Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Diskuse - Deprese

evak, 14.07.2008 23:00:40, IP: ***.***.2.51, #56958
evík je dobrej... říká mi tak můj muž, alespoň si tady budu připadat jako doma... když už jsem sem vlezla....
na průjem mám ještě jeden babskej recept - zaručeně hnusnej,účinnej, nevhodnej pro děti...
1 čajovou lžičku rumu smíchej s 0,5 lžičky muškátového květu, nedejchej / jinak padneš/ a naráz slupni... je to drasťák,ale ve střevě to udělá jakýsi špunt,který před sebou vytlačí všechny nečistoty a co je za ním nepropustí...až když projde celou trávicí soustavou máš pokoj.... já ale preferuji pravidelnou stolici ráno...
evak, 14.07.2008 23:00:42, IP: ***.***.2.51, #56959
evík je dobrej... říká mi tak můj muž, alespoň si tady budu připadat jako doma... když už jsem sem vlezla....
na průjem mám ještě jeden babskej recept - zaručeně hnusnej,účinnej, nevhodnej pro děti...
1 čajovou lžičku rumu smíchej s 0,5 lžičky muškátového květu, nedejchej / jinak padneš/ a naráz slupni... je to drasťák,ale ve střevě to udělá jakýsi špunt,který před sebou vytlačí všechny nečistoty a co je za ním nepropustí...až když projde celou trávicí soustavou máš pokoj.... já ale preferuji pravidelnou stolici ráno...
evak, 14.07.2008 23:03:28, IP: ***.***.2.51, #56961
děkuji Halino,nejsem si jistá,zda to není poprvé na těchto stránkách,co jsi něco zčásti pochválila...asi se začnu červenat... ale je pravdou,že ta skořice koláč zvedne... hele jestli pečeš zkus americkou buchtu... 5oog polohrubé mouky smíchej s 3oo g cukru/ dávám méně a cukruji navrch/,3 vejce,1 prdopeč,1 vanilkový cukr, 5Og másla,asi 1dc oleje,mléko dle potřeby, 1 hrnek nahrubo rozdrcených vlašských ořechů,5 jablek nakrájených na malé kostičky,2 vrchovaté lžíce kakaa,1 káv.lžičku skořice,3 rozdrcené hřebíčky,můžeš dát i badyán a trochu citronové nebo pomerančové kůry,máš-li doma rum,šup tam trochu s ním... všechno zamíchám a naliji na plech,po upečnení a zchlazení zdobím čokoládovou polevou,nebo citonovou,nebo jen tak posypu cukrem.. \h\lavně se neděs syrové těsto smíchané se všemi přísadami je hrozné a docela špatně se roztírá,ale vsledek stojí za to.
Jídlo jako životní láska, 14.07.2008 23:08:57, IP: ***.***.173.78, #56963
My jsme v Českém ráji jezdili na zámek Hrubá Skála - je tam moc krásně v tom kraji. To jsem byla ale adolescentka. Tedy pravěk, Alíši, jak by řekl Boleček Polívka ...
O víkendu byl ten turnaj v Semilech, zase mně dostala krkonošská příroda, stáda kraviček, krásné louky, nádherná chalupa kámoše s úžasným výhledem v Bratrouchově za Poniklou, chalupa U Krakonoše, v zimě jsme tam byli na medovině a ve výrobně vánočních ozdobiček - už se těším na dovolenou - letos to máme rozkouskované a až do září.
Na borůvky zajedu na Sucháč o víkendu z chalupy a udělám knedlíky a mladší kluk má rád koktejlík. U chalupy máme všechno - ostružiny, lesní jahody, maliny, jen to nejlepší - borůvky nee.
Děvčata, žravost je hrozná věc z mé zkušenosti, ale taky známka zdraví - tak si dejme do nosu, žijeme jen jednou. Na mně, když to přijde, sežeru klidně celou mísu bramborového salátu, který miluju - na noc. Přátelé znají taky moji zálibu v sýrech a k narozeninám mi dali k base červených vín - Modrý Portugal dvoukilový bochník sýru blaťácké zlato, který miluju - vydržel mi týden - s tím vínem a olivami po večeři to bylo fajn.
Jak to tady čtu, mají Vaši chlapi doma docela poklady, pečení je tady hobby leckteré z Vás - deprese na Vás nemá děvčata - jednak dělání je lék - a tady z těch Vašich řádků dělání, práce a radost z ní, vitalita a energie sálá ....
Dobrou noc Malířko, Kollerko, Silvo, Soňo, obě Marcelky, Toni, \Martas, Katkovoso, Myšule, Jájo, Anno, Anetko, Jano, Nino, Lindo, Agnes, Evo, ... dobrou noc všem - Petrovi a Lubošovi taky ... Romana.

Silva, 15.07.2008 6:16:51, IP: ***.***.113.254, #56972
Dnes jsem se nějak dřív probudila ale díky bohu v pohodě.
Úplně mě zaskočilo množství pěkných a optimistických příspěvků. Zvlášť ten zdařilý od Romanky.Romi, moc ti přeji tvůj optimismus, vím o čem jsi mluvila a jak si toho vážíš. Taky Evik sem vnesl úplně jiného ducha a moc ho zdravím.
Žádný recept už psát nebudu, protože ten můj už tady byl zmíněný.Ale některý z vašich určitě použiji.Zvlášť jeden od kuchtíka Evíka se mi zamlouval. Ale všechny byly fajn.

V Českém Ráji je opravdu moc fajn. Byla jsem na Malé Skále v penzionu Teta Marta. Je to malý penzionek o čtyřech pokojích a zároveň s námi tam byla ubytována Eva Holubová. Vynikajícně tam vaří a chodil tam na jídlo i Petr Kratochvíl se svoji početnou rodinkou ale bez Pavlíny.Okolí nádhera,kousek hrad Frydštejn a na Hrubou Skálu jsme jeli na kole a navštívili i kemp a koupání v Sedmihorkách. Takže fakt doporučuji.
Asi ještě zalehnu ale chtěla jsem říct ještě Kety , že pokud se sama necítí na to , že může vysadit, není to ta pravá chvíle a ať nevysazuje!!
Pozdrav všem!!!!!!!
Halina , 15.07.2008 6:45:29, IP: ***.***.9.57, #56973
Chleba peču :
1 kg hladké mouky
3 lžičky kmínu a soli
3 lžíce pol.octa
60 g droždí
6 dcl vlažné vody
špetka cukru do kvásku
Akorát ně mě je moc světlej,ale z tmavé nebo špaldové jsem ho nezkoušela.......jo a ještě do něj dáám pár ořechů na čtvrtky ......a potírá se slanou vodou...

Jo Kozákov je nádhernej, naposledy mě tam dovezl tchán ze Sedmihorek .........a já zůstala jak u vytržení, když jsem viděla před sebou Krkonoše tak blízko, že si pomalu člověk může sáhnout......je to jako když vidíte naživo něco, co vídáte ve snech , jako bych ten pohled odněkud znala...........stejný pocit jsem měla v lázních nahoře v Jeseníku, když jsem seděla na kafíčku a dívala se na tu hradbu hor před sebou zahalenou napůl v mracích ...........je to jako sen, tam bych chtěla někdy jet do lázní, celé dny bych seděla v tý kavárně a kochala se.......:-):-)
evak, 15.07.2008 7:11:07, IP: ***.***.209.214, #56974
předem upozorňuji,že je moc dobrý - žravý
špaldová mouka je sice drahá,ale je zdravá a chlebu dodá šmrnc... no uvidíte, těším se,jak si budete mlaskat....
jo a dodatek... nežli jsem došla k tomuto složení surovin pekla jsem několik pokusů pro králíky/ nepovedly se/ a tak si prosím važte toho,že to máte bez těch králíkáren... hezký den...
Domácí chléb od mihulkové

Velká pekárna malá pekárna

430 350 ml vody
2 lžičky 2 lžičky cukru
2,5 lžičky 2,5 lžičky soli
2 lžičky 1,5 lžičky sušeného mléka – dávám sojové nebo syrovátku
2,5 lžičky 2 lžičky kmínu
3 lžičky 2 lžičky octa – nejlepší je vinný – může být i obyč.
3 lžičky 2 lžičky oleje
65 g 50 g celozrnné pšeničné mouky – dávám špaldovou
190 g 150g žitné celozrnné mouky – někdy nahradím BIO směsí na chléb je potom tmavší chléb
450 g 360 g hladké mouky
0,5 kostky 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného – to je ale drahé

Toto je základní těsto do pekárny na pečící program 2 hodiny.
Do této směsi přidávám semínka dle chuti a nálady, nebo přidám na plátky nakrájený česnek /cca 8 stroužků/, na malé kousky nakrájený polosuchý salám - pikantní klobásu, nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nasekané ořechy, na tuku osmaženou cibuli /bez oleje!!!/
Pokud někdo tento recept „ vylepší „ má oznamovací povinnost k autorce receptu z důvodu vyzkoušení.
Dobrou chuť přeje Marhulka

evak, 15.07.2008 7:22:51, IP: ***.***.209.214, #56975
koukán Halinko,že jsi mě předběhla s receptem na chleba... no já než dojdu ty svoje 3 minuty do práce...
tenhle recept zrovna mám, pekla jsem ho rodince dříve nežli jsem si koupila pekárnu... máš pravdu je vynikající ale světlý,když do něj šoupneš místo H2O mléko a k tomu přidáš kousek másla máš z něj vynikající podmáslový a je taky nebezpečně žravej... hele jestli máš tak ráda krásy hor... byla jsi už v Krkonoších na Erlebachově boudě? tam je nádherně - je to ze Špindlu směrem na Polsko, jedeš asi 15 minut autem do kopců,musíš si sice zaplatit za vjezd auta do chráněnky a to dost peněz,ale vyplatí se....
boží klid a hory,jen jsem měla pocit, že ten vládce hor opravdu seběhne ke mě dolů... holky a borůvky jsou tam jak palce... na jejich trhání musíte mít asi 10 povolení a nesmí se česat hřebenem ale zážitek je to parádní... jo dozrávají až koncem srpna.... hmmm mastím něco dělat...
evak, 15.07.2008 7:30:02, IP: ***.***.209.214, #56977
koukej vstávat, povalování v posteli není nic pěkného.... tedy pokud jsi tam sama chichi, .... jak jednou ráno otevřeš oči máš vyskočit - opatrně ať si nezlomíš nohu - a začít něco dělat... podívej jak je venku krásně,zalij kytky - vynech ty umělé,ty již neporostou - , vyčisti si zuby a pokud nemáš nic důležitého na práci mazej někam ven...ale hlavně se nepovaluj v posteli.... moje babička říkávala mladí ležáci jsou staří žebráci.... tak si to vezmi k srdci a už ať jsi z pelechu venku... jo a večer mi písni kde jsi byla ano?...
HELE VY OSTATNÍ PRO VÁS TO PLATÍ TAKY... tak se Silvě moc neřehtejte a koukejte taky něco pořádného dneska zažít...papapa
Silva, 15.07.2008 7:53:32, IP: ***.***.113.254, #56978
Eviku, pravdu díš. Ale já jsem stejně nakonec už do té postele nevlezla.U nás dnes sluníčko, tak povalíme do přírody.Večer podám hlášku.A nečuč do počítače a pracuj!!!
Vypínám, protože mám pocit, že se ze mě stává závislák na počítači!!
Malířka, 15.07.2008 9:26:41, IP: ***.***.60.43, #56989
Já jsem tak ráda, že jsem vás poznala a že jste tady s námi!!!

Je to úleva a relax, číst si vaše recepty. Až přijdu z nákupu, dám si tu práci a buď si je vytisknu, nebo přepíšu.
Jo, v čem se peče chleba, když není pekárna?

Ptala jsem se toho mého cestovatele, jestli taky neví o nějakém kempu v Českém ráji a řekl taky ty Sedmihorky a ještě Jinolice (Jinolické rybníky). Trochu to tam znám z mládí a vloni jsme byli v Prachovských skalách (i v Adršpašských) a úplně mě to tam uchvátilo. Krkonoše mám prošlapané už z dětství, ve 14 letech o prázdninách jsem zvládla sama hřebenovou túru (tenkrát mě zastavil polský voják, pohraničník a chtěl vidět občanku a moc se divil, že ji ještě nemám). Znala jsem z paměti výšky všech vrcholů a jména chat, zkrátka Krkonoše byly od dětství láska naší rodiny. Kdeže ty loňské sněhy...? Teď už na ně koukám jen z okna, když je dobrá viditelnost, ale i na tu dálku je to úchvatný pohled. Už bych tam snad ani nechtěla jet na dovču, protože z toho cítím jen byznys... Možná někdy na kole bych se tam jela mrknout.

Koukám, že Silva je ze stejného těsta, jako já :-)) Silvo v sobotu jsme se jeli trochu projet (49,7 km) a taky mě protivně bolela sedínka, tak jsem si na tebe vzpomněla, že kvůli tomuto problému ráda jezdíš do kopce. Ale, jak? To šlapeš, jako závodníci ve stoje? Moc ti fandím!

Kočky moje, napište zase, jste hrozně fajn :-)))
Soňa, 15.07.2008 9:57:34, IP: ***.***.115.22, #56994
Čau holky. Tak nejsem sama, kdo vstává brzy. Jen jsem nakoukla a už je to tu samý ranní ptáče. A ještě se tu hecujete, která víc. Lepší nálada, než před týdnem. Některý recepty jsou super. Ráda peču i vařím, ale je to lepší, když to není povinnost. Nebo když dá někdo inspiraci. Asi se budu muset do budoucnosti polepšit, všichni tu jezdí na kole takových km, jsou tu samý sportovci.

Užijte si co nejvíc sluníčkový den.
evak, 15.07.2008 10:03:02, IP: ***.***.209.252, #56995
když nemáš pekárnu nevadí upeč chleba na plechu... máš oproti pekárnám tu výhodu,že si tvolíš tvar chleba - bochník nebo oválek, nebo upeč malé chlebánky/ty sedají plnit pomazánkami nebo jinými serepetičkami k jídlu a jsou úžasné na svačiny/
nezapomeň plech posypat hladkou moukou a to dostatečně,aby se ti chlebík nepřichytil k plechu - jednak by byl neestetický při krájení a druhak budeš mít víc práce s čištěním plechu,což je podle mne zbytečné...
peč zvolna,aby byl propečený,kůrčičku zlatavou doděláš ke konci vždycky... když si jí uděláš hned zezačátku pečení, chleba nepropečeš a ze zlatavé kůrčičky budeš mít uhelné doly... jo a dej do trouby hrnek s vodou, její postupné odpařování během pečení bude mít za následek vláčný chléb...
nezapomínej jej během pečení potřít několikrát slanou vodou,bude mít chutnou kůrku a asi bych při pečení v troubě přidávala do chleba vařenou nastrouhanou bramboru... tyhle trouby totiž fakticky dost vysušují a my si chceme pochutnat... jo a jinak je to na tobě,přeji hodně zdaru v konání s božím požehnáním / tak říkala moje babička chlebu...

když budeš tvarovat do bochánku, nastřihni mu nůžkama ve středu křížek,budeš mít nádherný pecen jako od našich babiček,škoda,že nemohu po netu ochutnat....

holky bláznivý vy snad opravdu jezdíte na kole??? já preferuji jízdu autem... nebo na koni,ale tam mi ten volant dost chybí,špatně se mi řadí rychlosti a ještě jsem nenašla ruční brzdu....
evak, 15.07.2008 10:10:18, IP: ***.***.209.252, #56998
ahojky stručný popis zašívání ponožek nezasílej, bude lepší když ti ponožky všichni pošleme / holky kdo se mu chce trochu pomstít - je to chlap tak to už samé je důvodem - pošle mu nevyprané....
peťulko.... napiš nám adresu na doručování poštovních zásilek... broučku náš.... pa pa
Kollerka, 15.07.2008 10:45:01, IP: ***.***.36.57, #57003
Ahoj všichni,moc vás po dlouhé době zdravím,vidím,že mám co dohánět.Je tu spousta nových lidiček o kterých nic nevím,budu si muset pročíst diskuzi hodně nazpět.
Často jsem sem nakoukla,ale neměla jsem sílu psát.Až dnes mi zvedl náladu Peťa,moc děkuji za recept na pečení rohlíků :))))))))))))))))
Doufám,že se máte všichni dobře a že mršku D zvládáte.Posílám moc pozdravů a pozitivní energii z jižní Moravy.
        Předchozí   1 .. 236237238239240241242 .. 332      Následující
Přidat příspěvek k tématu Deprese
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
1.5.10:06
383 reakcí

Punčochy a muži

Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.

Jarek
30.4.19:24
33 reakcí

Jak ošetřit zlomené žebro

Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?

Olina
30.4.13:20
15 reakcí

Podpora erekce

Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.

Daniel
29.4.21:47
3 reakcí

Smetanové krémy

Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.

Lída
29.4.21:03
5 reakcí

Svačinky pro děti

Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.

Anna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.