsem našla od slimáků nakousaný salát,tak jsem jej dala rodině k dojedení - bez těch slimáků samozřejmě....
miláčkové mějte se fajn,já se jdu obětovat do zaměstnání... a hlavu vzhůru všichni, dneska je čtvrtek a svátek mají MARTINY - gratujuleme všem
Monika, 17.07.2008 8:25:57, IP: ***.***.4.100, #57258
Dobré ráno lidičky tak jsem si přečetla vaše recepty na chleba až jsem si představovala tu vůni.mám na něj takovou chut´,že by jsem si ho nejradši upekla.Včera jsem konečně vyžehlila všechno prádlo ,který se mi tady kupilo už asi 14dní a nebyla jsem schopná i když se mi včera motala hlava až mi z toho bylo špatně.Jsem ráda,že nejsem sama na koho působí úplněk a všelijaký změny počasí,protože když to někde řeknu tak si každej řekne ona je fakt blázen.Dneska sice prší ,ale zaplat´pánbůh je mi líp.Už budu muset jít něco začít vařit těm mejm hladovejm krkum.Mejte se všichni moc krásně.
Marcela 1, 17.07.2008 9:04:20, IP: ***.***.109.12, #57261
Ahoj moji milí, koukám, že se toho tu moc nezměnilo. Já jsem nastoupila v pondělí do zaměstnání, celkem to zvládám, jen se moc necítím v prostředí, kde to všechno začalo, ale nedá se zatím nic jiného dělat.Občas zobnu neurol.Cestování mi problém nedělá. Svoje síly budu směřovat ještě naa práci na doma, pokud to půjde, časem bych ráda dělala vše doma.

Četal jsem příspěvek Dariny. Darino, jám mám také dvě děti, kluky, vím jaké to je mít děti a depresi. k
Marcela 1, 17.07.2008 9:04:24, IP: ***.***.109.12, #57262
Ahoj moji milí, koukám, že se toho tu moc nezměnilo. Já jsem nastoupila v pondělí do zaměstnání, celkem to zvládám, jen se moc necítím v prostředí, kde to všechno začalo, ale nedá se zatím nic jiného dělat.Občas zobnu neurol.Cestování mi problém nedělá. Svoje síly budu směřovat ještě naa práci na doma, pokud to půjde, časem bych ráda dělala vše doma.

Četal jsem příspěvek Dariny. Darino, jám mám také dvě děti, kluky, vím jaké to je mít děti a depresi. k
anna, 17.07.2008 9:31:22, IP: ***.***.117.184, #57266
Tak po delší době opět píši a zdravím všechny starousedlíky i nově příchozí!
To je nádhera číst vaše psaníčka!A ten příval nové energie!Naštěstí vytrvali i naše opory Malířka,Romana,Kolerka,Petr....
Už se taky učím číst jen to co mi něco dobrého přináší!Naštěstí je to většina.
A ty recepty!Až je mi hanba že tak málo peču.
Konečně jsem zde zjistila že nejsem sama kdo má dny kdy mu všichni lezou krkem,chce klid a nejraději by jsem utekla někam daleko.Je to život jako na houpačce a opravdu to málokdo chápe.A toho smutku a soucitu co v sobě nosíme!Pláč hned na krajíčku.Stačí opravdu maličko.
Před pár dny tu byla kamarádka s přítelem a sotva odjeli,už jsem se jim omlouvala co včechno jsem udělala špatně!Ty pochybnosti o sobě jsou hrozné.Ale to asi znáte!
Obdivuji Evika s jakou lehkostí píše a doufám že neutečete!I když by jsem se nedivila,je "léto"zahrádky,kytičky.....Já pořád chodím otrhávat uschlé květy,zalévám a "kochám se".Příroda je krásná.Byli jsme na Macoše a člověk žasne.
Tak jsem se vypsala a je mi lépe.Omlouvám se za chyby,mám ¨na pr.ruce ortézu.
Jak se držíš Jájo,Aneto,Toni(snad napíšeš)....
Moc mě zajímáte i když to nevypadá!Držte se!
evak, 17.07.2008 10:31:01, IP: ***.***.209.252, #57271
zdravím... tak my dvě se ještě neznáme... nevadí,ale jsem pro tykání...já jsem to VY někde asi zapoměla a vůbec mi nechybí... jooo zahrádka v létě, to je balzám na nervy... včera jsem ¨"nakrmila" všechny kvetoucí květinky hnojivem a litovala jsem, že nejsem ptákem... lítala jsem po zahradě s konvičkou jak zběsilá... no i když co by to muselo být za křídla,která by unesla moji asimetrickou postavu,že / asi metr vysoká + asi metr široká/, můj choť se mi vychloubá tím,že nežli mě oběhne zblajzne rohlík s máslem.... asi mu ten rohlík budu v budoucnu dávat suchej,aby to hůře klouzalo do krku...
s tím vypsáním máš pravdu, člověku se uleví... já o sobě tvrdím,že jsem pernamentně nevykecaná a jen se divím,že mě ještě chce okolí poslouchat... faktem ovšem je,že kdyby nechtěli, použiji donucovacích prostředků - např. přestávám vařit a to bych se fakt té mojí rozežrané rodince pomstila... mám je v hrsti svojí kuchyní... není to úžasné, když spojíte svého koníčka s mslnou hubou?
včera jsem se byla projít v lese, zkusila jsem nalézt houby a našla jsem jen hovňoo... při tom jsem si málem vypíchla oko o větev, šlápla jsem při přeskakování potoka do vody a ztratila psa- úžasné co se stane během několika málo minut na procházce lesem... psa jsem nenašla,ale domů jsem donesla klíště - zvíře jako zvíře co? .... ten psí zmetek mi utekl a došel domů sám,dříve nežli já a ještě se na mě koukal pohledem...no kde se tak dlouho couráš paničko? Je to 12 roků starý kříženec všeho,co v ten čas běhalo po nádraží - ale má stále duši štěněte... jsem jeho uznávanou paničkou a naučil se pro mne chodit do práce... zkrátka ve 3 mi sedí u dveří a "zvoní" ocasem,že je čas jít domů.. teď chodím o trochu dříve a ten první den jsem ho načapala jak chrápe na zahradě a když zjistil že jsem dorazila,jeho udivený pohled říkal... co blbneš,ještě máš být v pracovním poměru... je horší jak můj vedoucí
jo kdy kdy nám nervy lezou odevšak a všechno nás kaká máme všici... já zrovna tuhle taky bojovala se svým klimakteriem... hned ráno jsem si prostřihla nůžkama na kytky prst na ruce ... jasná zpráva,že na zahradě ten den nemám co pohledávat a tak jsem nastoupila šichtu v kuchyni... všechno mi padalo z ruky... vejce na koberci... upekla jsem nádhernou třenou buchtu,kterou jsem měla v úmyslu naplnit vanilkovým krémem a posypat čokoládou.... klimakterium bylo jiného názoru... buchtu jsem prořízla a natřela,spojila a když jsem jí chtěla obratít a potřík krémíkem,tak se mi rozpadla na lince na několik kusů... zuřivými pohyby jsem všechno smetla zpátky na plech a krém do té hromady šrotu prostě vyklopila... vše v domnění,že krize končí... do doho vešel ten můj domovník a pravil... jééé Evíku, tobě se nepovedla buchta???.... no to bylo jako když píchne do vosího hnízda... ječela jsem na něj,že si všimne keždého prdu, ale když se mi podaří hezky pověsit prádlo, tak mlčí... no zkrátka den blbec jak vyšitý... pomohla mi až stopečka slivovice / teda dala jsem si jí 2x/ a korunovali to večer u televize moji drazí, když se shodli na tom, že mě vlastně celý den ani neotravovali... natož aby po mě něco požadovali...šla jsem spát,protože já naopak měla pocit, že mě pili krev celý den ale už jsem neměla sílu se s nimi dohadovat... no a ráno je přece moudřejší večera.....
jak snášíš ortézu na ruce Aničko?... já jsem měla kdysi zlámanou pravačku a to dost ošklivě... naučila jsem se všechny věci / i ty na toaletě/ krom jedné... nedokázala jsem si vyčistit zuby levačkou...měla jsem pastu prostě všude... čištění zubů pro mne znamenalo vysvléci se do půli těla, provést čištění a pak jsem si musela ty moje pobryndaný "kozy" umýt, jinak bych se totiž nedoprala triček... tak všem kdož mají zdravotní problém /a nejen těm/.... hezký ničím nerušený den
Malířka, 17.07.2008 12:52:01, IP: ***.***.60.43, #57291
Prosím tě, neodcházej od nás! Ty tak krásně píšeš a máš obrovský dar, smysl pro humor. Já vlastně ani nevím, kvůli čemu jsi přišla? Snad taky netrpíš ve spárách černé dámy? Nebo jsem to přehlédla...? Kdysi jsem četla knížku "Robin", byl to příběh o neposlušném psu, který trápil svou rodinku psími kusy, ale napsán tak, že mě při čtení od smíchu bolela bránice. A teď mám při čtení tvých fejetonů podobnou reakci, ale posledních pár měsíců jsem se přestala smát nahlas, takže se směju tam někde uvnitř...a obdivuju tě :-))
Evíku, cukety nevaříš, nepečeš, nezapékáš. A jaký je tvůj vztah k mladým fazolkám?

Dopoledne jsem absolvovala posílena neurolem nějaké nutné obchůzky (Péťo) a teď se mi chce hrozně spát. Večer se určitě ozvu a těším se na vás na všechny :-)))
petr, 17.07.2008 13:27:33, IP: ***.***.211.194, #57297
Pěkný den,

Malířko, pokud máš pro dnešek "splněno, tak máš samozřejmě volno! :-)) A jestli se chce spát, tak doufám, že již tento dopis nečteš... Já kolikrát přijdu z práce, něco zblajznu a jsem tak unavený, že si lehnu a usnu... Nejsem na nic a nikoho vázaný, takže si to můžu dovolit :-)) Pak je ale ze mě "sova" a jdu spát tak po 01 hod. I později. Kdysi jsem četl, jaxi prodloužit den na 25 hodin....na chvilku si zdřímnout , když se chce spát a pak je člověk tak svěží, že vydrží do noci. :-)) Tohle dokonce používal i ten kdo zavedl jako 1. na světě pásovou výrobu.....no?! ....kdo!? Správně, Henry Ford! Ten měl vedle kanceláře ještě takovou "šmajchlcimru", kde měl "divan" a mohl volat i prezident, nikdo ho nesměl rušit! Takže, děvčata: návody na pečení, vaření, smažení a my kluci: návod, abyste to všechno stihly :-)))

Luboši, beru to jakože jsme dva, jo?! Jinak bych se třebas při psaní mezi tolika holkama mohl u pc červenal :-))) Neee, kecám!! Ale pokud čteš, tak ať jsi co možná nejdřív fit! Taky rád čtu Tvoje dopisy... takže se drž! :-))

Marcela 1 už šupajdila do práce, to je vskutku dobrá zpráva...Marci , Ty jsi "vypadala dobře" už dlouho...no a uvidíš jak to s prací bude.Myslím, že jsi psala, že budeš časem pracovat doma.To bys měla asi fajn. Takže držím pěsti.

Romča už se taky asi "usadila" v nové práci...Jaxe Ti tam Romčo líbí? Jestli se to dá po takové chvilce říct... Měj se fajn.

Všem vám přeji tímto pěkné odpoledne a mějte se pokud možno co možná nejlíp....petr
        Předchozí   1 .. 240241242243244245246 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.